Z akých kúskov hovädzieho mäsa môžete pripraviť pokrm?

Zo zadných častí kráv (býkov, volov, jalovíc) si môžete vybrať stehno, pliecko, roštenú alebo sviečkovú. Z pliecka si môžete vykúzliť dusený alebo varený kúsok mäsa. Z roštené pečené alebo dusené plátky a zo sviečkovej treba šťavnatý steak.

Z prednej časti potom glejku, krk a droby čiže vnútornosti. Z gleje je výborný guláš, z krku sa dá urobiť hovädzí mletý polotovar az vnútorností si každý vyberie to chutné. Niekto má určite rád držky, pečeň, srdce alebo napríklad jazyk.

Aké prínosy má hovädzie mäso pre organizmus?

Hľadáte inšpiráciu na obed plný proteínov? To vám môže zaistiť poriadny kúsok hovädzieho mäsa. Venujete sa pravidelnej fyzickej aktivite a potrebujete vybudovať svalovú hmotu? Skúste napríklad naše recepty na hovädziu roštenku s hubami alebo bez nich .

Bojujete s vyššou hodnotou cholesterolu v krvi? Doprajte si opäť hovädzie mäso. To je totiž bohaté na konjugovanú kyselinu lanolínovú. Hlavným účinkom tejto kyseliny je znížiť cholesterol v krvi. Vyprážaniu mäsa sa ale vyhnite. Skôr si vyberte varenie, dusenie alebo pečenie. Grilovanie sa tiež nevylučuje. Ochutnajte napríklad naše grilované závitky z hovädzieho mäsa .

Vitamín B3, B6, B12, selén, zinok, železo a fosfor. Tieto vitamíny a minerály sú v hovädzom mäse v hojnosti obsiahnuté.

Ochutnajte recepty známe aj neznáme

Aký kúsok mäsa máte najradšej vy? A ako si ho pripravujete? Máte radi guláša s knedľou alebo radšej minútky s grilovanou zeleninou? Inšpirujte sa našimi receptami s hovädzím mäsom. Milovníci guláša môžu nazrieť, ako si urobiť ten najlepší guláš z rôznych druhov mäsa .