Tie najlepšie recepty na rolády z hovädzieho mäsa na jednom mieste. Inšpirujte sa!

Chcete svojej rodine či návšteve pripraviť chutný pokrm z mäsa?

S našimi receptami na hovädziu roládu nemôžete siahnuť vedľa!

Máme pre vás varianty s pestom či špenátom a gorgonzolou.

Navyše je to také jednoduché!

Roláda z flank steaku plnená špenátom a gorgonzolou

Vyskúšajte túto dokonalú roládu, ktorá skvele poslúži aj ako sviatočný hlavný chod. Ocenia ju aj tí najnáročnejší hostia!

Čo budete potrebovať

  • 1 flank steak s hmotnosťou 700 – 1000 g
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 šalotka, nakrájaná nadrobno
  • 500 g špenátu, umytého a nakrájaného
  • 1 šálka strúhanky
  • 200 g gorgonzoly alebo iného modrého syra, rozdrobeného
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Pomocou dlhého ostrého noža (držte ho rovnobežne s pracovnou plochou) prerežte dlhú stranu steaku a zastavte sa asi 1 cm od opačnej strany.
  • Otvorte steak ako knihu.
  • Pokiaľ je váš steak už tenký, nemusíte ho roztvárať, stačí ho roztĺcť paličkou na mäso na hrúbku asi 0,5 – 1 cm.
  • Dajte bokom.
  • Rozpáľte veľkú panvicu na strednom plameni a pridajte 1 lyžicu olivového oleja.
  • Pridajte šalotku a restujte do mäkka, asi 3 minúty.
  • Pridajte špenát a varte, kým nezvädne, asi 3 minúty.
  • Preneste do sitka.
  • Keď špenát dostatočne vychladne, vytlačte z neho všetku vlhkosť.
  • Mali by ste mať asi 1 šálku špenátu.
  • Preložte do stredne veľkej misy a vmiešajte strúhanku a syr.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Umiestnite steak na potravinársku fóliu tak, aby dlhá strana steaku smerovala k vám.
  • Špenátovou zmesou rovnomerne potrite steak a ponechajte 2,5 cm okraj pozdĺž okraja najďalej od vás.
  • Začnite stranou, ktorá je vám najbližšie, a použite ako pomôcku fóliu, zrolujte steak, jemne zatlačte na náplň, potom zvinutý steak zviažte potravinárskym povrázkom v rozostupoch 5 až 8 cm.
  • Zvonku dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Zostávajúce 2 lyžice olivového oleja rozohrejte vo veľkej panvici vhodnej do rúry na stredne vysokom plameni.
  • Roládu opečte zo všetkých strán, asi 3 minúty z každej strany.
  • Vložte panvicu do rúry a pečte 25 minút, alebo pokiaľ teplomer s okamžitým odpočtom vložený do stredu rolády neukáže 50 °C až 52 °C pre medium-rare.
  • Preložte na doštičku, zakryte alobalom a nechajte 10 až 15 minút odpočívať.
  • Ak chcete podávať, odstráňte z rolády povrázok a nakrájajte na plátky.
Roláda z hovädzieho mäsa plnená syrom a špenátom na tanieri so šalátom a príborom.
www.seriouseats.com

Vyskúšajte aj naše recepty na morčaciu roládu , na ktorých si pochutná celá vaša rodina!
Máme pre vás variantu so špenátom, sušenými paradajkami i šampiňónmi.

Malé hovädzie roládky s omáčkou

Naučte sa s nami pripraviť tie najlepšie mini roládky plnené cibuľou, nakladanými uhorkami a slaninou. Servírujte ich spolu s delikátnou omáčkou zo zeleniny a červeného vína!

Čo budete potrebovať

Na rolády:

  • 4 tenké plátky hovädzieho zadného mäsa
  • 2 cibuľa
  • 1 lyžica masla
  • 4-8 malých nakladaných uhoriek (v závislosti od veľkosti)
  • 2-3 lyžičky strednej horčice
  • 4-12 veľmi tenkých plátkov slaniny (v závislosti od veľkosti)
  • jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • trochu oleja

Na omáčku:

  • 2 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 šálka červeného vína
  • 2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1 šálka vody
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • 2-3 vetvičky tymiánu
  • jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  • Odrežte dva kusy potravinárskej fólie väčšej ako plátky mäsa a potrite ich trochou oleja.
  • Hovädzie plátky klaďte jeden po druhom na jeden z kúskov fólie, prikryte druhým kúskom fólie a naklapte.
  • Cibuľu olúpte a rozpoľte a potom ju nakrájajte na tenké polkolieska.
  • Na panvici rozpustite maslo a opražte cibuľu dozlatista.
  • Nechajte ju mierne vychladnúť.
  • Každý plátok mäsa potrite horčicou.
  • Na mäso položte 1-3 tenké kúsky slaniny.
  • Cibuľu rozdeľte na štyri porcie a na každé mäso rozprestrite jednu časť.
  • Na koniec každého hovädzieho plátku položte 1-2 malé nakladané uhorky.
  • Dlhé strany mäsa len trochu preložte cez náplň.
  • Mäso rolujte od konca, kde leží uhorka.
  • Rolády zafixujte špáradlom.
  • Posypte soľou a korením zo všetkých strán.
  • Nakrájajte cibuľu a mrkvu.
  • Rozohrejte olej vo veľkom hrnci.
  • Rolády zo všetkých strán opečte, vyberte z hrnca a dajte bokom.
  • Vložte cibuľu a mrkvu do rovnakého hrnca a restujte, kým cibuľa nezezlátne.
  • Pridajte paradajkový pretlak a cukor a varte niekoľko minút.
  • Pridajte múku a pokračujte vo varení za stáleho miešania ďalšiu minútu alebo dve.
  • Po troškách pridávajte červené víno (3 alebo 4 veľké streky) a nechajte zredukovať, než pridáte ďalší strek.
  • Nakoniec pridajte posledný strek vína, hovädzí vývar a vodu a všetko priveďte do varu.
  • Rolády vložte späť do hrnca spolu s jemne nasekaným strúčikom cesnaku a vetvičkami tymiánu.
  • Prikryte, stiahnite plameň a varte asi 1 a ¼ hodiny.
  • Počas posledných 15 minút varenia odoberte pokrievku, aby sa omáčka zredukovala.
  • Rolády vyberte z omáčky, opatrne odstráňte špáradlá a udržujte ich teplé.
  • Omáčku varte asi 10 minút.
  • Zeleninu môžete nechať vo vnútri a omáčku rozmixovať dohladka, tým omáčka zhustne, ale už nebude taká jemná.
  • Pre jemnejšiu omáčku vyberte zeleninu dierovanou lyžicou a omáčku zredukujte na požadovanú konzistenciu.
  • Ochutnajte a prípadne dosoľte.
  • Pridajte korenie.
  • Rolády vložte späť do omáčky a znovu ich prehrejte.
  • Podávajte ihneď.
Mini roládky plnené cibuľou, nakladanými uhorkami a slaninou servírované spolu s delikátnou omáčkou zo zeleniny a červeného vína.
www.whereismyspoon.co

Roláda z mletého hovädzieho mäsa

Aj z mletého mäsa môžete vytvoriť úžasnú roládu a tento recept je toho príkladom. Naplňte ju vajcami, mozzarellou a šunkou a budete prekvapení, ako rýchlo zmizne z tanierov.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 1 krajec bieleho chleba
  • 4 vajcia
  • nakrájaná slanina podľa chuti
  • 300 g mozzarelly
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 200 g šunky

Postup

  • Zmiešajte plátok chleba namočený v mlieku s mletým mäsom.
  • Pridajte cesnak, soľ a korenie podľa chuti, 1 vajce a premiešajte.
  • Na doštičku položte mäsovú zmes, roztiahnite ju a naplňte 3 varenými vajcami, mozzarellou a šunkou.
  • Mäso postupne zrolujte do tvaru rolády a vložte ju do bochníkovej formy.
  • Navrch dajte nakrájanú slaninu a ďalšiu mozzarellu (ak chcete) a pečte vo vyhriatej rúre na 180 ° asi 45 minút.
  • Dobrú chuť!
Nakrájaná mäsová roláda plnená vajcami, mozzarellou a šunkou na tanieri.
www.delirec.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?

Hovädzia roláda s pestom z vlašských orechov a petržlenovej vňate

Naklepaný flank steak plnený slaninou a luxusným pestom z parmezánu, vlašských orechov, cesnaku a petržlenovej vňate je úplná delikatesa! Navyše je oveľa jednoduchšie na prípravu, než sa na prvý pohľad môže zdať.

Čo budete potrebovať

Na pesto:

  • 1 šálka nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/2 šálky vylúpaných vlašských orechov
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu alebo syra pecorino
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané nahrubo
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja

Na roládu:

  • 200 g tenkých plátkov slaniny
  • 1 flank steak s hmotnosťou cca 700 – 800 g
  • soľ a čierne korenie
  • plátky citróna na podávanie

Postup

  • Vložte petržlenovú vňať, syr, cesnak, soľ a vlašské orechy do kuchynského robota.
  • Premixujte.
  • Znovu robota zapnite a pomaly prilievajte olivový olej, aby vám vzniklo krásne pesto.
  • Na veľkej panvici opečte slaninu.
  • Chcete ju mať uvarenú, ale nie chrumkavú, inak sa vám v roláde zlomí.
  • Keď je slanina hotová, dajte ju stranou na papierové obrúsky.
  • Umiestnite dve vrstvy plastovej fólie na veľkú pracovnú plochu a položte na ne flank steak.
  • Zakryte ďalšou fóliou.
  • Pomocou gumovej paličky, plochej strany paličky na mäso alebo prázdnej fľaše od vína rozklepte flank steak, aby bol cca centimeter hrubý alebo pokojne tenší.
  • Mäso čas od času otočte, aby sa všetko rovnomerne rozklepalo.
  • Odstráňte z mäsa fóliu a minútu alebo dve ho z oboch strán tlčte druhou stranou paličky.
  • Pokiaľ nemáte paličku na mäso, môžete tento krok preskočiť.
  • Pozrite sa na svoj steak.
  • Budete ho rolovať tak, aby vlákna mäsa smerovali zo strany na stranu.
  • Je to z toho dôvodu, že keď mäso neskôr nakrájate, bude krehkejšie, keď ho budete krájať cez vlákna.
  • Pokiaľ vaše mäso nemá tvar štvorca alebo obdĺžnika, môžete ho trochu orezať, aby sa vám dobre plnilo.
  • Posypte trochou soli a čierneho korenia.
  • Na mäso rozotrite tenkú vrstvu pesta a ponechajte asi centimeter voľného miesta na všetkých stranách mäsa.
  • Položte slaninu cez vlákna mäsa.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Roládu opatrne pevne zrolujte.
  • Ak chcete, odrežte všetku slaninu, ktorá presahuje steak.
  • Mäso zviažte 6 až 8 povrázkami.
  • Roládu opečte na panvici s tukom zo slaniny.
  • Roládu dajte do pekáča na rošt švom dole.
  • Pokiaľ nemáte rošt, zaimprovizujte s stopkovým zelerom.
  • Pečte 20-25 minút, alebo pokiaľ vnútro mäsa nebude mať 54 °C.
  • Mäso vyberte z rúry a pred krájaním ho nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Roládu nakrájajte a podávajte s mesiačikmi citróna, ktoré pokrmu dodajú trochu kyslosti.
Naklepaný flank steak plnený slaninou a luxusným pestom z parmezánu, vlašských orechov, cesnaku a petržlenovej vňate.
www.simplyrecipes.com

Roláda z hovädzieho mäsa plnená syrom a nakladanými uhorkami

Túto plnenú hovädziu roládu je možné podávať ako hlavný chod aj ako teplé predjedlo a každého milovníka mäsa nadchne nielen vizuálne. Hovädzie mäso zjemníme a naložíme do slanej marinády so zázvorom a cesnakom. Potom naplníme zmesou syra, byliniek, vajec a kyslých uhoriek a zapečieme v rúre s cibuľou. Mňam!

Čo budete potrebovať

Na mäso:

  • kus zázvoru
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička horčica
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • ⅓ lyžičky sušeného tymiánu
  • ⅓ lyžičky sušeného rozmarínu
  • 800 – 900 g hovädzej glejky

Na náplň:

  • 200 – 250 g syra
  • 2 vajcia
  • soľ, podľa chuti
  • ⅓ lyžičky sušeného tymiánu
  • ⅓ lyžičky sušeného rozmarínu
  • 2 nakladané uhorky
  • 2 – 3 cibuľa
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • petržlenová vňať, na ozdobu

Postup

  • Zázvor nastrúhajte na jemnom strúhadle, bude vám ho stačiť cca lyžička.
  • Cesnak prelisujte.
  • V miske zmiešajte zázvor, cesnak, horčicu, sójovú omáčku, olej, tymian a rozmarín.
  • Hovädzie mäso pozdĺžne rozrežte a otvorte ako knihu, zakryte potravinárskou fóliou a paličkou na mäso jemne rozklepte na hrúbku asi 6–7 mm.
  • Dajte marinádu na jednu stranu mäsa, ale časť marinády si nechajte.
  • Marinované mäso dajte bokom, zatiaľ čo budete pripravovať náplň.
  • Syr nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  • Vmiešajte vajcia, soľ, tymian a rozmarín.
  • Uhorky nakrájajte na jemné prúžky alebo malé kocky.
  • Na mäso položte rovnomernú vrstvu zmesi syra a vajec, pozdĺž jedného dlhého okraja nechajte voľný okraj.
  • Potom rozložte prúžky uhorky na opačnú stranu od voľného okraja.
  • Uhorky zrolujte dovnútra do tesnej rolky a zviažte kuchynským povrázkom.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte na kolieska.
  • Vložte cibuľu do olejom vymastenej zapekacej misky.
  • Do zapekacej misy dajte tiež hovädziu roládu.
  • Roládu potrite zvyškom marinády a prikryte alobalom.
  • Pečte v rúre na 180 ° C cca 1,5 hodiny, potom zložte alobal a nechajte hovädziu roládu dopiecť v rúre ďalších 15–20 minút.
  • Hovädziu roládu pred podávaním nakrájajte na kúsky a podávajte s petržlenovou vňaťou.
Mäsová roláda plnená syrom, vajcami a kyslými uhorkami na tanieri s čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.yummytemple.com

Šťavnaté mäso plnené ľahko kyslasou kapustou, ľahko mastnou od lahodnej slaniny.
Že sa vám zbiehajú sliny? Tak vyskúšajte aj naše výborné recepty na záhorácke závitky !

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.