Vynikajúce recepty na sladké rezy na Veľkú noc v 9 variantoch. Akú vyskúšate ako prvú?

Rezy by mali byť jednak ľahké, pretože máme dosť práce s celým radom ďalších pokrmov, a jednak ozdobné, pretože ide o pečenie slávnostné.

Aké rezy na veľkonočné sviatky?

Vybrať si môžete z nasledujúcich 9 jednoduchých receptov na veľkonočné sladké rezy . Tento rok to pôjde hladko!

Orechové veľkonočné rezy

Ingrediencie

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica kakaa
  • 80 g kvalitnej čokolády na varenie
  • 4 ks vajec

Ingrediencie na krém

  • 120 g masla
  • 80 g cukru
  • 80 g sekaných mandlí
  • 1/2 lyžičky rumu
  • 50 g celých mandlí na posyp
  • 50 g vlašských orechov

Postup

  • Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
  • Vmiešame trochu oleja, kakao, múku, nastrúhanú čokoládu, namleté orechy a sneh z bielkov.
  • Pečieme 40 minút pri 180 ºC.
  • Korpus narežeme na pláty.
  • Všetky ingrediencie na krém vyšľaháme. Vmiešame mandle.
  • Pláty korpusu poslepujeme krémom.
  • Trochu krému si necháme aj na vrch rezov.
  • Dozdobíme šľahačkou, malými farebnými cukríkmi, kupovanými dekoráciami.
Recept na orechové sladké rezy

Jahodové rezy k Veľkej noci

Pre milovníkov jahodových dezertov sme pripravili skvelý recept na rezy s jahodami. Nezostane ani kúsok!

Ingrediencie

  • 200 g polohrubej múky
  • 3/4 kg jahôd na plátky
  • 200 g cukru
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc oleja
  • prášok do pečiva

Ingrediencie na krém

  • smotana na šľahanie
  • stužovač šľahačky
  • 120 g tvarohu

Ingrediencie na želé

  • 400 g jahôd
  • 6 plátkov želatíny
  • 3 lyžice cukru

Postup

  • Vyšľaháme cukor so žĺtkami a pridáme olej, kávu a múku s kypriacim práškom.
  • Vmiešame sneh z bielkov.
  • Dáme piecť do vyhriatej rúry, pečieme 40 minút pri 175 ºC.
  • Smotanu vyšľaháme so stužovačom a tvaroh vmiešame.
  • Korpus potrieme krémom.
  • Plátky želatíny vložíme do misky, zalejeme studenou vodou a necháme aspoň 10 minút stáť, kým želatína nenapučí
  • Asi 2/3 očistených jahôd vložíme do mixéra, pridáme cukor a spoločne rozmixujeme na hladký krém.
  • Napučanú želatínu vytlačíme a vložíme do šálky, ktorú zakryjeme fóliou, postavíme do mikrovlnnej rúry, želatínu opatrne, pri nižšom výkone rúry, necháme rozpustiť, potom ju ihneď primiešame k rozmixovaným jahodám.
  • Zvyšné jahody nakrájame na plátky a rozdelíme ich do štyroch vychladených hlbokých tanierov, pohárov alebo misiek, zalejeme ich pripraveným jahodovým želé a necháme trošku stuhnúť v chladničke, potom poukladáme na múčnik.
  • Uchovávame v chladničke maximálne 24 hodín.
Recept na jahodové sladké rezy

Máme pre vás množstvo ďalších receptov na vynikajúce jahodové rezy , ktoré si zamilujete!

Medové rezy na Veľkú noc

Vyskúšajte tieto medovníkové rezy s krémom, po ktorých sa budete ešte dlho olizovať. Príprava je naozaj jednoduchá a zvládne ju každý!

Ingrediencie na cesto

  • 200 g cukru
  • 150 g masla
  • 200 g polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • prášok do pečiva
  • 1 lyžica škorice

Ingrediencie na krém

  • 2 l mlieka
  • 150 g medu
  • 1 vanilkový puding
  • 1 žĺtok
  • 250 g masla

P ostup

  • Žĺtok vyšľaháme s cukrom. Pridáme rozpustené maslo, múku s práškom do pečiva, škoricu a sneh z bielkov.
  • Cesto prelejeme do formy.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 180 º C asi 35 minút.
  • Po upečení dáme vychladnúť, potom rozrežeme na pláty.
  • V mlieku rozmiešame med, vanilkový prášok a žĺtok.
  • Varíme vo vodnom kúpeli do zhustnutia.
  • Do vychladnutej zmesi vmiešame maslo.
  • Jednotlivé pláty korpusu pospájame krémom.
  • Uchovávame v chladničke maximálne 24 hodín.
  • Sypeme kakaom, capuccinom, škoricou alebo strúhanou čokoládou.
  • Na vrch rezov sa hodia farebné konfekčné vajíčka alebo kuriatka.
Recept na medové sladké rezy

Rýchle banánové rezy

Inšpirovať sa môžete aj týmto receptom na úžasné rezy s banánom. Ak máte doma prebytok banánov alebo už pomaly hnednú :), spotrebujte ich do tejto dobroty!

Ingrediencie na cesto

  • 160 g polohrubej múky
  • 160 g cukru
  • 4 vajcia
  • 4 PL oleja

Ingrediencie na 1. krém

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 smotana na šľahanie
  • 20 g práškového cukru

Ingrediencie na 2. krém

  • 300 ml mlieka
  • 1 banánový puding
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g masla
  • 1 vanilkový cukor

Ingrediencie na náplň

  • 8 banánov
  • citrónová šťava
  • hrnček lesného ovocia

Postup

  • Cukor ušľaháme so žĺtkami, pridáme olej a múku a snehový bielok.
  • Dáme piecť do rúry. Pečieme pri 175 º C 40 minút.
  • Z tvarohu a smotany a trochy práškového cukru vyšľaháme biely krém.
  • Uvaríme puding podľa návodu a za tepla do neho vmiešame cukor a maslo. Vyšľaháme druhý krém.
  • Vychladený korpus rozrežeme na 3 pláty. Na spodný a vrchný plát natrieme prvý krém.
  • Pokryjeme ho kolieskami banánu a jemne zastriekame citrónovou šťavou.
  • Na prostredný plát natrieme druhý krém a potom navŕšime lesné ovocie.
Recept na banánové rezy

Sviatočné karamelové rezy

Po tejto dobrote po vás všetci budú chcieť recept! Pokiaľ milujete karamel, sú tieto rezy tými pravými pre vás.

Ingrediencie na cesto

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 1 hrnček strúhaných jabĺk
  • 5 ks vajec
  • 4-5 PL oleja
  • 5 PL mlieka
  • kypriaci prášok

Ingrediencie na krém

  • 3 lyžice kyslej smotany
  • téglik smotany na šľahanie
  • vanilkový cukor

Ingrediencie na karamel

  • 1 Salko
  • 50 g masla

Postup

  • Maslo, cukor a žĺtky vymiešame po peny. Pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
  • Cesto nalejeme na plech a pečieme 40 minút pri 180 ºC.
  • Zo smotany a kyslej smotany vyšľaháme biely krém.
  • Karamel pripravíme tak, že konzervu salka varíme ponorenú vo vode asi 2 hodiny. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom.
  • Po vychladnutí korpus horizontálne rozrežeme a spojíme vrstvou bieleho krému.
  • Vršok dozdobíme karamelom.
  • Dáme do chladničky vychladiť na 2 hodiny.
Lahodné rezy z karamelu.
Zdroj: cafesucrefarine.com

Kokosové rezy

Máte radi kokos a všetko z neho? Vyskúšajte tieto veľkonočné rezy z kokosu a už nebudete chcieť piecť nič iné!

Ingrediencie

  • 150 g polohrubej múky
  • 50 g kokosovej múčky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 ks vajec

Ingrediencie na krém

  • 50 g masla
  • 100 g mäkkého tvarohu
  • 90 g krupicového cukru
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 50 g kokosu na posyp

Postup

  • Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
  • Vmiešame trochu oleja, kokosovú múčku, múku a sneh z bielkov.
  • Korpus pečieme asi 35 minút pri 180 ºC.
  • Všetky ingrediencie na krém vyšľaháme do hladka.
  • Vychladnutý korpus potrieme krémom a posypeme strúhaným kokosom.
  • Vršok dozdobíme hniezdočkami zo šľahačky alebo kupovanými dekoráciami.

Recept na sladké veľkokončné kokosové rezy

Zachutnal vám tento dezert? Inšpirujte sa našimi 6 receptami na kokosové rezy .

Jablčné rezy na sviatky

Jabĺčok máme väčšina z nás doma dosť. Prečo ich nevyužiť a neupiecť si z nich báječné rezy s jablkami? Skúsiť ich môžete upiecť aj z hrušiek!

Ingrediencie na cesto

  • 120 g masla
  • 50 g cukru
  • 120 g múky
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 hrnček strúhaných jabĺk

Ingrediencie na náplň

  • 2 ks jabĺk
  • 2 PL múky
  • 2-3 PL cukru
  • 2 lyžičky škorice
  • 120 g tvarohu

Postup

  • Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku, maslo, vanilkový cukor a sneh z bielkov.
  • Vmiešame strúhané jablko.
  • Cesto rozdelíme na 2 časti, polovicu vylejeme na vymastený plech, druhú necháme bokom.
  • Z tvarohu a ďalších ingrediencií na náplň vyšľaháme krém, ktorým polejeme prvú časť cesta.
  • Druhou časťou cesta prelejeme krém.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 175 º C asi 40 minút.
  • Zdobíme veselými hniezdočkami pre kuriatka alebo inými veľkonočnými motívmi.
Recept na jablkové sladké rezy

Tvarohové rezy na Veľkú noc

Hľadáte jednoduchý recept na sladkú bodku ku káve? Vyskúšajte naše rezy z tvarohu, ktoré zvládne naozaj každý!

Ingrediencie na cesto

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • prášok do pečiva
  • 4 PL oleja
  • 5 PL mlieka
  • 4 ks vajec

Ingrediencie na krém

  • 1 mäkký tvaroh
  • 1 smotana na šľahanie
  • stužovač šľahačky
  • 150 g jahôd

Postup

  • Vyšľaháme cukor so žĺtkami a pridáme olej, kávu a múku s kypriacim práškom.
  • Vmiešame sneh z bielkov.
  • Dáme piecť do vyhriatej rúry, pečieme 40 minút pri 175 ºC.
  • Vyšľaháme smotanu, tvaroh a stužovač šľahačky s jahodami v hladký, hustý krém
  • Korpus rozrežeme na pláty a poslepujeme krémom alebo iba navŕšime krém na korpus.
  • Krém: Vyšľaháme smotanu, tvaroh a stužovač šľahačky s jahodami v hladký, hustý krém.
  • Vychladíme 2 hodiny v chladničke.
Veľkonočné rezy s pudingom a posypané cukrom.
Zdroj: omgchocolatedesserts.com

Pudingové veľkonočné rezy

Inšpirujte sa týmito rezy s pudingom. Môžete múčnik obohatiť akýmkoľvek ovocím, ktoré máte po ruke.

Ingrediencie

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • prášok do pečiva
  • 5 PL oleja
  • 3 vajcia
  • hrsť pistáciových orieškov
  • liter mlieka
  • 2 pistáciové pudingy
  • 3 lyžice masla
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • vanilkový cukor
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Postup

  • Cukor vyšľaháme so žĺtkami a vmiešame múku s práškom do pečiva.
  • Pridáme bielkový sneh.
  • Všetko vlejeme do formy na pečenie a pečieme 35 minút pri 175º C.
  • Medzitým uvaríme 2 pistáciové pudingy a vyšľaháme ich s maslom.
  • Puding vylejeme na korpus.
  • Navrch dáme snehovú čiapku ušľahanú zo smotany, kyslej smotany, citrónovej šťavy a vanilkového cukru
  • Každý kúsok dozdobíme pistáciovými orieškami a dáme chladiť na 2 hodiny do chladničky.

K týmto dezertom sa hodí aj skvelá káva. Mrknite, ako si v jej príprave vedú kávovary Jura z našej recenzie .

Veľkonočné krémy na múčniky

K ovociu sa hodia jemné krémy . Maslové krémy sa preto snažíme odľahčiť nastavením pudingom alebo múčnou kašou . Ešte ľahší a chuťovo možno aj lepší je podiel masla obmedziť a nahradiť ho tvarohom či nátierkovým maslom.

Aj tieto krémy môžeme nastavovať pudingom alebo do nich vmiešať ušľahanú šľahačku so stužovačom. A konečne to sú samotné pudingové krémy spojené s kyslou smotanou alebo šľahačkou.

Krémy dochucujeme podľa chuti – ovocím, čokoládou, kakaom, orechmi a pod.

Recepty na veľkonočné rezy

Poleva na veľkonočné rezy

Rezy zdobíme polevou rôznych typov a chutí. Pokiaľ nepolievame navŕšený krém, ale upečené cesto, tak je vhodné ich vopred trochu potrieť džemom alebo marmeládou, zamedzíme tak vsiaknutiu polevy zvlášť do trených alebo piškótových ciest.

Záležať si potom dáme najmä na konečnej úprave, vrátane rovnomerného krájania štvorcových, obdĺžnikových či iných tvarov.

Pre zaujímavé sladké polevy navštívte naše ďalšie články s receptami.

Aké sú tie vaše rezy? Pochváľte sa priateľom na sociálnych sieťach!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.