Vynikajúce recepty na bábovky z banánov vám vyrazia dych a nenechajú vás prestať jesť. Sú také lahodné!

Nadýchané, voňavé a jemné. To sú naše recepty na banánovú bábovku.

Prevoňajte si celý byt a nechajte chuť banánov tancovať vo vašich ústach.

Akú si pripravíte, ako prvú?

Banánová bábovka s karamelom

Bohatá, delikátna bábovka s banánom, ktorá si získa každého jedného stravníka, ktorý ju ochutná! Rovnako ako tieto recepty na banánové múčniky alebo banánový chlebíček !

Čo budeme potrebovať

  • 600 g hladkej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 80 g masla
  • 80 g hery
  • 200 g hnedého cukru
  • 100 g bieleho cukru
  • 4 zrelé banány (roztlačené)
  • 5 vajec
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 125 ml mlieka
  • 50 g nasekaných pekanových orechov

Na karamel

  • 80 g masla
  • 50 g hnedého cukru
  • 50 g bieleho cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 70 ml hustej smotany

Postup

  • Predhrejte rúru na 165 stupňov C.
  • V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  • Formu na bábovku vymažte tukom a vysypte múkou.
  • Zmiešajte masla, Heru, hnedý cukor a biely cukor elektrickým šľahačom vo veľkej mise do svetlej a nadýchanej hmoty. Zmes by mala mať svetlejšiu farbu.
  • Pridajte banány a následne vajcia.
  • Spoločne s vajcami zašľahajte aj 2 lyžičky vanilkového extraktu.
  • Postupne prilievajte mlieko a múčnu zmes a miešajte, kým sa všetko nezapracuje.
  • Pridajte pekanové orechy.
  • Nalejte cesto do pripravenej formy.
  • Pečte v predhriatej rúre, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, asi 1 hodinu a 20 minút.
  • Medzitým si pripravte polevu.
  • Zahrejte maslo, hnedý cukor, biely cukor, 1 lyžičku vanilkového extraktu a hustú smotanu v hrnci na strednú teplotu.
  • Za stáleho miešania miešajte, kým sa cukry nerozpustia, a potom 1 minútu mierne varte.
  • Nalejte na vyklopenú upečenú banánovú bábovku.
Nadýchaná bábovka plná banánovej chuti s karamelovou polevou.
Zdroj: lifeloveandsugar.com

Bábovka s banánmi a orechmi

Banánová bábovka plná chrumkavých orechov, ktoré pozdvihnú jej chuť zase o niečo vyššie. Vychutnajte si ju s najlepšou kávou z kávovaru Krups , ktoré sme podrobili recenziu.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g masla (zmäkčené)
  • 400 g hladkej múky
  • 4 zrelé banány
  • 200 ml javorového sirupu
  • 25-50 ml mlieka
  • 150 g práškového cukru
  • 4 vajcia z voľného chovu
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g pekanových orechov (nahrubo nasekaných)
  • 200 ml hustej smotany

Postup

  • Predhrejte rúru na 170 stupňov.
  • Bábovkovú formu vymažte maslom a vysypte múkou.
  • Banány rozmixujte, kým nie sú nahrubo nasekané, potom pridajte javorový sirup a rozmixujte na hladkú pastu.
  • Nalejte až 50 ml mlieka av prípade potreby znovu premiešajte, aby ste získali hladšiu konzistenciu.
  • Vo veľkej mise ušľahajte maslo a cukor, kým zmes nebude bledá a nadýchaná.
  • Pridávajte vajcia.
  • Do misy pridajte prášok do pečiva, múku, banánovú kašu a tri štvrtiny pekanových orechov.
  • Zmes jemne premiešajte, kým sa nespojí.
  • Do pripravenej formy nalejte zmes na banánovú bábovku. Potom ju posypte zvyšnými nasekanými pekanovými orechmi.
  • Pečte 45–60 minút, alebo pokiaľ nie je vrchnák zlatisto hnedý a špajľa zapichnutá do stredu bábovky nevyjde čistá.
  • Bábovku nechajte na 10 minút vychladnúť vo forme, potom vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  • Medzitým v hrnci priveďte do varu smotanu a zostávajúci javorový sirup. Pokračujte vo varení po dobu 3-5 minút, alebo kým zmes mierne nezhustne, potom odstavte, kým úplne nevychladne.
  • Pred podávaním potrite vrch banánovej bábovky polevou z javorového sirupu. Nechajte 10 minút odstáť, potom nakrájajte na plátky a podávajte.

Banány pohodlne rozmixujete aj výkonným tyčovým mixérom . Aký si vybrať sa dozviete v našej recenzii na webe.

Bábovka s dokonalou jemnou textúrou s orechmi vo vnútri.
Zdroj: cookiesandcups.com

Bábovka z banánu s jogurtom

Dajte si svoju banánovú bábovku s jogurtom na raňajky alebo sladké desiate počas dňa. Jej chuť vám vždy zlepší náladu. Rovnako ako tieto recepty na jogurtové múčniky .

Čo budeme potrebovať

  • 140 g celozrnnej múky
  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 300 g roztlačeného banánu
  • 4 lyžice agávového sirupu
  • 3 veľké vajcia
  • 150 ml nízkotučného prírodného jogurtu
  • 25 g nasekaných vlašských orechov

Postup

  • Rúru rozohrejte na 160 stupňov.
  • Vymažte formu na bábovku a vysypte ju múkou.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku, sódu, prášok do pečiva a štipku soli.
  • Zmiešajte banány, sirup, vajcia a jogurt.
  • Rýchlo všetko vmiešajte do suchých ingrediencií a posypte orechmi.
  • Pečte 1 hodinu 10 minút až 1 hodinu 15 minút alebo pokiaľ špajľa nevyjde čistá.
  • Vychlaďte vo forme na mriežke.
Do zlatista upečená bábovka s jogurtom a banánmi vo vnútri.
Zdroj: beatbakeeat.com

Hrnčeková banánová bábovka

Táto bábovka má vláčnu textúru skvelého s lahodnou chuťou banánov. Najlepšie na tomto recepte je, že vám na meranie bude stačiť jeden obyčajný hrnček! Ten vám bude stačiť v ďalších 5 receptoch na sladké buchty z hrnčeka .

Čo budeme potrebovať

  • 1 1/2 šálky nesoleného masla (mäkkého)
  • 2 1/2 šálky cukru
  • 5 veľkých vajec
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky zrelých banánov (asi 3-4 veľké, roztlačené na kašu)
  • 3 1/2 šálok hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • Vymažte a vysypte formu na bábovku.
  • Ušľahajte maslo, kým nebude svetlé a nadýchané.
  • Pridajte cukor a ďalej miešajte.
  • Pridávajte vajcia a šľahajte, kým nie je zmes svetlá a nadýchaná.
  • Pridajte vanilku.
  • Preosejte múku, prášok do pečiva a soľ.
  • Na nízke otáčky striedavo pridávajte suché ingrediencie do maslovej zmesi s banánovým pyré.
  • Cesto vlejte do pripravenej panvice.
  • Vložte do rúry a pečte, kým špáradlo, nevyjde čisté, približne 90-120 minút.
Drobivé banánové cesto s orechmi a polevou.
Zdroj: anaffairfromtheheart.com

Banánová bábovka s čokoládovou polevou

Táto čokoládová mramorová bábovka s banánmi je to obľúbená vo všetkých vekových kategóriách. Najmä preto, že je vždy vláčna, maslová a plná banánovej chuti. Plus ku všetkému si môžete vychutnať aj extra čokoládovú ganache polevu!

Čo budeme potrebovať

  • 115 g čokolády (jemne nasekané)
  • 240 ml hustej smotany na šľahanie

Na bábovku

  • 345 g roztlačených banánov (asi 4 stredné alebo 3 veľké zrelé banány)
  • 375 g hladkej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 170 g nesoleného masla
  • 200 g krupicového cukru
  • 100 g hnedého cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 320 ml cmar

Postup

  • Na polevu dajte nasekanú čokoládu do žiaruvzdornej misky.
  • Smotanu zahrejte v malom hrnci na strednú teplotu, kým nezačne jemne variť.
  • Nalejte ju na čokoládu a potom ju nechajte 2–3 minúty odležať, aby čokoláda jemne zmäkla. Veľmi pomaly miešajte, kým sa čokoláda so smotanou úplne nespojí a čokoláda sa nerozpustí.
  • Polovicu dajte bokom (180 ml) a nechajte ju pri izbovej teplote chladnúť, kým nezhustne do konzistencie podobnej omáčke, asi 30 minút.
  • Zvyšok zakryte a chlaďte.
  • Predhrejte rúru na 180 °C a formu na bábovku vymažte tukom.
  • Banány roztlačte a dajte bokom.
  • Zmiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu a soľ.
  • Vyšľahajte maslo pri vysokej rýchlosti, pokiaľ nebude hladké a krémové, asi 1 minútu.
  • Pridajte oba cukry a šľahajte na vysokú rýchlosť 2 minúty, kým sa nespoja dohromady.
  • Pridajte vajcia a vanilku. Šľahajte na stredne vysokú rýchlosť, kým sa nespojí, a potom vmiešajte roztlačené banány.
  • S mixérom na nízku rýchlosť pridávajte suché ingrediencie striedavo s cmarom.
  • Polovicu cesta rovnomerne nalejte do pripravenej formy.
  • Navrch pokvapkajte polovicu čokoládovej polevy. Zakružte nožom alebo špáradlom.
  • Pridajte 1/3 cesta, potom zvyšok polevy, potom zvyšok cesta. Všetko premiešajte nožom alebo špáradlom.
  • Pečte 60–75 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do koláča nevyjde čisté.
  • Po dokončení nechajte 2 hodiny chladnúť.
  • Poleva bude teraz veľmi hustá. Zahrievajte ju na miernu teplotu za stáleho miešania, kým nebude riedka.
  • Pokvapkajte s ňou banánovú bábovku a podávajte.

Ako najlepšie dosiahnete ľahké a nadýchané cesto? Vďakavýkonnému a kvalitnému ručnému šľahaču . Ten najlepší nájdete u nás v recenzii.

Mramorovaná bábovka s banánmi a čokoládou.
Zdroj: eatlittlebird.com

Tvarohová bábovka s banánmi

Banánová bábovka s tvarohom je výdatná, výživná a dokonale vláčna. Vychutnajte si aj ďalšie tvarohové recepty na bábovky podľa našich postupov. Pridajte extra proteín do vašej obľúbenej bábovky z banánov.

Čo budeme potrebovať

  • 400 g hladkej múky
  • 100 g šálky cukru
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 veľmi zrelé banány
  • 150 g polotučného tvarohu
  • 2 veľké vajcia
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 2 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 100 g nasekaných vlašských orechov

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C.
  • Vymažte formu na bábovku.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku, cukor, hnedý cukor, jedlú sódu a soľ.
  • V samostatnej strednej miske prešľahajte roztlačené banány, vajcia, tvaroh, rastlinný olej a vanilkový extrakt.
  • Pridajte mokré ingrediencie k suchým a miešajte, kým sa nespoja.
  • Vmiešajte nasekané orechy.
  • Banánovú bábovku pečte 50 až 60 minút, kým zapichnuté špáradlo nevyjde čisté.
Nadýchaná a vláčna bábovka plný dokonalej banánovej chuti.
Zdroj: beatbakeeat.com

Ako banány používať v kuchyni?

Zdá sa, že sú jeden deň zelené a druhý deň hnedé a kašovité. Nebojte sa! Takmer v každej fáze existuje spôsob, ako ich uvariť.

Ako piecť s banánmi

Ak chcete upiecť banány, predhrejte rúru na 120°C. Na vyložený plech potom položte štyri až šesť neolúpaných, zrelých banánov. Každý banán párkrát zo všetkých strán prepichajte vidličkou a potom pečte 20 až 25 minút. Vyberte banány, keď šupka sčernie a leskne sa. Necháme vychladnúť a potom rozdelíme šupky a vydlabeme orestovaný banán. Použite do ovsených palaciniek s pečenými banánmi zamiešanými do cesta.

Ako restovať banány

Jednoducho olúpte a nakrájajte mierne nezrelé banány buď pozdĺžne na polovicu, alebo na silné kolieska. Ďalej na strednej panvici rozpustite 2 až 3 lyžice masla s 60 g hnedého cukru a 1/2 lyžičky škorice. Varte na stredne miernu teplotu, kým zmes nebubla a nezhustne. Potom pridajte nakrájané banány a jemne ich obaľte karamelovou omáčkou. Varte 4 až 5 minút, kým banány nezmäknú.

Ako variť banány

Z banánov si môžete vyrobiť silné tonikum na spanie. Výskum ukazuje, že banány bohaté na horčík vám môžu pomôcť zdravšie spať. Ak chcete pripraviť šálku banánového čaju, priveďte hrniec s vodou do varu. Potom, ponechajte šupku neporušenú, odrežte oba konce banánu a opatrne ho vložte do vriacej vody. Banán necháme asi 10 minút lúhovať a potom čaj scedíme cez sitko do hrnčeka. Pite aspoň 60 minút pred spaním.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.