Výborné recepty na buchty s cuketou na jednom mieste. Maškrtte zdravo!

Recepty na cuketovú buchtu spájajú príjemné s užitočným.

Jednak to je veľmi zdravá zelenina, čomu nasvedčuje aj fakt, že je skvelým prostriedkom na detoxikáciu organizmu.

Ale v koláčoch, buchtách a zákuskoch dodáva cestu vláčnosť, nadýchanosť a jemnosť!

No, vyskúšajte sami a inšpirujte sa našimi receptami!

Cuketová buchta s čokoládovou polevou

Super nadýchaná a lahodná čokoládová cuketová torta je posiata čokoládovými lupienkami a preliata čokoládovou polevou.

Čo budeme potrebovať

Na buchte

  • 250 g cukru
  • 90 ml oleja
  • 3 vajcia
  • 2 lyžičky vanilky
  • 320 g múky
  • 60 g kakaového prášku
  • 1 lyžička soli
  • 1 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička škorice
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 60 ml mlieka
  • 2 šálky nastrúhané cukety

Na polevu

  • 3 lyžice masla nakrájané štvorčeky
  • 90 g polosladkých čokoládových lupienkov
  • 1 lyžica svetlého kukuričného sirupu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Formu vymastíme a vysypeme kakaovým práškom.
  • Elektrickým mixérom ušľahajte vajcia, olej, cukor a vanilku.
  • V samostatnej miske zmiešajte múku, soľ, jedlú sódu, kakao, škoricu a prášok do pečiva.
  • Pomocou mixéra na strednú rýchlosť pomaly pridávajte suché ingrediencie.
  • Pomaly pridávajte mlieko a cuketu za stáleho miešania na nízku rýchlosť, kým sa nespoja.
  • Nalejte cesto do pripravenej formy.
  • Pečte 50 minút, vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Na polevu si na vodnom kúpeli rozpustite maslo, čokoládové lupienky a kukuričný sirup.
  • Miešajte, kým sa úplne nerozpustí a dobre nezapracuje.
  • Pokvapkajte s ňou vychladnutú cuketovú buchtu.
Nadýchaná buchta s čokoládou a čokoládovým krémom.
Zdroj: ohsweetbasil.com

Cuketová buchta s ovocím

Tento lahodne vlhký, voňavý koláč plnený cuketou, citrónom a čučoriedkami si zamiluje celá rodina. Letný recept, ktorý musíte urobiť!

Čo budeme potrebovať

Na buchte

  • 1 stredná strúhaná cuketa
  • 380 g hladkej múky
  • 2 ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 125 g cmaru
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 230 g masla, izbová teplota
  • 450 g krupicového cukru
  • 2 veľké vajcia, izbová teplota
  • 100 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • 100 g čerstvých alebo mrazených malín
  • 100 g čerstvých alebo mrazených jahôd

Na polevu

  • 230 g práškového cukru
  • 60 g cmaru
  • šťava z ½ citróna

Postup

  • Nastrúhajte cuketu na veľkom strúhadle.
  • Preložte do jemného sita a počas prípravy cesta sceďte.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Ľahko vymažte formu na buchtu a dajte bokom.
  • V stredne veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  • Vedľa zmiešajte ½ cmar, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a vanilku.
  • Premiešajte, aby sa spojili a dajte bokom.
  • Vo veľkej mise prešľahajte maslo a cukor, kým nebude zmes svetlá a nadýchaná.
  • Pridajte vajcia, jedno po druhom, po každom pridaní dobre premiešajte.
  • Pridajte ⅓ múčne zmesi k maslu a vajciam. Šľahajte na medium, kým sa nezmieša.
  • Pridajte druhú polovicu cmaru a miešajte, kým sa nespoja.
  • Pridajte všetku zostávajúcu múku a miešajte, kým sa všetko nezapracuje.
  • Pridajte cuketu a mixujte, kým sa nezapracuje.
  • Nalejte cesto do pripravenej formy, povrch uhlaďte.
  • Navrch nasypte ovocie a zľahka ho zatlačte do cesta.
  • Pečte 45 až 55 minút, alebo pokiaľ nie je vršok zlatisto hnedý a špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  • Cuketovú buchtu nechajte úplne vychladiť.
  • Ingrediencie na polevu vyšľaháme do hladka.
  • Rozotrieme po povrchu vychladnuté buchty. Nechajte polevu mierne stuhnúť a potom podávajte.
Lahodná buchta s krémom a ovocím.
Zdroj: cleanfoodcrush.com

Cuketová buchta s citrónovým tvarohom

Neuveriteľne vláčna, lahodná cuketová torta s citrónovým tvarohom. Cuketu ani neucítite!

Čo budeme potrebovať

Na buchte

  • 250 g hladkej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 80 g masla
  • 90 g cukru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 90 ml mlieka
  • 150 g scedené a vyžmýkané, najemno nastrúhané cukety
  • 3 veľké bielky

Na citrónový tvaroh

  • 6 veľkých žĺtkov
  • 2 lyžička citrónovej kôry
  • 60 ml čerstvej citrónovej šťavy
  • 12 lyžíc cukru
  • 40 g studeného masla, nakrájaného
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 400 g čerstvých čučoriedok, umyté a vysušené

Postup

  • Citrónový tvaroh si pripravte vopred, aby mal čas vychladnúť.
  • Na tvaroh zmiešajte v malom hrnci žĺtky, kôru, šťavu a cukor.
  • Šľahajte, aby sa ingrediencie spojili.
  • Varte, kým nie je zmes dostatočne hustá, asi 5-7 minút.
  • Odstráňte z tepla. Pridajte maslo, jeden kus po druhom, miešajte, pokiaľ nebude konzistencia hladká, nakoniec vmiešajte tvaroh.
  • Preneste zmes do misky a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a potom schlaďte v chladničke.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Vymažte formu na buchtu.
  • Preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ.
  • V mixéri zmiešajte maslo, cukor a vanilku. Šľahajte na nízku teplotu, kým sa úplne nespojí, a potom na vysokú ďalšiu 3–4 minúty, kým nebude zmes svetlá a nadýchaná.
  • Suché a mokré zmiešajte dohromady, potom vmiešajte nakrájanú cuketu, kým sa všetko úplne nespojí.
  • Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a potom vmiešajte do cesta.
  • Cesto rovnomerne nalejte do pripravenej formy a pečte 25–30 minút, alebo pokiaľ nevyjde špáradlo čisté.
  • Vyberte z rúry a nechajte buchtu vychladnúť.
  • Buchtu pomažte tvarohom a čučoriedkami.
Lahodná buchta s citrónovým krémom a ozdobená čučoriedkami.
Zdroj: themerchantbaker.com

Črepníková buchta z cukety

Bez váhy je tento recept na cuketou buchtu úplná hračka.

Čo budeme potrebovať

  • 3 vajcia
  • 1 1/2 hrnčeka cukru kryštál
  • 2 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • 1 lyžička sódy
  • 0,5 balíčka vanilkového cukru
  • 2 hrnčeky strúhané cukety

Postup

  1. Olej, celé vajcia, cukor kryštál, vanilkový cukor a citrónovú šťavu ušľaháme alebo vymiešame.
  2. Pridáme nahrubo strúhanú cuketu.
  3. Cuketa musí byť olúpaná a zbavená kôstok, stred vykrojíme.
  4. Zamiešame.
  5. Nakoniec pridáme hladkú múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva, sódu a škoricu.
  6. Všetko dobre ušľaháme.
  7. Cuketové cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  8. Cuketovú buchtu so škoricou vložíme do predhriatej rúry na 180 ° CA pečieme dozlatista asi 30 -35 minút.
  9. Cuketovú buchtu pocukrujeme a môžeme podávať.
Buchta z cukety potretá porciou krému.
Zdroj: mondaysundaykitchen.com

Buchta s cuketou, jablkami a mandľami

Máte maškrtný jazýček a radi by ste si pripravili niečo dobré na zub? Vyskúšajte cuketovú buchtu s posýpkou a jablkami. Výborná kombinácia chutí poteší vaše chuťové bunky. Túto buchtu môžete podávať ako pohostenie pre svojich hostí.

Čo budeme potrebovať

  • 100 g cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 celé vajcia
  • 180 ml oleja
  • perníkové korenie
  • 2 až 3 jablká
  • hrubá múka, mletý cukor a maslo na posýpku
  • plátky mandlí

Postup

  • Polohrubou múku, cukor, vajcia a olej zmiešame v mise v cesto.
  • Pridáme perníkové korenie.
  • Pripravíme si posýpku.
  • Vezmeme tortovú formu, na jej dno nakrájame na plátky 1 jablko, posypeme posýpkou a zalejeme cestom.
  • Na cesto dáme druhú polovicu mrveničky a nakrájané jablko a plátky mandlí.
  • Pečieme asi 45 minút pri teplote 160 °C.

K cuketovým dezertom si doprajte aj šálku kvalitnej kávy. Ako sa pripravuje v kávovaroch Krups .

Zapekacia misa plná nadýchaného cuketového cesta.
Zdroj: laughingspatula.com

Cuketová buchta s orechmi

Ktorý záhradník nemá nadbytok cukiet? Keď je ich nadbytok, dajú sa aj zmraziť, aby boli po ruke, keď dostaneme chuť na tento recept na buchtu s cuketou.

Čo budeme potrebovať

  • 1 cuketa
  • lyžička strúhaného zázvoru
  • 1/2 hrnčeka nastrúhaných lístkových orieškov
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 3 vajcia
  • prášok do pečiva
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • štipka soli

Postup

  1. Žĺtky rozšľaháme s cukrom, pridáme olej a mlieko.
  2. Olúpanú cuketu nastrúhame a vmiešame do cesta.
  3. Múku preosejeme s práškom do pečiva a tiež vmiešame do zmesi.
  4. Pridáme strúhané orechy a zázvor a opatrne vmiešame sneh z bielkov vyšľahaný so štipkou soli.
  5. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 175 ºC zhruba 40 minút.
  6. Buchtu necháme vychladnúť na mriežke, podávame ako zdravý a lahodný dezert.

Máte cuket naozaj veľa? Tu sú recepty na zaváranie cukiet ! Zvládnete ich jedna, dve!

Kus buchty porytý krémom a pekanovými orechmi.
Zdroj: sweetashoney.co

Cuketová buchta na plech

Cukety nie sú len na recepty na slané jedlá. Tejto buchte dodávajú správne množstvo vláčnosti a chuti.

Čo budeme potrebovať

  • 2 hrnčeky strúhané cukety
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • prášok do pečiva
  • škorica
  • citrónová šťava
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • vanilkový cukor

Postup

  1. Žĺtky ušľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou.
  2. Pridáme nahrubo strúhanú cuketu.
  3. Nakoniec pridáme hladkú múku s práškom do pečiva a škoricou.
  4. Cuketové cesto nalejeme do formy.
  5. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C, a pečieme dozlatista.

Pokiaľ predsa len máte chuť na slané pokrmy, tieto recepty na cuketové špagety , sú tým správnym riešením!

Zdroj: skinnytaste.com

Ďalšie možnosti na cuketové recepty

Cukety sa dajú využívať do slaných i sladkých jedál a pri tepelnej úprave ich môžeme variť, smažiť, dusiť, piecť alebo zapekať. Vhodnou tepelnou úpravou z nich môžeme pripraviť napríklad veľmi zdravé polievky , vyprážané plátky alebo fašírky, dusené jedlá na spôsob leča, dusené gulášy, nákypy a zapekané jedlá.

Pritom sa cukety kombinujú s mnohými ďalšími surovinami vrátane mäsa, údeniny, syrov, húb alebo inej zeleniny a dochucujú sa ľubovoľným korením. Z dochucujúcej zeleniny sa veľa využíva cibuľa a cesnak. Pripravené jedlá tak môžu byť veľmi pestrá, a preto si cukety rýchlo získali obľubu.

Zaujala vás možnosť kombinovať cuketu s ďalšími ingredienciami? Vyskúšajte náš recept na zapekanú pohánku s cuketou , ktorá je jednoduchá na prípravu. Pridajte mrkvu, paradajky, vajcia a kúsok syra a za chvíľu si môžete pochutnávať.

Cukety sa tiež často pridávajú do rôznych jednoduchých aj zložitejších múčnikov, ktoré vhodne nastavia a po upečení zvláčnia ich štruktúru.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.