Cesto je základ

Máme XY ciest na pizzu. Každý ho doma skúša. Keď si nevieme rady, siahneme po kupovanom lístkovom ceste a zjeme, keď jeme. Klasická talianska pizza je z cesta kysnutého, avšak od tejto prípravy sa mnoho z nás dištancuje. Poďme si ukázať cesto, ktoré zvládne každý. Inšpirujte sa receptami na najlepšiu pizzu z domáceho cesta .

Cesto sa dá pripraviť aj z nátierkového masla, jogurtu, zemiakov, cukety, z kypriaceho prášku alebo v bezlepkovom a celozrnnom variante.

Náplň pre každého iná

Áno, každý ju má rád inak. Je obrovská výhoda, že ich je toľko. Aj doma si môžeme vyberať ako v luxusnej pizzerii. Stačí sa naučiť využívať základné ingrediencie a stvoriť ju na svoj obraz.

S mäsom, údeninou, zeleninou, s olivami, šampiňónmi, rybou. Uveďme si tie najzákladnejšie typy, s ktorými môžete experimentovať:

  • Margherita - paradajková omáčka, mozzarella a bazalka
  • Prosciutto - šunková
  • Prosciutto e Funghi - so šunkou a šampiňónmi
  • Capricciosa - obohatená o olivy a artičoky
  • Quattro Formaggi - štyri druhy syrov
  • Marinara - paradajková omáčka s cesnakom a bazalkou

Stačí vám šunka s údeninou na paradajkovom základe? Pripravte si výbornú pizzu so šunkou . Alebo ochutnajte recepty na pizzu na netradičný spôsob .