Kuracie závitky alebo kuracie vrecká sú jednoduchý spôsob, ako pripraviť lahodný obed, nad ktorými sa budú všetci olizovať ešte týždeň!
Postupy sú jednoduché a intuitívne, takže sa v nich nestratí ani kuchár začiatočník.
Kuracie rolky môžete naplniť ľubovoľnými ingredienciami, ktoré máte najradšej, av tom je ich kúzlo!
Kuracie závitky pečené v rúre
O niečo zdravšia verzia receptu na plnené kuracie vrecká, bez zbytočného vyprážania v oleji. Naplňte kuracie prsník svojimi obľúbenými ingredienciami a pochutnajte si!
Čo budeme potrebovať
- 50 dkg kuracieho mäsa
- 20 dkg šunky
- 15 dkg hustého duseného špenátu osoleného a okoreneného
- 2 varené vajcia
- soľ
- mleté korenie
- 5 dkg masla
- 2 lyžice oleja
- hovädzie vývar
Postup
- Z kuracieho mäsa upravíme plát, ktorý pokryjeme šunkou, na ňu dáme dusený špenát a nakoniec varené olúpané vajcia, ktorým skrojíme špičku, aby dobre držali za sebou.
- Všetko osolíme, okoreníme, zvinieme a roládu starostlivo previažeme niťou.
- Takto pripravené mäso dáme do predhriatej rúry na 200 stupňov približne na 30 minút.
- Potom za občasného podlievania pečieme domäkka.
Tento recept na kuracie vrecko bude najlepšie chutiť so zemiakmi alebo zemiakovou kašou v rôznych podobách .
Môžu to byť varené zemiaky, zemiakové hranolky alebo americké zemiaky. Tie si môžete pripraviť aj super zdravo, vďaka teplovzdušnej rúre . Aká je tá najlepšia sa dozviete v našom porovnávacom teste.
Obalené rezne sa dajú pripraviť aj tak, že ich vložíme do pekáča, prelejeme šľahačkou, vložíme do rúry a upečieme domäkka.

Kuracie vrecko so syrom a šunkou
Syr aj šunku mávame bežne k dispozícii v chladničke, a príprava tohto receptu na plnené kuracie prsník, preto nie je nijako zložitá.
Čo budeme potrebovať
- cca. 600 g kuracích prsníkov bez kosti
- 120 g dusené šunky
- 100 g syra – najlepšie údeného
- olej
- cca. 1 dl jemného kečupu
- soľ
Postup
- Kuracie prsia naklepeme.
- Potom ich z oboch strán posolíme.
- Na každé kuracie prsník položíme plátok šunky a údeného syra.
- Prsia zavinieme a prepichneme ihlou na mäso.
- Potrieme olejom a dáme do pekáča.
- Pečieme asi 30 minút.
- Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.

Kuracie vrecko so špenátom a syrom
Ak chcete naplniť kuracie vrecko zeleninou, potom sa výborne hodí špenát. Môžeme ho doplniť ešte smotanou a sušenými paradajkami.
Čo budeme potrebovať
- 4 kuracie prsia
- 200 g tvrdého syra
- 1 téglik sladkej smotany
- 1 téglik kyslej smotany
- špenát – najlepšie čerstvý
- sušené paradajky
- soľ
- korenie
- cesnak
- maslo
Postup
- Najprv si pripravíme zmes na naplnenie. Na panvici krátko opečieme umytý špenát.
- Pridáme sušené paradajky, nadrobno nakrájaný cesnak a kyslú smotanu.
- Kuracie prsia opláchneme a narežeme do nich vrecko.
- Do vrecka vložíme pripravenú špenátovú náplň.
- Mäso osolíme a okoreníme.
- Na panvici rozohrejeme tuk av ňom opečieme kuracie vrecká.
- Potom ich prerobíme do pekáča, posypeme strúhaným tvrdým syrom a zalejeme sladkou smotanou.
- Upečieme domäkka a dozlatista.
K pohodlnému vyprážaniu sa môže hodiť kvalitná panvička na plynový sporák . Prečítajte si, ako na jej výber.

Objavte podobné tipy
Plnené kuracie vrecko nivou
Syr s modrou plesňou je pikantný sám o sebe. Nie je preto divu, že dodá aj výbornú chuť plneným kuracím prsiam.
Čo budeme potrebovať
- 4 kuracie prsia
- 100 g syra Niva
- ostrý kečup
- sladká mletá paprika
- cibuľa
- soľ
- korenie
- voda
Postup
- Kuracie prsia umyjeme a ostrým nožom narežeme vrecko.
- Do nej vložíme plátok nivy.
- Potom kuracie prsia osolíme, okoreníme a posypeme sladkou mletou paprikou.
- Na panvici rozohrejeme olej a dáme naň opiecť kuracie vrecká.
- Pridáme nakrájanú cibuľu.
- Mierne podlejeme vodou, chvíľu podusíme, až sa voda vydusí a kuracie mäso je mäkké.
- Ako príloha sa k tomuto jedlu hodia americké zemiaky.
Ako prílohu podávame tieto pečené zemiaky , zemiakovú kašu alebo zdravý zeleninový kuskus .

Kuracie závitky so slaninou, syrom a orechmi
Tento recept na plnené kuracie vrecko je najlepšie, keď na každú rolku položíte plátok syra čedar. Keď pekáčik vyberiete z rúry, tak to vyzerá to krásne, je to dokonalá konečná úprava pokrmu.
Čo budeme potrebovať
- 4 kuracie prsia bez kože
- 4-8 plátkov slaniny
- 4-8 plátkov syra čedar
- 1 lyžička cibuľového prášku (alebo iného obľúbeného korenia, ako je údená paprika, cesnakový prášok, grilovacie korenie, tymián)
- hrsť vlašských orechov (nasekaných)
- morská soľ
- korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Kuracie prsia naklepte na tenké plátky.
- Cibuľový prášok rovnomerne nasypte na každé kuracie prsník.
- Na každé kuracie prsník položte 1-2 plátky slaniny, podľa veľkosti pŕs.
- Na každé kuracie prsník položte 1 plátok syra a posypte trochou nasekaných orechov.
- Kuracie prsia zrolujte do pevných valčekov.
- Rolky vložte do sklenenej alebo keramickej zapekacej misy „švom“ dole.
- Na každú rolku kuracích pŕs položte 1/2-1 plátok čedaru.
- Pečte v predhriatej rúre 30-40 minút, alebo kým nevytečie z pŕs šťava.
- Vyberte z rúry, nechajte 5 minút odpočinúť a podávajte.

Čím plniť kuracie závitky a kuracie vrecká?
- Krémový/smotanový syr (používajte ako základnú vrstvu)
- Rôzne druhy pesta
- Strúhaný/ plátky tvrdého syra (čedar, Eidam, Feta)
- Plesňový syr (Gorgonzola, Roquefort)
- Zelená špargľa
- Vajcia natvrdo
- Jarná cibuľka
- Mrkva
- Brokolica
- Ananás, broskyňa (pre sladkú verziu)