Špagety patria medzi obľúbené prílohy a dajú sa pripraviť v rôznych variáciách.
My sme si pre vás tentoraz pripravili 8 luxusných receptov na špagety s kuracím mäsom, ktoré sú ľahké na prípravu a navyše skvele chutia
Vyskúšajte zapečenú verziu, variant s nivou či so sušenými paradajkami a špenátom.
Tak poďme na to!
Špagety s kuracím mäsom, brokolicou a posýpkou
Tieto špagety s cesnakom, kuracím, brokolicou, sardelovými filetmi a strúhankou sú neuveriteľne jednoduché na prípravu a je to skvelý spôsob, ako využiť zvyšky pečeného kurčaťa.
Čo budete potrebovať
- 1 balenie špaget
- 1 brokolica
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, prelisované
- 2 sardelové filety
- 2 šálky uvareného kuracieho mäsa, nakrájaného
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Na posýpku:
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 2 lyžičky citrónovej kôry
- 1 šálka nasekanej petržlenovej vňate
- 1 šálka strúhanky
Postup
- Predhrejte rúru na 220°C.
- Brokolicu nakrájajte na ružičky, olúpte a nakrájajte na kocky hlúb.
- Zmes rovnomerne naložte do pekáča, pokvapkajte trochou oleja a dochuťte soľou.
- Pečte 20 minút, v polovici otočte.
- Rovnomerne rozotrieme na pekáč, pokvapkáme trochou oleja a dochutíme soľou. Pečte 20 minút, v polovici otočte.
- Na špagety nalejte vodu.
- Do veľkej panvice pridajte 1 lyžicu oleja a zahrejte na vysokom plameni.
- Pridajte ingrediencie na posýpku a okamžite znížte teplotu na minimum.
- Miešajte a nechajte posýpku zľahka opiecť.
- Akonáhle je zlatá a chrumkavá, preložte omrvinku do misky.
- Do panvice na miernom ohni pridajte 2 lyžice oleja a cesnak.
- Nechajte zmäknúť bez zhnednutia.
- Pridajte sardelové filety a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Nechajte panvicu na nízkom plameni, aby zostala teplá.
- Špagety uvarte podľa návodu na obale.
- Pridajte do panvice brokolicu a kuracie mäso, premiešajte a potom zastreknite kvapkou vody z varenia cestovín.
- Premiešajte s polovicou mrveničky a citrónovou šťavou.
- Ihneď podávajte posypané zvyšnou posýpkou.

Ste milovníkmi morských plodov? Potom vám nesmú uniknúť ani naše recepty na špagety s krevetami .
Cestoviny s bazalkovým pestom, kuracím a zeleninou
Skvelý recept na leto aj jeseň! Cuketa, špagety a kuracie mäso môžu byť samy o sebe nevýrazné, ale pridajte k nim cherry paradajky, bazalkové pesto a parmezán a zrazu z toho máte lahodný a živý pokrm!
Čo budete potrebovať
- 1 cuketa nakrájaná na plátky
- soľ
- 1 lyžička olivového oleja
- 450 g surových kuracích pŕs, nakrájaných na plátky
- 120 g bazalkového pesta
- 230 g špaget, nevarených
- 150 g červených cherry paradajok, nakrájaných na polovice
- 150 g žltých cherry paradajok, nakrájaných na polovice
- 30 g strúhaného parmezánu
Postup
- Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni, kým nebude olej horúci.
- Pridajte nakrájanú cuketu, posypte soľou a varte na stredne vysokej teplote asi 5 minút, raz otočte, kým cuketa nezmäkne a ľahko nezhnedne.
- Vyberte cuketu z panvice.
- Do rovnakej panvice pridajte jednu lyžičku olivového oleja a nakrájané kuracie prsia.
- Kurča posypte soľou a opekajte na strednom plameni asi 5–7 minút, pričom kuracie plátky niekoľkokrát otočte, kým nie sú prepečené av stredu už prestanú byť ružové.
- Odstráňte z ohňa a premiešajte s 60 g bazalkového pesta.
- Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu, pridajte špagety a varte do al dente podľa návodu na obale.
- Špagety sceďte.
- Pridajte uvarené a scedené špagety na panvicu k opečenému mäsu.
- Pridajte červená a žltá cherry paradajky a uvarenú cuketu.
- Pridajte ďalších 60 g bazalkového pesta, všetko premiešajte a jemne prehrejte na miernom strednom ohni.
- Ochutnajte a prípadne pridajte ďalšie pesto a soľ, pokiaľ je to potrebné.
- Odstráňte zo sporáka.
- Cestoviny ešte v panvici posypte strúhaným parmezánom.
- Dajte cestoviny na tanier, posypte extra parmezánom a podávajte.

Zapekané špagety s kuracím mäsom, paradajkovou omáčkou a syrom
Jednoduchý zapečený pokrm, ktorý nasýti celú rodinu! Krehké kúsky kuracieho mäsa s jemnými špagetami, smotanovou paradajkovou omáčkou a dvoma druhmi syra si jednoducho musí zamilovať úplne každý.
Čo budete potrebovať
- 4 litre vody
- 1 lyžica kóšer na dochutenie cestovín
- 500 g špaget
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 šálky najemno nakrájanej žltej cibule
- 1 lyžica prelisovaného cesnaku
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 2 šálky paradajkovej omáčky
- ½ šálky smotany na šľahanie
- 2 šálky uvareného nakrájaného kuracieho mäsa
- 1 a 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
- ½ šálky strúhaného parmezánu
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- Nastavte rošt rúry do strednej polohy.
- Rúru predhrejte na 190 °C.
- Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu.
- Pridajte soľ a miešajte, aby sa rozpustila.
- Pridajte špagety a varte podľa návodu na obale do al dente, asi 10 minút.
- Špagety sceďte v cedníku a preplachujte studenou vodou asi 30 sekúnd, aby sa varenie zastavilo.
- Zahrejte olivový olej vo veľkej panvici na stredne nízkom plameni.
- Pridajte cibuľu, cesnak a 1 lyžičku talianskeho korenia a restujte, kým cibuľa nezosklovatí, asi 3 minúty.
- Pridajte paradajkovú omáčku a premiešajte.
- Varte, kým nie je omáčka horúca, asi 2 až 3 minúty.
- Vypnite oheň a vmiešajte smotanu.
- Omáčku podľa chuti ešte dochuťte soľou a korením.
- Scedené špagety pridajte do omáčky a premiešajte.
- Pridajte nakrájané kuracie mäso a premiešajte.
- Preneste cestoviny do zapekacej misky s rozmermi 33 x 23 cm.
- Cestoviny posypte nastrúhanou mozzarellou a parmezánom.
- Prikryte alobalom a pečte, kým sa syr nerozpustí a cestoviny nebudú horúce, asi 15 až 20 minút.
- Ak chcete nechať povrch viac zhnednúť, odstráňte alobal a pokrm pečte, kým ľahko nezhnedne, asi 2 až 5 minút.
- Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.

Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty na cestoviny s kuracím mäsom zapečené v rúre . Táto krémová pochúťka vám nesmie uniknúť!
Cesnakové špagety s mäsom a šampiňónmi
Pripravte si večeru iba za 25 minút! Navyše si na tomto pokrme zo špaget, chrumkavého kuracieho mäsa a šampiňónov restovaných na voňavom cesnakovom masle neuveriteľne pochutnáte.
Čo budete potrebovať
- 300 g špaget
- 3 lyžice masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 250 g šampiňónov nakrájaných na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 3 kuracie prsia (450 g), nakrájané na 1 cm hrubé plátky
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice najemno nasekané čerstvé petržlenové vňate
Postup
- Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci a varte špagety 9–11 minút, kým nie sú al dente.
- Medzitým rozpustite 2 lyžice masla a olej vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokej teplote.
- Pridajte šampiňóny, dobre premiešajte a restujte 5 minút bez miešania.
- Pridajte cesnak, dobre premiešajte a restujte ďalšie 2-3 minúty, kým nebude zlatisto hnedý a na okrajoch chrumkavý.
- Preložte na tanier a do panvice pridajte zvyšné maslo.
- Kuracie mäso obaľte v múke, potom pridajte do panvice a opekajte 5 minút, kým nebude prepečené a zlaté.
- Sceďte špagety.
- Pridajte ich do panvice spolu so šampiňónmi.
- Okoreňte korením, dobre premiešajte a podávajte posypané petržlenovou vňaťou.

Objavte podobné tipy
Bolonské špagety s kuracím mäsom
Výdatné jedlo z jedného hrnca, ktoré sa navyše pripravuje z jednoduchých surovín, z ktorých väčšinu už pravdepodobne máte doma. Tak si ho poďte s nami rovno pripraviť!
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 žltá cibuľa nakrájaná na kocky
- 2 veľké mrkvy nakrájané na kocky
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 2 lyžičky prelisovaného cesnaku
- ½ šálky červeného alebo bieleho vína
- 5 lyžíc paradajkového pretlaku
- 425 ml paradajkovej passaty
- ¾ šálky mlieka
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
- 1 a ¼ lyžičky soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- ½ lyžičky vločiek červeného chilli
- 2 bobkové listy
- ¼ šálky parmezánu
- špagety na podávanie
Postup
- Pridajte cibuľu, mrkvu a olej do veľkého hrnca.
- Opekajte asi 5-10 minút alebo do zmäknutia.
- Pridajte cesnak a kuracie mäso a za častého miešania restujte, kým kura nezhnedne.
- Akonáhle zhnedne, pridajte víno a varte, kým sa tekutina nevyvarí.
- Pridajte paradajkový pretlak a restujte 2-3 minúty.
- Pridajte všetky zostávajúce ingrediencie okrem parmezánu a priveďte zmes do varu.
- Znížte teplotu, prikryte pokrievkou a varte asi 45 minút za občasného miešania.
- Bobkové listy vyhoďte.
- Ochutnajte a upravte chute podľa chuti.
- Podávajte so špagetami, čerstvou bazalkou a parmezánom .
- Nechajte si chutiť!

Možno využijete aj naše recenzie elektrických sporákov , v ktorých vám dáme pár tipov, ako si vybrať. Kto vyhral v našom porovnaní?
Cestoviny so sušenými paradajkami, špenátom a kuracím
Lahodný recept na špagety s čerstvými a sušenými paradajkami, bazalkou, špenátom, cesnakom, kuracím mäsom a olivovým olejom. Perfektný letný pokrm, na ktorého prípravu vám stačí iba 30 minút!
Čo budete potrebovať
- ¼ šálky sušených paradajok nakrájaných na kúsky, zbavených oleja
- 2 lyžice oleja scedeného zo sušených paradajok
- 230 g kuracích stehenných rezňov bez kostí a kože, nakrájaných
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky vločiek červeného chilli
- 4 nakrájané paradajky
- ¼ šálky nasekaných lístkov čerstvej bazalky
- 230 g čerstvého špenátu
- 3 nakrájané strúčiky cesnaku
- 230 g špaget
- 3 lyžice olivového oleja
Postup
- Do veľkej panvice na stredne miernom plameni pridajte nakrájané sušené paradajky a 2 lyžice oleja scedeného zo sušených paradajok.
- Pridajte nakrájané kuracie mäso.
- Pridajte vločky červeného chilli a osoľte všetky ingrediencie v panvici.
- Restujte na strednom plameni, kým nie je kura prepečené a prestane byť ružové, asi 5 minút.
- Do panvice s kuracím mäsom pridajte nakrájané paradajky, nasekané lístky čerstvej bazalky, čerstvý špenát a nasekaný cesnak.
- Varte na strednom plameni asi 3–5 minút, kým špenát len trochu nezvädne a paradajky nepustia šťavu.
- Odstráňte zo sporáka.
- Ochutnajte av prípade potreby dosoľte podľa chuti.
- Zakryte pokrievkou a udržujte mimo teplo.
- Cestoviny uvarte podľa návodu na obale do al dente.
- Sceďte.
- Pridajte uvarené a scedené špagety do panvice s kuracím mäsom a zeleninou.
- Ohrejte na miernom ohni, všetko dobre premiešajte a podľa potreby pridajte ďalšiu soľ alebo korenie.
- Odstráňte zo sporáka.
- V tejto chvíli, keď sú cestoviny a zelenina mimo tepla, môžete pridať viac kvalitného olivového oleja.
- Užite si to!

A čo také recepty na špenátové lasagne ? Sme si istí, že vás osloví ako s kuracím mäsom, tak aj s lososom, alebo len tak klasicky s bešamelom. Inšpirujte sa!
Špagety Alfredo s kuracím mäsom
Máme pre vás luxusný recept pre dve osoby, ktorý sa skvele hodí napríklad na romantickú večeru. Krémové špagety a korenené kuracie prsíčka sú dekadentný pokrm, ktorý jednoducho musíte vyskúšať!
Čo budete potrebovať
- 170 g špaget
- 230 g kuracích pŕs bez kostí a kože
- štipka soli
- štipka čierneho korenia
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1/3 šálky smotany na šľahanie
- 30 g syra Philadelphia
- 1 šálka vody z varenia špaget
- 1/3 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
- jemne nakrájaná petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Zahrejte olivový olej na strednej panvici na strednom plameni.
- Mäso zo všetkých strán osoľte, okoreňte a okoreňte talianskym korením.
- Restujte ochutené kuracie prsia, kým nezhnednú a neprevaria sa.
- Vnútorná teplota mäsa musí dosiahnuť 74 stupňov Celzia.
- Odstráňte panvicu z ohňa a preložte mäso na doštičku.
- Zakryte ho voľne alobalom.
- Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci.
- Špagety uvarte podľa návodu na obale, mínus jedna minúta (dovarí sa v omáčke).
- Zatiaľ čo sa špagety varí, umiestnite rovnakú panvicu, na ktorej ste opekali mäso, na stredne nízky plameň a pridajte maslo.
- Akonáhle je maslo rozpustené, vmiešajte nasekaný cesnak a restujte jednu minútu, pričom všetky zhnedlé kúsky z panvice vmiešajte do masla a cesnaku počas varenia.
- Pridajte smotanu a miešajte, kým mierne nezhustne, asi 2-3 minúty.
- Pomaly vmiešajte syr Philadelphia.
- V tejto chvíli by mali byť špagety al dente.
- Špagety pomocou klieští opatrne presuňte do omáčky Alfredo a premiešajte.
- Vypnite sporák a posypte pokrm parmezánom, štipkou soli a štipkou korenia na rezance a znovu premiešajte.
- Za stáleho miešania pridajte vodu z varenia špaget, dve lyžice naraz.
- Pokračujte v pridávaní vody, kým nebude konzistencia omáčky krémová a podľa vašich predstáv.
- Špagety rozdeľte do dvoch teplých misiek.
- Kuracie prsia nakrájajte na tenké rezančeky a podávajte na cestovinách.
- Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte horúce!

Cestoviny s kuracím a smotanovou omáčkou z nivy
Plesňové syry majú jedinečnú a nezabudnuteľnú chuť. Nechajte nivu vyniknúť v lahodnej krémovej omáčke, ktorú zmiešajte so špagetami a kuracím mäsom. Je to delikatesa!
Čo budete potrebovať
- 1 kurací prsný rezeň
- 50-60 g nivy
- 150 ml smotany na šľahanie
- 50 ml bieleho vína
- 1 stredná cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 3 lyžice rastlinného oleja
- soľ
- korenie
- jarná cibuľka
- čerstvá petržlenová vňať
- 200 g špaget
Postup
- Mäso nakrájajte na kúsky 2×2 cm, posypte soľou a mletým čiernym korením.
- Cibuľu nakrájajte na malé kocky.
- Cesnak nakrájajte pozdĺžne na polovicu a každú polovicu nakrájajte na plátky.
- Rozpáľte panvicu, pridajte trochu oleja a mäso opečte dozlatista.
- Odstráňte z tepla.
- Mäso preložte do misy.
- Zakryte potravinárskou fóliou a urobte v nej niekoľko otvorov.
- Na panvicu pridajte cibuľu a podľa potreby trochu oleja.
- Restujte dozlatista na strednom plameni.
- Pridajte cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd.
- Cesnak nenechajte pripáliť, inak pokrm zhorkne.
- Pridajte víno a miešajte, zoškrabnite zvyšné kúsky mäsa z dna panvice.
- Víno sa okamžite začne variť a zvyšné kúsky kurčaťa sa uvoľnia a vytvoria úplne lahodný základ omáčky.
- Nechajte alkohol odpariť.
- Keď je víno takmer odparené, pridajte smotanu.
- Priveďte do varu, znížte plameň a varte niekoľko minút, kým omáčka nezačne hustnúť.
- Pridajte nahrubo nakrájanú nivu a varte 1-2 minúty, kým sa syr úplne nerozpustí.
- Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
- Do omáčky pridajte opečené kuracie mäso.
- Varte spoločne 0,5-1 minútu, aby mali všetky ingrediencie rovnakú teplotu.
- Odstráňte z tepla.
- Nechajte stáť 1-2 minúty.
- Medzitým si pripravte cestoviny podľa návodu na obale.
- Ideálne je, aby cestoviny boli hotové vo chvíli, keď máte hotovú omáčku.
- Nechajte si šálku vody, v ktorej ste varili špagety.
- Scedené špagety vráťte do hrnca, pridajte omáčku, premiešajte av prípade potreby pridajte trochu vody z varenia špaget.
- Ihneď podávajte.
- Môžete tiež posypať čerstvo mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Ak ste milovníci plesňových syrov, potom sa nezabudnite pozrieť aj na naše recepty na nivovú nátierku v 6 variantoch. Syrová pochúťka pre všetky príležitosti!
A ako sa vám naše dnešné recepty na špagety s kuracím mäsom páčili? Napíšte nám do komentárov!