Luxusné recepty na špagety s kuracím v 8 jednoduchých variantoch. Inšpirujte sa!

Špagety patria medzi obľúbené prílohy a dajú sa pripraviť v rôznych variáciách.

My sme si pre vás tentoraz pripravili 8 luxusných receptov na špagety s kuracím mäsom, ktoré sú ľahké na prípravu a navyše skvele chutia

Vyskúšajte zapečenú verziu, variant s nivou či so sušenými paradajkami a špenátom.

Tak poďme na to!

Špagety s kuracím mäsom, brokolicou a posýpkou

Tieto špagety s cesnakom, kuracím, brokolicou, sardelovými filetmi a strúhankou sú neuveriteľne jednoduché na prípravu a je to skvelý spôsob, ako využiť zvyšky pečeného kurčaťa.

Čo budete potrebovať

  • 1 balenie špaget
  • 1 brokolica
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 2 sardelové filety
  • 2 šálky uvareného kuracieho mäsa, nakrájaného
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Na posýpku:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 2 lyžičky citrónovej kôry
  • 1 šálka nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 šálka strúhanky

Postup

  • Predhrejte rúru na 220°C.
  • Brokolicu nakrájajte na ružičky, olúpte a nakrájajte na kocky hlúb.
  • Zmes rovnomerne naložte do pekáča, pokvapkajte trochou oleja a dochuťte soľou.
  • Pečte 20 minút, v polovici otočte.
  • Rovnomerne rozotrieme na pekáč, pokvapkáme trochou oleja a dochutíme soľou. Pečte 20 minút, v polovici otočte.
  • Na špagety nalejte vodu.
  • Do veľkej panvice pridajte 1 lyžicu oleja a zahrejte na vysokom plameni.
  • Pridajte ingrediencie na posýpku a okamžite znížte teplotu na minimum.
  • Miešajte a nechajte posýpku zľahka opiecť.
  • Akonáhle je zlatá a chrumkavá, preložte omrvinku do misky.
  • Do panvice na miernom ohni pridajte 2 lyžice oleja a cesnak.
  • Nechajte zmäknúť bez zhnednutia.
  • Pridajte sardelové filety a miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Nechajte panvicu na nízkom plameni, aby zostala teplá.
  • Špagety uvarte podľa návodu na obale.
  • Pridajte do panvice brokolicu a kuracie mäso, premiešajte a potom zastreknite kvapkou vody z varenia cestovín.
  • Premiešajte s polovicou mrveničky a citrónovou šťavou.
  • Ihneď podávajte posypané zvyšnou posýpkou.
Špagety s cesnakom, kuracím, brokolicou, sardelovými filetmi a strúhankou v hrnci s kliešťami.
www.kidseatbyshanai.com

Ste milovníkmi morských plodov? Potom vám nesmú uniknúť ani naše recepty na špagety s krevetami .

Cestoviny s bazalkovým pestom, kuracím a zeleninou

Skvelý recept na leto aj jeseň! Cuketa, špagety a kuracie mäso môžu byť samy o sebe nevýrazné, ale pridajte k nim cherry paradajky, bazalkové pesto a parmezán a zrazu z toho máte lahodný a živý pokrm!

Čo budete potrebovať

  • 1 cuketa nakrájaná na plátky
  • soľ
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 450 g surových kuracích pŕs, nakrájaných na plátky
  • 120 g bazalkového pesta
  • 230 g špaget, nevarených
  • 150 g červených cherry paradajok, nakrájaných na polovice
  • 150 g žltých cherry paradajok, nakrájaných na polovice
  • 30 g strúhaného parmezánu

Postup

  • Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni, kým nebude olej horúci.
  • Pridajte nakrájanú cuketu, posypte soľou a varte na stredne vysokej teplote asi 5 minút, raz otočte, kým cuketa nezmäkne a ľahko nezhnedne.
  • Vyberte cuketu z panvice.
  • Do rovnakej panvice pridajte jednu lyžičku olivového oleja a nakrájané kuracie prsia.
  • Kurča posypte soľou a opekajte na strednom plameni asi 5–7 minút, pričom kuracie plátky niekoľkokrát otočte, kým nie sú prepečené av stredu už prestanú byť ružové.
  • Odstráňte z ohňa a premiešajte s 60 g bazalkového pesta.
  • Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu, pridajte špagety a varte do al dente podľa návodu na obale.
  • Špagety sceďte.
  • Pridajte uvarené a scedené špagety na panvicu k opečenému mäsu.
  • Pridajte červená a žltá cherry paradajky a uvarenú cuketu.
  • Pridajte ďalších 60 g bazalkového pesta, všetko premiešajte a jemne prehrejte na miernom strednom ohni.
  • Ochutnajte a prípadne pridajte ďalšie pesto a soľ, pokiaľ je to potrebné.
  • Odstráňte zo sporáka.
  • Cestoviny ešte v panvici posypte strúhaným parmezánom.
  • Dajte cestoviny na tanier, posypte extra parmezánom a podávajte.
Špagety s pestom, kuracím mäsom a zeleninou v hrnci
www.juliasalbum.com

Zapekané špagety s kuracím mäsom, paradajkovou omáčkou a syrom

Jednoduchý zapečený pokrm, ktorý nasýti celú rodinu! Krehké kúsky kuracieho mäsa s jemnými špagetami, smotanovou paradajkovou omáčkou a dvoma druhmi syra si jednoducho musí zamilovať úplne každý.

Čo budete potrebovať

  • 4 litre vody
  • 1 lyžica kóšer na dochutenie cestovín
  • 500 g špaget
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 šálky najemno nakrájanej žltej cibule
  • 1 lyžica prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 2 šálky paradajkovej omáčky
  • ½ šálky smotany na šľahanie
  • 2 šálky uvareného nakrájaného kuracieho mäsa
  • 1 a 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
  • ½ šálky strúhaného parmezánu
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  • Nastavte rošt rúry do strednej polohy.
  • Rúru predhrejte na 190 °C.
  • Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu.
  • Pridajte soľ a miešajte, aby sa rozpustila.
  • Pridajte špagety a varte podľa návodu na obale do al dente, asi 10 minút.
  • Špagety sceďte v cedníku a preplachujte studenou vodou asi 30 sekúnd, aby sa varenie zastavilo.
  • Zahrejte olivový olej vo veľkej panvici na stredne nízkom plameni.
  • Pridajte cibuľu, cesnak a 1 lyžičku talianskeho korenia a restujte, kým cibuľa nezosklovatí, asi 3 minúty.
  • Pridajte paradajkovú omáčku a premiešajte.
  • Varte, kým nie je omáčka horúca, asi 2 až 3 minúty.
  • Vypnite oheň a vmiešajte smotanu.
  • Omáčku podľa chuti ešte dochuťte soľou a korením.
  • Scedené špagety pridajte do omáčky a premiešajte.
  • Pridajte nakrájané kuracie mäso a premiešajte.
  • Preneste cestoviny do zapekacej misky s rozmermi 33 x 23 cm.
  • Cestoviny posypte nastrúhanou mozzarellou a parmezánom.
  • Prikryte alobalom a pečte, kým sa syr nerozpustí a cestoviny nebudú horúce, asi 15 až 20 minút.
  • Ak chcete nechať povrch viac zhnednúť, odstráňte alobal a pokrm pečte, kým ľahko nezhnedne, asi 2 až 5 minút.
  • Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.
Kúsky kuracieho mäsa zapečené s jemnými špagetami, smotanovou paradajkovou omáčkou a dvoma druhmi syra v zapekacej mise.
www.therecipecritic.com

Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty na cestoviny s kuracím mäsom zapečené v rúre . Táto krémová pochúťka vám nesmie uniknúť!

Cesnakové špagety s mäsom a šampiňónmi

Pripravte si večeru iba za 25 minút! Navyše si na tomto pokrme zo špaget, chrumkavého kuracieho mäsa a šampiňónov restovaných na voňavom cesnakovom masle neuveriteľne pochutnáte.

Čo budete potrebovať

  • 300 g špaget
  • 3 lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 250 g šampiňónov nakrájaných na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 3 kuracie prsia (450 g), nakrájané na 1 cm hrubé plátky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice najemno nasekané čerstvé petržlenové vňate

Postup

  • Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci a varte špagety 9–11 minút, kým nie sú al dente.
  • Medzitým rozpustite 2 lyžice masla a olej vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokej teplote.
  • Pridajte šampiňóny, dobre premiešajte a restujte 5 minút bez miešania.
  • Pridajte cesnak, dobre premiešajte a restujte ďalšie 2-3 minúty, kým nebude zlatisto hnedý a na okrajoch chrumkavý.
  • Preložte na tanier a do panvice pridajte zvyšné maslo.
  • Kuracie mäso obaľte v múke, potom pridajte do panvice a opekajte 5 minút, kým nebude prepečené a zlaté.
  • Sceďte špagety.
  • Pridajte ich do panvice spolu so šampiňónmi.
  • Okoreňte korením, dobre premiešajte a podávajte posypané petržlenovou vňaťou.
Špagety s chrumkavým kuracím a šampiňónmi restovanými na cesnakovom masle a tanieroch s vidličkami.
www.realfood.tesco.com

Bolonské špagety s kuracím mäsom

Výdatné jedlo z jedného hrnca, ktoré sa navyše pripravuje z jednoduchých surovín, z ktorých väčšinu už pravdepodobne máte doma. Tak si ho poďte s nami rovno pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 žltá cibuľa nakrájaná na kocky
  • 2 veľké mrkvy nakrájané na kocky
  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 2 lyžičky prelisovaného cesnaku
  • ½ šálky červeného alebo bieleho vína
  • 5 lyžíc paradajkového pretlaku
  • 425 ml paradajkovej passaty
  • ¾ šálky mlieka
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
  • 1 a ¼ lyžičky soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • ½ lyžičky vločiek červeného chilli
  • 2 bobkové listy
  • ¼ šálky parmezánu
  • špagety na podávanie

Postup

  • Pridajte cibuľu, mrkvu a olej do veľkého hrnca.
  • Opekajte asi 5-10 minút alebo do zmäknutia.
  • Pridajte cesnak a kuracie mäso a za častého miešania restujte, kým kura nezhnedne.
  • Akonáhle zhnedne, pridajte víno a varte, kým sa tekutina nevyvarí.
  • Pridajte paradajkový pretlak a restujte 2-3 minúty.
  • Pridajte všetky zostávajúce ingrediencie okrem parmezánu a priveďte zmes do varu.
  • Znížte teplotu, prikryte pokrievkou a varte asi 45 minút za občasného miešania.
  • Bobkové listy vyhoďte.
  • Ochutnajte a upravte chute podľa chuti.
  • Podávajte so špagetami, čerstvou bazalkou a parmezánom .
  • Nechajte si chutiť!
Špagety s paradajkovou omáčkou na tanieri s vedľa položenou vidličkou.
www.eatwithclarity.com

Možno využijete aj naše recenzie elektrických sporákov , v ktorých vám dáme pár tipov, ako si vybrať. Kto vyhral v našom porovnaní?

Cestoviny so sušenými paradajkami, špenátom a kuracím

Lahodný recept na špagety s čerstvými a sušenými paradajkami, bazalkou, špenátom, cesnakom, kuracím mäsom a olivovým olejom. Perfektný letný pokrm, na ktorého prípravu vám stačí iba 30 minút!

Čo budete potrebovať

  • ¼ šálky sušených paradajok nakrájaných na kúsky, zbavených oleja
  • 2 lyžice oleja scedeného zo sušených paradajok
  • 230 g kuracích stehenných rezňov bez kostí a kože, nakrájaných
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky vločiek červeného chilli
  • 4 nakrájané paradajky
  • ¼ šálky nasekaných lístkov čerstvej bazalky
  • 230 g čerstvého špenátu
  • 3 nakrájané strúčiky cesnaku
  • 230 g špaget
  • 3 lyžice olivového oleja

Postup

  • Do veľkej panvice na stredne miernom plameni pridajte nakrájané sušené paradajky a 2 lyžice oleja scedeného zo sušených paradajok.
  • Pridajte nakrájané kuracie mäso.
  • Pridajte vločky červeného chilli a osoľte všetky ingrediencie v panvici.
  • Restujte na strednom plameni, kým nie je kura prepečené a prestane byť ružové, asi 5 minút.
  • Do panvice s kuracím mäsom pridajte nakrájané paradajky, nasekané lístky čerstvej bazalky, čerstvý špenát a nasekaný cesnak.
  • Varte na strednom plameni asi 3–5 minút, kým špenát len trochu nezvädne a paradajky nepustia šťavu.
  • Odstráňte zo sporáka.
  • Ochutnajte av prípade potreby dosoľte podľa chuti.
  • Zakryte pokrievkou a udržujte mimo teplo.
  • Cestoviny uvarte podľa návodu na obale do al dente.
  • Sceďte.
  • Pridajte uvarené a scedené špagety do panvice s kuracím mäsom a zeleninou.
  • Ohrejte na miernom ohni, všetko dobre premiešajte a podľa potreby pridajte ďalšiu soľ alebo korenie.
  • Odstráňte zo sporáka.
  • V tejto chvíli, keď sú cestoviny a zelenina mimo tepla, môžete pridať viac kvalitného olivového oleja.
  • Užite si to!
Špagety s čerstvými a sušenými paradajkami, bazalkou, špenátom, cesnakom, kuracím mäsom a olivovým olejom v hrnci s vidličkou
www.juliasalbum.com

A čo také recepty na špenátové lasagne ? Sme si istí, že vás osloví ako s kuracím mäsom, tak aj s lososom, alebo len tak klasicky s bešamelom. Inšpirujte sa!

Špagety Alfredo s kuracím mäsom

Máme pre vás luxusný recept pre dve osoby, ktorý sa skvele hodí napríklad na romantickú večeru. Krémové špagety a korenené kuracie prsíčka sú dekadentný pokrm, ktorý jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 170 g špaget
  • 230 g kuracích pŕs bez kostí a kože
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1/3 šálky smotany na šľahanie
  • 30 g syra Philadelphia
  • 1 šálka vody z varenia špaget
  • 1/3 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
  • jemne nakrájaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  • Zahrejte olivový olej na strednej panvici na strednom plameni.
  • Mäso zo všetkých strán osoľte, okoreňte a okoreňte talianskym korením.
  • Restujte ochutené kuracie prsia, kým nezhnednú a neprevaria sa.
  • Vnútorná teplota mäsa musí dosiahnuť 74 stupňov Celzia.
  • Odstráňte panvicu z ohňa a preložte mäso na doštičku.
  • Zakryte ho voľne alobalom.
  • Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci.
  • Špagety uvarte podľa návodu na obale, mínus jedna minúta (dovarí sa v omáčke).
  • Zatiaľ čo sa špagety varí, umiestnite rovnakú panvicu, na ktorej ste opekali mäso, na stredne nízky plameň a pridajte maslo.
  • Akonáhle je maslo rozpustené, vmiešajte nasekaný cesnak a restujte jednu minútu, pričom všetky zhnedlé kúsky z panvice vmiešajte do masla a cesnaku počas varenia.
  • Pridajte smotanu a miešajte, kým mierne nezhustne, asi 2-3 minúty.
  • Pomaly vmiešajte syr Philadelphia.
  • V tejto chvíli by mali byť špagety al dente.
  • Špagety pomocou klieští opatrne presuňte do omáčky Alfredo a premiešajte.
  • Vypnite sporák a posypte pokrm parmezánom, štipkou soli a štipkou korenia na rezance a znovu premiešajte.
  • Za stáleho miešania pridajte vodu z varenia špaget, dve lyžice naraz.
  • Pokračujte v pridávaní vody, kým nebude konzistencia omáčky krémová a podľa vašich predstáv.
  • Špagety rozdeľte do dvoch teplých misiek.
  • Kuracie prsia nakrájajte na tenké rezančeky a podávajte na cestovinách.
  • Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte horúce!
Krémové špagety a korenené kuracie prsíčka na tanieri s vidličkou.
www.aflavorjournal.com

Cestoviny s kuracím a smotanovou omáčkou z nivy

Plesňové syry majú jedinečnú a nezabudnuteľnú chuť. Nechajte nivu vyniknúť v lahodnej krémovej omáčke, ktorú zmiešajte so špagetami a kuracím mäsom. Je to delikatesa!

Čo budete potrebovať

  • 1 kurací prsný rezeň
  • 50-60 g nivy
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 50 ml bieleho vína
  • 1 stredná cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • soľ
  • korenie
  • jarná cibuľka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 200 g špaget

Postup

  • Mäso nakrájajte na kúsky 2×2 cm, posypte soľou a mletým čiernym korením.
  • Cibuľu nakrájajte na malé kocky.
  • Cesnak nakrájajte pozdĺžne na polovicu a každú polovicu nakrájajte na plátky.
  • Rozpáľte panvicu, pridajte trochu oleja a mäso opečte dozlatista.
  • Odstráňte z tepla.
  • Mäso preložte do misy.
  • Zakryte potravinárskou fóliou a urobte v nej niekoľko otvorov.
  • Na panvicu pridajte cibuľu a podľa potreby trochu oleja.
  • Restujte dozlatista na strednom plameni.
  • Pridajte cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd.
  • Cesnak nenechajte pripáliť, inak pokrm zhorkne.
  • Pridajte víno a miešajte, zoškrabnite zvyšné kúsky mäsa z dna panvice.
  • Víno sa okamžite začne variť a zvyšné kúsky kurčaťa sa uvoľnia a vytvoria úplne lahodný základ omáčky.
  • Nechajte alkohol odpariť.
  • Keď je víno takmer odparené, pridajte smotanu.
  • Priveďte do varu, znížte plameň a varte niekoľko minút, kým omáčka nezačne hustnúť.
  • Pridajte nahrubo nakrájanú nivu a varte 1-2 minúty, kým sa syr úplne nerozpustí.
  • Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  • Do omáčky pridajte opečené kuracie mäso.
  • Varte spoločne 0,5-1 minútu, aby mali všetky ingrediencie rovnakú teplotu.
  • Odstráňte z tepla.
  • Nechajte stáť 1-2 minúty.
  • Medzitým si pripravte cestoviny podľa návodu na obale.
  • Ideálne je, aby cestoviny boli hotové vo chvíli, keď máte hotovú omáčku.
  • Nechajte si šálku vody, v ktorej ste varili špagety.
  • Scedené špagety vráťte do hrnca, pridajte omáčku, premiešajte av prípade potreby pridajte trochu vody z varenia špaget.
  • Ihneď podávajte.
  • Môžete tiež posypať čerstvo mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Špagety s krémovou omáčkou a kuracím mäsom na tanieri.
www.modernfamilycook.com

Ak ste milovníci plesňových syrov, potom sa nezabudnite pozrieť aj na naše recepty na nivovú nátierku v 6 variantoch. Syrová pochúťka pre všetky príležitosti!

A ako sa vám naše dnešné recepty na špagety s kuracím mäsom páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.