Možno trochu exotické, ale napriek tomu dokonalé a chutné.
Najlepšie recepty na kokosovú bábovku nájdete iba u nás!
Vyskúšajte ich všetky a nájdite si ten, ktorý vás nadchne najviac.
Tak s ktorým začnete?
Tradičná kokosová bábovka
Tento najlepší recept na bábovku s kokosom vás dostane do kolien! Je tak vláčny a jemný a plný kokosovej chuti. Je rýchly a jednoduchý na prípravu a ideálny na upečenie v rušnom týždni. Namiesto tejto glazúry si môžete pripraviť aj inú polevu, podľa našich receptov .
Čo budeme potrebovať
- 350 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- 100 g masla
- 250 g cukru
- 4 vajcia
- 2 lyžičky kokosového extraktu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 125 ml mlieka
- 150 g sladeného strúhaného kokosu
Na glazúru
- 2 lyžice rozpusteného masla
- 150 g práškového cukru
- 2 lyžice mlieka
- 1 lyžička kokosového extraktu
Na posypku
- 100 g strúhaného sladeného kokosu
Postup
- Predhrejte rúru na 160 °C.
- V stredne veľkej mise prešľahajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- Vo veľkej mise šľahajte maslo a cukry na strednú rýchlosť, pokiaľ nebudú nadýchané.
- Pridajte vajcia, vanilku a kokosový extrakt šľahajte do hladka.
- Pridajte mlieko, šľahajte na nízku rýchlosť.
- Pridajte múčnu zmes a šľahajte, kým sa nespoja. Vmiešajte kokos.
- Cesto nalejte do pripravenej formy na bábovku.
- Pečte 50 – 55 minút.
- Pred glazovaním nechajte kokosovú bábovku úplne vychladnúť.
- Polevu pripravíte tak, že rozpustíte maslo. Pridajte práškový cukor, mlieko a kokosový extrakt.
- Šľahajte do hladka.
- Bábovku pokvapkajte polevou. Bohato posypte kokosom.
Bezlepková bábovka z kokosovej múky
Pripravte si kokosovú bábovku s kokosovou múkou, ktorá je 100% keto friendly! Ďalšie sladké recepty s kokosom sú tieto lahodné rezy na 6 spôsobov ! Ochutnajte!
Čo budeme potrebovať
- 120 g kokosovej múky
- 65 g náhradky cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilky
- 100 g kyslej smotany
- 125 ml kokosového mlieka
- 1 lyžica masla ( rozpusteného)
- 5 vajec
Postup
- V mise prešľahajte suché ingrediencie.
- Pridajte mokré ingrediencie a miešajte, kým sa dôkladne nepremiešajú.
- Nalejte do vymastenej bábovkovej formy.
- Pečte pri 180 °C po dobu 35-40 minút alebo kým nevyjde špáradlo čisté.
Objavte podobné tipy
Bábovka z kokosu a hrnčeka
Tento vláčny a sladký recept na kokosovú bábovku je ľahko vyrobiteľný múčnik z jedného hrnčeka a je plný lahodnej tropickej chuti. Každé sústo tohto ľahkého a lahodného múčnika prekypuje bohatou chuťou strúhaného kokosu a kokosového cukru!
Čo budeme potrebovať
- ½ šálky slaného masla (zmäkčeného)
- ¾ šálky bieleho kryštálového cukru
- ¾ šálky kokosového cukru
- 4 veľké vajcia
- 1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
- ½ šálky kyslej smotany
- ¼ šálky plnotučného mlieka
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček strúhaného kokosu
Na polevu:
- 1 hrnček práškového cukru
- 2 lyžice nesladeného kokosového mlieka
- ½ lyžičky kokosového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte bábovkovú formu maslom a múkou.
- Vo veľkej mise zmiešajte smotanu, maslo a cukor, kým nevznikne mokrá, drobivá zmes.
- Pridajte vajcia, vanilku, kyslú smotanu a mlieko a znovu premiešajte, kým nebude hladká.
- Pridajte jedlú sódu, prášok do pečiva, múku a strúhaný kokos a vmiešajte suché ingrediencie do mokrých surovín.
- Nalejte cesto do formy a pečte 45 minút, alebo kým špáradlo nevyjde čisté.
- Pred vybratím nechajte koláč asi 10 minút vychladnúť.
- Na polevu vyšľaháme kokosové mlieko, kokosový extrakt a cukrársky cukor do hladka.
- Vyberte kokosovú bábovku z formy, posypte opečeným kokosom.
Ako si najlepšie pripravíte nadýchané kosové cesto? Tak že ho vyšľahátevýkonným ručným šľahačom , u ktorého môžete regulovať rýchlosť. Tie najlepšie prešli našou recenziou, tak si vyberte!
Bábovka s kokosom a bielou čokoládou
Milovníci kokosu sa zbláznia do tohto úžasného recepty na kokosovú bábovku s bielou čokoládou! Hutná, ale ľahká a nadýchaná, s množstvom kokosovej chuti! A že čokoláda je najlepšou ingredienciou sa môžete presvedčiť vo ďalších receptoch na čokoládové rezy .
Čo budeme potrebovať
- 360 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 3/4 lyžičky soli
- 230 g nesoleného masla
- 230 g plnotučného smotanového syra
- 400 g kryštálového cukru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 3/4 lyžičky kokosového extraktu
- 5 veľkých vajec izbovej teploty
- 115 ml nesladeného kokosového mlieka
- 60 ml kokosového oleja
Na čokoládu
- 230 g nesoleného masla
- 280 g práškového cukru
- 1/4 lyžičky soli
- 50 ml nesladeného kokosového mlieka
- 1/4 lyžičky kokosového extraktu
- 170 g kvalitnej bielej čokolády rozpustenej
- 100 g strúhaného kokosu
Postup
- Predhrejte rúru na 160 °C.
- V strednej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ, kým sa dobre nespoja.
- Šľahajte maslo a smotanový syr pri strednej rýchlosti, pokiaľ nebude zmes hladká a krémová, asi 1 minútu.
- Postupne pridávajte cukor šľahajte asi 3 minúty.
- Vmiešajte vanilkový extrakt a kokosový extrakt.
- Znížte rýchlosť, potom pridajte vajcia.
- Vmiešajte kokosové mlieko a kokosový olej.
- Znížte rýchlosť na nízku a pridajte múku, miešajte, kým sa nespoja.
- Bábovkovú formu vymažte a vysypte.
- Cesto vlejte do pripravenej formy.
- Pečte 55 až 60 minút, kým špáradlo nevyjde čisté.
- Na čokoládu vyšľahajte maslo s cukrom.
- Pridajte soľ, kokosové mlieko a kokosový extrakt a vyšľahajte do hladka.
- Pridajte bielu čokoládu a vyšľahajte do hladka.
- Vychladnutú kokosovú bábovku potrite polevou z bielej čokolády a posypte kokosom.
- Polevu nechajte 20 minút stuhnúť.
Ako ozdobiť bábovku?
- Môžete položiť 1 bábovku na druhú, pripevniť ich k sebe špajľami a ozdobiť ich tak, aby vyzerali ako jablko!
- Použite trochu zelenej polevy, pár červených M&M cukríkov a mašľu na premenu klasickej bábovky na vianočný veniec.
- Položte na seba dve bábovky, použite oranžovú polevu a pomocou hnedého a zeleného fondánu si vytvorte roztomilú tekvicu, plnenú cukríkmi.
- Použite polovicu bábovky a ozdobte ju farebnými cukríkmi a cukrovou vatou a vytvorte dúhovú tortu.
- Nevyhadzujte Zelenú časť ananásu! Umiestnite ju do stredu svojej bábovky a voila, máte doma bábovkový ananás.
- Pridajte niekoľko čokoládových plátkov a kávových zŕn, aby ste vytvorili rustikálny štýl na bábovke.
- Nikdy nepodceňujte ovocie… dokáže dodať každej bábovke farbu. Naplňte stred jahodami a pozrite sa, ako krásne to vyzerá!