Pripravte si jedinečné recepty na kuraciu paellu. Španielsko so všetkým všade!

Chuť Španielska u vás doma na tanieri.

Vďaka našim skvelým receptom na paellu s kuracím mäsom si ho vychutnáte ľahko a rýchlo.

A akú ryžu použiť pre najlepší výsledok? To sa dozviete v na konci článku.

Paella s kuracím mäsom

Skúste vymeniť tradičnú paellu z morských plodov za kuracie s chorizom. Je to dokonalá výdatná večera pre štvorčlennú rodinu. Rovnako dobre sa aj najete z krémového rizota s kuracím mäsom .

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 kuracie prsné rezne (nakrájané)
  • 2 malé cibule (nakrájané nadrobno)
  • 1 tučný strúčik cesnaku
  • 140 g choriza (nakrájané)
  • 1 lyžička kurkumy
  • štipka šafranu
  • 1 lyžička papriky
  • 300 g ryže
  • 850 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 1 citrón (nakrájaný na mesiačiky)
  • ½ malého zväzku petržlenu

Postup

  • V panvici rozohrejte olivový olej na vysokú teplotu.
  • Kuracie kúsky opečte, ale nevarte úplne a vyberte.
  • Znížte teplotu na minimum, pridajte cibuľu a pomaly varte do zmäknutia, asi 10 minút.
  • Pridajte cesnak, miešajte 1 minútu, potom vhoďte chorizo a opekajte, kým nepustí olej.
  • Vmiešajte korenie a potom vsypte ryžu.
  • Miešajte, aby sa ryža obalila v oleji a korení asi 2 minúty, potom zalejte vývarom.
  • Priveďte do varu, vráťte kurča do panvice a za občasného miešania varte asi 20 minút.
  • Pridajte hrášok do panvice a varte ďalších 5 minút, kým nie je ryža uvarená a kura mäkké.
  • Dobre osoľte a podávajte s citrónom a petržlenovou vňaťou.

Čo môže byť lepším predjedlom, než pravá španielska studená polievka – gazpacho ! Ak ste jej ešte neochutnali, pripravte si ju s našimi receptami.

Mäkká ryža so zeleninou, kuracím mäsom a klobásou.
Zdroj: beatthebudget.com

Kuracia paella so zeleninou

Tento recept na paellu s kuracím mazom z jednej panvice sa ľahko pripravuje. Je to výdatné a zdravé jedlo plné rozmanitých chutí. Ak túžite ochutnať niečo iné ako ryžu, neváhajte vyskúšať zapečené zemiaky s kuraťom .

Čo budeme potrebovať

  • 2 kuracie stehná
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička papriky
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 kocka kuracieho vývaru
  • 200 g ryže
  • 75 g mrazeného hrášku
  • 1 citrón
  • Čerstvá petržlen na podávanie

Postup

  • Cibuľu, papriku a cesnak nakrájame najemno a dáme bokom.
  • Rozohrejte panvicu s trochou oleja a pridajte cesnak a cibuľu a restujte do mäkka.
  • Potom pridajte kura a opekajte celé asi 4 minúty, kura tak bude krásne chrumkavé.
  • Potom pridajte papriky a varte 2-3 minúty.
  • Pridajte paradajkový pretlak, kocku vývaru, ryžu a papriku do panvice s 500 ml vody a priveďte do varu.
  • Pravidelne miešajte 12–15 minút, pokiaľ nie je ryža uvarená.
  • Potom pridajte hrášok.
  • Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou a citrónovou šťavou.
Veľká panvica plná krémovej ryže, kuracieho mäsa a zeleniny.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Paella z kuracích stehien a kreviet

Táto paella s kuracím mäsom a krevetami je skvelým receptom, ako si vychutnať tradičnú španielsku kuchyňu v pohodlí vášho domova. Pokrm sa zapeká v rúre, preto ak máte radi zapekané jedlá, skúste aj cestoviny z rúry s kuracím mäsom .

Čo budeme potrebovať

  • 6 kuracích stehien
  • 1 lyžička nasekaného rozmarínu
  • ¾ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky rastlinného oleja
  • 1pálivá klobása
  • 50 g nakrájanej cibule
  • 30 g nakrájanej červenej papriky
  • 225 g nevarenej ryže
  • 30 g nakrájaných cherry paradajok
  • 1 lyžička maďarskej sladkej papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 720 ml kuracieho vývaru
  • 450 g kreviet
  • 100 g nakrájanej špargle
  • 50 g hrášku

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Kurča posypte rozmarínom, soľou a čiernym korením.
  • Zahrejte olej vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
  • Pridajte kura a opekajte ho 3 minúty z každej strany alebo pokiaľ ľahko nezhnedne.
  • Vyberte kura z panvice, prikryte a udržujte v teple.
  • Pridajte klobásu na panvicu a varte 1 minútu, miešajte, aby sa rozpadla.
  • Pridajte cibuľu a papriku a za stáleho miešania varte 7 minút.
  • Pridajte ryžu, paradajky, papriku a cesnak, za stáleho miešania varte 1 minútu.
  • Vráťte kurča na panvicu.
  • Pridajte vývar a štipku soli a priveďte do varu.
  • Pečte na 200 ° 10 minút.
  • Vmiešajte krevety, špargľu a hrášok. Prikryte a pečte ďalších 5 minút, alebo pokiaľ nie sú krevety hotové.

Na záver tejto španielskej jazdy môžete podávať sladké churros , ktoré majú pôvod taktiež v Španielsku ak nim podávajte lahodnú a voňavú kávu z prvotriedneho kávovaru Tchibo . Aký je ten najlepší, sme zistili v našej recenzii.

Panvica naplnená lahodnou španielskou paellou s kuracími kúskami a krevetami.
Zdroj: recipeswecherish.com

Ak vám chutia tieto španielske recepty, tak zvážte cez Vianoce vyraziť na vianočné trhy do Barcelony!

Aká je najlepšia ryža do paelly?

Tradičná ryža pestovaná a konzumovaná v Španielsku bola väčšinou krátkozrnná, takmer guľatá odroda, ktorá je veľmi vhodná pre klasické španielske jedlá na báze ryže, ako je paella. Tradičné odrody ryže zo Španielska sú:

Bomba : Bomba, nazývaná tiež Valencia Rice, je krátkozrnná, takmer guľatá ryža s perleťovou farbou. Vo vode absorbuje trikrát svoj objem na rozdiel od priemerného ryžového zrna, ktoré absorbuje iba dvojnásobok svojho objemu. To znamená, že absorbuje viac chuti a nelepí sa a je veľmi obľúbeným druhom ryže do paelly.
Senia a Bahia : Odrody krátkozrnnej ryže Senia a Bahia sú podobné Bombe, pretože tiež absorbujú viac ako priemerné množstvo tekutiny a po uvarení si zachovávajú krémovú textúru.

Iné odrody vhodné pre paellu

Odrody ryže ako Bomba, alebo iné vysoko kvalitné, krátkozrnné alebo strednezrnné ryže sú ľahko dostupné na kúpu v Španielsku. Ak sa však nachádzate mimo Španielska, môže byť nákup týchto odrôd ťažký, pretože sú k dispozícii iba cez internet av gurmánskych a španielskych alebo latinských obchodoch s potravinami. Použite teda inú stredne alebo krátkozrnnú ryžu. Jednou z alternatív, ktorá prináša skvelé výsledky v španielskych ryžových pokrmoch, je ryža Calrose.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.