Nedáte dopustiť na rôzne mäsové či zeleninové placky?
Ich príprava je jednoduchá a deťom do nich môžete veľa neobľúbených surovín.
My sme si pre vás tentoraz pripravili výborné recepty na morčacie fašírky, ktoré si obľúbi celá vaša rodina!
Vyskúšajte variant s brokolicou, cuketou či mrkvou a sezamom.
Morčacie fašírky s brokolicou a čedarom
Šťavnaté morčacie placky z mletého morčacieho mäsa, brokolice a čedaru pečené v rúre sú perfektným predjedlom pre každú príležitosť. Rýchle, ľahké a tak chutné!
Čo budete potrebovať
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- ½ brokolica
- 1 malá cibuľa
- ½ šálky strúhaného čedaru
- ¼ šálky strúhanky
- 1 vajce
- ½ lyžičky soli
- ⅛ lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Brokolicu rozoberte na ružičky a pridajte do hrnca s osolenou vodou.
- Varte 4–5 minút, kým ružičky nezmäknú.
- Vodu dobre zlejte a ružičky nakrájajte najemno, potom z nich vyžmýkajte prebytočnú vodu.
- Do veľkej misy pridajte všetky ingrediencie a dobre premiešajte.
- Pomocou rúk vytvarujte 12 placiek.
- Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a bohato ho postriekajte olejom v spreji.
- Na papier na pečenie naskladajte placky a tiež ich postriekajte olejom.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia po dobu 25-20 minút, v polovici ich otočte.
- Užite si to!

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na placky z brokolice , po ktorých bude olizovať až za ušami!
Placky z morčacieho mäsa a cukety pečené v rúre
Tieto pečené morčacie fašírky sú šťavnaté, zdravé, chutné a neuveriteľne jednoduché na prípravu. Navyše sú nízkokalorické!
Čo budete potrebovať
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 1 stredná cuketa
- 1 veľké vajcia
- 1 malá cibuľa
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky korenia
- 1 plátok bieleho chleba, namočený v studenej vode
- 3 lyžice čerstvého nasekaného kôpru
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Vyložte plech papierom na pečenie.
- Cuketu postrúhajte a posypte 1/2 lyžičkou soli.
- Nechajte 10 minút stáť.
- Z cukety vytlačte vodu.
- V mise zmiešajte všetky ingrediencie.
- Zmes bude mierne lepivá, ale ak sa vám zdá príliš tekutá, môžete pridať 1/4 hrnčeka strúhanky.
- Navlhčite si ruky a vytvorte placky, každá o veľkosti asi 1/3 šálky.
- Placky dajte na plech.
- Pečte po dobu 15-20 minút.
- Podávajte s obľúbenou omáčkou, šalátom alebo ich použite burgera.

Máme pre vás tiež 10 luxusných receptov na fašírky z cukety , ktoré musíte vyskúšať. Nové a nevšedné kombinácie!
Objavte podobné tipy
Pikantné morčacie fašírky
Tieto jednoduché morčacie placky sú perfektným proteínovým doplnkom vášho obeda či večere. Navyše sa pripravujú z jednoduchých ingrediencií, ktoré pravdepodobne doma už máte!
Čo budete potrebovať
- 450 g mletého morčacieho mäsa
- 1 lyžica nasekanej jarnej cibuľky
- 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
- 2 lyžice čerstvého cesnaku, lisovaného
- 1 lyžička čerstvého strúhaného zázvoru
Postup
- Zmiešajte všetky ingrediencie na fašírky v stredne veľkej miske a jemne premiešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
- Neprepracovávajte, získate tak lepšiu textúru.
- Zahrejte 1 lyžicu oleja a 1 lyžičku masla na panvici na stredne vysokom plameni a rozdeľte morčaciu zmes na štyri rovnaké časti.
- Jemne sploštite, aby ste vytvorili placky, a potom ich smažte na panvici 5–8 minút z každej strany alebo pokiaľ vnútorná teplota nedosiahne 71 °C.
- Uistite sa, že morčacie placky dobre opečiete, aby boli zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkké.
- Vyberte zo sporáka a podávajte!

Morčacie placky s mrkvou, sezamom a koriandrom
Luxusné fašírky z mletého mäsa s mrkvou, jarnou cibuľkou a koriandrom podávané s omáčkou z bieleho misa, repovým čatní a čerstvou zeleninou. To jednoducho musíte vyskúšať!
Čo budete potrebovať
- 500 g morčacieho mletého mäsa
- 1 mrkva, jemne nastrúhaná
- 2 jarné cibuľky, nakrájané nadrobno
- 2 lyžice sezamových semienok
- ¼ šálky koriadrových listov a stonky, jemne nasekaných
- 1 lyžica biele miso pasty
- 3 lyžice orechovej nátierky (mandľová alebo kešu)
- 1 lyžička mirinu
- 2 lyžice horúcej vody (plus navyše)
- 4 vrchovaté lyžice čatní z červenej repy na podávanie
- na podávanie: čerstvý šalát, uhorka, avokádo, koriander, hrčky na burgre (voliteľne)
Postup
- V miske zmiešajte mleté mäso, mrkvu, jarnú cibuľku, sezamové semienka, koriander a štipku soli a korenia.
- Dobre premiešajte rukami a vytvarujte 8 placiek.
- Rozpáľte veľkú panvicu na strednom plameni a opekajte karbonátky 6–8 minút z každej strany, kým nebudú prepečené.
- Medzitým zmiešajte miso, orechovú nátierku, mirin a 2 lyžice horúcej vody.
- Rozmixujte do hladka.
- Placky podávajte s čerstvým hlávkovým šalátom, uhorkou, avokádom, čatným z červenej repy a miso omáčkou (a burgerovými hrčkami, ak máte chuť na výdatný burger).

Možno sa vám budú naše recenzie oceľových panvíc . Kto vyhral v našom porovnaní?
Karbonátky z morčacieho mäsa s fetou a špenátom
Vynikajúce morčacie fašírky so špenátom, slaným syrom feta, trochou cesnaku, oregána a štipkou chilli vločiek sú dokonale vláčne a zamiluje si ich celá vaša rodina!
Čo budete potrebovať
- 500 g mletého chudého morčacieho mäsa
- 110 g čerstvého špenátu
- 1 lyžica olivového oleja
- 60 g rozdrobeného syra feta
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky vločiek červeného chilli
Postup
- Umiestnite panvicu so silným dnom na stredne vysoký plameň.
- Do panvice pridajte olivový olej a špenát.
- Špenát varte do zvädnutia a podľa potreby miešajte.
- Akonáhle je špenát uvarený, stiahnite ho z platne a nechajte vychladnúť.
- Špenát nakrájajte nahrubo a dajte bokom.
- Predhrejte si gril.
- Do stredne veľkej misy dajte morčacie mäso, vychladený špenát, feta syr, oregano, cesnak, čili vločky, soľ a korenie.
- Navlhčite si ruky pod trochou studenej vody a potom pomocou rúk premiešajte ingrediencie dohromady.
- Zmes rozdeľte na štyri rovnaké časti a vytvorte z nich placky.
- Akonáhle je váš gril rozpálený, položte placky na gril.
- Grilujte ich päť minút, než ich otočíte.
- Placky by mali dosiahnuť vnútornú teplotu 74 stupňov Celzia
- Dobrú chuť!

Chceli by ste do svojho jedálnička zaradiť viac rýb, ale nebaví vás ich jesť na stále rovnaký spôsob? Práve pre vás sme si pripravili 5 luxusných zdravých receptov na rybie fašírky !
Sú jednoduché, rýchle a veľmi chutné.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!