Recepty na avokádovú nátierku s vajíčkom získavajú na popularite, a nie je divu.
Krémová textúra, výborná chuť a mnoho zdravotných benefitov.
To z nich robí jasnú voľbu, čo si natrieť na pečivo!
Avokádová nátierka s vajíčkom a jogurtom
Avokádo dodáva klasickej vaječnej nátierke šmrnc. Vyskúšajte náš rýchly a jednoduchý recept na vaječnú nátierku s avokádom, zelerom, čerstvými bylinkami a citrónovou šťavou a nezabudnite k nej prikusovať čerstvé domáce pečivo , podľa nášho receptu.
Čo budeme potrebovať
- 1 stredné avokádo (vykôstkované a olúpané)
- 2 lyžice svetlej majonézy alebo gréckeho jogurtu
- 1 1/2 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
- 4 vajcia natvrdo (nakrájané)
- 1 stredne dlhý stopkový zeler (nakrájaný najemno)
- 1 lyžica nadrobno nasekané pažítky, petržlenovej vňate alebo kôpru
- Soľ
- Korenie
Postup
- Roztlačte avokádo, majonézu a citrónovú šťavu v strednej miske.
- Vmiešajte vajcia, zeler a pažítku.
- Dochuťte soľou a korením.

Vajíčková nátierka s avokádom
Nátierka z avokáda a vajíčka oživuje klasický recept a pridaním zdravého avokáda získate krémový, výživný a chutný efekt, ktorého chuť si určite zamilujete.
Čo budeme potrebovať
- 1 veľké avokádo (nakrájané na jemné kocky)
- 3 natvrdo uvarené vajcia (nakrájané nahrubo)
- 2 lyžice červenej cibule (nakrájané)
- 2 lyžice majonézy
- 1 lyžica pažítky
- 1 lyžica petržlenu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- soľ
- korenie
Postup
- Pridajte všetky ingrediencie do misy a premiešajte, aby sa spojili.
- Nátierku z avokáda si namažte na čerstvý chlieb, alebo si upečte domáce praclíky podľa nášho receptu a urobte si túto dobrotu ešte lepšiu.

Objavte podobné tipy
Guacamole s vajíčkami na 4 spôsoby
Rýchly a jednoduchý toast s avokádovou nátierkou na 4 rôzne spôsoby – vajcia si môžete vychutnať vyprážané, miešané, sadené a varené. Je to jednoduché zdravé raňajky, desiata alebo dokonca ľahké jedlo nabité bielkovinami. Na desiatu plnú zdravých ingrediencií si pripravte aj tieto smoohies z avokáda .
Čo budeme potrebovať
- ¼ avokáda
- 1 plátok celozrnného chleba alebo chleba podľa výberu
- soľ
- korenie
Vyprážané vajcia
- ½ lyžice masla
- 1 veľké vajcia
Miešané vajcia
- ½ lyžice masla
- 2 vajcia
Varené vajcia
- 2 vajcia
Pošírované vajcia
- 2 lyžičky bieleho octu
- 1 veľké vajcia
Postup
- Chlieb opečte v sendvičovači dozlatista a chrumkava.
- Avokáda nakrájajte najemno alebo ho roztlačte vidličkou a dajte na toast.
- Pridajte vajcia podľa výberu vašej úpravy a dochuťte soľou a korením.
- Pre vyprážané vajcia: Maslo rozohrejte na nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu, kým nebude horúce. Rozbite vajcia na panvicu a okamžite znížte teplotu na minimum. Varte odkryté, kým bielky úplne nestuhnú a žĺtky nezhustnú, asi 5-7 minút.
- Pre miešané vajcia: Maslo rozohrejte na nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu, kým nebude horúce. Vajcia rozšľahajte v malej miske a potom opatrne nalejte do stredu panvice. Keď okraje začnú tuhnúť, začnite vajcia jemne miešať, kým nie sú vajcia uvarené, asi 2–3 minúty.
- Na varené vajcia: Vajcia dajte do hrnca. Vajcia zalejte studenou vodou, kým nebudú úplne ponorené. Vodu priveďte do varu, potom znížte teplotu na minimum a varte podľa požadovanej konzistencie: 4 minúty pre Mäkká ; 6 minút pre STREDNE uvarené; 12 minút NATVRDO . Pripravte si misku s ľadovou vodou. Uvarené vajcia preložte do ľadovej vody, aby pred ošúpaním úplne vychladla.
- Pre pošírované vajcia: Priveďte do varu veľký hrniec s vodou. Rozklepnite jedno vajce do malej misky. Do vody vmiešajte ocot a vo vriacej vode vytvorte vír. Znížte teplotu, potom opatrne pridajte vajcia do stredu hrnca a varte 3-4 minúty. Vajcia vyberte dierovanou lyžicou.
Vychutnajte si dokonale chrumkavý toastový alebo klasický chlieb opečený vo výkonnom hriankovači . Aký je ten najlepší do vašej kuchyne sa dozviete v našej recenzii.
Nakrájané avokádo je to, čo robí tieto recepty skvelými. Sú tiež plné bielkovín, takže vás bezpečne zasýtia, rovnako ako tieto recepty na výborné raňajky .

Zdravá nátierka s avokádom a vajíčkami
Avokádová nátierka s vajíčkami je niečo, čo si okamžite zamilujete. Rovnako si zamilujete aj ďalšie recepty, kde figurujú tieto ingrediencie. Skúste napríklad cestoviny s avokádovou omáčkou aleboCaesar šalát s avokádom a slaninou .
Čo budeme potrebovať
- 2 natvrdo uvarené vajcia (nakrájané)
- 2 natvrdo uvarené bielky (nakrájané)
- 2 malá avokáda
- 1 lyžica obyčajného gréckeho jogurtu
- 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- 2 lyžice nakrájanej zelenej cibule
- 1/4 lyžičky dijonskej horčice
- Soľ
- Korenie
Postup
- V strednej miske zmiešajte vajcia natvrdo a bielky, avokádo, grécky jogurt, citrónovú šťavu, zelenú cibuľku a horčicu.
- Podávajte na opečenom chlebe.

5 tipov ako variť s avokádom
Bezpečne vyberte kôstku z avokáda
Aby ste predišli nepríjemnému zraneniu, na začiatok použite nôž na maslo, aby ste prerezali avokádo. Použite radšej lyžicu, ktorá má hladké okraje a neublíži vám, ani keď skĺzne. Ďalším spôsobom, ako bezpečne odstrániť kôstku z avokáda, je použiť prsty.
Zmrazte avokádo
Pokiaľ sa rozhodnete zmraziť rozpolené alebo na kocky nakrájané avokádo, potrite dužinu citrónovou šťavou, aby nezhnedlo, a potom ho čo najpevnejšie zabaľte. Pokiaľ sa rozhodnete zmraziť roztlačené avokádo, vložte ich do nádoby alebo do znovu uzatvárateľného vrecka a vytlačte vzduch. Keď chcete mrazené avokádo rozmraziť, vyberte ho z mrazničky a nechajte v chladničke alebo na linke.
Použite avokádo do dezertov
Jedno avokádo predstavuje ekvivalent ½ šálky rastlinného oleja. Najprv sa uistite, že je vaše avokádo dokonale roztlačené. Na to použite kuchynský robot a avokádo premeňte na hladký krém.
Nahraďte majonézu avokádom
Majonéza je obľúbená prísada, ktorá sendvičom dodáva vlhkosť a chuť. Obvykle sa vyrába z vajec a oleja a má vysoký obsah kalórií a tuku. Existuje niekoľko spôsobov, ako použiť avokádo ako náhradu majonézy vo vašich sendvičoch.
Pripravte si avokádovú vegánsku čokoládovú penu
Ako sa ukázalo, zmiešaním avokáda s kakaom a nejakým sladidlom vznikne čokoládová pena, ktorá je dezertom, po ktorom túžite. Pre tento recept zmiešajte avokádo, javorový sirup, pomarančový džús, soľ, kakaový prášok, kokosový olej, vanilkový extrakt a agáve. Za miešania pridávajte studenú vodu, pokiaľ nie je pena lesklá a hladká. Ak chcete podávať, pridajte kakaové kúsky.