Tieto vynikajúce recepty na bábovka zo šľahačky vám vyrazia dych! Je nadýchanejšia, vláčnejšia a jednoducho dokonalá

Viete prečo by vám recept na šľahačkovú bábovku nemal ujsť?

Pretože naše sladké varianty, ktoré sme pre vás prichystali sú famózne!

A ako ich najlepšie ozdobiť? To sa dozviete na konci nášho článku.

Nadýchaná, jemná a krásne ozdobená? To nejdete len u nás.

Domáca šľahačková bábovka

Tento recept na bábovku zo šľahačky je príkladom tých najlepších vintage receptov! Táto dobrota je jednoduchá a jedinečná a určite sa stane najobľúbenejšou pochutinou u vás doma.

Čo budeme potrebovať

  • 220 g masla
  • 200 g kryštálového cukru
  • 6 veľkých vajec
  • ½ lyžičky soli
  • 340 g hladkej múky
  • 250 ml hustej smotany na šľahanie
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Čo budeme potrebovať

  • Vymažte formu na bábovku.
  • V mise mixérom na strednú rýchlosť ušľahajte maslo a cukor, kým nebude svetlé a nadýchané asi 5 minút.
  • Pridávajte jedno vajce po druhom a každé vajce zašľahajte.
  • Do odmeranej múky pridajte soľ, šľahajte, aby sa múka spojila a prevzdušnila.
  • Potom striedavo pridávajte múku a hustú smotanu na šľahanie počnúc a končiac múkou.
  • Pridajte vanilkový extrakt a miešajte, kým sa nezapracuje.
  • Cesto nalejte do formy a vložte do STUDENEJ rúry, až potom rúru zapnite na 180 stupňov.
  • Pečte 1 hodinu a 15 minút, alebo pokiaľ nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
  • Pred vyklopením na servírovací tanier nechajte šľahačkovú bábovku 45 minút vychladnúť na mriežke.
  • Navrch dajte šľahačku a čerstvé jahody.

Čo iné k bábovke zo šľahačky podávať, než kvalitnú kávu! Pripravte ju v tých najlepších kávovaroch Tchibo , ktoré sme pre vás zrecenzovali.

Ozdobná tácka s dokonale upečenou bábovkou posypanou cukrom.
Zdroj: southernliving.com

Bábovka zo šľahačky a citróna

Tento úžasne vláčny, mäkký a sladký recept na šľahačkovú bábovku s citrónom si nemôžete inak ako zamilovať. Tak ako si zamilujete delikátne koláče s citrónom .

Čo budeme potrebovať

  • 340 g masla
  • 600 g cukru
  • 5 veľkých vajec
  • 340 g hladkej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • Kôra z 2 citrónov (cca 2 polievkové lyžice)
  • 2 ½ lyžičky citrónového extraktu
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 250 ml hustej smotany na šľahanie

Na polevu

  • 200 g práškového cukru (presiateho)
  • 2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • Mlieko

Postup

  • Formu na bábovku vymažte a vysypte.
  • Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • V samostatnej miske šľahajte múku, soľ a prášok do pečiva po dobu 30 sekúnd, aby sa všetko spojilo.
  • Maslo utrite s cukrom a miešajte 3 až 5 minút.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom.
  • Do misky pridajte smotanu na šľahanie, citrónovú šťavu, citrónový extrakt a citrónovú kôru.
  • Striedavo pridávajte múčnu zmes so zmesou smotany na šľahanie do maslovej zmesi.
  • Nalejte cesto do pripravenej formy.
  • Pečte pri 160 stupňoch po dobu 60-65 minút, alebo kým špáradlo nevyjde čisté.
  • Pred vyklopením na servírovací tanier nechajte asi 10 minút vychladnúť vo forme.
  • Na polevu si v miske zmiešajte cukor a citrónovú šťavu a miešajte, kým nebude hladká.
  • Pokvapkajte vychladnutú šľahačkovú bábovku.
Slávnostná tabuľa s nadýchanou bábovkou poliatou bielou polevou.
Zdroj: southernliving.com

Vláčna šľahačková bábovka s čokoládou

Táto vláčna čokoládová bábovka so šľahačkou je NAJLEPŠIA! Má jemnú, zamatovú textúru a správne množstvo čokoládovej chuti. Pokiaľ ste hľadali dokonalý recept na bábovku so šľahačkou a čokoládou, uložte si ten náš! A uložte si aj ďalšiefantastické recepty na čokoládové torty !

Čo budeme potrebovať

  • 340 g masla
  • 600 g cukru
  • 5 veľkých vajec
  • 340 g hladkej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 40 g nesladeného prírodného kakaového prášku
  • ½ lyžičky soli
  • 350 ml hustej smotany na šľahanie
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Na polevu

  • 100 g polosladkej alebo horkej čokolády
  • 75 ml smotany na šľahanie

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • Formu na bábovku vymažte a vysypte.
  • Do samostatnej misy pridajte múku, prášok do pečiva, soľ a kakao. Šľahajte, aby sa všetko spojilo a dajte bokom.
  • Pridajte maslo do misy a mixujte do hladka. Postupne pridávajte cukor a miešajte asi 3 až 5 minút.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom a každé miešajte.
  • Do smotany na šľahanie pridajte 2 lyžičky vanilky.
  • Do maslovej zmesi pridávajte striedavo múčnú zmes a smotanu na šľahanie.
  • Pečte pri 160 stupňoch po dobu 1 hodiny a 10 minút, alebo kým špajle alebo špáradlo nevyjdú čisté.
  • Pred vyklopením nechajte šľahačkovú bábovku 10 minút vychladnúť vo forme.
  • Na polevu skombinujte čokoládu a smotanu v miske vhodnej do mikrovlnnej rúry. Zahrievajte v mikrovlnnej rúre po malých časových intervaloch a vždy premiešajte, kým sa čokoláda takmer úplne nerozpustí.
  • Čokoládovú polevu môžete naniesť na vychladnutú bábovku zo šľahačky.
Čokoládová bábovka ozdobená čokoládovou a karamelovou ľavou.
Zdroj: southernliving.com

Hrnčeková šľahačková bábovka s ovocím

V tejto bábovke zo šľahačky z hrnčeka nie je žiadny olej ani maslo, iba čistá smotana na šľahanie a je tak chutná, jemná a nadýchaná. Je to perfektný zákusok, ktorý si naservírujete s čerstvým ovocím a kopčekom našej domácej jahodovej zmrzliny .

Čo budeme potrebovať

  • 2 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 3/4 lyžičky soli
  • 3 veľké vajcia
  • 1 1/2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 1/2 šálky hustej smotany na šľahanie, studené
  • 1 šálka plus 1 lyžica práškového cukru
  • Maslo na vymastenie formy
  • Čerstvé ovocie na podávanie (voliteľné)

Na polevu

  • 1 1/4 šálky hustej smotany na šľahanie
  • 1/3 šálky práškového cukru
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov. Vymažte formu na bábovku.
  • V strednej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  • V malej miske rozšľahajte vajcia a vanilku.
  • V mise šľahajte studenú smotanu, kým nezačne ľahko hustnúť. Postupne zvyšujte rýchlosť na stredne vysokú a šľahajte, kým nebude hustá.
  • Postupne pridávajte vaječnú zmes a miešajte, kým zmes nezhustne.
  • Postupne pridávajte cukor a miešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Jemne vmiešajte polovicu múčnej zmesi do smotanovej zmesi, kým sa múka nezapracuje. Opakujte s druhou polovicou.
  • Cesto vlejte do formy.
  • Pečte, kým špáradlo nevyjde čisté, asi 18 až 20 minút. Nechajte chladnúť asi 10 minút.
  • Na polevu pridajte smotanu na šľahanie mixéra. Šľahajte na nízku rýchlosť, kým krém ľahko nezhustne. Pridajte práškový cukor a vanilku a šľahajte, kým smotana na šľahanie nezhustne.
  • Ozdobte s ňou bábovku a podávajte s ovocím vášho výberu.
Nadýchaná bábovka plná čerstvého ovocia.
Zdroj: mybakingaddiction.com

Bábovka so šľahačkou a maslovým krémom

Pokiaľ máte radi bábovky ako my, budete si chcieť tento recept na šľahačkovú bábovku uložiť! Je vláčna, lahodná a uspokojivo hutná bez toho, aby bola ťažká. Či už ju doplníte polevou, lesným ovocím a smotanou, vanilkovou zmrzlinou alebo vôbec ničím, zaručene si pochutnáte, rovnako ako na ďalších bábovkových receptoch, ako od babičky .

Čo budeme potrebovať

  • 340 g masla
  • 600 g cukru
  • 5 veľkých vajec,
  • 340 g hladkej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 230 ml hustej smotany na šľahanie
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu

Na polevu

  • 115 g masla
  • 345 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilky
  • 2 lyžice plnotučného mlieka
  • ¼ lyžičky soli

Postup

  • Formu na bábovku vymažte tukom a vysypte múkou. Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • V samostatnej miske prešľahajte múku, soľ a prášok do pečiva.
  • Maslo, postupne pridávajte cukor a mixujte 3 až 7 minút.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom.
  • Pridajte vanilkový extrakt do smotany na šľahanie.
  • Striedavo pridávajte do masla múčnu zmes so smotanou na šľahanie.
  • Pečte pri 160 stupňoch po dobu 1 hodiny, alebo kým nevyjde špáradlo čisté alebo len s pár omrvinkami.
  • Pred vyklopením na nechajte asi 10 minút vychladnúť vo forme.
  • Na maslový krém si mierne zmäknuté maslo utrite do hladka. Vmiešajte vanilku.
  • Pridajte polovicu práškového cukru a väčšinu mlieka.
  • Šľahajte, kým sa práškový cukor nezapracuje.
  • Pridajte zvyšný práškový cukor a mlieko a miešajte ďalšie 3 až 4 minúty.
  • Pokiaľ je maslový krém príliš riedky, pridajte viac cukru. Pokiaľ je konzistencia príliš hustá, pridajte ešte trochu mlieka.
  • Maselný krémom potrite bábovku zo šľahačky alebo ho podávajte vedľa ukrojeného kúsku bábovky.
Bábovka ozdobená maslovým krémom a čerstvým lesným ovocím.
Zdroj: twopeasandtheirpod.com

Ako jednoducho ozdobiť bábovku?

Pre veľmi jednoduchý, ale sladký doplnok skúste svoju bábovku poprášiť práškovým cukrom alebo dekoračným perlovým cukrom. Netaviaci sa cukor zostane na vašich koláčoch svieži a biely po celé hodiny.

Pokiaľ chcete ísť so svojou dekoráciou trochu ďalej, skúste jednoduchú polevu. Jedna šálka práškového cukru plus polievková lyžica alebo dve smotany vytvoria bohatú polevu, ktorá sa bude ľahko rozlievať po vašej bábovke. Pridaním kvapky alebo dvoch vašej obľúbenej príchute alebo extraktu získate bleskovo citrónovú, pomarančovú, mätovú, čučoriedkovú alebo maslovú polevu.

V neposlednom rade, ak chcete svojej bábovke dodať punc luxusu, vyskúšajte sladené ovocie. Pocukrované hrozno a sladené lesné ovocie sú elegantnou ozdobou. Jednoducho dajte do misky hrozno alebo lesné plody a dajte do mrazničky asi na 15 minút. Vyberte z mrazničky a vysypte ich do misky s bielym kryštálovým alebo jemným cukrom. Premiešajte, kým nebudú obalené, a potom ich rýchlo a opatrne vysypte do stredovej diery bábovky.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.