Výborné recepty na zemiaky zapekané s kuracím mäsom 4x inak. Inšpirujte sa!

Zemiaky si môžete zapiecť takmer s čímkoľvek.

My sme si pre vás tentoraz pripravili 4 chutné recepty na zapečené zemiaky s kuracím mäsom, ktoré potešia celú vašu rodinu.

Vyskúšajte kombináciu s kukuricou a pórom alebo mrkvou a špenátom.

Ktorú si vyberiete?

Gratinové zemiaky s kuracím mäsom, pórom a kukuricou

Kurča a kukurica v lahodnej smotanovej omáčke z bieleho vína, na tom navrstvené nakrájané zemiaky a syr, a všetko prepečené k dokonalosti. Skvelá večera, ktorú si každý zamiluje!

Čo budete potrebovať

  • 250 g vareného kuracieho mäsa, nakrájaného
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 4 plátky prerastenej slaniny, nakrájané na kúsky
  • 1 šalotka alebo malá biela cibuľa nakrájaná na drobno
  • 1 veľký pór, orezaný a nakrájaný na plátky
  • 1 lyžica čerstvých lístkov tymiánu alebo 1 lyžička sušeného
  • 150 ml bieleho vína
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 200 g konzervovanej (scedené) alebo mrazenej kukurice
  • 500 g zemiakov s nižším obsahom škrobu
  • 45 g čerstvo nastrúhaného parmezánu alebo čedaru
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Predhrejte rúru na 220°C.
  • Olivový olej rozohrejte vo veľkej panvici na strednom plameni (použite panvicu vhodnú do rúry).
  • Do panvice pridajte nakrájanú slaninu a za občasného miešania opekajte, kým nezačne chrumkať, asi 5 minút.
  • Pridajte šalotku a restujte 2-3 minúty, kým nezačne mäknúť.
  • Potom pridajte pór, tymián a štipku soli a korenia a za občasného restujte varte asi 5 minút.
  • Podlejte vínom a trochu zmiernite plameň.
  • Dobre premiešajte a nechajte 10 minút zľahka prevariť.
  • Zemiaky olúpte a nakrájajte na hrúbku asi 2-3 mm.
  • Po troškách prisypávajte múku pórkovú zmes a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Potom pomaly v 2-3 dávkach prilievajte kurací vývar a vždy pred pridaním ďalšieho vývaru premiešajte do hladka.
  • Pridajte horčicu, kukuricu a nakrájané kuracie mäso.
  • Vmiešajte polovicu smotany, dobre premiešame a potom vmiešajte zvyšok smotany.
  • Dochuťte soľou a korením podľa chuti a potom vypnite oheň.
  • Plátky zemiakov rozložte vo vrstve cez krémovú kuraciu omáčku, potom posypte štipkou čierneho korenia a strúhaným syrom.
  • Opatrne vložte do predhriatej rúry a pečte 35–40 minút.
  • Podávajte!
Kurča a kukurica v lahodnej smotanovej omáčke z bieleho vína, na tom navrstvené nakrájané zemiaky a syr. To všetko servírované vo veľkej panvici s naberačkou.
www.carriecarvalho.com

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie stolových rúr ! Ktorú by sme najviac odporučili, a ktorú naopak nie?

Zapečené buffalo zemiaky s kuracím mäsom

Vrstvený zapekaný pokrm z korenených zemiakov, kuracieho mäsa, syra, slaniny a jarnej cibuľky. To všetko servírované spolu s chutným dresingom. Viete si predstaviť niečo lepšie?

Čo budete potrebovať

  • 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na centimetrové kocky
  • 8 stredných zemiakov, nakrájaných na centimetrové kocky (môžete nechať šupku alebo ju olúpať)
  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička čerstvo mletého korenia
  • 1 lyžička papriky
  • 2 lyžice sušeného cesnaku
  • 6 lyžíc pikantnej omáčky
  • 2 šálky strúhaného čedaru
  • 1 šálka orestovanej a rozdrobenej slaniny
  • 1 šálka nakrájanej jarnej cibuľky
  • dresing z modrého syra alebo farmársky dresing

Postup

  • Predhrejte rúru na 260 stupňov Celzia.
  • Vo veľkej mise zmiešajte olivový olej, pikantnú omáčku, soľ, korenie, sušený cesnak a papriku.
  • Pridajte zemiaky a premiešajte, aby sa v zmesi obalili.
  • Zemiaky dajte do vymastenej zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm.
  • Pridajte na kocky nakrájané kura do zvyšnej zmesi olivového oleja a pikantnej omáčky a premiešajte.
  • Počas pečenia zemiakov nechajte kura marinovať.
  • Zemiaky pečte 20–25 minút za častého miešania, kým nie sú uvarené a zvonku pekne chrumkavé.
  • Vyberte zemiaky z rúry a znížte teplotu rúry na 200 °C.
  • Položte surové kura na zemiaky a pečte 20 minút alebo pokiaľ nie je kura hotové.
  • Vo veľkej mise zmiešajte čedar, slaninu a jarnú cibuľku.
  • Zmes nasypte na mäso a pečte 5–10 minút, alebo pokiaľ sa syr nerozpustí.
  • Podávajte s extra pálivou omáčkou a dresingom podľa voľby.
Zapekaný pokrm z korenených zemiakov, kuracieho mäsa, syra, slaniny a jarnej cibuľky v zapekacej mise.
www.the-girl-who-ate-everything.com

Baby zemiaky pečené s mäsom a brokolicou

Výdatné jedlo, ktoré vás počas chladných dní úžasne zahreje! Zapečené zemiaky spolu s kuracím mäsom, brokolicou a syrom sú jednoduché na prípravu, ingrediencie a navyše sú vhodné pre celú rodinu. Tak si ich s nami poďte pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 700 g baby zemiakov
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • štipka papriky
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájané na kocky
  • 1/4 šálky hladkej múky
  • 1,5 šálky nízkotučného mlieka
  • štipka kajenského korenia
  • 1 šálka strúhaného eidamu
  • 3 lyžice strúhaného parmezánu
  • 450 g vareného kuracieho mäsa, nakrájaného na kocky
  • 3 šálky čerstvej brokolice

Postup

  • Predhrejte rúru na 230 stupňov Celzia, prekrájajte baby zemiaky na polovice a premiešajte ich s olejom, cesnakovým práškom, cibuľovým práškom, soľou a korením, paprikou a kajenským korením.
  • Zemiaky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 30 minút.
  • Akonáhle sú zemiaky hotové, znížte teplotu v rúre na 175 stupňov a pripravte si syrovú omáčku.
  • Vo veľkom hrnci na sporáku rozpustite maslo na strednom plameni a pridajte nakrájaný cesnak.
  • Akonáhle je maslo rozpustené, pridajte múku.
  • Do vzniknutej pasty pomaly zašľahávajte mlieko.
  • Varte na stredne miernom ohni, a keď omáčka začne hustnúť, pridajte 1 šálku strúhaného eidamu a 2 lyžice parmezánu.
  • Zvyšnú lyžicu parmezánu si nechajte zatiaľ bokom.
  • Omáčku miešajte 3-5 minút, kým sa všetok syr nerozpustí.
  • Vypnite varnú dosku a potom do hrnca pridajte kura a brokolicu.
  • Jemne premiešajte, pridajte zemiaky a znova premiešajte.
  • Preneste do zapekacej misky s rozmermi 23 x 33 cm.
  • Vrch posypte zvyšnou lyžicou parmezánu a pečte v rúre 30 minút.
  • Skontrolujte, či sú zemiaky prepečené, keďtak pečte trochu dlhšie.
  • Servírujte!
Gratinované zemiaky s kuracím mäsom, brokolicou a syrom v zapekacej mise.
www.drizzlemeskinny.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na pečené zemiaky z rúry . Obľúbená lahôdka na 9 spôsobov!

Krémové zapekané zemiaky s mäsom, mrkvou a špenátom

Gratinované zemiaky s mrkvou, kuracím mäsom, špenátom a syrom v tomto chladnom období oceníte. Ide o sýty pokrm, ktorý vás zahreje a zároveň uspokojí vaše chuťové bunky.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
  • 3 stredné mrkvy, olúpané a nakrájané na malé kúsky
  • 4 lyžice bieleho vína
  • 215 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 100 g zrelého čedaru, nastrúhaného
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • štipka sušeného tymiánu
  • 375 g vareného kuracieho mäsa, nakrájaného
  • 100 g listov baby špenátu
  • 350 g baby zemiakov, nakrájaných na tenké plátky (netreba lúpať)
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • čerstvý tymián na ozdobu

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej.
  • Pridajte cibuľu, cesnak a mrkvu a opekajte na strednom plameni za pravidelného miešania, kým cibuľa nezmäkne.
  • Prilejte víno, priveďte do varu a varte 2–3 minúty.
  • Pridajte smotanu a horčicu a premiešajte.
  • Zahrievajte takmer do varu, potom vmiešajte oba syry spolu so štipkou soli, korenia a sušeného tymiánu.
  • Pridajte varené mäso a špenát a prehrievajte, kým špenát nezvädne.
  • Zmes naložte do veľkej zapekacej misy a na ňu navrstvite zemiaky, začnite zvonku smerom dovnútra.
  • Po zakrytí plátkami zemiakov všetko potrite rozpusteným maslom a posypte štipkou soli a korenia.
  • Vložte do rúry a pečte 30-40 minút, kým zemiaky nezmäknú a nezezlátnu.
  • Pred podávaním posypte čerstvým tymianom.
Gratinované zemiaky s mrkvou, kuracím mäsom, špenátom a syrom v zapekacej mise.
www.kitchensanctuary.com

Zemiaky, neobyčajne obyčajná plodina, bez ktorej by bol náš jedálniček oveľa chudobnejší. Pripravili sme si pre vás podrobný čánok o zemiakoch , kde sa dozviete, aké druhy sú najvhodnejšie na prípravu šalátu a aké naopak na knedle, či je lepšie ich konzumovať so šupkou alebo bez a množstvo ďalších zaujímavých informácií!

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.