5 skvelých receptov na rebrá pripravené v rúre pre skutočných gurmánov!

Na každého to asi niekto prišlo.

Nezvládnuteľná a neukojiteľná chuť na bravčové či hovädzie rebierka!

A už ste vyskúšali tie jahňacie alebo z diviaka?

V tomto článku nájdete luxusné recepty na pečené rebrá v 5 rôznych variantoch.

Pečené ázijské rebierka s chrumkavou cibuľkou

Kombinácia mäsa slanou, horúcou a chrumkavou cibuľkou je úplne dokonalá! V Ázii sa podáva počas čínskeho nového roka a veríme, že aj vám táto lahôdka pečená v rúre do mäkka s lepkavou marinádou zachutí.

Ingrediencie

  • 10 bravčových rebier
  • 1 vrchovatá polievková lyžica pasty Gochujang
  • 3 lyžice omáčky hoisin
  • 4 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané a lisované
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 1 lyžička korenia piatich vôní
  • 1 stonka citrónovej trávy, veľmi jemne nasekaná
  • 2 lyžice suchého sherry
  • 2 lyžice trstinového cukru

Cibuľový topping s čili:

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané a lisované
  • 3 – 4 chilli papričky – zmes červených a zelených, jemne nasekané
  • 1 + ⅓ šálky (100 g) sušené chrumkavé cibule
  • ½ lyžičky soli
  • 4 jarné cibuľky, hrubo nasekané

Postup

  1. Vložte rebrá do veľkej misky alebo vrecka.
  2. Zmiešajte všetky prísady na rebrá – okrem trstinového cukru – a vytvorte marinádu.
  3. Nalejte polovicu marinády na rebrá a premiešajte, aby boli celé pokryté.
  4. Zakryte druhú polovicu marinády a vložte do chladničky.
  5. Zakryte rebrá a marinujte v chladničke po dobu 2 hodín (až cez noc).
  6. Akonáhle sú rebrá namarinované, predhrejte rúru na 110 °C.
  7. Umiestnite rošt nad plech na pečenie, do ktorého nalejte 400 ml (približne 1 + ¾ šálok) vriacej vody.
  8. Umiestnite rebrá na rošt v jednej vrstve a vložte do rúry na 2 a pol hodiny.
  9. Po 2 a pol hodinách potrite rebrá zostávajúcou marinádou a posypte trstinovým cukrom.
  10. Vložte späť do rúry na 30 minút.
  11. Medzitým si urobte topping.
  12. Na malej panvici zahrejte olej.
  13. Pridajte cesnak a chilli papričky a restujte na strednom ohni niekoľko sekúnd, potom pridajte cibuľu a soľ.
  14. Restujte a pravidelne miešajte 2-3 minúty, kým sa všetko nezahreje.
  15. Pridajte jarnú cibuľku, poriadne všetko premiešajte a minútu restujte.
  16. Vyberte rebrá z rúry a položte na servírovací tanier.
  17. Posypte cibuľovým toppingom a podávajte.
Bravčové rebrá posypané sušenou dibuľkou, jarnou cibuľkou a chilli na tanieri.
www.kitchensanctuary.com

Jednoduché lepkavé jahňacie rebrá

Pečené jahňacie rebierka v lepkavej glazúre inšpirované ázijskou kuchyňou môžu byť ako lahodnou večerou alebo príjemnou desiatou. Glazúra je skvele lepivá, čo robí rebrá neodolateľnými.

Ingrediencie

  • 1 kg jahňacích rebier (požiadajte svojho mäsiara, aby vám rebrá oddelil, budú sa robiť rýchlejšie)

Glazúra:

  • 2 lyžice medu
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 drvené strúčiky cesnaku
  • 1–2 lyžice kórejskej pasty gochujang (môžete nahradiť akoukoľvek chilli pastou)
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice ryžového vínneho octu
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C a veľký plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Zmiešajte všetky prísady na glazúru a dobre premiešajte.
  3. Ochutnajte a prípavne dochuťte.
  4. Na pripravený plech položte rebrá a zalejte viac ako polovicou glazúry.
  5. Vložte rebrá do rúry a nechajte ich piecť po dobu 20-25 minút, potom každých 10 minút potrite zvyšnou glazúrou.
  6. Po 40 minútach zvýšte teplotu na 220 ° C a nechajte rebrá skaramelizovať.
  7. Keď sú rebrá lepkavé a skaramelizované, vyberte z rúry a podávajte.
Rebierka z jahňacieho s marinádou servírovaná na tanieri.
www.simply-delicious-food.com

Pokiaľ patríte medzi tých, ktorí si na jahňacom pochutnávajú, nezabudnite sa pozrieť na našich 10 najlepších receptov na jahňacie v rôznych obmenách.

Pomaly pečené BBQ rebrá

Rebierka v tomto recepte sa pečú pomaly a vďaka tomu vznikne úplne úžasný pokrm. Väčšina práce spočíva v tom, že sa všetko skombinuje dohromady, takže smelo do toho!

Ingrediencie

  • 1 bravčové rebierka
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • ½ lyžičky sušenej cibule
  • 1 lyžička tymiánu
  • ½ lyžičky mletej horčice
  • ½ lyžičky údené papriky
  • podľa potreby soľ a korenie
  • 1 šálka BBQ omáčky

Postup

  1. Opláchnite rebrá a osušte.
  2. Rebrá nakrájajte na 2 – 3 kusy.
  3. Zmiešajte všetko korenie a rebrá posypte zhora, zospodu aj zo strán.
  4. Vložte do misky a marinujte 6 – 8 hodín, ideálne cez noc.
  5. Predhrejte rúru na 120 stupňov Celzia.
  6. Rebrá zabaľte do alobalu a vložte do rúry.
  7. Pečte 2,5 – 3 hodiny.
  8. Hotové rebrá vyberte z rúry a z alobalu.
  9. Dajte rebrá na rošt a potrite BBQ omáčkou.
  10. Opečte z oboch strán, aby ste na vonkajšej strane rebier vytvorili chrumkavé opečené kôrky.
Namarinované bravčové rebrá.
www.thesaltypot.com

Rebrá z diviaka s čerstvými bylinkami

Všetci už ste určite niekedy ochutnali rebierka, ale čo ty z diviaka? Sú úplnou delikatesou! Pripravte si ich podľa nášho jednoduchého návodu a nebudete ľutovať.

Ingrediencie

  • 1 rebrá z diviaka
  • 1 lyžica mletého čierneho korenia
  • ¼ lyžičky mletého klinčeka
  • 3 drvené strúčiky cesnaku
  • kôra z jedného citróna
  • 3 lyžice čerstvého rozmarínu, jemne nasekaného
  • 3 lyžice čerstvého tymiánu, jemne nasekaného
  • morská soľ podľa chuti
  • avokádový olej

Postup

  1. Pripravte si veľkú nádobu.
  2. Naplňte ju vodou a pridajte 4 lyžice soli na každý liter vody.
  3. Miešajte, kým sa soľ nerozpustí.
  4. Pridajte mäso, prikryte a dajte cez noc do chladničky.
  5. Vytvorte si pastu z byliniek, cesnaku, citrónovej kôry, 1 lyžica soli a korenia.
  6. Pastu rovnomerne rozotrite na rebierka.
  7. Zakryte alobalom a nechajte hodinu odležať.
  8. Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  9. Odstráňte alobal z rebier.
  10. Na stredne vysokom plameni zahrejte na panvici trochu avokádového oleja.
  11. Keď je horúci, vložte do panvice rebrá tak, aby boky rebier smerovali dole.
  12. Keď sa vytvorí pekná chrumkavá kôrka, otočte rebrá a vložte ich do rúry.
  13. Pečte, kým nedosiahne ich vnútorná teplota 70 stupňov (skontrolujte po 45 minútach).
  14. Vyberte z rúry, zakryte a nechajte rebrá odpočívať po dobu 5-10 minút, potom nakrájajte a podávajte.
Rebierka z rúry z diviaka servírovaná na tanieri s bylinkami a omáčkou.
www.westviamidwest.com

Pečené hovädzie rebierka

Chcete upiecť rebrá tak lahodné, že budú vaši hostia bojovať o posledný kúsok? Tento pokrm sa stane favoritom vášho večierka či neformálnej večere a pritom je tak jednoduchý!

Ingrediencie

  • dvoje hovädzie rebrá
  • 1 lyžica tekutého dymu
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica chilli prášku
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica papriky
  • 1 čajová lyžička koreniacej soli
  • 1/2 lyžice mletej horčice

Postup

  1. Predhrejte rúru na 140 ° Celzia.
  2. Dva plechy na pečenie alebo pekáče vyložte alobalom.
  3. Vyberte hovädzie rebrá z obalu.
  4. Pokiaľ je membrána stále na zadnej strane, úplne ju odstráňte.
  5. V malej miske zmiešajte tekutý dym s horčicou.
  6. Vmiešajte do oboch strán rebier.
  7. V ďalšej malej miske zmiešajte všetky suché korenia a premiešajte.
  8. Posypte korením rebrá zo všetkých strán a vtierajte prsty, aby ste pokryli všetko mäso.
  9. Do alobalu umiestnite jedna rebrá a uzavrite ich do alobalu ako vrecko.
  10. Urobte to pre obe rebrá (budete mať dva balíčky).
  11. Umiestnite balíčky na plech vyložený alobalom a pečte 3 hodiny.
  12. Odoberte z alobalu a na poslednú hodinu vložte rebrá na plech.
  13. Rebrá pečte, kým nebudú mať 90 °, aby spadli z kosti, ešte asi 1 hodinu.
  14. Vyberte z rúry.
  15. Nechajte 20 minút odpočívať, potom nakrájajte a ihneď podávajte.
Kus hovädzích rebierok robených v rúre s marinádou.
www.westviamidwest.com

K rebierkom sa ako príloha hodia rôzne šaláty. Vyskúšajte napríklad naše recepty na šalát coleslaw 5 inak!

Rebierka by ste mali piecť zakryté alobalom , aby sa udržala ich vlhkosť a zabránilo sa ich vysychaniu. Stačí alobal použiť uprostred doby pečenia a rebrá nemusíte pevne baliť , stačí ich iba zakryť a zastrčiť okolo okrajov.

A ako ste si na rebrách pochutnali vy? Napíšte nám do komentárov, budeme sa tešiť!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.