Bábovka s mramorovým vzorom. Pochutnajte si na dvojfarebnom zákusku aj vy

Vyzerajú krásne a ešte lepšie chutia, to sú naše recepty na mramorovú bábovku!

Pochutnajte si na tejto sviatočnej dobrote v niekoľkých farebných kombináciách.

A ako vytvoriť ten najkrajší vzor v ceste? To sa dozviete na konci článku!

Mramorová bábovka s glazúrou

Jednoduchá, základná dvojfarebná bábovka. Ľahko sa vyladí a upraví na požadovanú chuť a sladkosť. Ak ste ich milovníkmi, potom musíte vyskúšať tých, čo chutia ako od babičky !

Čo budeme potrebovať

  • 375 g hladkej múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 340 g masla izbovej teploty
  • 500 g krupicového cukru
  • 5 veľkých vajec
  • 10 ml vanilky
  • 250 ml mlieka
  • 30 g kakaového prášku
  • 30 g čierneho kakaového prášku

Na glazúru

  • 240 g práškového cukru
  • 50 ml mlieka

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov a vymažte formu na bábovku.
  • V strednej mise prešľahajte múku s práškom do pečiva.
  • Vyšľahajte maslo a cukor, približne 5 minút.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom, po každom pridaní plne zapracujte. Pridajte vanilku.
  • Znížte rýchlosť na nízku. Pridajte múčnu zmes, striedavo s 2 porciami mlieka.
  • Miešajte, kým sa nespoja.
  • Cesto rozdeľte do 3 misiek.
  • Do jednej pridajte 2 lyžice holandského kakaa a do druhej 2 lyžice čierneho kakaa, tretiu nechajte svetlé.
  • Premiešajte, kým sa dobre nespoja.
  • Pripravte si 3 samostatné cukrárske vrecká a každý naplňte jedným cestom.
  • Cesto striedavo pridávajte do formy na bábovku.
  • Akonáhle je dno formy dostatočne zaplnené, striedavo pridávajte zvyšné cesto a pomocou kuchynskej špajle ho mramorujte.
  • Pečte 55-60 minút alebo pokiaľ špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  • Vyberte z rúry a premiestnite panvicu na chladiacu mriežku na 10-15 minút. Potom bábovku vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
  • Na glazúru si zmiešajte práškový cukor a mlieko v strednej miske.
  • Miešajte, kým sa dobre nespoja. Podľa potreby pridávajte ďalšie mlieko, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
  • Polevu nalejeme cez vychladnutú bábovku.
Nakrájaná bábovka dvoch farieb na ozdobnom stojane.
Zdroj: brooklynactivemama.com

Čoko-mandľová bábovka s mramorovaním

Táto mramorovaná bábovka je krásna a chutná! Je to jedna z tých dobrôt, ktorá sa hodí kedykoľvek a kdekoľvek, ale hlavne keď budete mať chuť na niečo sladké. Vyskúšajte aj bábovku s orechmi na sedem rôznych spôsobov a chutí.

Čo budeme potrebovať

  • 180 g masla (zmäknutého)
  • 225 g práškového cukru
  • ¾ lyžičky mandľového extraktu
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 180 g hladkej múky
  • 75 g mletých mandlí
  • 3 veľké vajcia
  • 2 lyžice mlieka
  • 3 lyžice kakaového prášku zmiešané s 3 lyžicami horúcej vody, aby vznikla pasta
  • 100 g horkej čokolády
  • 30 g práškového cukru

Postup

  • Rúru rozohrejte na 180 stupňov a formu vymažte maslom.
  • Maslo a cukor ušľahajte do svetlej a nadýchanej hmoty.
  • Vmiešajte mandľový extrakt.
  • Zmiešajte prášok do pečiva, múku a mletej mandle.
  • Vyšľahajte vajcia a po lyžiciach pridávajte múku, keď je všetka múka pridaná, postupne prilievajte mlieko.
  • Polovicu cesta dajte do samostatnej misy a vmiešajte kakaovú pastu.
  • Pridajte čokoládu do druhej polovice cesta.
  • Pridávajte striedavo po lyžiciach každé cesto do formy a pomocou lyžičky vytvorte mramorovaný efekt.
  • Pečte asi 40 minút a potom bábovku vyskúšajte, či špajľa zapichnutá do najhlbšej časti nevyjde čistá.
  • Pred vyklopením nechajte mramorovú bábovku 10 minút chladnúť vo forme.
  • Po vychladnutí bábovku poprášte trochou práškového cukru.
Krásne mramorovaná domáca bábovka s čokoládou a vanilkou.
Zdroj: cravingsjournal.com

Mramorový koláč

Tento recept na koláč zebra je variácia na mramorovú bábovku a chutí presne tak, ako si myslíte, jednoducho dokonale. Pripravte si túto jednoduchú dobrotu a pochutnajte si ako nikdy. Ak hľadáte niečo nové a možno aj zdravé, potom ochutnajte bábovku s cuketou . Prekvapí vás.

Čo budeme potrebovať

  • 240 g hladkej múky (lyžiace a zarovnané)*
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 230 g masla (zmäknutého)
  • 150 g kryštálového cukru
  • 100 g hnedého cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 4 veľké žĺtky
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
  • 160 ml cmar
  • 115 g horkosladkej alebo polosladkej čokolády

Na polevu

  • 285 g masla
  • 420 g cukrárskeho cukru
  • 60 g kakaového prášku
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu
  • 60 ml hustej smotany

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vymažte dve tortové formy.
  • Do veľkej misy preosejte múku, prášok do pečiva a soľ.
  • Vyšľahajte maslo pri vysokej rýchlosti vo veľkej mise, kým nebude hladké a krémové, asi 1 minútu.
  • Pridajte kryštálový a hnedý cukor a šľahajte na vysoké otáčky 3-4 minúty, pokiaľ nie je zmes krémová.
  • Pridajte vajcia, potom žĺtky jeden po druhom a potom pridajte vanilkový extrakt.
  • Šľahajte na stredne vysokú rýchlosť, kým sa nespojí.
  • Pridajte suché ingrediencie v 3 prídavkoch, striedavo s cmarom.
  • Odoberte 1 hrnček svetlého cesta a nalejte ho do strednej misy.
  • Rozpustite čokoládu a nalejte ju svetlého cesta, ktoré ste odložili, a miešajte, kým sa nespoja.
  • Do každej tortovej formy nalejte rovnomernú vrstvu svetlého cesta.
  • Hore nalejte čokoládové cesto.
  • Na čokoládové cesto nalejte zvyšné svetlé cesto.
  • Pomocou špajle premiešajte obe cestá dohromady.
  • Pečte 22–27 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  • Vyberte koláče z rúry a nechajte úplne vychladnúť vo formách na mriežke.
  • Na polevu si ušľahajte maslo s cukrárskym cukrom, kakaovým práškom, soľou, vanilkou a smotanou.
  • Umiestnite 1. poschodie koláča na veľký servírovací tanier.
  • Navrch rovnomerne rozotrite asi 3/4 hrnčeka polevy.
  • Navrch dajte 2. poschodie a zvyšnou polevou potrite všetky strany a vrch.
Dve formy na tortu naplnené upečeným mramorovaným cestom.
Zdroj: sugarspunrun.com

Trojfarebná mramorová bábovka s jogurtom

Pokiaľ hľadáte jemný zákusok, ktorý zostane čerstvý a lahodný niekoľko dní, je tento zákusok ideálny. Vďaka jogurtu zostane mäkká po celé dni! Použili sme jahodový jogurt, pretože je to dobrá kombinácia spolu s príchuťou čokolády, ale mali by ste tiež vyskúšať toto cesto s obyčajným, kokosovým alebo pomarančovým jogurtom.

Čo budeme potrebovať

  • 450 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 220 g mäkkého masla
  • 400 g cukru kryštál
  • 125 g jogurtu (jahodový)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 5 vajec izbovej teploty
  • 120 ml mlieka
  • 1 lyžička octu

Tmavé cesto

  • 2,5 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 2,5 lyžice mlieka

Červená časť

  • 1 polievková lyžica mlieka
  • 1 lyžička kakaa
  • červené potravinárske farbivo

Postup

  • Zmiešajte 120 ml mlieka s lyžičkou octu. Nechajte pár minút bokom.
  • Vo veľkej mise šľahajte mäkké maslo s cukrom po dobu 4-5 minút.
  • Pridajte jogurt a znova prešľahajte.
  • Potom postupne pridávame vajcia a nakoniec vanilkový extrakt.
  • Do druhej misy preosejte múku, prášok do pečiva a soľ.
  • Teraz do zmesi s vajcami postupne pridávajte mlieko s octom a suché prísady.
  • Cesto rozdeľte na tri rovnaké diely.
  • Na čokoládovú časť zmiešajte lyžicu svetlej zmesi s 2 a pol lyžicami mlieka a 2 a pol lyžicami nesladeného kakaového prášku. Pridajte túto zmes do jednej z troch častí odloženého cesta.
  • Pre červenú farbu zmiešajte lyžicu svetlého cesta s 1 lyžicou mlieka, 1 lyžičkou nesladeného kakaového prášku a dostatočným množstvom červeného potravinárskeho farbiva. Pripravenú zmes pridajte do druhej odloženej časti svetlého cesta a premiešajte.
  • Formu na bábovku vymažte.
  • Cesta pridávajte striedavo po lyžiciach do formy a na záver ich pomocou špajle premiešajte.
  • Pečte pri 180 ° C 50 – 60 minút, kým špáradlo zapichnuté do mramorovej bábovky nevyjde čisté.
  • Nechajte ju úplne vychladnúť.

Bez kávy nie je možné si vychutnať akúkoľvek sladkú bodku. Preto neváhajte a pochutnajte si spoločne s najlepšou kávou z najlepšieho kávovaru od DeLonghi , vyberte si ten svoj v našej recenzii.

Krásna bábovka troch farieb z červenej, tmavej a svetlej farby.
Zdroj: butternutbakeryblog.com

Ako vytvoriť najkrajší mramorový vzor?

  • Vezmite 1/3 svetlého cesta a naberajte ho veľkou lyžicou do formy na bábovku.
  • Pridajte tri veľké kopčeky cesta, tak aby neboli vedľa seba.
  • Vezmite 1/3 tmavého cesta a pridajte ho do každého prázdneho miesta, aby ste na dne formy vytvorili šachovnicový vzor.
  • S druhou 1/3 svetlého cesta vytvorte druhý šachovnicový vzor na prvej vrstve tmavého cesta a naopak.
  • Opakujte so zvyšným cestom. Teraz by ste mali mať vo forme tri šachovnicové vrstvy.
  • Vezmite nôž na maslo a krúživým pohybom s ním prejdite cestom.
  • Opakujte krúživý vzor v opačnom smere.
  • Teraz je vaša torta mramorovaná a pripravená na pečenie!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.