Naše recepty na bábovky s jablkami sú dokonale vláčne a sladké! Vyskúšajte všetky varianty

S našimi receptami na jablčnú bábovku sa vám jej cesto už nikdy nebude zdať suché!

Jablká jej dodávajú neskutočnú vláčnosť a zaujímavú chuť.

Pripravte si spoločne s nami túto dobrotu.

Jablková bábovka s polevou

Táto lahodná vláčna a korenená bábovka s jablkami, je privedená k dokonalosti pomocou maslovej cukrovej poleve. Použite svoju obľúbenú odrodu jabĺk, ako je Granny Smith alebo Honeycrisp. Je to ako hutnejšia, škoricovejšia verzia týchto čerstvých jablčných koláčov .

Čo budeme potrebovať

  • 375 g hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 3 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky soli
  • 300 ml rastlinného oleja
  • 120 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 250 g hnedého cukru
  • 100 g kryštálového cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 1 lyžica čistého vanilkového extraktu
  • 360 g olúpaných a nakrájaných jabĺk (asi 2–3 veľké jablká)

Poleva

  • 200 g hnedého cukru
  • 60 g masla
  • 120 ml hustej smotany
  • 60 g práškového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C. Vymažte si bábovkovú formu.
  • Vo veľkej mise šľahajte múku, jedlú sódu, škoricu, muškátový oriešok a soľ, kým sa nespoja.
  • V stredne veľkej mise šľahajte olej, jogurt, hnedý cukor, kryštálový cukor, vajcia a vanilku, kým sa nespoja.
  • Mokré ingrediencie nalejte do suchých a pomaly šľahajte.
  • Opatrne vmiešajte kúsky jabĺk.
  • Nalejte husté cesto do pripravenej formy.
  • Pečte 55–75 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do koláča nevyjde čisté.
  • Zhruba v polovici koláča voľne prikryte hliníkovou fóliou, aby ste zabránili zhnednutiu na povrchu.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Ako torta chladne, pripravte polevu z hnedého cukru.
  • Zmiešajte maslo, hnedý cukor a hustú smotanu v strednom hrnci na strednú teplotu.
  • Neustále miešajte, kým sa maslo nerozpustí, a potom prestaňte miešať a nechajte zmes rýchlo prejsť varom. Varte 1 minútu.
  • Znížte teplotu na minimum, rýchlo zamiešajte a nechajte 1 minútu variť.
  • Zložte z platne a zašľahajte preosiaty cukrársky cukor.
  • Polevu necháme aspoň 10 minút vychladnúť a mierne zhustnúť.
  • Tesne pred podávaním jablčnú bábovku potrite polevou.
Nadýchaná bábovka plná jablčnej chuti s polevou z karamelu.
Zdroj: bakerstable.net

Bábovka s orechmi a jablkami

Krehká, vláčna a plná jabĺk, tento recept na jablčnú bábovku s orechmi sa stane vašim novým obľúbeným jesenným dezertom. Ak si tento rok na jeseň budete chcieť pripraviť niečo dobré, tak je to práve táto bábovka alebo lahodný závin z jabĺk .

Čo budeme potrebovať

  • 430 g hnedého cukru
  • 200 ml slnečnicového oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžica vanilky
  • 360 g múky
  • 3 lyžičky škorice
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 2 lyžičky muškátového orieška
  • 1 lyžička soli
  • 450 g nakrájaných a olúpaných jabĺk
  • 60 g nasekaných vlašských alebo pekanových orechov

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov a vymažte si formu na bábovku.
  • Vo veľkej mise zmiešajte hnedý cukor a olej.
  • Vmiešajte vajcia a vanilku.
  • Pridajte múku, škoricu, jedlú sódu, muškátový oriešok a soľ.
  • Vmiešajte jablká a orechy. Cesto bude veľmi husté, ako cesto na sušienky.
  • Nalejte do pripravenej formy.
  • Pečte jednu hodinu, alebo kým sa zapichnuté špáradlo nevytiahne čisté.
  • Nechajte vychladnúť asi 20 minút na panvici a potom vyklopte na mriežku.
Tanieriky s kúskami nakrájanej jablčnej bábovky s orechmi.
Zdroj: news.fitnyc.edu

Črepníková bábovka z jabĺk a škorice

Korenie, jablká a lahodná poleva robia z tejto jablčnej bábovky so škoricou dokonalý jesenný dezert. Tento jednoduchý recept je ideálny na víkend alebo na stretnutie s priateľmi a rýchlo sa stane obľúbeným v rodine.

Čo budeme potrebovať

  • 5 lyžíc bieleho cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 4 jablká (ošúpané, zbavené jadrovníka a nakrájané na plátky)
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 2 hrnčeky bieleho cukru
  • 1 šálka rastlinného oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 pomaranč (odšťavnený)
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 ½ lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov. Vymažte bábovkovú formu.
  • V miske zmiešajte 5 lyžíc cukru a škorice.
  • Pridajte jablká a premiešajte, aby sa obalili.
  • Zmiešajte vo veľkej mise múku, 2 hrnčeky cukru, rastlinný olej, vajcia, pomarančovú šťavu, prášok do pečiva a vanilkový extrakt.
  • Do pripravenej panvice nalejte trochu cesta, aby pokrylo dno, a navrstvite plátky pocukrovaných jabĺk.
  • Opakujte vrstvy a dokončite cestom hore.
  • Pečte v predhriatej rúre, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, asi 1 hodinu 10 minút.

Do toho istého hrnčeka, ako ste použili na váženie si môžete pripraviť lahodnú kávu z kávovaru Tchibo , ktoré prešli našou recenziou! Tak si jeden tiež kúpte do vašej kuchyne.

Do zlatista upečená bábovka poliata polevou a ochutená jablkami.
Zdroj: thecrumbykitchen.com

Čokoládová bábovka s jablkami

Ako urobiť lahodnú čokoládovú bábovku ešte lepšiu? Pridáte jablká a vznikne vám jablková bábovka plná sladkej čokolády s čokoládovou polevou. Ak si chcete pochutnať na samotnej jablčnej chuti, musíte si pripraviť jeden z týchto receptov na buchty s jablkami .

Čo budeme potrebovať

  • 180 g cukru
  • 240 g múky
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 60 g kakaového prášku
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička soli
  • 200 ml jablčného pyré
  • 10 ml rastlinného oleja
  • 2 lyžičky vanilky

Na polevu

  • 5 lyžíc masla
  • 6 lyžíc kakaového prášku
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilky
  • 2 lyžice jablčného džúsu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vo veľkej mise preosejeme cukor, múku, jedlú sódu, kakao, škoricu a soľ.
  • Pridajte jablčné pyré, rastlinný olej a vanilku a dobre premiešajte, aby sa spojili.
  • Nalejte do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečte 50 minút, alebo pokiaľ špajľa nevyjde čistá.
  • Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť, zatiaľ čo budete robiť polevu.
  • V malom hrnci rozpustite maslo a kakaový prášok na miernej teplote a miešajte, kým sa dobre nespoja.
  • Zložte z platne a vmiešajte práškový cukor.
  • Pridajte vanilku a horúcu jablčnú šťavu a miešajte, kým nie je poleva hladká.
  • Nalejte na vychladnutú jablčnú bábovku.
Bábovka plná čokolády a kakaa s polevou z jablčného džúsu.
Zdroj: olivemagazine.com

Aké sú najlepšie jablká do sladkých receptov?

Existuje mnoho odrôd jabĺk, ktoré sa hodia do sladkých receptov, ale niektoré sú na tento účel viac vhodné ako iné. Všeobecne platí, že najlepšie jablká pre sladké recepty sú tie, ktoré sú za svojej podstaty sladké, šťavnaté a pevné.

Nasledujúce odrody jabĺk sú považované za najlepšie pre sladké recepty:

  1. Golden Delicious: Toto jablko má sladkú chuť a krásne šťavnatú dužinu, ktorá sa dobre hodí do sladkých receptov, ako sú koláče a muffiny.
  2. Honeycrisp: Toto jablko má chrumkavú a sladkú chuť a je plné šťavy. Je skvelou voľbou pre dezerty, ako sú štrúdly, kde sa jeho chuť a textúra dobre hodí.
  3. Pink Lady: Toto jablko je sladké a má chrumkavú, šťavnatú dužinu. Je ideálny pre sladké recepty, ktoré vyžadujú ľahkú chuť jabĺk.
  4. Braeburn: Toto jablko má pevnú dužinu a sladkú chuť s miernou kyslosťou. Je to skvelá voľba pre sladké pečenie, ako sú koláče a buchty.
  5. Fuji: Toto jablko má sladkú a chrumkavú dužinu s vysokým obsahom cukru a je veľmi šťavnaté. Je to skvelá voľba pre sladké recepty, ako sú koláče, muffiny a jablčné muffiny.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.