Najlepšie recepty na rýchle hrnčekové buchty na plech na jednom mieste. Inšpirujte sa!

Milujete sladké múčniky, ale zdĺhavé váženie ingrediencií vás neberie?

Určite už ste sa niekedy stretli s receptom, kde nebolo uvedených koľko gramov, ale hrnčekov.

Poďme si teda pár takýchto receptov na hrnčekové buchty pripraviť.

Pripravte si hrnčeky, lyžičky a ďalší riad, ideme na to!

Hrnčeková kakaová bábovka

Popoludňajšia kávička bez bábovky, to by bol jednoducho hriech. Bábovka je jedným z najobľúbenejších múčnikov a rozhodne nesmie na našom menu chýbať.

Mramorová bábovka poliate čokoládovou polevou na tanieri.
zdroj: thespruceeats.com

INGREDIENCIA:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka cukru kryštál
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • 2 hrsti mandľových lupienkov
  • 3 lyžičky kakaa na mramor

POSTUP:

  1. Pripravíme si misu a dáme do nej všetky suroviny s výnimkou kakaa.
  2. Všetko zmiešame, aby vzniklo hladké cesto, a pripravíme si formu na bábovku.
  3. Vymastíme ju, vysypeme a vlejeme do nej 2/3 cesta.
  4. Do zvyšnej tretiny pridáme kakao, zamiešame a nalejeme na svetlé cesto.
  5. Pomocou varešky jemne premiešame, aby sa utvoril mramor.
  6. Vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme zhruba 30 až 40 minút.
  7. Upečenú bábovku ihneď vyklopíme a pocukrujeme.
  8. Kto chce, môže ju poliať čokoládovou alebo citrónovou polevou, ale nie je to nutné.

Pripravte si lahodné recepty na bábovku ako od babičky v 8 rôznych variantoch!

Hrnčekové muffiny

Muffiny zažívajú v posledných rokoch naozajstný boom a aj keď na nich veľa ľudí nadáva, našli si miesto takmer v každej domácnosti.

Niekto ich robí len tak obyčajné bez zdobenia, ďalší na ne pripravuje rôzne krémy či polevy a niekto do nich dáva dokonca náplne. Skúste jedny obyčajné a pritom veľmi chutné.

INGREDIENCIA:

  • 2 ½ hrnčeka hrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1 hrnček cukru múčka
  • 4 vajcia
  • 1 hrnček strúhaného kokosu
  • štipka soli
  • 1 čokoláda na varenie
  • 1 ½ hrnčeka mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 2 lyžice rumu

POSTUP:

  1. Čokoládu nasekáme nožom na menšie kúsky a spolu s ostatnými surovinami dáme do misy.
  2. Vareškou alebo mixérom vypracujeme hladké cesto.
  3. Nachystáme si pekáč na muffiny, ktorý vymažeme tukom alebo vystriekame olejom v spreji.
  4. Nalejeme cesto do jednotlivých otvorov a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C.
  5. Pečieme zhruba 20 až 25 minút, až sa cesto nebude lepiť na špajli.
  6. Vychladnuté muffiny pocukrujeme.
  7. Kto chce, môže na nich dať čokoládovú polevu alebo šľahačku, ale nie je to nutné.
Muffiny vo forme av košíčkoch na stole.
zdroj: marthastewart.com

Hrnčekový perník na plech

Vôňa perníka nám asi najviac pripomína Vianoce, ale pokojne si ho radi pripravíme aj v priebehu roka. Pokiaľ sa nechcete zdržiavať vážením, je ten hrnčekový presne pre vás.

INGREDIENCIA:

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 1/2 hrnčeka cukru múčka
  • 1/2 pohára oleja
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 kypriaci prášok do perníka
  • 1 1/2 pohára mlieka
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 3 polievkové lyžice rumu
  • 2 celé vajcia
  • 2 lyžice kakaa

POSTUP:

  1. Odmeriame si všetky suroviny do misy a vypracujeme hladké cesto.
  2. Ideálne cesto na tento perník spoznáme tak, že sa v ňom tvoria bublinky.
  3. Pripravíme si vyšší pekáčik, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
  4. Nalejeme doň cesto, uhladíme a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C.
  5. Pečieme asi 20 až 30 minút, ešte teplý perník pocukrujeme.
Domáci pocukrovaný perník.
zdroj: flourchildblog.com

Hrnčeková bublanina

Leto a bublanina k sebe patria rovnako ako Vianoce a stromček, jednoducho sú nerozluční.

Môžete ju síce pripravovať po celý rok, ale najlepšie je v lete so sezónnym ovocím. Klasikou sú samozrejme čerešne, ale aj jahody či marhule.

INGREDIENCIA:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru múčka
  • šťava z 1/2 citróna
  • čerešne, jahody atď.

POSTUP:

  1. Do misy dáme všetky sypké suroviny a premiešame.
  2. Potom pridáme ostatné ingrediencie a mixérom alebo vareškou spracujeme na hladké cesto.
  3. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, prípadne vymažeme a vysypeme múkou, ako kto má rád.
  4. Poukladáme pripraveným ovocím a vložíme do rúry predhriatej na 170 °C.
  5. Bublaninu pečieme dozlatista a po vybratí z rúry ju ešte teplú pocukrujeme.
  6. Necháme ju úplne vychladnúť a potom nakrájame.
  7. Cesto nalejeme na plech, urovnáme povrch a poukladáme ovocie
Bublanina s ovocím.
zdroj: growntocook.com

Pokiaľ sa vám tento recept páčil, pozrite aj na naše ďalšie recepty na bublaninu 15x inak!

Hrnčeková Margot buchta

Len tak obyčajná črepníková buchta by sa mohla zdať niekomu trochu nudná. Skúsime ju preto vylepšiť obľúbenou tyčinkou, ktorá chutí po kokose a rume zároveň.

Margotka je vynikajúca sama o sebe a keď ju pridáte do buchty, bude neprekonateľná.

INGREDIENCIA:

  • 2 veľké tyčinky Margot
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka cukru múčka
  • 2 vajcia
  • 1 téglik šľahačky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • čokoládová poleva

POSTUP:

  1. Do misy rozklepneme vajcia, pridáme cukor a spoločne ušľaháme.
  2. Potom postupne pridávame múku, mlieko, šľahačku, kypriaci prášok do pečiva aj vanilkový cukor.
  3. Ako posledné pridáme tyčinky Margot, ktoré nastrúhame na hrubšom strúhadle.
  4. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do pekáča vyloženého papierom na pečenie.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 až 170 ° C asi pol hodiny.
  6. Špajlí skúsime, či cesto nelepí.
  7. Upečenú buchtu polejeme čokoládovou polevou.
Pokrájaná buchta z Margotky na plechu.
zdroj: dessertfortwo.com

K tomuto perníku sa už len hodí dokonalá káva, napríklad s mliečnou penou. S tým vám môže pomôcť penič mlieka z našej recenzie .

A ako sa vám naše hrnčekové buchty podarili? Pochváľte sa nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.