Lahodná kombinácia špaget a kreviet v týchto luxusných receptoch! Skúste ich sami

Ste milovníkmi morských plodov?

Potom vám nesmie uniknúť tieto recepty na špagety s krevetami.

Pokrmy sú dochutené ďalšími prvotriednymi ingredienciami, ktoré spolu chuťovo hrajú!

Žiadny z nich nie je rovnaký a každý z nich vás zaujme úplne inak!

Špagety s krevetami a paradajkovou omáčkou

Tento pokrm je hotový iba za 15 minút. Doplnený chrumkavými krevetami, paradajkami a cesnakom a všetko upravené na masle! Jednoducho rýchla a jednoduchá týždenná alebo víkendová večera. Vyskúšajte aj ďalšie lahodné recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou .

Čo budeme potrebovať

  • 300 g špaget
  • 1 žltá cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 2 lyžice masla (alebo olivového oleja)
  • 6 strúčikov cesnaku (nasekaných)
  • 500 g surových kreviet
  • 2 lyžičky sušenej bazalky
  • 1 lyžička soli
  • 400 g pasírovaných paradajok alebo marinara omáčky
  • 1 lyžička bujónu
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • štipka kryštálového cukru
  • 160 ml mlieka (alebo hustej smotany)
  • strúhaný parmezán
  • extra čerstvá nasekaná petržlenová vňať

Postup

  • Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte maslo na strednú teplotu.
  • Pridajte cibuľu a smažte, kým nebude priehľadná.
  • Vmiešajte cesnak a smažte, kým nebude voňavý (asi 30 sekúnd), potom pridajte krevety s bazalkou a 1/2 lyžičky soli.
  • Krevety smažte asi 2 minúty.
  • Rýchlo pridajte omáčku, bujón, petržlen, cukor a zostávajúcu soľ.
  • Pred pridaním mlieka (alebo smotany) nechajte omáčku ešte minútu prehriať.
  • Pokračujte vo varení ďalšiu minútu, alebo pokiaľ nie sú krevety prepečené.
  • Akonáhle sú cestoviny uvarené a scedené, premiešajte ich smotanovou paradajkovou omáčkou, kým sa nespoja.
Servírovací tanier so špagetami obalenými v paradajkovej omáčke s opečenými krevetami.
Zdroj: marionskitchen.com

Krevety na cesnaku so špagetami

Špagety s krevetami a cesnakom sú rýchlovkou, ktorú je možné zahryznúť aj pri sledovaní filmu v piatok večer, ako zdravé chrumky. Ale ak nestojíte o nič zdravého tak si pripravte vyprážaný diétny hriech v podobe domácich zemiačikov .

Čo budeme potrebovať

  • 250 g špaget
  • 60 g masla
  • 500 g kreviet
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ lyžičky červenej papriky
  • 4 nasekané strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžice čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 2-3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu

Postup

  • Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Dobre sceďte a nechajte si 1 šálku vody z cestovín.
  • Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote rozpustite dve lyžice masla.
  • Pridajte krevety, soľ a drvenú červenú papriku a za občasného miešania varte, kým nie sú krevety matne ružové, asi 2-3 minúty.
  • Zložte z platne a dajte bokom.
  • Do rovnakej panvice pridajte zvyšné maslo a cesnak a varte, kým nebude voňavý, asi jednu minútu.
  • Pridajte citrónovú šťavu, vodu z cestovín a parmezán. Miešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Špagety preložíme na panvicu a premiešame s omáčkou.
  • Navrch pridajte krevety a ozdobte petržlenovou vňaťou.

Aby sa vám cesnak nepripaľoval a neprichytával ku dnu vašej panvice, je potrebné mať kvalitný riad. Preto sa pozrite na našu recenziu oceľových panvíc , ktoré ďalšiemu prichytávaniu zamedzia.

Tenké špagety s opečenými čerstvými krevetami ochutené voňavým cesnakom.
Zdroj: feelgoodfoodie.net

Krevety s chilli a špagetami

Náš recept na lahodné chilli, krevety a cesnakové špagety je dostatočne elegantným jedlom na večierok, ale aj dostatočne ľahkým pokrmom na to, aby ste si ho mohli vychutnať na večeru počas týždňa.

Čo budeme potrebovať

  • 280 g špaget
  • 200 g cukrového hrášku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 veľká červená chilli paprička (zbavená semienok a nakrájaná nadrobno)
  • 24 surových kreviet (ošúpaných)
  • 12 cherry paradajok (rozpolených)
  • hrsť lístkov čerstvej bazalky
  • miešané šalátové listy a chrumkavý biely chlieb na podávanie

Na limetkový dresing

  • 2 polievkové lyžice čerstvého syra
  • strúhaná kôra a šťava z 2 limetiek
  • 2 lyžice práškového cukru

Postup

  • Na dresing zmiešajte v malej miske 2 lyžice syra, nastrúhanú kôru a šťavu z 2 limetiek a 2 lyžice zlatého práškového cukru a dochuťte soľou a korením.
  • Uvarte špagety podľa návodu na obale. Na poslednú minútu varenia pridajte hrášok.
  • Medzitým si vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja, vhoďte cesnak, čili papričku.
  • Varte na miernu teplotu asi 30 sekúnd bez toho, aby cesnak zhnedol.
  • Vložte krevety a varte na vysokú teplotu asi 3 minúty, kým nezružovie.
  • Pridajte cherry paradajky a za občasného miešania varte 3 minúty, kým nezačnú mäknúť.
  • Cestoviny a cukrový hrášok dobre sceďte a potom vhoďte do zmesi kreviet.
  • Vhoďte hrsť lístkov bazalky, premiešajte a dochuťte soľou a korením.
  • Podávajte s miešaným šalátom pokvapkaným limetkovým dresingom a teplým chrumkavým bielym chlebom.

Chrumkavý biely chlieb si môžete pripraviť doma, ľahko a rýchlo. K tomu vám pomôže domáca pekáreň , ktorá všetku prácu urobí za vás, ale výsledok bude, ako z pekárne. Pozrite na našu recenziu a vyberte si tú svoju.

Lahodné špagety ochutené pálivým chilli práškom.
Zdroj: olivemagazine.com

Špagety s krevetami a bielym vínom

Šťavnaté krevety premení toto ľahké jedlo zo špaget na jedlo, ktoré môžete pripraviť za menej ako 30 minút pre akúkoľvek spoločenskú akciu. Potrebujete si pripraviť ďalšie rýchle a chutné jedlo? Skúste naše rýchlovky na obed .

Čo budeme potrebovať

  • 200 g špaget
  • 25 g masla
  • 200 g surových lúpaných kreviet
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml bieleho vína
  • vytlačte citrónovú šťavu
  • malá hrsť plocholistej petržlenovej vňate (nasekané nahrubo)

Postup

  • Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
  • Medzitým rozohrejte na panvici malý kúsok masla.
  • Keď začne prskať, pridajte krevety a opekajte 1 minútu, kým nezačnú meniť farbu.
  • Pridajte cesnak a varte ešte 1 minútu, zalejte vínom a priveďte do varu.
  • Vmiešajte zvyšok masla, dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou a potom vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
  • Keď sú cestoviny uvarené, sceďte a premiešajte s krevetami.
  • Cestoviny rozdeľte do 2 misiek, prelejte prebytočnou omáčkou a ihneď podávajte.
Najlepšia omáčka z bieleho vína obaľujúca špagety a krevety.
Zdroj: pinchofyum.com

Aké víno servírovať s krevetami?

Krevety sa po celom svete podávajú v zdanlivo nekonečných variáciách, od thajského až po súčasť neslávne známej pizze z morských plodov. Tento nenáročný mäkkýš je rovnako všestranný ako kura a rovnako obľúbený, ako vyprážaný, tak aj restovaný v bohatej maslovej omáčke.

Zoznam odrôd kreviet je takmer nekonečný. Nie je preto divu, že párovanie kreviet a vína môže byť náročné aj pre milovníkov vína.

Zvážte slanosť kreviet. Čím viac slané, tým menej suché by víno malo byť pre lepšiu vyváženosť.
Zvážte región. Niet divu, že vína, ktoré pochádzajú z rovnakej oblasti ako krevety, sa často k sebe dokonale hodia.
Zvážte sezónu. Krevety sú tak všestranné, že sa používajú po celý rok ako v ľahkých, letných pokrmoch tak aj vo výdatných zimných dusených jedlách.

Návrhy na párovanie vína a kreviet

Krevetový koktail
Zvážte suchý rizling, ktorý bude dobre hrať s chrenovou zložkou kokteilovej omáčky.

Krevety zabalené v slanine
Dubové biele Chardonnay sa k tomuto pokrmu dobre hodia, pretože pomáha vyvážiť všetok ten lahodný, ale smäd vyvolávajúci soľ.

Čínske knedle
Stávkou na istotu je Sauvignon Blanc alebo Pinot Gris. Nebojte sa však siahnuť po zaujímavom Tramíne Gewurz.

Grilované krevety
Výdatné Chardonnay je sľubnou voľbou. V závislosti na intenzite chuti grilovacej omáčky na krevetách, môže byť aj dobre vyvážený Cabernet Sauvignon, dobrou voľbou.

Krevetová polievka
Pokiaľ je to ľahko pikantná polievka podávajte Pinot Noir. Pre intenzívnu pikantnosť vyskúšajte Viognier.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.