10 luxusných receptov na fašírky z cukety, ktoré musíte vyskúšať. Nové a nevšedné kombinácie!

Prebýva vám doma cuketa a vám už dochádzajú nápady, ako ju spracovať?

Máme pre vás riešenie!

Prinášame vám delikátne recepty na cuketové placky, aké ste ešte nemali.

Chcete variant so sladkou kukuricou a řapíkatým zelerom alebo radšej tú s tuniakom, majonézou a parmezánom?

Viete čo?

Ochutnajte ich všetky!

Chrumkavé cuketové fašírky so syrom

Tieto vynikajúce cuketovo-syrové placky sú rýchly a jednoduchý recept pre celú rodinu. Perfektný spôsob, ako spotrebovať prebytok cukiet zo záhradky.

Ingrediencie

  • 4 šálky nakrájané cukety
  • 1 lyžička soli
  • 2/3 šálky hladkej múky
  • 2 veľké vajcia, rozšľahané
  • 1/3 šálky nakrájanej jarnej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/2 lyžičky sušenej cibule
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1/2 šálky strúhaného syra Gouda
  • rastlinný olej
  • kyslá smotana
  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Dajte jednu šálku cukety do sitka a ten do drezu a posypte soľou.
  2. Navrstvite ďalšiu šálku cukety a posypete soľou.
  3. Opakujte, kým nie je všetka cuketa osolená.
  4. Nechajte 1-2 hodiny odležať.
  5. Pripravte si veľkú čistú misu, ktorú zatlačte do sitka.
  6. Vytlačte z cukiet čo najviac tekutiny.
  7. Urobte to niekoľkokrát za sebou, aby sa zbavili čo najviac tekutiny z cukiet.
  8. Preneste cuketu do veľkej misy.
  9. Pridajte múku, vajcia, jarnú cibuľku, cesnak, sušenú cibuľu, kajenské korenie a Goudu.
  10. Miešajte, kým sa zmes nespojí.
  11. Zahrejte 4-6 lyžíc rastlinného oleja vo veľkej panvici na strednom plameni.
  12. Akonáhle je olej horúci, pridajte na panvicu 1/4 šálky (asi ako malá palacinka) cuketovej zmesi.
  13. Vymažte 3 minúty: pritlačte zadnou časťou špachtle.
  14. Otočte a smažte ďalšie 3 minúty alebo do zlatohnedej farby.
  15. Vyberte placky z panvice a položte ich na papierové obrúsky.
  16. Podávajte teplé s kyslou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Cuketovo-syrové placky naukladané na sebe, servírované s kyslou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.smalltownwoman.com

Placky z cukiet pečené v rúre

Tieto pečené cuketové placky sú neuveriteľne jednoduché na prípravu a potrebujete na ne iba 6 ingrediencií. Pečú sa v rúre, sú hotové za pol hodiny a navyše sú bezlepkové!

Ingrediencie

  • 4 a 1/2 šálok nastrúhanej cukety
  • 1 vajce
  • 2 lyžice nasekané šalotky
  • 1/2 hrnčeka mandľovej múky
  • 1/3 hrnčeka bezlepkové panko strúhanky
  • 1/4 šálky strúhaného čedaru
  • štipka soli a korenia
  • olej v spreji

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 ° Celzia.
  2. Na strúhanie cukety do veľkej misy použite strúhadlo.
  3. Potom preneste cuketu na kúsok mušelínovej látky na cedenie a vytlačte z nej čo najviac tekutiny, aby neboli placky mokré.
  4. Do misy pridajte vajcia, šalotku, mandľovú múku, strúhanku a syr a premiešajte, aby sa všetko spojilo, spolu so soľou a korením.
  5. Plech postriekajte nepriľnavým sprejom alebo ho vyložte papierom na pečenie.
  6. Odoberte ¼ šálky cuketovej zmesi do dlaní a tvarujte z nej guličky.
  7. Guľôčky zľahka pritlačte, aby vám vznikli placky.
  8. Nastriekajte na placky trohu oleja v spreji, čo ich urobí krásne chrumkavé.
  9. Pečte 12 minút, potom vyberte z rúry a pomocou stierky ich otočte.
  10. Postriekajte ich ďalším olejom v spreji a potom znovu pečte 12 minút.
  11. Podávajte s kopčekom gréckeho jogurtu alebo horúcou omáčkou a užite si to!
Pečené cuketové fašírky naukladané na sebe na tanieriku.
www.thealmondeater.com

Inšpirujte sa aj našimi receptami na polievky z cukety 8x inak. Ochutnajte naše špeciality plné živín!

Zemiakovo-cuketové fašírky s kurkumou

Pripravte si perfektné placky zo zemiakov a cukiet, na ktoré potrebujete len pár ingrediencií, sú neuveriteľne jednoduché a skvelé napríklad ako predjedlo.

Ingrediencie

  • 450 g cukiet, nastrúhaných
  • 450 g zemiakov
  • 4 lyžice fazuľovej múky (môžete tiež použiť hladkú alebo bezlepkovú múku)
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky nasekanej pažítky
  • 2 lyžičky kurkumy
  • soľ a korenie
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • tzatziki (voliteľné)

Postup

  1. Nastrúhanú cuketu dajte do misy a premiešajte so štipkou soli.
  2. Dajte bokom.
  3. Zemiaky olúpte a nastrúhajte.
  4. Nastrúhané zemiaky dajte do inej misky a opláchnite vodou, aby ste sa zbavili časti škrobu.
  5. Zlejte a vytlačte prebytočnú vodu.
  6. Nastrúhanú cuketu vezmite a vytlačte z nej prebytočnú vodu.
  7. Vmiešajte k cukete nastrúhané zemiaky a múku.
  8. Nastrúhanú zeleninu ešte raz poriadne pretlačte, aby vytiekla prebytočná voda.
  9. Vmiešajte vajcia, pažítku, kurkumu, asi ďalšiu lyžičku alebo dve soli a korenie.
  10. Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na stredne vysokú teplotu.
  11. Odoberte 1/3 šálky zeleninovej zmesi a položte ju na rozpálenú panvicu.
  12. Použite lyžicu na vyrovnanie zmesi na kolieska s hrúbkou asi 1 centimeter.
  13. Zmažte podľa veľkosti panvice viac karbonátok naraz.
  14. Karbonátky opekajte z každej strany asi 3 až 4 minúty, alebo pokiaľ nie sú okraje krásne zlatisto hnedé.
  15. Hotové fašírky položte na taniere.
  16. Do panvice nalejte ďalšie 2 lyžice oleja a pokračujte v vyprážaní zvyšku fašírok.
  17. Podľa potreby pridajte ďalší olej.
  18. Ak chcete, podávajte karbonátky s tzatziki.
  19. Podávajte najlepšie ihneď.
Karbonátky z zemiakov a cukiet s kurkumou, servírované na tanierikoch s vedľa položenými pohármi vody s citrónom a mištičkou dipu.
www.healthynibblesandbits.com

Grécke cuketové placky s fetou

Existujte veľa receptov na placky z cukiet a tento patrí medzi tie najlepšie! Kombinácia cukiet, syra feta a množstva čerstvých byliniek je úplne nadpozemská a vy sa razom ocitnete v slnečnom Grécku! Pripravte si ich a uvidíte sami.

Ingrediencie

  • 4 stredné cukety, nakrájané
  • 1/2 strednej červenej cibule, nakrájané
  • 3 lyžice čerstvého kôpru, nasekané
  • 2 lyžice čerstvej mäty, nasekané
  • 2 lyžice čerstvej pažítky alebo jarnej cibuľky, nasekané
  • 1 šálka rozdrobeného syra Feta
  • 1,5 hrnčeka hladkej alebo samokypriacej múky
  • 2 rozšľahané vajcia
  • 4 lyžice oleja na vyprážanie alebo viac v závislosti od veľkosti vašej panvice

Postup

  1. Cuketu nakrájajte a dajte do misy.
  2. Posypte soľou a nechajte 1/2 hodiny odležať.
  3. Pomocou sitka vytlačte z cukety prebytočnú vlhkosť a vložte späť do misy.
  4. Nakrájajte cibuľu a pridajte do misy;
  5. Nasekajte bylinky (kôpor, mätu a pažítku) a pridajte do misy.
  6. Do misy pridajte syr feta a všetko premiešajte.
  7. Rozklepnite vajcia a pridajte do zmesi.
  8. Pridajte múku a všetko premiešajte.
  9. Rozohrejte ťažkú ​​panvicu (ideálne liatinovú) a pridajte trochu olivového oleja.
  10. Akonáhle je olej rozpálený, pridajte lyžicu zmesi do panvice.
  11. Vymažte asi 2-3 minúty z prvej strany, kým placka nezozlátne, potom otočte a opečte z druhej strany.
  12. Pokračujte so zvyšnou cuketovou zmesou, kým ju nespotrebujete.
  13. Podávajte s tzatziki alebo gréckym jogurtom.
  14. Dobrú chuť!
Cuketové fašírky s fetou a bylinkami naukladané na sebe na tanieriku.
www.eatingeuropean.com

Už ste niekedy skúšali recepty na cuketový perník , ktorý je vláčny a jemný? Táto zelenina dodá cestu dokonalú vlhkosť, takže sa nemôže stať, že by bol výsledný múčnik suchý.
Inšpirujte sa v našom článku a potešte svojich blízkych aj priatelia niečím lahodným a chutným.

Karbonátky z cukiet s jalapenos

Čerstvé papričky jalapenos urobia z obyčajných cuketových karbonátok úplnú lahôdku, ktorú vaši hostia určite ocenia!

Ingrediencie

  • 2–3 stredné cukety
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice nasekanej pažítky
  • 1 celé jalapeno
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička oregano
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 veľké vajcia
  • olivový olej, na vyprážanie
  • kyslá smotana

Postup

  1. Nastrúhajte cuketu nahrubo.
  2. Pridajte 1 lyžičku soli a nechajte 10 minút odležať.
  3. Najemno nasekajte pažítku, jalapeno a cesnak.
  4. V samostatnej miske zmiešajte všetky suché ingrediencie.
  5. Keď je cuketa odležaná, vytlačte z nej prebytočnú tekutinu, ideálne cez mušelínovú látku na cedenie.
  6. Vráťte scedenú cuketu do strednej misy.
  7. Vajcia a nasekanú papričku, pažítku a cesnak vmiešajte do cukety, potom pridajte suché ingrediencie a miešajte, kým sa úplne nezapracujú.
  8. Zmes by mala byť súdržná, nemala by byť suchá, ale ani veľmi tekutá.
  9. Pokiaľ potrebujete viac tekutiny, pridajte mlieko po jednej lyžičke.
  10. Zahrejte niekoľko lyžíc olivového oleja vo veľkej panvici.
  11. Keď je panvica rozohriata, vhadzujte do nej veľké lyžice cuketovej zmesi.
  12. Jemne vyrovnajte karbonátky zadnou stranou lyžice.
  13. Opekajte z každej strany asi 3 minúty: mali by byť z každej strany krásne dozlatista.
  14. Pokiaľ sa to smaží príliš rýchlo, stlmte plameň.
  15. Udržujte fašírky v teple tak, že ich prenesiete na plech do rúry, zahriatej na 90 stupňov Celzia.
  16. Ak chcete, podávajte s kyslou smotanou.
Cuketové fašírky s jalapenosom naukladané na sebe.
www.thekitchenpaper.com

Placky z cukiet so syrom Halloumi, mrkvou a kukuricou

Perfektný spôsob, ako zaradiť do svojho jedálnička nejakú tú zeleninu navyše! Ako bonus je tento recept rýchly, jednoduchý, zdravý a delikátny, a môžete ho podávať ako chutnú desiatu, obed či večeru, ktorú si zamiluje celá rodina.

Ingrediencie

  • 1 cuketa, nastrúhaná a zbavená vlhkosti
  • 1 mrkva, nastrúhaná a zbavená vlhkosti
  • ½ šálky kukurice, použite čerstvú, mrazenú alebo konzervovanú
  • 80 g syra Halloumi, nastrúhaného
  • 1 šalotka / jarná cibuľka (len biela časť), nakrájaná na tenké plátky
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup

  1. Zmiešajte všetky ingrediencie na placky vo veľkej mise.
  2. V panvici rozohrejte olej na strednom plameni.
  3. Dajte lyžicu zmesi do panvice a vyrovnajte ju zadnou časťou stierky.
  4. Opakujte so zvyšnou zmesou a smažte po dávkach bez toho, aby ste preplnili panvicu.
  5. Vymažte 3–4 minúty z každej strany dozlatista a chrumkava.
  6. Preneste na tanier vyložený papierovou utierkou.
  7. Podávajte len tak alebo s prílohovým šalátom.
Karbonátky z cukiet t so syrom Halloumi, mrkvou a kukuricou naukladané na sebe a ozdobené kyslou smotanou a jarnou cibuľkou.
www.cookitrealgood.com

Cuketové fašírky s tuniakom a parmezánom

Lahodné predjedlo s vysokým obsahom bielkovín a vitamínov alebo tiež perfektná príloha s takým množstvom syra, aby jej chuť bola dekadentná, ale stále zostala zdravá. To musíte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 2 konzervy tuniaka (140 – 170 gramov každá), dobre scedené
  • 1100 g cukiet, nahrubo nastrúhaných
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky parmezánu
  • 3 lyžice majonézy
  • 3/4 lyžičky soli
  • 3/4 hrnčeka celozrnnej alebo špaldovej múky
  • 2 nakrájané jarné cibuľky
  • olej v spreji

Postup

  1. Nastrúhanú cuketu vložte do ľanovej utierky a poriadne vyžmýkajte, hore zatočte a pritlačte na „guľôčku“ s cuketou.
  2. Vylejte tekutinu a preneste cuketu do veľkej nádoby spolu s tuniakom, vajcami, parmezánom, majonézou a soľou.
  3. Poriadne premiešajte, tuniaka nalámte na kúsky.
  4. Navrch prisypte múku a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  5. Rozpáľte veľkú keramickú nepriľnavú panvicu alebo gril na strednom plameni a postriekajte olejom v spreji.
  6. Pridajte asi 1/3 šálky zmesi, smažte 4-5 minút, opatrne otočte a smažte ďalšie 4 minúty alebo do hneda.
  7. Pracujte v dávkach.
  8. Podávajte teplé alebo studené, s omáčkou z gréckeho jogurtu zmiešaného s cesnakom a čiernym korením.
Karbonátky z cukiet s tuniakom a parmezánom rozhádzané po stole, s vedľa položenou mištičkou dipu.
www.ifoodreal.com

Cuketovo-quionoové placky s cesnakovým hummusom

Výdatné chrumkavé cuketové placky s quinoou, preliate luxusným cesnakovým hummusom s kôprom, budete milovať!

Ingrediencie

Na cuketové placky:

  • 1/2 šálky quinoy
  • 1/4 šálky cibule, nakrájané na kocky
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 3 hrnčeky nastrúhané cukety
  • 2 lyžičky sušeného oregána
  • 1 lyžička sušeného kôpru
  • 1/2 hrnčeka hladkej celozrnnej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • štedrá štipka soli/mletého korenia

Na cesnakový hummus:

  • 1/3 šálky hummusu
  • 1 veľký citrón, kôra a šťava
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/2 lyžičky sušeného kôpru
  • petržlenová vňať, na ozdobu (voliteľne)

Postup

  1. Zmiešajte quinú a 1 šálku vody v hrnci a priveďte do varu.
  2. Znížte teplotu na minimum, zakryte a varte, kým sa quiona neuvarí, asi 12 minút.
  3. Odstavte a nechajte vychladnúť.
  4. Rozpáľte strednú nepriľnavú panvicu na strednú teplotu a pridajte cibuľu.
  5. Restujte do mäkka, asi 5 minút.
  6. Vmiešajte strúčik cesnaku, sušené oregano a kôpor.
  7. Odstavte a nechajte mierne vychladnúť.
  8. Cuketu nastrúhajte na strúhadle alebo v kuchynskom robote.
  9. Dajte do veľkej misy a vytlačte z nej čo najviac vody.
  10. Nastrúhanú cuketu vložte späť do misy a pridajte uvarenú quinú, cibuľu a bylinkovú zmes, múku, prášok do pečiva, citrónovú šťavu a štipku soli a korenia.
  11. Rozpáľte panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte lyžičku alebo dve oleje.
  12. Vezmite časť cuketovej zmesi (asi 1/3 šálky) a vytvorte placičku.
  13. Dajte ju na panvicu a nechajte smažiť 3–4 minúty dozlatista, otočte a smažte ďalšie 2–3 minúty z druhej strany.
  14. Osmažte aj zvyšok placiek a preložte na misu.
  15. Ingrediencie na cesnakový hummus zmiešajte a pokvapkajte ním placky.
  16. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cuketové fašírky s quinoou naukladané na sebe, preliate cesnakovým hummusom s kôprom, a ozdobené čerstvými bylinkami.
´www.delishknowledge.com

Poďme sa spoločne pozrieť aj na recepty zo zapečenej cukety ! Či už ju pripravíte klasicky so syrom, mletým mäsom či zeleninou, výsledkom vždy bude chutná a zdravá pochúťka.

Korenené fašírky z cukety bez lepku s jogurtovo-cesnakovou omáčkou

Tieto zdravé bezlepkové cuketové fašírky sú skvelou voľbou na brunch, obed aj večeru. Majú tak trochu falafelový nádych vďaka cícerovej múke, rasci a koriandra. Prelejte ich výbornou jogurtovo-cesnakovou omáčkou a uvidíte, že si ich užijete na maximum!

Ingrediencie

Na cuketové fašírky:

  • 900 g cukiet
  • 2 lyžičky jemnej morskej soli
  • 2 veľké vajcia, ľahko rozšľahané
  • ¼ šálky jemne nasekané šalotky
  • 1 hrnček cícerovej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžičky mletého koriandra
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
  • ¼ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • ghí alebo slnečnicový olej na vyprážanie

Na omáčku:

  • 3 veľké strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 lyžička jemnej morskej soli
  • 2 šálky tučného gréckeho jogurtu alebo skyru
  • ½ šálky nasekaného kôpru
  • ½ šálky lístkov mäty, nakrájaných
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

Na servírovanie:

  • nakrájané cherry paradajky a/alebo uhorka
  • rozdrobená feta alebo kozí syr
  • aromatický olivový olej
  • plátky citróna
  • chilli papričky Allepo
  • listy kôpru a mäty

Postup

  1. Opláchnite a osušte cuketu.
  2. Konce odrežte a nastrúhajte ju nahrubo.
  3. Dajte nastrúhanú cuketu do veľkej misy a premiešajte so soľou.
  4. Nechajte 15 minút odležať, potom preložte na veľkú čistú kuchynskú utierku a vytlačte z nej čo najviac tekutiny.
  5. Osušenú cuketu dajte do veľkej misy a vmiešajte vajcia a šalotku.
  6. Preosejte k zmesi cícerovú múku, pridajte prášok do pečiva, koriander, rascu, ½ lyžičky soli a korenie.
  7. Miešajte, kým sa všetko nespojí.
  8. Širokú panvicu potrite tenkou vrstvou ghí alebo oleja a zahrievajte na strednom plameni, kým sa nebude trblietať.
  9. Do oleja kvapnite ¼ – 1/3 hrnčeka cesta a mierne sploštite.
  10. Smažte fašírky na stredne miernom ohni dozlatista, 2–3 minúty.
  11. Jemne otočte a osmažte aj z druhej strany dozlatista, ďalšie 2-3 minúty.
  12. Hotové fašírky vyberajte na chladiacu mriežku.
  13. Až budete pripravení podávať, zahrievajte fašírky na panvici, kým nebudú horúce.
  14. Pripravte si jogurtovú omáčku.
  15. V mažiari roztlačte cesnak a soľ, aby ste vytvorili pastu. (Prípadne pretlačte cesnak lisom a vmiešajte ho a soľ do jogurtu.)
  16. Zmiešajte cesnakovú pastu s jogurtom, kôprom, mätou a citrónom.
  17. Ochutnajte, pridajte viac soli alebo citrónu, pokiaľ máte pocit, že to omáčka potrebuje.
  18. Dajte do chladničky, kým ju nebudete potrebovať (vydrží až 3 dni).
  19. Na tanier dajte veľký kopček jogurtovej omáčky, poukladajte teplými fašírkami a ozdobte paradajkami, uhorkami, fetou, olivovým olejom, citrónovou šťavou, vločkovou soľou, chilli papričkami a bylinkami.
  20. Ihneď podávajte.
Bezlepkové cuketové fašírky servírované na tanieri s jogurtovou omáčkou a ozdobené čerstvou zeleninou, chilli, syrom a bylinkami.
www.bojongourmet.com

Placky z cukiet a sladkej kukurice

Neváhajte osláviť začiatok víkendu týmito sladkými cuketovo-kukuričnými plackami! Sú perfektnou prílohou k akémukoľvek jedlu, ale servírovať ich môžete aj samotné ako hlavný chod. Sú nadité zeleninou, bylinkami a korením, a len samotná vôňa, ktorá sa z nich line, vás zvedie k tomu, aby ste ich ochutnali.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 šálky sladkej kukurice
  • 2 stredné/veľké cukety, umyté a nastrúhané
  • 3 veľké stonky jarnej cibuľky, orezané a nakrájané na kocky
  • 2 stonky stopkového zeleru, orezané a nakrájané na kocky
  • 2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 a 1/2 lyžičky drvenej rasce
  • soľ a korenie na dochutenie
  • malá hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, rozmarín, oregano), nahrubo nasekaných
  • 1 vajce
  • 1 a 1/2 hrnčeka ovsenej múky
  • kokosový olej
  • kyslá smotana na podávanie

Postup

  1. Plech na pečenie vyložte dvojitou vrstvou papierovej utierky a dajte bokom.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte kukuricu s nastrúhanou cuketou.
  3. Pridajte zostávajúcu zeleninu, korenie, jarnú cibuľku, stopkový zeler, sušený cesnak, rascu, soľ, korenie a nasekané čerstvé bylinky, premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  4. Pridajte vajcia a premiešajte.
  5. Pridajte ovsenú múku a miešajte, kým sa dobre nespoja.
  6. Zahrejte 2 lyžice kokosového oleja vo veľkej panvici, kým sa úplne nerozpustí.
  7. Rukami naberte cca 3 vrchovaté polievkové lyžice zmesi, v dlaniach zľahka vytvarujte okrúhlu placku a vložte do rozpáleného oleja.
  8. Vymažte na najvyššom stupni 1-2 minúty z každej strany alebo do zlatohneda a chrumkava.
  9. Opakujte so zvyšnou zmesou.
  10. Po každej placičke dolievajte kokosový olej.
  11. Hotové placky vyberte z panvice a položte na pripravený plech s papierovou utierkou, aby mohli odkvapkať.
  12. Servírujte s kyslou smotanou, posypte bylinkami a ihneď podávajte.
Cuketové fašírky so sladkou kukuricou servírované s miskou dipu.
www.wholesomepatisserie.com

Zavarte si s nami cuketu : nie je jednoduchší spôsob, ako si ju uchovať po celý rok!

Ďalšie zaujímavé vlastnosti cukety

  • Cuketa plodí po celé leto , pokiaľ má dostatok vlahy.
  • Dorastá do pomerne veľkých rozmerov, zvláštnosťou nie je ani 5 kg cuketa.
  • Najlepšie pre konzumáciu sú ale cukety od 20-30 cm .
  • Staršie a väčšie cukety majú silnejšiu šupku, ktorá pri tepelnej úprave stvrdne a je ťažko stráviteľná.
  • Semená veľkých cukiet je dobré odstrániť.
  • Naproti tomu menšie a stredné cukety je možné konzumovať aj so šupkou.
  • Pred tepelnou úpravou cuketu posolíme a necháme chvíľu odležať .
  • Orosí sa a vylúči tak časť prebytočnej vody.
  • Pri príprave cukety pridajte vždy aspoň trochu oleja , lepšie sa vstrebe vitamín A.

A ako vám naše recepty na cuketové fašírky chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.