Výborné recepty na cestoviny s kuracím mäsom zapečené v rúre. Táto krémová pochúťka vám nesmie uniknúť

Hľadáte jednoduché a lahodné jedlo, ktoré si môžete pripraviť v rušnom týždni?

Pripravte si naše recepty na zapečené cestoviny s kuracím mäsom.

Túto lahôdku si zamiluje celá rodina!

Zapečené cestoviny s kuracím mäsom a paradajkami

Vychutnajte si mazľavý syr a cestoviny s kuraťom pre najlepšiu rodinnú večeru v rušnom pracovnom týždni. Podávajte priamo zo zapekacej misy so šalátom z červenej kapusty z našich receptov .

Čo budeme potrebovať

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • ¼ lyžičky chilli
  • 2 x 400 g plechovky nakrájaných paradajok
  • 1 lyžička práškového cukru
  • 6 lyžíc mascarpone
  • 4 kuracie prsia (nakrájané na rezančeky)
  • 300 g penne
  • 70 g čedaru (nastrúhaného)
  • 50 g strúhanej mozzarelly
  • ½ malého zväzku petržlenu (nasekané nadrobno)

Postup

  • Na nepriľnavej panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja.
  • Kurča okoreňte a opekajte 5–7 minút.
  • Rúru rozohrejte na 200 stupňov.
  • Uvarte penne podľa návodu na obale. Sceďte a pokvapkajte zvyšným olejom.
  • Cestoviny preložte do stredne veľkej zapekacej misky.
  • Vmiešajte kura a prelejte omáčkou.
  • Navrch dajte čedar, mozzarellu a petržlenovú vňať.
  • Pečte 20 minút do zlatohnedej a bublajúcej konzistencie.
Krémová zmes obalená okolo lahodných cestovín s paradajkami a mäsom.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Cestoviny zapečené s kuraťom a špenátom

Tento recept na zapečené cestoviny s kuracím mäsom a špenátom sa taliansky nazýva „pasta al forno“ a jeho dominantou je tekutá a mazľavý syr. Je to perfektná večera z jednej zapekacej misy pre príjemný večer a rýchle pohostenie. Alebo ich nezapekajte a pripravte si špenátové cestoviny , je tak.

Čo budeme potrebovať

  • 450 g špenátu
  • 225 g krátkych cestovín (penne)
  • 300 ml hustej smotany
  • 1 lyžica nasekaného cesnaku
  • ½ lyžičky soli
  • mleté čierne korenie
  • 140 g vareného kurčaťa
  • 55 g strúhaného parmezánu
  • 45 g strúhaného syra
  • 30 g masla

Postup

  • Rúru rozohrejte na 200 stupňov.
  • Priveďte do varu veľký hrniec s 1 lyžicou soli.
  • Špenát vhoďte do vody a varte 1 minútu. Vyberte, sceďte a vytlačte z neho prebytočnú vodu.
  • Nakrájajte špenát.
  • Cestoviny si uvarte.
  • Vo veľkej mise zmiešajte smotanu, cesnak, soľ, korenie, kuracie mäso, špenát a syry. Pridáme scedené cestoviny a premiešame.
  • Potrite maslom zapekaciu misu.
  • Pridajte do nej cestovinovú zmes.
  • Pečte asi 12 minút, kým syrovo-smotanová zmes nezačne bublať a okraje cestovín nezačnú hnednúť.
  • Pred podávaním nechajte vychladnúť na 10 minút.
Najlepšia kombinácia cestovín, mäsa a špenátu.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Zapečené kuracie mäso s cestovinami, brokolicou a hubami

Tento pokrm si môžete pripraviť pred samotným zapečením dobrých pár hodín dopredu. Lahodné cestoviny s kuraťom a brokolicou možno podávať s nadýchaným domácim pečivom , ktoré si pripravíte podľa nášho receptu.

Čo budeme potrebovať

  • 350 g cestovín
  • 200 g brokolice (nakrájané na veľmi malé ružičky a stonky na tenké plátky)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 350 g kuracích pŕs (nakrájaných na tenké plátky)
  • 175 g šampiňónov (nakrájaných na štvrtky)
  • 4 lyžice pretlaku zo sušených paradajok
  • 80 g mäkkého syra s cesnakom a bylinkami
  • 285 ml smotany na varenie
  • zväzok jarnej cibuľky (nakrájané nadrobno)
  • 85 g zrelého čedaru (nastrúhaného)
  • 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
  • 50 g lúpaných mandlí

Postup

  • Rúru rozohrejte na 190 stupňov.
  • Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Vhoďte 350 g cestovín, dobre premiešajte a nechajte variť.
  • Varte 6 minút, potom pridajte 200 g brokolice a varte ďalších 5–6 minút, kým nebudú cestoviny uvarené. Dobre sceďte a potom vráťte do hrnca.
  • Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja, pridajte kuracie prsia a opekajte, kým ľahko nezhnednú.
  • Pridajte šampiňóny a za stáleho miešania smažte 1 minútu, potom vmiešajte 4 lyžice pretlaku, 80 g mäkkého syra a smotanu.
  • Za stáleho miešania pomaly dusíme, kým sa syr nerozpustí, aby omáčka zhustla.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Omáčku nalejte na cestoviny, jemne miešajte, kým sa neobalí, potom preložte do zapekacej misky.
  • Nakoniec zmiešajte nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný čedar, najemno nasekaný strúčik cesnaku a mandle.
  • Touto zmesou posypte cestoviny.
  • Pečte 20 minút dozlatista.

Aby ste si mohli pripraviť tento skvelý recept, potrebujete spoľahlivého pomocníka do ruky. Preto sa pozrite na našu recenziu na panvičky značky Woll a vyberte si tú svoju.

Veľké cestoviny v bielej keramickej zapekacej mise as brokolicou.
Zdroj: modernfarmhouseeats.com

Cestoviny s kuraťom a slaninou zapečené v rúre

Tento ľahký recept na zapečené cestoviny s kuracím mäsom a slaninou je jasnou voľbou na každú letnú grilovačku alebo párty, keď máte niečo priniesť so sebou. Je plný zeleniny, má základ lahodnej smotanovej omáčky a je doplnený chrumkavým syrom.

Čo budeme potrebovať

  • 300 g cestovín
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 200 g slaniny (nakrájané na malé kúsky)
  • 300 g kúskov kuracích pŕs
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na kúsky)
  • 200 g cukety (nakrájané na malé kúsky)
  • 500 ml mlieka
  • 30 g kukuričnej múky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 100 g syra

Čo budeme potrebovať

  • Cestoviny uvarte v hrnci s vriacou vodou podľa návodu na obale.
  • Cestoviny vyberte z vody a sceďte asi 2 minúty PRED koncom doby varenia.
  • Medzitým na veľkej panvici rozohrejte olivový olej.
  • Na 5 minút opekajte slaninu, potom pridajte kura a opekajte ďalších 5 minút.
  • Pridajte cibuľu, cesnak a cuketu a varte, kým nezmäkne a kura nie je prepečené.
  • Zatiaľ čo sa všetko ostatné varí, dajte kukuričnú múku do hrnčeka a zmiešajte s malým množstvom odmeraného mlieka, kým sa nevytvorí pasta.
  • Zvyšné mlieko dajte do hrnca na strednú teplotu.
  • Vlejte „kašičku“ z kukuričnej múky a šľahajte asi 5 minút, kým nezhustne.
  • Do bielej omáčky pridajte polovicu syra, soľ a korenie a šľahajte, kým nezhustne.
  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Scedené uvarené cestoviny pridáme k slanine, kuraciemu mäsu a zelenine, omáčke a navrch prisypeme syr.
  • Vložíme do rúry asi na 10 minút, kým nezačne bublať.
Sklenená misa plná cestovín, syra a slaniny.
Zdroj: thisisnotdietfood.com

Aké cestoviny použiť na zapekanie?

Rigatoni
Rigatoni sú dobrou voľbou pre svoju ideálnu štruktúru, krátku veľkosť a zárezy na svojom povrchu.

Pipe Rigate
Predstavte si „obrie makaróny“ a máte tieto skvosty. Sú to zakrivené malé trubičky, ktorých zakrivený tvar im pomáha udržať omáčku v ich otvoroch.

Špagety
Mnoho kuchárov bude básniť o tom, že krátke tvary sú najlepšie pre zapečené cestoviny, ale špagety sú v tomto kontexte často neospevovaným hrdinom. Po uvarení špagety schlaďte pod studenú vodu. Vo veľkej mise rozšľahajte jedno až dve vajcia podľa toho, koľko cestovín varíte a vychladnuté špagety vhoďte do vajec spolu s vybranou omáčkou. To je celý trik, než ich dáte zapiecť.

Veľké mušle
Pre zapečené cestovinové jedlo neexistuje lepší tvar ako veľká mušľa.

Lasagne
Lasagne môžu ísť z krabice priamo do zapekacej misy, ak použijete dvakrát viac omáčky ako normálne, aby cestoviny absorbovali extra vlhkosť.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.