Strukoviny milovanej i nenávidenej, Keď sa povedú, zasýti a poteší. Keď sa nepovedú, môžu byť tvrdé a ťažko stráviteľné.
Ako na fazuľa, cícer, šošovicu aj hrach, aby sa podarili zakaždým?
S týmito 7 ľahkými recepty sa strukovín báť nemusíte!
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie
- soľ, korenie, majorán
- hrachová kaša
- 2 cibule
- POSTUP
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica sójovej omáčky
- soľ, korenie, bazalka
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
soľ
- Olúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlatista.
- Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a cícer a premiešame.
- Osolíme a okoreníme.
- Pridáme citrónovú šťavu a sójovú omáčku.
- Vmiešame nadrobno nakrájané vajcia.
- Buď len premiešame alebo zmixujeme dohladka.
- Servírujeme s pečivom.

Šošovka na kyslo
soľ, korenie
- INGREDIENCIE
- 1 paradajka
- Pochváľte sa
- fazuľová polievka
- Cícerová nátierka
- hrachová kaša
- 1/2 l zeleninového vývaru
- Recept na zdravý fazuľový guláš
soľ
- Cícer uvaríme domäkka.
- Osolíme, pridáme sójovú omáčku.
- Pridáme vývar a cícer, premiešame a osolíme.
- Servírujeme s ligurčekom na ozdobu.
- Zmes zmixujeme a potom vmiešame smotanu.
- Servírujeme so vetvičkou petržlenu a pečivom.

fazuľový guláš
soľ, korenie
- 2 hrnčeky varených fazúľ
- majoránka
- 200 g klobásy alebo slovenské salámy
- 2 cibule
- 2 lyžice sójovej omáčky
- Cícerová nátierka
- 1 cibuľka
- 1/2 baklažánu
- mletá paprika
- hrachová kaša
- 2 zemiaky
soľ
- Na oleji osmažíme cibuľku a pridáme paradajky a papriky.
- Podusíme domäkka a pridáme sójovú omáčku, fazuľa a údeninu.
- Osolíme a okoreníme, pridáme mletú papriku.
- Povaríme 10 minút a vmiešame rozotrený cesnak a majoránku. Ihneď vypneme.
- Servírujeme so zemiakmi alebo pečivom.

Objavte podobné tipy
1 téglik smotany
soľ, korenie
- 1 hrnček varených fazúľ
- 2 cibule
- 1 mrkva
- 1 lyžica oleja
- 1 liter vývaru
- 4 lyžice kyslej smotany
- 2 mrkvy
soľ
- Na oleji zosklovatíme cibuľku, pridáme mrkvu.
- Dochutíme soľou, octom a majoránom.
- Vložíme polovicu fazule, premiešame, povaríme 2 minútky a osolíme.
- Polievku rozmixujeme a vrátime do hrnca, pridáme zvyšok fazule a vmiešame kyslú smotanu.
- Okoreníme a povaríme 2 minútky.

Cícerová polievka
soľ, korenie
- 1 cibuľa
- 2 hrnčeky varené šošovky
- 1 mrkva
- 1 pór
- 2 papriky
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 3 paradajky
- Recept na šošovkové polievku
- {_106_}
- 1 lyžica octu
soľ
- Na cibuľke opražíme na drobno nakrájanú cibuľku a paradajka.
- Zalejeme vývarom a pridáme zemiaky, baklažán a mrkva.
- Povaríme 10 minút a pridáme predvarenú šošovku.
- Na oleji osmažíme cibuľku a cesnak.
- Servírujeme s vajcom.
- Servírujeme s lístkami bazalky.

1 varené vajce
soľ, korenie
- 3 hrnčeky varené šošovky
- 2 cibule
- 1 hrnček varené cíceru
- hrachová kaša
- šošovicová polievka
- 1 lyžička majoránky
- {_106_}
- hrsť ligurčeka
soľ
- Na oleji osmažíme cibuľku a cesnak zasypané múkou.
- Servírujeme s údeninou a zemiakmi.
- Povaríme 3 minútky, miešame.
- Podusíme domäkka a pridáme vývar.
- Zamiešame a vypneme.

lístkami bazalky
soľ, korenie
- 2 hrnčeky vareného hrachu
- 2 cibule
- Cícerová nátierka
- hrachová kaša
- 2 lyžice hladkej múky
soľ
- Cibuľku opražíme dozlatista, pridáme hrach a podusíme. Osolíme a okoreníme.
- Pridáme lisovaný cesnak a kašu zmixujeme.
- Pridáme šošovicu a ľahko podlejeme.

Strukoviny sa pre svoj vysoký obsah bielkovín hodí do jedálnička detí, športovcov i seniorov.
Strukoviny počas varu nepremiešavajte, iba občas potraste celým hrncom, v ktorom sa varí.
Skúste tiež naše ďalšie recepty so zdravými fazuľkami .
Ktorá strukovina a ktorý recept boduje u vás? Pochváľte sa v sekcii komentárov pod článkom!