Dokonalé recepty trhaným hovädzím na 5 rôznych spôsobov. Zamilujete sa!

Perfektne ochutené mäso, ktoré sa pomaly varí niekoľko hodín!

Znie to lahodne?

Tiež je!

Vyskúšajte naše recepty na trhané hovädzie mäso v tých najchutnejších podobách.

Potrebujete na to rúru, pomalý hrniec alebo tlakový hrniec.

Poďme si to spoločne užiť!

Vietnamské trhané hovädzie mäso z tlakového hrnca

Vietnamské trhané mäso je neuveriteľne chutné a skvele poslúži ako luxusné predjedlo plné jedinečných chutí. Môžete ho podávať s ryžou ako plnohodnotný hlavný chod.

Čo budete potrebovať

  • 3 lyžice avokádového oleja
  • 1 stredne veľká žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • cca 2 kg falošné hovädzie sviečkové, nakrájané na veľké kúsky
  • 2 lyžičky morskej soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 a ½ šálky kuracieho alebo hovädzieho vývaru
  • 3 lyžice pasty z citrónovej trávy
  • 3 lyžice javorového sirupu alebo trstinového cukru
  • 5 strúčikov cesnaku, lisovaného
  • ¼ šálky limetkovej šťavy
  • ¼ šálky tekutých aminokyselín

Postup

  • Mäso nakrájajte na veľké kúsky.
  • Kúsky zo všetkých strán posypte morskou soľou, čiernym korením a sušeným cesnakom.
  • Do tlakového hrnca pridajte avokádový olej a nakrájanú cibuľu.
  • Za občasného miešania restujte, kým cibuľa nezačne hnednúť, asi 5 až 8 minút.
  • Cibuľu dajte na jednu stranu tlakového hrnca a pridajte kúsky mäsa.
  • Opekajte 3 až 4 minúty do zlatohneda.
  • V miske zmiešajte vývar, javorový sirup, pastu z citrónovej trávy, cesnak, limetkovú šťavu a aminokyseliny.
  • Túto omáčku nalejte do tlakového hrnca.
  • Zaistite pokrievkou a stlačte Manual/Pressure Cook a nastavte čas na 1 hodinu a 20 minút.
  • Nechajte parný ventil uzavretý a uistite sa, že máte východiskové nastavenie High (vysoký tlak).
  • Potom, čo tlakový hrniec dobehne, nechajte ho prirodzene úplne uvoľniť a prejdite do režimu Keep Warm (udržujte teplé) aspoň na 1 hodinu.
  • Hovädzie mäso preložte na doštičku a pomocou dvoch vidličiek ho nakrájajte.
  • Vložte mäso späť do tlakového hrnca, aby nasalo šťavu aspoň na 10 minút.
  • Dobrú chuť!
Natrhané mäso s ryžou, čerstvým koriandrom a limetkou v miske.
www.theroastedroot.net

Máme pre vás aj ďalších 6 vynikajúcich receptov s trhaným mäsom . Ochutnajte trhané kuracie či bravčové!

Mexické trhané hovädzie mäso

Toto lahodné pikantné trhané mäso je skvelým základom pre množstvo rôznych receptov. Navyše ho dáte do rúry spolu s ďalšími ingredienciami a nemusíte sa oň niekoľko hodín vôbec starať. Nie je to perfektné?

Čo budete potrebovať

  • ½ veľké cibule, olúpané a nakrájané na veľké plátky
  • ½ veľké červené papriky, zbavené semienok a nakrájané na veľké plátky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • ½ lyžičky rímskej rasce
  • ½ lyžičky chilli prášku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 ½ lyžičky mletého koriandra
  • 1 lyžička vašej obľúbenej štipľavej omáčky
  • ½ lyžičky chilli omáčky Sriracha
  • 1 kg falošné hovädzie sviečkové
  • 1 šálka hovädzieho vývaru

Postup

  • Predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia.
  • Do sklenenej zapekacej misy s rozmermi 23 × 33 cm alebo veľkého hrnca s pokrievkou vhodnou do rúry položte na dno nakrájanú cibuľu a papriku.
  • Zmiešajte paradajkový pretlak, med, všetko sušené korenie, Srirachu a štipľavú omáčku.
  • Potrite celé mäso vzniknutou zmesou a položte ho na papriku a cibuľu.
  • Nalejte hovädzie vývar okolo mäsa.
  • Zakryte papierom na pečenie a potom alobalom a pevne uzavrite (alebo priklopte pokrievkou).
  • Pečte v rúre tri hodiny alebo do zmäknutia.
  • Po troch hodinách mäso skontrolujte a varte ho ďalších 30 minút, pokiaľ sa nerozpadá.
  • V závislosti na veľkosti, kvalite a reze mäsa môže byť doba varenia oveľa dlhšia.
  • Dvomi vidličkami rozdeľte mäso na vlákna a premiešajte ho so všetkou tekutinou, cibuľou a paprikou.
  • Dobrú chuť!
Natrhané pikantné mäso v hrnci.
www.afamilyfeast.com

Trhané hovädzie z pomalého hrnca

Pomalý hrniec vám urobí to najšťavnatejšie, rozpadajúce sa a krehké mäso! Tento všestranný recept môžete použiť na prípravu desiatok rôznych jedál, vrátane sendvičov, tacos, cestovín a ďalších!

Čo budete potrebovať

  • cca 2 kg falošné hovädzie sviečkové
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 3/4 lyžice soli
  • mleté korenie
  • 3 lyžičky sušenej petržlenovej vňate
  • 2 lyžičky sušenej bazalky
  • 2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 veľká (alebo dve malé) cibule nakrájané na plátky
  • 5 strúčikov cesnaku, nakrájaných na plátky

Postup

  • Do mäsa nožom alebo vidličkou prepichnite zo všetkých strán niekoľko otvorov.
  • Prešľahajte olivový olej a červený vínny ocot a potrite zmesou celé mäso.
  • Zo všetkých strán rovnomerne posypte soľou, čiernym korením, bazalkou, petržlenovou vňaťou a cesnakom.
  • Polovicu cibule dajte na dno pomalého hrnca a na cibuľu dajte mäso.
  • Posypte strúčiky cesnaku a položte zvyšnou cibuľou.
  • Prikryte a varte na LOW 8-10 hodín, alebo kým sa hovädzie mäso ľahko netrhá vidličkou.
  • Pokiaľ ho skontrolujete po 8 hodinách a vlákna stále nepôjdu jednoducho oddeliť, pokračujte vo varení ďalšie 1–2 hodiny.
  • Vyberte mäso z hrnca a preložte na doštičku.
  • Roztiahnite ho pomocou dvoch veľkých vidličiek.
  • Trhané mäso môžete ihneď podávať spolu so šťavou s cestovinami alebo zemiakovou kašou.
  • Skvele sa tiež hodí do sendvičov, tacos či burrita.
Natrhané mäso s cestovinami na tanieri.
www.neighborfoodblog.com

Ak ešte nemáte tohto pomocníka na pomalé varenie doma, možno oceníte naše recenzie tých najlepších pomalých hrncov ! Kto vyhral v našom porovnaní?

BBQ trhané hovädzie mäso

Rýchly a jednoduchý recept na trhané hovädzie mäso z jednoduchých ingrediencií. Mäso je dokonale šťavnaté, jemné a skvele sa hodí do tacos, burgerov a rôznych sendvičov.

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice oleja
  • 1,5 kg falošné hovädzie sviečkové, zbavené prebytočného tuku
  • soľ, podľa chuti
  • korenie, podľa chuti
  • 2 lyžice cesnaku, jemne nasekaného
  • 1 šálka cibule, jemne nakrájané
  • 800 ml BBQ omáčky

Postup

  • Zahrejte olej v nepriľnavom hrnci vhodnom do rúry na stredne vysokú teplotu.
  • Pridajte mäso a opečte zo všetkých strán.
  • Pridajte cesnak a cibuľu a opekajte, kým sa nerozvonia (asi 2 minúty).
  • Prilejte barbecue omáčku, osoľte, okoreňte a všetko premiešajte.
  • Zakryte a pečte v rúre pri 160 stupňoch Celzia po dobu 3 hodín a nezabudnite v polovici všetko premiešať.
  • Hrniec vyberte z rúry a dajte ho ešte variť na sporák, aby sa tekutina zredukovala na požadovanú konzistenciu.
  • Natrhajte mäso 2 vidličkami.
  • Použite trhané mäso do sendvičov alebo burgerov a užite si to!
Natrhané mäso s BBQ omáčkou.
www.onepotrecipes.com

Ropa Vieja z pomalého hrnca

Kubánske trhané hovädzie mäso si zamilujete! Mäso opečieme a potom ho celé hodiny dusíme s cibuľou, cesnakom a korením, kým sa nerozpadne. Podávajte s čiernymi fazuľami a ryžou!

Čo budete potrebovať

  • 6 celých strúčikov cesnaku
  • 1 kg flank steaku
  • 1 lyžica oleja
  • 450 ml konzervovaná paradajková omáčka
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 110 g konzervovaných nakrájaných zelených čili papričiek
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžičky sušeného oregana
  • 2 lyžičky suši
  • 1 lyžica rímskej rasce
  • 1 lyžica bieleho octu
  • 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
  • 1/4 šálky nasekaného koriandra + ďalšie na podávanie

Postup

  • Malým nožom urobte do mäsa 3 malé značky „x“.
  • Vezmite 3 strúčiky cesnaku a vložte ich do značiek tak, aby boli úplne zasunuté.
  • Obe strany mäsa ochuťte štipkou soli a korenia.
  • Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte olej.
  • Pridajte hovädzie mäso a opekajte z každej strany 5 minút, otočte, až keď je povrch zhnednutý.
  • Zvyšné 3 strúčiky cesnaku nakrájajte na tenké plátky a pridajte ich do pomalého hrnca spolu so všetkými zvyšnými ingredienciami.
  • Prikryte a nechajte variť LOW 7-8 hodín.
  • Keď sa hovädzie mäso krásne rozpadá, je hotové.
  • Mäso natrhajte pomocou vidličiek a premiešajte.
  • Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  • Podávajte s ryžou a čiernymi fazuľami na kubánsky spôsob posypané koriandrom s niekoľkými mesiačikmi limetky.
  • Mäso môžete použiť aj do burrita, quesadilly alebo tacos!
Kubánske natrhané mäso s čerstvými bylinkami.
www.littlespicejar.com

Vyskúšajte aj naše výborné recepty na Empanadu alebo plnené taštičky z Latinskej Ameriky. Je to dobrota!

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.