Stále doma počúvate od detí, že chcú niečo sladké?
Skúste ich trochu obalamutiť a pripravte nátierku, ktorá bude nielen sladká, ale aj zdravá a môžete ju doplniť aj čerstvým zdravým ovocím.
Máme pre vás 6 vynikajúcich receptov na sladké nátierky, ktoré si zamilujú nielen tí najmenší, ale aj dospelí.
Vyskúšajte našu domácu nutellu či avokádovú nátierku s datľami.
Tvarohová nátierka s medom
Tak s touto nátierkou zabodujete a to nielen u svojich detí! Sladký medový tvaroh s kvapkou citróna vám spríjemní každé ráno.
INGREDIENCIA
- 2 lyžice medu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g hrozienok
- 250 g jemného tvarohu
- trochu citrónovej kôry
- trochu citrónovej šťavy
- 2 lyžice sladkej smotany
- pečivo na servírovanie
POSTUP
- Do šľahača dajte všetky prísady (okrem hrozienok a pečiva) a šľahajte asi 5 minút.
- Nátierku natrite na pečivo, posypte hrozienkami a hneď podávajte.

Máme pre vás aj skvelé recepty na detské nátierky na niekoľko spôsobov. Aký variant vyskúšate ako prvý?
Domáca nutella
Dokážete si predstaviť čokoládovo-orieškovú nutellu, ktorá chutí rovnako dobre (ak nie lepšie) ako tie z obchodu, bez všetkých prídavných látok a nežiaducich ingrediencií? Máme pre vás recept!
INGREDIENCIA
- 250 ml 35% smotany na šľahanie
- 55 g cukru
- 20 g kakaového prášku
- 170 g mliečnej čokolády, nasekané
- 125 ml lieskoorieškového masla
POSTUP
- V hrnci metličkou zmiešajte smotanu, cukor a kakao.
- Priveďte do varu a za stáleho šľahania nechajte 1 minútu variť.
- Nalejte do mixéra.
- Pridajte čokoládu a lieskoorieškové maslo.
- Nechajte 1 minútu rozpustiť.
- Spracujte do hladka.
- Nalejte do pohárov.
- Nechajte vychladnúť.
- Prikryte a dajte na 2 hodiny do chladničky.
- Pred podávaním nechajte ohriať na izbovú teplotu.
- Nutella vám vydrží v chladničke 2 až 3 týždne.

Tekvicová nátierka s javorovým sirupom
Využite tekvicové pyré a urobte z neho chutnú nátierku, ktorá sa hodí na toasty, ale aj na palacinky.
INGREDIENCIA
- 2 tyčinky masla, zmäknuté
- 1/4 šálky plus 2 lyžice tekvicového pyré
- 3 lyžice javorového sirupu
- 1/2 lyžičky tekvicového korenia
- 1/2 lyžičky soli
POSTUP
- Všetky ingrediencie vyšľahajte mixérom na vysokú rýchlosť, pokiaľ vám nezvnikne svetlá a nadýchaná zmes.
- Nátierka vydrží v chladničke čerstvá až dva týždne.

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie hriankovačov . Kto vyhral v našom porovnaní?
Objavte podobné tipy
Sladká avokádová nátierka
Krémového a jemne aromatického avokáda nie je nikdy dosť. Väčšina ľudí ho pozná v pikantnom guacamole, ale tu vám ukážeme, ako si z neho pripraviť sladkú raňajkovú nátierku, ktorá nielen nebesky chutí, ale je tiež veľmi zdravá.
INGREDIENCIA
- 1 zrelé avokádo
- 5 datlí
- 1 citrón
- 2 malé tégliky bieleho jogurtu (nesladeného)
- med
POSTUP
- Zrelé avokádo, jogurt a nakrájané datle rozmixujte do krémova. V
- Vytlačte polovicu citróna a pridajte do zmesi – podľa chuti viac či menej.
- Nakoniec podľa chuti dochuťte trochou medu.
- Nátierku namažte biely toastový chlieb a užite si to!

Smotanová nátierka s vlašskými orechmi
Luxusná a zdravá nátierka z vlašských orechov, medu a smotanového syra poteší všetkých stravníkov! Natrite si vrstvu na krajec vášho obľúbeného chleba a užite si to.
INGREDIENCIA
- 10 polovičiek vlašských orechov
- 230 g syra Philadelphia, zmäkčeného
- ¼ šálky medu z pomarančových kvetov
POSTUP
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Na plech položte vlašské orechy.
- Pečte, kým nebudú opečené a voňavé, asi 10 minút.
- Vlašské orechy preložte na tanier vychladnúť.
- Keď vlašské orechy vychladnú, preložte ich do uzatvárateľného plastového vrecka a rozdrvte valčekom.
- Zmiešajte syr, med a vlašské orechy v kuchynskom robote a pulzujte, kým nebude zmes krémová.
- Dobrú chuť!

Ovocná nátierka
Táto vynikajúca nátierka z banánu, jahôd a smotanového syra je skvelý spôsob, ako si oživiť svoje raňajky. Navyše je neuveriteľne jednoduchá na prípravu a plná chuti.
INGREDIENCIA
- 230 g smotanového syra
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 šálka jahôd
- 1/2 banánu nakrájaného na plátky
POSTUP
- Zmiešajte všetky ingrediencie, pokiaľ vám nevznikne hladká a krémová zmes.
- Natrite na vaše obľúbené pečivo.
- Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke po dobu 1 týždňa.

Skúste aj naše ďalšie recepty na ovocné nátierky , je to ten najlepší spôsob, ako zaujať tých najmenších stravníkov!
Nátierky podávame s chrumkavým pečivom, piškótami alebo sušienkami .
Pečivo môžeme pred podávaním rozpiecť .
Ako nápoj sa hodí mlieko a ďalšie mliečne nápoje vrátane mliečnych koktailov, rôzne druhy čajov alebo ovocných štiav.
Určite vyskúšajte aj tvorbu domácej marmelády . Deti pri príprave zabavíte a navyše si nakoniec aj pochutnajú.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!