Cuketa v slanej kuchyni

Aké recepty s cuketou patria medzi vaše najobľúbenejšie? Dajú sa z nej urobiť výborné polievky. Už ste ich niekedy skúšali? Inšpirujte sa našimi polievkami z cukety na 5 spôsobov .

Môžeme si taktiež pripraviť lahodný hlavný chod. Máte radi zapečené jedlá? Potom by ste určite ocenili tipy na lahodnú zapečenú cuketu . A keď ste v zhone a neviete, kedy navariť, vyskúšajte nejakú rýchlovku. Čo napríklad vyprážané cuketové placky ? Sú hotové raz dva a navyše sú výborné.

Na svoje si prídu aj vegetariáni. Z tejto zeleniny sa dá vykúzliť výborný hlavný chod. Napríklad čína z cukety bez mäsa je naozaj lahodná.

A čo ďalšie sa z nej v slanom variante dá ukuchtiť? Na predjedlách si môžete tiež pochutnať. Napríklad cuketové rolky plne rôznymi druhmi náplne sú veľmi nápadité. Ďalej potom ju využijete v omáčkach, či ako doplnok k mäsitým pokrmom.

V sladkej kuchyni si našla svoje miesto

V slanej kuchyni, asi aj vďaka svojej chuti, pôvodne zaujímala svoju pozíciu. Niekto odvážny však jedného dňa dostal chuť na niečo sladké. A nemal nič ako cuketu. Ten príbeh bol možno iný, ale zrodilo sa z toho niečo veľmi chutné.

Existuje množstvo sladučkých variantov, ale už ste vôbec niekedy skúšali múčniky z cukety na sladko ? Cuketa múčnikom dodá šťavu a vláčnosť. Inšpirujte sa našimi výbornými cuketovými koláčmi a pochutnajte si!

Doprajte si vitamínovú dobrotu

Povýšte svoje pokrmy na vyššiu výživovú úroveň! Cuketa obsahuje vitamíny A, B, C a E. Z minerálov potom fosfor, draslík, železo, magnézium, vápnik, meď a zinok. Jej pridaním do jedál si zvýšite aj príjem týchto prospešných látok.