Obľúbené recepty na bábovku

Bábovka patrí medzi najobľúbenejšie sladké múčniky, pretože je rýchla na prípravu a existuje mnoho variantov, takže môže byť zakaždým iná. Ak chcete staviť na klasiku, babičkina mramorovaná bábovka určite nesklame. Nadýchaná bábovka s mletými orieškami alebo trená bábovka sú tiež veľmi obľúbené.

Pokiaľ máte radšej vláčnejšie buchty, tvarohová bábovka je pre vás to pravé. Vďaka tvarohu je hutnejšia a ťažšia, ale rozhodne nie suchá. Bábovka s tvarohom je klasika, ale môžete vyskúšať aj ďalšie varianty - do cesta namiesto tvarohu pridajte kefír, cmar alebo jogurt. Vláčnosť dosiahnete aj použitím vhodného tuku-maslová alebo olejová bábovka sa budú vždy rozplývať na jazyku.

Bábovka dobre vyzerá a preto ju môžete pripraviť aj pri slávnostných príležitostiach. V takýchto prípadoch nešetrite na surovinách - namiesto mlieka použite smotanu a luxusná šľahačková bábovka je na svete.

Ak radi experimentujete a skúšate nové chute , aj bábovku môžete pripraviť tentoraz trochu inak. Vyskúšajte napríklad fantastickú bábovku z tekvicového cesta alebo iné netradičné recepty . Uvidíte, že zožnete úspech.

5 tipov na najlepšiu bábovku

  • Bielky a žĺtky našľahajte zvlášť, bábovka bude nadýchaná
  • Do tvarohovej bábovky vždy použite tučnejší tvaroh, bude pekne vláčna
  • Oriešková bábovka bude chutiť ešte lepšie , pokiaľ do nej použijete celozrnnú alebo konopnú múku
  • Tvarohová bábovka nikdy nebude nadýchaná - nemusíte do nej pridávať prášok do pečiva
  • Formu na bábovku nikdy neplňte až po okraj, mohla by vytiecť a začať sa pripaľovať na dve rúry. Ak máte veľa cesta, upečte z neho napríklad pár muffinov .