Tieto výborné recepty na zemiakové placky s cuketou musíte ochutnať. Sú výborné!

V týchto zemiakoch, hrá hlavnú úlohu tekvica!

Recepty na zemiakové placky z cukety sú nadýchanejšie, krémovejšie a zdravšie.

Pripravte si túto dobrotu s nami aj u vás doma a pochutnajte si ako ešte nikdy!

Vyskúšate ich?

Cuketové zemiakové placky

Všetko, čo potrebujete, je päť ingrediencií a 15 minút na to, aby ste vytvorili dokonalé chrumkavé cuketové placky! Budú sa vám rozplývať na jazyku, rovnako ako tieto lasagne z cukety .

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg nakrájané cukety
  • 160 g polohrubej múky
  • 2 veľké vajcia
  • 80 g nakrájanej jarnej cibuľky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • kyslá smotana

Postup

  • Nakrájanú cuketu dajte do sitka a zľahka posypte soľou.
  • Nechajte cuketu 10 minút odstáť.
  • Rukami vytlačte z cukety čo najviac tekutiny. Presuňte do veľkej misy.
  • Do misy pridajte múku, vajcia, nakrájanú jarnú cibuľku, ¼ lyžičky soli a ¼ lyžičky korenia a miešajte, kým sa zmes nespojí.
  • Pridajte olivový olej do veľkej panvice nastavenej na strednú teplotu.
  • Akonáhle je olej rozohriaty, naložte do panvice 3 polievkové lyžice cuketovej zmesi, zľahka ich roztlačte do tvaru koliesok.
  • Cuketové zemiakové placky varte 2 až 3 minúty, potom ich raz otočte a varte ďalšie 2 minúty, kým nebudú zlatohnedé a prepečené.
  • Cuketové placky preložíme na plech vyložený papierovou utierkou a ihneď ich posypeme soľou.
  • Cuketové zemiakové placky podávajte preliate kyslou smotanou a nakrájanou jarnou cibuľkou
Hora placiek zo zemiačikov plnej jemnej zeleniny.
Zdroj: twopeasandtheirpod.com

Zemiaky z cukety na panvici

Tu je šikovný spôsob, ako prinútiť deti, aby jedli zeleninu. Tieto všestranné cuketové placky sa tiež skvele podávajú ako príloha k lahodným závitkom z kuracieho mäsa alebo aj samostatné hlavné jedlo.

Čo budeme potrebovať

  • 400 g cukety
  • 75 g múky
  • 40 g parmezánu (jemne nastrúhaného)
  • 3 šalotky (nakrájané na tenké plátky)
  • 1 vajce
  • 30 g petržlenu
  • 2 lyžičky oregana
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup

  • Cuketu nastrúhame nahrubo.
  • Dajte do sitka a vytlačte z nej čo najviac prebytočnej vody.
  • Preložte do misky. Vmiešame múku, kypriaci prášok, parmezán, šalotku, vajcia, petržlen, oregano, soľ a muškátový oriešok.
  • Zahrejte 1 lyžičku olivového oleja na nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
  • Na panvicu dajte tri porcie cuketovej zmesi.
  • Varte cca 2 minúty z každej strany, aby boli zemiakové placky dozlatista a prepečené.

Pokiaľ nemáte doma kvalitnú nepriľnavú panvicu, potom sa do vyprážania nepúšťajte. Nepodarí sa vám zemiakové placky z cukety dobre otočiť a zničíte ich tvar. Ak, ale chcete mať po ruke kvalitnú panvičku, ktorá nič neprichytí, potom sa pozrite na našu recenziu panvíc Tefal !

Chrumkavé placky z cukety navrstvené na sebe.
Zdroj: willcookforsmiles.com

Cuketové placky na grécky spôsob

Chrumkavé cuketové zemiakové placky sú skvelou prílohou alebo jednoduchým hlavným chodom ktorýkoľvek deň v týždni. Táto explózia chutí zahŕňa cuketu, zelenú cibuľku a syr feta. Všetko ochutené kôprom, bazalkou a mätou v ľahkej mätovej jogurtovej omáčke!

Čo budeme potrebovať

Na mätovú jogurtovú omáčku

  • 250 g gréckeho jogurtu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ½ lyžičky sušenej mäty
  • ½ lyžičky kóšer soli

Na cuketové zemiakové placky

  • 750 g nastrúhanej cukety
  • 1 lyžička soli
  • 4 zelené cibuľky (nakrájané na tenké plátky)
  • 150 g rozdrobeného syra feta
  • 2 vajcia
  • 30 g bazalky (nasekané najemno)
  • 30 g jemne nasekaných lístkov mäty
  • 2 lyžice nadrobno nasekaného kôpru
  • 1 lyžička mletej rasce
  • ¼ lyžičky chilli
  • 160 g hrubej múky
  • 3 lyžice olivového oleja

Postup

  • Zmiešajte spolu všetky ingrediencie na mätový dip v malej miske. Zakryte a chlaďte.
  • Veľkú misu vyložte tenkou kuchynskou utierkou. Pomocou veľkých otvorov na strúhadle nastrúhajte cuketu na utierku v mise.
  • Posypte soľou.
  • Zmes premiešajte a nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Utierku okolo cukety zabaľte a pevne vyžmýkajte, aby sa uvoľnilo čo najviac tekutiny.
  • Preneste do čistej, strednej misky. Pridajte zelenú cibuľku, fetu, vajcia, bylinky a korenie.
  • Miešajte, kým sa všetky ingrediencie úplne nespoja. Pridajte múku a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Umiestnite panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte olivový olej.
  • Naberte 2-3 lyžice zmesi a opatrne ich pridajte do rozpáleného oleja.
  • Jemne na zmes zatlačte, aby ste vytvorili zemiakové placky.
  • Zmažte 2-3 minúty z každej strany dozlatista.
  • Podávajte s mätovo jogurtovou omáčkou alebo omáčkou Tzatziki.

Ako na tzatziki sa dozviete na našom webe. Sú také jednoduché a lahodné!

Do zlatista vypečené placky s omáčkou z cesnaku a jogurtu.
Zdroj: delicrunch.co

Cuketové zemiakové placky v rúre

Tieto cuketové lievančeky možno smažiť na panvici alebo upiecť k dokonalosti v rúre, s chrumkavou vonkajšou stranou, jemným stredom az iba 5 jednoduchých ingrediencií! Ešte lepšie je, že tieto cuketové placky možno pripraviť bez lepku a mlieka a sú ideálne na spracovanie letných cuketových zásob. Hľadáte ešte viac spôsobov, ako si užiť tekvicu? Možno vám bude chutiť v sladkých múčnikoch .

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg cukety (nakrájané)
  • 2 nastrúhané malé strúčiky cesnaku
  • 2 veľké vajcia
  • 65 g akejkoľvek múky
  • 25 g kôpru, petržlenovej vňate alebo zelenej cibule (nakrájané nadrobno)
  • 3/4 lyžičky soli
  • korenie
  • grécky jogurt alebo kyslá smotana

Čo budeme potrebovať

  • Do veľkej misy pridajte nakrájanú cuketu zmiešanú s 1 lyžičkou soli a nechajte 10 minút odležať.
  • V ďalšej veľkej mise rozšľahajte vajcia, cesnak, múku, bylinky, 3/4 lyžičky soli a korenia.
  • Rukami vytlačte z cukety tekutinu po dávkach, ako to len pôjde, a pridajte do misy s cestom. Dobre premiešajte, aby sa spojili.
  • Predhrejte rúru na 200 stupňov, vyložte 2 veľké plechy papierom na pečenie a postriekajte sprejom na varenie.
  • Pomocou veľkej lyžice urobte na plechu niekoľko kopčekov z cuketovej zmesi.
  • Pečte 10 – 12 minút, otočte a pečte ďalších 10 – 12 minút.
  • Podávajte teplé alebo studené preliate gréckym jogurtom alebo kyslou smotanou.
Vypečené placky umiestnené na kovovej mriežke.
Zdroj: cookingwithayeh.com

Low carb diétne zemiakové placky s cuketou a kuraťom

Hľadáte jednoduchý recept na hlavné jedlo s nízkym obsahom sacharidov? Tieto ľahké kuracie cuketové placky sú presne to, čo potrebujete vo svojom repertoári receptov mať. Vyrobené z mletých kuracích pŕs a šunky. Sú chrumkavé zvonku a šťavnaté, krehké vo vnútri.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g cukety
  • 300 g mletého kuracieho mäsa
  • 50 g parmezánu
  • 100 g šunky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 klinček
  • 1 vajce
  • soľ
  • korenie
  • 30 g strúhanky
  • olej

Postup

  • Cuketu nastrúhame a rukami ich vytlačíme, aby sa odstránila prebytočná voda.
  • Do veľkej misy pridajte mletá kuracie prsia, parmezán, šunku, cesnak, vajcia, soľ a korenie.
  • Pridajte strúhanku.
  • Miešajte, kým sa všetky ingrediencie úplne nespoja.
  • Zmes naberajte lyžicou a pomocou rúk vytvorte tvar placky.
  • Kuracie cuketové zemiačiky obalíme v strúhanke.
  • Nalejte trochu oleja do nepriľnavej panvice na stredne nízkej teplote.
  • Kuracie placky vložte do panvice a opekajte ich z každej strany asi 10 minút.
  • Varte ich, kým nebudú zlatohnedé a prepečené.
  • Kuracie cuketové placky nechajte odkvapkať na plechu vyloženom papierovou utierkou, aby ste odstránili prebytočný tuk.
Opečené low carb placky plné mäkkého mäsa a cukety.
Zdroj: raspberriesandkohlrabi.com

Zdravotné výhody cukety

Okrem všetkých vitamínov a minerálov poskytuje cuketa aj veľmi zdravé zlúčeniny zvané karotenoidy – vrátane luteínu a zeaxantínu. Zdá sa, že práve tieto zlúčeniny dávajú cukete ďalšie, úžasné zdravotné výhody.

Chráni pokožku
Podobne ako sa karotenoidy hromadia v šupke cukety, ukladajú sa aj v našej koži. Potom chráni našu pokožku pred UV žiarením a znečistením a môže tiež spomaliť starnutie pokožky tým, že pomáha udržovať pokožku hydratovanú a elastickú.

Zdravie srdca
Konzumácia potravín bohatých na karotenoidy spomaliť alebo znížiť riziko rozvoja kardiovaskulárnych ochorení. Draslík, ktorý sa tiež objavuje v cukete, je tiež dobrý pre váš krvný tlak, rovnako ako vláknina pre celkové zdravie srdca.

Zdravie kostí
Vysoké hladiny karotenoidov majú za následok hustejšie a silnejšie kosti.

Zdravie očí
Pretože sa luteín a zeaxantín ukladajú v našich očiach, dáva zmysel, že im môžu tiež prospievať. Tieto špecifické karotenoidy pomáhajú chrániť sietnicu očí, pretože fungujú ako filtre modrého svetla.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.