Recepty na nátierku s avokádom a vajíčkami si môžete vychutnať na mnoho spôsobov! S nami zistíte ako

Recepty na avokádovú nátierku s vajíčkom získavajú na popularite, a nie je divu.

Krémová textúra, výborná chuť a mnoho zdravotných benefitov.

To z nich robí jasnú voľbu, čo si natrieť na pečivo!

Avokádová nátierka s vajíčkom a jogurtom

Avokádo dodáva klasickej vaječnej nátierke šmrnc. Vyskúšajte náš rýchly a jednoduchý recept na vaječnú nátierku s avokádom, zelerom, čerstvými bylinkami a citrónovou šťavou a nezabudnite k nej prikusovať čerstvé domáce pečivo , podľa nášho receptu.

Čo budeme potrebovať

  • 1 stredné avokádo (vykôstkované a olúpané)
  • 2 lyžice svetlej majonézy alebo gréckeho jogurtu
  • 1 1/2 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
  • 4 vajcia natvrdo (nakrájané)
  • 1 stredne dlhý stopkový zeler (nakrájaný najemno)
  • 1 lyžica nadrobno nasekané pažítky, petržlenovej vňate alebo kôpru
  • Soľ
  • Korenie

Postup

  • Roztlačte avokádo, majonézu a citrónovú šťavu v strednej miske.
  • Vmiešajte vajcia, zeler a pažítku.
  • Dochuťte soľou a korením.
Namastený opečený chlieb avokádovou nátierkou s kúskami vajec.
Zdroj: whitneybond.com

Vajíčková nátierka s avokádom

Nátierka z avokáda a vajíčka oživuje klasický recept a pridaním zdravého avokáda získate krémový, výživný a chutný efekt, ktorého chuť si určite zamilujete.

Čo budeme potrebovať

  • 1 veľké avokádo (nakrájané na jemné kocky)
  • 3 natvrdo uvarené vajcia (nakrájané nahrubo)
  • 2 lyžice červenej cibule (nakrájané)
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžica pažítky
  • 1 lyžica petržlenu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Pridajte všetky ingrediencie do misy a premiešajte, aby sa spojili.
  • Nátierku z avokáda si namažte na čerstvý chlieb, alebo si upečte domáce praclíky podľa nášho receptu a urobte si túto dobrotu ešte lepšiu.
Toastový chlebík s avokádovou nátierkou a vajíčkami.
Zdroj: cookingforkeeps.com

Guacamole s vajíčkami na 4 spôsoby

Rýchly a jednoduchý toast s avokádovou nátierkou na 4 rôzne spôsoby – vajcia si môžete vychutnať vyprážané, miešané, sadené a varené. Je to jednoduché zdravé raňajky, desiata alebo dokonca ľahké jedlo nabité bielkovinami. Na desiatu plnú zdravých ingrediencií si pripravte aj tieto smoohies z avokáda .

Čo budeme potrebovať

  • ¼ avokáda
  • 1 plátok celozrnného chleba alebo chleba podľa výberu
  • soľ
  • korenie

Vyprážané vajcia

  • ½ lyžice masla
  • 1 veľké vajcia

Miešané vajcia

  • ½ lyžice masla
  • 2 vajcia

Varené vajcia

  • 2 vajcia

Pošírované vajcia

  • 2 lyžičky bieleho octu
  • 1 veľké vajcia

Postup

  • Chlieb opečte v sendvičovači dozlatista a chrumkava.
  • Avokáda nakrájajte najemno alebo ho roztlačte vidličkou a dajte na toast.
  • Pridajte vajcia podľa výberu vašej úpravy a dochuťte soľou a korením.
  • Pre vyprážané vajcia: Maslo rozohrejte na nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu, kým nebude horúce. Rozbite vajcia na panvicu a okamžite znížte teplotu na minimum. Varte odkryté, kým bielky úplne nestuhnú a žĺtky nezhustnú, asi 5-7 minút.
  • Pre miešané vajcia: Maslo rozohrejte na nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu, kým nebude horúce. Vajcia rozšľahajte v malej miske a potom opatrne nalejte do stredu panvice. Keď okraje začnú tuhnúť, začnite vajcia jemne miešať, kým nie sú vajcia uvarené, asi 2–3 minúty.
  • Na varené vajcia: Vajcia dajte do hrnca. Vajcia zalejte studenou vodou, kým nebudú úplne ponorené. Vodu priveďte do varu, potom znížte teplotu na minimum a varte podľa požadovanej konzistencie: 4 minúty pre Mäkká ; 6 minút pre STREDNE uvarené; 12 minút NATVRDO . Pripravte si misku s ľadovou vodou. Uvarené vajcia preložte do ľadovej vody, aby pred ošúpaním úplne vychladla.
  • Pre pošírované vajcia: Priveďte do varu veľký hrniec s vodou. Rozklepnite jedno vajce do malej misky. Do vody vmiešajte ocot a vo vriacej vode vytvorte vír. Znížte teplotu, potom opatrne pridajte vajcia do stredu hrnca a varte 3-4 minúty. Vajcia vyberte dierovanou lyžicou.

Vychutnajte si dokonale chrumkavý toastový alebo klasický chlieb opečený vo výkonnom hriankovači . Aký je ten najlepší do vašej kuchyne sa dozviete v našej recenzii.
Nakrájané avokádo je to, čo robí tieto recepty skvelými. Sú tiež plné bielkovín, takže vás bezpečne zasýtia, rovnako ako tieto recepty na výborné raňajky .

Štyri rôzne štýly upraveného chleba s nátierkou a vajíčkami.
Zdroj: befunky.com

Zdravá nátierka s avokádom a vajíčkami

Avokádová nátierka s vajíčkami je niečo, čo si okamžite zamilujete. Rovnako si zamilujete aj ďalšie recepty, kde figurujú tieto ingrediencie. Skúste napríklad cestoviny s avokádovou omáčkou aleboCaesar šalát s avokádom a slaninou .

Čo budeme potrebovať

  • 2 natvrdo uvarené vajcia (nakrájané)
  • 2 natvrdo uvarené bielky (nakrájané)
  • 2 malá avokáda
  • 1 lyžica obyčajného gréckeho jogurtu
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 lyžice nakrájanej zelenej cibule
  • 1/4 lyžičky dijonskej horčice
  • Soľ
  • Korenie

Postup

  • V strednej miske zmiešajte vajcia natvrdo a bielky, avokádo, grécky jogurt, citrónovú šťavu, zelenú cibuľku a horčicu.
  • Podávajte na opečenom chlebe.
Miska s krémovou nátierkou a dva natreté kúsky chleba.
Zdroj: twopeasandtheirpod.com

5 tipov ako variť s avokádom

Bezpečne vyberte kôstku z avokáda

Aby ste predišli nepríjemnému zraneniu, na začiatok použite nôž na maslo, aby ste prerezali avokádo. Použite radšej lyžicu, ktorá má hladké okraje a neublíži vám, ani keď skĺzne. Ďalším spôsobom, ako bezpečne odstrániť kôstku z avokáda, je použiť prsty.

Zmrazte avokádo

Pokiaľ sa rozhodnete zmraziť rozpolené alebo na kocky nakrájané avokádo, potrite dužinu citrónovou šťavou, aby nezhnedlo, a potom ho čo najpevnejšie zabaľte. Pokiaľ sa rozhodnete zmraziť roztlačené avokádo, vložte ich do nádoby alebo do znovu uzatvárateľného vrecka a vytlačte vzduch. Keď chcete mrazené avokádo rozmraziť, vyberte ho z mrazničky a nechajte v chladničke alebo na linke.

Použite avokádo do dezertov

Jedno avokádo predstavuje ekvivalent ½ šálky rastlinného oleja. Najprv sa uistite, že je vaše avokádo dokonale roztlačené. Na to použite kuchynský robot a avokádo premeňte na hladký krém.

Nahraďte majonézu avokádom

Majonéza je obľúbená prísada, ktorá sendvičom dodáva vlhkosť a chuť. Obvykle sa vyrába z vajec a oleja a má vysoký obsah kalórií a tuku. Existuje niekoľko spôsobov, ako použiť avokádo ako náhradu majonézy vo vašich sendvičoch.

Pripravte si avokádovú vegánsku čokoládovú penu

Ako sa ukázalo, zmiešaním avokáda s kakaom a nejakým sladidlom vznikne čokoládová pena, ktorá je dezertom, po ktorom túžite. Pre tento recept zmiešajte avokádo, javorový sirup, pomarančový džús, soľ, kakaový prášok, kokosový olej, vanilkový extrakt a agáve. Za miešania pridávajte studenú vodu, pokiaľ nie je pena lesklá a hladká. Ak chcete podávať, pridajte kakaové kúsky.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.