Vynikajúce recepty na špenátové lasagne, ktoré si zamilujte! Aký variant vyskúšate ako prvý?

Ochutnajte jedinečné recepty na lahodné talianske lasagne so špenátom v najrôznejších kombináciách!

Sme si istí, že vás osloví ako s kuracím mäsom, tak aj s lososom, alebo len tak klasicky s bešamelom.

Pochutnajte si podľa svojho gusta na našich 4 dokonalých pokrmoch priamo z Talianska.

Krémové lasagne so špenátom a lososom

Losos, lasagne a špenát sú naozaj výborná kombinácia, keď príde na delikátnu taliansky pokrm. Tento recept je plný čerstvého špenátu a ochutený muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Skúste ich, neodoláte!

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 600 g filétov z lososa zbavených kože a kostí
  • 200 g špenátu
  • 300 g creme fraiche (čerstvého syra)
  • šťavu z polovice citróna
  • štipku lyžičky muškátového orieška
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička čerstvo mletého korenia
  • Plátky lasagne
  • 200 g strúhanej mozarelly

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Na panvici rozohrejte olej. Lososa s kožou nakrájajte na menšie kúsky a opekajte 1 – 2 minúty na panvici.
  • Pridajte špenát a opekajte ďalšiu 1 minútu.
  • V miske zmiešame čerstvý syr, šťavu z polovice citróna, muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením.
  • Pridajte zmes čerstvého syra na dno zapekacej misky na lasagne.
  • Pridajte vrstvu plátkov lasagní, na ne rozprestrite všetku zmes lososa a špenátu.
  • Pridajte ďalšiu vrstvu plátov lasagní a potrite zvyškom syrovej zmesi.
  • Posypte strúhaným syrom.
  • Pečte v rúre 35 – 40 minút, kým nie sú pláty lasagne upečené.
  • Zvyšok citróna nakrájajte na mesiačiky a pridajte ho na lasagne.
Lahodné, čerstvo upečené lasagne s lososom a bielou omáčkou.
Zdroj: auxdelicesdupalais.net

Lasagne so špenátom a kuracím mäsom

Recept na kuracie špenátové lasagne je veľmi jednoduchý na prípravu. Je chutný, ale o niečo ľahší ako tradičná verzia.

Čo budeme potrebovať

  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1 cibuľa (nakrájaná)
  • 1 hlávka cesnaku (9-10 strúčikov, prelisovaný)
  • 1 paprika (nakrájaná)
  • 150 g šampiňónov (nakrájané na plátky)
  • 450 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 lyžička paradajkovej pasty
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 450 g syra mozzarella (strúhaný)
  • 425 ml marinara omáčka
  • 16 plátkov cestovín lasagní
  • soľ a korenie

Postup

  • Pridajte 2 lyžice olivového oleja do veľkej panvice na strednej teplote.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu, varte 2-3 minúty do mäkka, občas premiešajte a pridajte nasekaný cesnak, varte ďalšie 2 minúty.
  • Pridajte nakrájanú papriku a šampiňóny a varte ďalších 4-5 minút. Pridajte paradajkový pretlak a mleté kuracie mäso.
  • Dochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte, aby sa spojili, a varte asi 5 minút.
  • Akonáhle je kura takmer uvarené, pridajte špenát a varte, kým sa špenát nezvarí asi 5 minút.
  • Lasagne si uvarte vo vriacej vode podľa návodu.
  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Začnite tým, že vymažete zapekaciu misu 1 lyžicou oleja.
  • Na dno položte 5 plátov lasagní, na ne pridajte polovicu kuracej zmesi, potom trochu paradajkovej omáčky a potom strúhaný syr mozzarella.
  • Opakujte, tak aby posledná vrstva boli lasagne, ktoré zalejete zvyšnou paradajkovou omáčkou a vrch posypete syrom.
  • Lasagne pečte pri 200 stupňoch 30 – 40 minút.

Vyhráva u vás stále stará dobrá klasika? Vyberte si jeden z týchto receptov na klasickej talianskej lasagne a pochutnajte si!

Krémové lasagne s kuracím mäsom a špenátovou náplňou.
Zdroj: natashaskitchen.com

Špenátové lasagne s mletým hovädzím mäsom

Tento recept na lasagne so špenátom a hovädzím a bublajúcim syrom navrchu, je ideálny na nakŕmenie celej rodiny alebo aj len tak pre radosť!

Čo budeme potrebovať

  • olej na varenie
  • 1 stredná cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 1 veľký strúčik cesnaku (nasekaný)
  • 600 g mletého chudého hovädzieho mäsa
  • 100 g šampiňónov (nakrájaných)
  • 1 červená kapia (nakrájaná)
  • 500 g omáčky na báze paradajok
  • 400 g drvených paradajok v plechovke
  • 250 g balíček mrazeného nakrájaného špenátu
  • 300 g nízkotučného syra ricotta
  • 375 g plátkov čerstvých lasagní
  • strúhaný syr

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Na nepriľnavej panvici rozohrejte olej na strednú teplotu.
  • Pridajte cibuľu a cesnak a opekajte 3–4 minúty alebo do zmäknutia.
  • Zvýšte teplotu na vysokú a pridajte mleté mäso a varte na vysokej teplote po dobu 5 minút, kým nezhnedne.
  • Pridajte huby a kapiu a premiešajte.
  • Vmiešajte omáčku a paradajky, všetko nechajte prehriať.
  • Špenát sceďte a vytlačte prebytočnú tekutinu.
  • Dajte ho do misy a zmiešajte s ricottou.
  • Na zostavenie dna misy potrite veľmi tenkou vrstvou mäsovej omáčky.
  • Na omáčku položte vrstvu cestovín.
  • Zvyšnú omáčku a špenátovú zmes rozdeľte na 3 porcie.
  • Začnite tenkou vrstvou omáčky, potom pláty cestovín a potom špenátovou zmesou, pokračujte vo vrstvení a zakončite to špenátovou zmesou.
  • Navrch dajte strúhaný syr.
  • Pečte 35-40 minút, kým vršok nebude zlatisto hnedý.

Pre tento recept je nutné vlastniť kvalitnú nepriľnavú panvicu. A akú jinu si zaobstarať ako tú, ktorá nám prešla pod rukami a našou recenziou? Vyberte si jednu z týchto prvotriednych nepriľnavých panvíc Tefal a nebudete ľutovať!

Mäkké a lahodné lasagne plné špenátovej zmesi s hovädzím mletým mäsom a paradajkovou omáčkou.
Zdroj: simplyrecipes.com

Lasagne so špenátom a bešamelom

Špenátové lasagne majú jemnú chuť a krémovú konzistenciu. Jednoducho vyrobené zo zmesi špenátu, ricotty, bešamelu a parmezánu. V skutočnosti je „špenát a ricotta“ klasickou kombináciou mnohých tradičných talianskych receptov.

Čo budeme potrebovať

  • Cestoviny na lasagne

Na špenátovú a ricottovú náplň

  • 500 g čerstvého špenátu
  • 500 g ricotty
  • 200 g strúhaného syra Parmigiano
  • čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
  • jemná soľ
  • čerstvo nastrúhané čierne korenie

Na bešamelovú omáčku

  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 50 g masla
  • 50 g múky
  • 1⁄4 lyžičky jemnej soli
  • čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok

Postup

  • V hrnci na miernu teplotu rozpustíme maslo.
  • Pridajte múku a rýchlo miešajte, kým nie je zmes hladká.
  • Medzitým ohrejte mlieko a za stáleho miešania metličkou pomaly nalejte mlieko na zápražku.
  • Dochuťte soľou a nastrúhaným muškátovým orieškom.
  • Neustále miešajte, kým nezískate pomerne hustú konzistenciu asi 10 – 15 minút.
  • Špenát varte v hrnci niekoľko minút, kým nezmäkne.
  • Sceďte a nechajte vychladnúť, potom vytlačte, aby ste odstránili prebytočnú vodu, a nakoniec nasekajte mixérom.
  • V miske zmiešajte nakrájaný špenát s ricottou, polovicou strúhaného parmezánu, štipkou jemnej soli, čerstvo nastrúhaným čiernym korením a muškátovým orieškom podľa chuti.
  • Všetky ingrediencie zmiešajte, kým nezískate krémovú zmes.
  • Na dno pekáča dajte dve až tri polievkové lyžice bešamelu, potom položte prvú vrstvu rezancov lasagne a zakryte ich náplňou zo špenátu a ricotty.
  • Teraz ich pokryte trochou bešamelu a na záver pridajte dve alebo tri lyžice strúhaného parmezánu.
  • Pokračujte vo vytváraní vrstiev, aby posledná vrstva bola veľké množstvo syra Parmigiano.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 30 minút, kým povrch nezezlátne.

Viete prečo sa bešamelu hovorí matka všetkých omáčok? To a oveľa viac sa dozviete v tomto článku o bielej omáčke .

Krásne vyzerajúce lasagne nabrané naberačkou priamo zo zapekacej misy.
Zdroj: anaundnina.ch

Ako najlepšie skladovať lasagne?

Lasagne sa najlepšie skladujú v chladničke. Môžete ich uložiť do plastovej nádoby s vekom alebo do tesne uzatvárateľného obalu. Lasagne by mali v chladničke vydržať až tri dni.

Pokiaľ chcete lasagne skladovať dlhodobo, môžete ich tiež zamraziť. V tomto prípade by ste ich mali najskôr nechať vychladnúť a potom ju uložiť do vzduchotesnej nádoby alebo vrecka.

Mrazenie lasagne vydrží v mrazničke až tri mesiace.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.