Výborné recepty na šťavnaté fašírky z morčacieho mäsa 5x inak. Inšpirujte sa!

Nedáte dopustiť na rôzne mäsové či zeleninové placky?

Ich príprava je jednoduchá a deťom do nich môžete veľa neobľúbených surovín.

My sme si pre vás tentoraz pripravili výborné recepty na morčacie fašírky, ktoré si obľúbi celá vaša rodina!

Vyskúšajte variant s brokolicou, cuketou či mrkvou a sezamom.

Morčacie fašírky s brokolicou a čedarom

Šťavnaté morčacie placky z mletého morčacieho mäsa, brokolice a čedaru pečené v rúre sú perfektným predjedlom pre každú príležitosť. Rýchle, ľahké a tak chutné!

Čo budete potrebovať

  • 500 g mletého morčacieho mäsa
  • ½ brokolica
  • 1 malá cibuľa
  • ½ šálky strúhaného čedaru
  • ¼ šálky strúhanky
  • 1 vajce
  • ½ lyžičky soli
  • ⅛ lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

  • Brokolicu rozoberte na ružičky a pridajte do hrnca s osolenou vodou.
  • Varte 4–5 minút, kým ružičky nezmäknú.
  • Vodu dobre zlejte a ružičky nakrájajte najemno, potom z nich vyžmýkajte prebytočnú vodu.
  • Do veľkej misy pridajte všetky ingrediencie a dobre premiešajte.
  • Pomocou rúk vytvarujte 12 placiek.
  • Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a bohato ho postriekajte olejom v spreji.
  • Na papier na pečenie naskladajte placky a tiež ich postriekajte olejom.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia po dobu 25-20 minút, v polovici ich otočte.
  • Užite si to!
Morčacie placky z mletého morčacieho mäsa, brokolice a čedaru pečené v rúre servírované na tanieri.
www.plainvillefarms.com

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na placky z brokolice , po ktorých bude olizovať až za ušami!

Placky z morčacieho mäsa a cukety pečené v rúre

Tieto pečené morčacie fašírky sú šťavnaté, zdravé, chutné a neuveriteľne jednoduché na prípravu. Navyše sú nízkokalorické!

Čo budete potrebovať

  • 500 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 stredná cuketa
  • 1 veľké vajcia
  • 1 malá cibuľa
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1 plátok bieleho chleba, namočený v studenej vode
  • 3 lyžice čerstvého nasekaného kôpru

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Vyložte plech papierom na pečenie.
  • Cuketu postrúhajte a posypte 1/2 lyžičkou soli.
  • Nechajte 10 minút stáť.
  • Z cukety vytlačte vodu.
  • V mise zmiešajte všetky ingrediencie.
  • Zmes bude mierne lepivá, ale ak sa vám zdá príliš tekutá, môžete pridať 1/4 hrnčeka strúhanky.
  • Navlhčite si ruky a vytvorte placky, každá o veľkosti asi 1/3 šálky.
  • Placky dajte na plech.
  • Pečte po dobu 15-20 minút.
  • Podávajte s obľúbenou omáčkou, šalátom alebo ich použite burgera.
Cuketové fašírky s mäsom servírované s klinmi citróna.
www.cookinglsl.com

Máme pre vás tiež 10 luxusných receptov na fašírky z cukety , ktoré musíte vyskúšať. Nové a nevšedné kombinácie!

Pikantné morčacie fašírky

Tieto jednoduché morčacie placky sú perfektným proteínovým doplnkom vášho obeda či večere. Navyše sa pripravujú z jednoduchých ingrediencií, ktoré pravdepodobne doma už máte!

Čo budete potrebovať

  • 450 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 lyžica nasekanej jarnej cibuľky
  • 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
  • 2 lyžice čerstvého cesnaku, lisovaného
  • 1 lyžička čerstvého strúhaného zázvoru

Postup

  • Zmiešajte všetky ingrediencie na fašírky v stredne veľkej miske a jemne premiešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  • Neprepracovávajte, získate tak lepšiu textúru.
  • Zahrejte 1 lyžicu oleja a 1 lyžičku masla na panvici na stredne vysokom plameni a rozdeľte morčaciu zmes na štyri rovnaké časti.
  • Jemne sploštite, aby ste vytvorili placky, a potom ich smažte na panvici 5–8 minút z každej strany alebo pokiaľ vnútorná teplota nedosiahne 71 °C.
  • Uistite sa, že morčacie placky dobre opečiete, aby boli zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkké.
  • Vyberte zo sporáka a podávajte!
Karbonátky z morčacieho mäsa.
www.eatwell101.com

Morčacie placky s mrkvou, sezamom a koriandrom

Luxusné fašírky z mletého mäsa s mrkvou, jarnou cibuľkou a koriandrom podávané s omáčkou z bieleho misa, repovým čatní a čerstvou zeleninou. To jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 500 g morčacieho mletého mäsa
  • 1 mrkva, jemne nastrúhaná
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané nadrobno
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • ¼ šálky koriadrových listov a stonky, jemne nasekaných
  • 1 lyžica biele miso pasty
  • 3 lyžice orechovej nátierky (mandľová alebo kešu)
  • 1 lyžička mirinu
  • 2 lyžice horúcej vody (plus navyše)
  • 4 vrchovaté lyžice čatní z červenej repy na podávanie
  • na podávanie: čerstvý šalát, uhorka, avokádo, koriander, hrčky na burgre (voliteľne)

Postup

  • V miske zmiešajte mleté ​​mäso, mrkvu, jarnú cibuľku, sezamové semienka, koriander a štipku soli a korenia.
  • Dobre premiešajte rukami a vytvarujte 8 placiek.
  • Rozpáľte veľkú panvicu na strednom plameni a opekajte karbonátky 6–8 minút z každej strany, kým nebudú prepečené.
  • Medzitým zmiešajte miso, orechovú nátierku, mirin a 2 lyžice horúcej vody.
  • Rozmixujte do hladka.
  • Placky podávajte s čerstvým hlávkovým šalátom, uhorkou, avokádom, čatným z červenej repy a miso omáčkou (a burgerovými hrčkami, ak máte chuť na výdatný burger).
Karbonátky z mletého mäsa s mrkvou, jarnou cibuľkou a koriandrom na tanieri podávané s omáčkou z bieleho misa, repovým čatní a čerstvým šalátom.
www.bodygoodfood.com.au

Možno sa vám budú naše recenzie oceľových panvíc . Kto vyhral v našom porovnaní?

Karbonátky z morčacieho mäsa s fetou a špenátom

Vynikajúce morčacie fašírky so špenátom, slaným syrom feta, trochou cesnaku, oregána a štipkou chilli vločiek sú dokonale vláčne a zamiluje si ich celá vaša rodina!

Čo budete potrebovať

  • 500 g mletého chudého morčacieho mäsa
  • 110 g čerstvého špenátu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 60 g rozdrobeného syra feta
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky vločiek červeného chilli

Postup

  • Umiestnite panvicu so silným dnom na stredne vysoký plameň.
  • Do panvice pridajte olivový olej a špenát.
  • Špenát varte do zvädnutia a podľa potreby miešajte.
  • Akonáhle je špenát uvarený, stiahnite ho z platne a nechajte vychladnúť.
  • Špenát nakrájajte nahrubo a dajte bokom.
  • Predhrejte si gril.
  • Do stredne veľkej misy dajte morčacie mäso, vychladený špenát, feta syr, oregano, cesnak, čili vločky, soľ a korenie.
  • Navlhčite si ruky pod trochou studenej vody a potom pomocou rúk premiešajte ingrediencie dohromady.
  • Zmes rozdeľte na štyri rovnaké časti a vytvorte z nich placky.
  • Akonáhle je váš gril rozpálený, položte placky na gril.
  • Grilujte ich päť minút, než ich otočíte.
  • Placky by mali dosiahnuť vnútornú teplotu 74 stupňov Celzia
  • Dobrú chuť!
Mäsové fašírky so špenátom, slaným syrom feta, trochou cesnaku, oregána a štipkou chilli vločiek naukladané na sebe.
www.girlontherange.com

Chceli by ste do svojho jedálnička zaradiť viac rýb, ale nebaví vás ich jesť na stále rovnaký spôsob? Práve pre vás sme si pripravili 5 luxusných zdravých receptov na rybie fašírky !
Sú jednoduché, rýchle a veľmi chutné.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.