Perfektne ochutené mäso, ktoré sa pomaly varí niekoľko hodín!
Znie to lahodne?
Tiež je!
Vyskúšajte naše recepty na trhané hovädzie mäso v tých najchutnejších podobách.
Potrebujete na to rúru, pomalý hrniec alebo tlakový hrniec.
Poďme si to spoločne užiť!
Vietnamské trhané hovädzie mäso z tlakového hrnca
Vietnamské trhané mäso je neuveriteľne chutné a skvele poslúži ako luxusné predjedlo plné jedinečných chutí. Môžete ho podávať s ryžou ako plnohodnotný hlavný chod.
Čo budete potrebovať
- 3 lyžice avokádového oleja
- 1 stredne veľká žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
- cca 2 kg falošné hovädzie sviečkové, nakrájané na veľké kúsky
- 2 lyžičky morskej soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 2 lyžičky sušeného cesnaku
- 1 a ½ šálky kuracieho alebo hovädzieho vývaru
- 3 lyžice pasty z citrónovej trávy
- 3 lyžice javorového sirupu alebo trstinového cukru
- 5 strúčikov cesnaku, lisovaného
- ¼ šálky limetkovej šťavy
- ¼ šálky tekutých aminokyselín
Postup
- Mäso nakrájajte na veľké kúsky.
- Kúsky zo všetkých strán posypte morskou soľou, čiernym korením a sušeným cesnakom.
- Do tlakového hrnca pridajte avokádový olej a nakrájanú cibuľu.
- Za občasného miešania restujte, kým cibuľa nezačne hnednúť, asi 5 až 8 minút.
- Cibuľu dajte na jednu stranu tlakového hrnca a pridajte kúsky mäsa.
- Opekajte 3 až 4 minúty do zlatohneda.
- V miske zmiešajte vývar, javorový sirup, pastu z citrónovej trávy, cesnak, limetkovú šťavu a aminokyseliny.
- Túto omáčku nalejte do tlakového hrnca.
- Zaistite pokrievkou a stlačte Manual/Pressure Cook a nastavte čas na 1 hodinu a 20 minút.
- Nechajte parný ventil uzavretý a uistite sa, že máte východiskové nastavenie High (vysoký tlak).
- Potom, čo tlakový hrniec dobehne, nechajte ho prirodzene úplne uvoľniť a prejdite do režimu Keep Warm (udržujte teplé) aspoň na 1 hodinu.
- Hovädzie mäso preložte na doštičku a pomocou dvoch vidličiek ho nakrájajte.
- Vložte mäso späť do tlakového hrnca, aby nasalo šťavu aspoň na 10 minút.
- Dobrú chuť!

Máme pre vás aj ďalších 6 vynikajúcich receptov s trhaným mäsom . Ochutnajte trhané kuracie či bravčové!
Mexické trhané hovädzie mäso
Toto lahodné pikantné trhané mäso je skvelým základom pre množstvo rôznych receptov. Navyše ho dáte do rúry spolu s ďalšími ingredienciami a nemusíte sa oň niekoľko hodín vôbec starať. Nie je to perfektné?
Čo budete potrebovať
- ½ veľké cibule, olúpané a nakrájané na veľké plátky
- ½ veľké červené papriky, zbavené semienok a nakrájané na veľké plátky
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička sušenej cibule
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- ½ lyžičky rímskej rasce
- ½ lyžičky chilli prášku
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 ½ lyžičky mletého koriandra
- 1 lyžička vašej obľúbenej štipľavej omáčky
- ½ lyžičky chilli omáčky Sriracha
- 1 kg falošné hovädzie sviečkové
- 1 šálka hovädzieho vývaru
Postup
- Predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia.
- Do sklenenej zapekacej misy s rozmermi 23 × 33 cm alebo veľkého hrnca s pokrievkou vhodnou do rúry položte na dno nakrájanú cibuľu a papriku.
- Zmiešajte paradajkový pretlak, med, všetko sušené korenie, Srirachu a štipľavú omáčku.
- Potrite celé mäso vzniknutou zmesou a položte ho na papriku a cibuľu.
- Nalejte hovädzie vývar okolo mäsa.
- Zakryte papierom na pečenie a potom alobalom a pevne uzavrite (alebo priklopte pokrievkou).
- Pečte v rúre tri hodiny alebo do zmäknutia.
- Po troch hodinách mäso skontrolujte a varte ho ďalších 30 minút, pokiaľ sa nerozpadá.
- V závislosti na veľkosti, kvalite a reze mäsa môže byť doba varenia oveľa dlhšia.
- Dvomi vidličkami rozdeľte mäso na vlákna a premiešajte ho so všetkou tekutinou, cibuľou a paprikou.
- Dobrú chuť!

Objavte podobné tipy
Trhané hovädzie z pomalého hrnca
Pomalý hrniec vám urobí to najšťavnatejšie, rozpadajúce sa a krehké mäso! Tento všestranný recept môžete použiť na prípravu desiatok rôznych jedál, vrátane sendvičov, tacos, cestovín a ďalších!
Čo budete potrebovať
- cca 2 kg falošné hovädzie sviečkové
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 3/4 lyžice soli
- mleté korenie
- 3 lyžičky sušenej petržlenovej vňate
- 2 lyžičky sušenej bazalky
- 2 lyžičky sušeného cesnaku
- 1 veľká (alebo dve malé) cibule nakrájané na plátky
- 5 strúčikov cesnaku, nakrájaných na plátky
Postup
- Do mäsa nožom alebo vidličkou prepichnite zo všetkých strán niekoľko otvorov.
- Prešľahajte olivový olej a červený vínny ocot a potrite zmesou celé mäso.
- Zo všetkých strán rovnomerne posypte soľou, čiernym korením, bazalkou, petržlenovou vňaťou a cesnakom.
- Polovicu cibule dajte na dno pomalého hrnca a na cibuľu dajte mäso.
- Posypte strúčiky cesnaku a položte zvyšnou cibuľou.
- Prikryte a varte na LOW 8-10 hodín, alebo kým sa hovädzie mäso ľahko netrhá vidličkou.
- Pokiaľ ho skontrolujete po 8 hodinách a vlákna stále nepôjdu jednoducho oddeliť, pokračujte vo varení ďalšie 1–2 hodiny.
- Vyberte mäso z hrnca a preložte na doštičku.
- Roztiahnite ho pomocou dvoch veľkých vidličiek.
- Trhané mäso môžete ihneď podávať spolu so šťavou s cestovinami alebo zemiakovou kašou.
- Skvele sa tiež hodí do sendvičov, tacos či burrita.

Ak ešte nemáte tohto pomocníka na pomalé varenie doma, možno oceníte naše recenzie tých najlepších pomalých hrncov ! Kto vyhral v našom porovnaní?
BBQ trhané hovädzie mäso
Rýchly a jednoduchý recept na trhané hovädzie mäso z jednoduchých ingrediencií. Mäso je dokonale šťavnaté, jemné a skvele sa hodí do tacos, burgerov a rôznych sendvičov.
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice oleja
- 1,5 kg falošné hovädzie sviečkové, zbavené prebytočného tuku
- soľ, podľa chuti
- korenie, podľa chuti
- 2 lyžice cesnaku, jemne nasekaného
- 1 šálka cibule, jemne nakrájané
- 800 ml BBQ omáčky
Postup
- Zahrejte olej v nepriľnavom hrnci vhodnom do rúry na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte mäso a opečte zo všetkých strán.
- Pridajte cesnak a cibuľu a opekajte, kým sa nerozvonia (asi 2 minúty).
- Prilejte barbecue omáčku, osoľte, okoreňte a všetko premiešajte.
- Zakryte a pečte v rúre pri 160 stupňoch Celzia po dobu 3 hodín a nezabudnite v polovici všetko premiešať.
- Hrniec vyberte z rúry a dajte ho ešte variť na sporák, aby sa tekutina zredukovala na požadovanú konzistenciu.
- Natrhajte mäso 2 vidličkami.
- Použite trhané mäso do sendvičov alebo burgerov a užite si to!

Ropa Vieja z pomalého hrnca
Kubánske trhané hovädzie mäso si zamilujete! Mäso opečieme a potom ho celé hodiny dusíme s cibuľou, cesnakom a korením, kým sa nerozpadne. Podávajte s čiernymi fazuľami a ryžou!
Čo budete potrebovať
- 6 celých strúčikov cesnaku
- 1 kg flank steaku
- 1 lyžica oleja
- 450 ml konzervovaná paradajková omáčka
- 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké plátky
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 110 g konzervovaných nakrájaných zelených čili papričiek
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžičky sušeného oregana
- 2 lyžičky suši
- 1 lyžica rímskej rasce
- 1 lyžica bieleho octu
- 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
- 1/4 šálky nasekaného koriandra + ďalšie na podávanie
Postup
- Malým nožom urobte do mäsa 3 malé značky „x“.
- Vezmite 3 strúčiky cesnaku a vložte ich do značiek tak, aby boli úplne zasunuté.
- Obe strany mäsa ochuťte štipkou soli a korenia.
- Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte olej.
- Pridajte hovädzie mäso a opekajte z každej strany 5 minút, otočte, až keď je povrch zhnednutý.
- Zvyšné 3 strúčiky cesnaku nakrájajte na tenké plátky a pridajte ich do pomalého hrnca spolu so všetkými zvyšnými ingredienciami.
- Prikryte a nechajte variť LOW 7-8 hodín.
- Keď sa hovädzie mäso krásne rozpadá, je hotové.
- Mäso natrhajte pomocou vidličiek a premiešajte.
- Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- Podávajte s ryžou a čiernymi fazuľami na kubánsky spôsob posypané koriandrom s niekoľkými mesiačikmi limetky.
- Mäso môžete použiť aj do burrita, quesadilly alebo tacos!

Vyskúšajte aj naše výborné recepty na Empanadu alebo plnené taštičky z Latinskej Ameriky. Je to dobrota!
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!