5 vynikajúcich receptov na repové buchty, ktoré musíte vyskúšať. Skvele vyzerajú, ešte lepšie chutia!

Nie ste práve milovníkom tejto koreňovej zeleniny?

Verte nám, že vďaka nasledujúcim receptom na buchty z červenej repy sa to veľmi rýchlo zmení.

V kombinácii s čokoládou, zázvorom či mascarpone si repu jednoducho musíte zamilovať.

Nechajte si chutiť!

Rezy Red Velvet s vanilkovou polevou

Múčnik z červenej repy pripravený bez potravinárskych farbív, ktorý si zamilujete! Lahodne sladké, zemité a extrémne vláčne cesto je spojené s neodolateľnou vanilkovou polevou a vám sa až nebude chcieť uveriť, že tento recept obsahuje zeleninu.

Ingrediencie

  • 2–3 veľké surové červené repy, olúpané a nastrúhané
  • ¾ šálky rastlinného oleja, neutrálnej chuti
  • ½ šálky trstinového cukru
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 a ¼ šálky hladkej múky
  • 1 lyžička mletej škorice (voliteľné)
  • 1 a ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli

Na vanilkovú polevu:

  • 1 šálka krémového syra izbovej teploty
  • ½ šálky masla izbovej teploty
  • 1 šálka práškového cukru
  • 1 polievková lyžica silnej smotany
  • semienka z 1 vanilkového struku
  • štipka soli

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C a plech s rozmermi 23 × 23 cm vyložte papierom na pečenie.
  2. Repu olúpte a nastrúhajte najemno a zľahka ju vytlačte, aby ste odstránili prebytočnú šťavu.
  3. Dajte bokom.
  4. V mise prešľahajte olej so všetkými cukrami a po jednom pridávajte vajcia.
  5. Zmiešajte suché prísady a vmiešajte ich do mokrej zmesi spolu so strúhanou repou.
  6. Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte asi 25-30 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté.
  7. Nechajte úplne vychladnúť
  8. Medzitým si pripravte vanilkovú polevu.
  9. Pomocou mixéra s lopatkovým nástavcom vyšľahajte krémový syr s maslom na strednej rýchlosti, asi 3 minúty.
  10. Pridajte práškový cukor, 1 polievkovú lyžicu smotany, vanilkové semienka a soľ, pričom mixér nechajte bežať na minimum.
  11. Zvýšte rýchlosť a šľahajte 3 minúty, kým nebude zmes veľmi hladká.
  12. Vanilkovú polevu rozotrite na vychladnutý koláč pomocou veľkej špachtle.
  13. Vložte do chladničky na 3 hodiny, aby buchta úplne vychladla.
  14. Vyberte z chladničky 15 minút pred podávaním.
Rezy z červenej repy s vanilkovou polevou.
www.delscookingtwist.com

Ak ste milovníci červenej repy v akejkoľvek forme, pozrite sa aj na našich 5 úžasných receptov na repové polievky , ako ich nepoznáte. Vyskúšajte všetky!

Repová torta so zázvorom

Ak si chcete pripraviť báječný múčnik, ktorý je až smiešne jednoduchý, vyskúšajte túto tortu z červenej repy. Nabitý zdravou zeleninou, luxusne vyzerajúcou a zároveň chuťovo vynikajúcou bude klinec každého večierka.

Ingrediencie

Na tortu:

  • 75 g polovíc vlašských orechov, nakrájaných nahrubo
  • 200 g hladkej múky
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 250 g napoly uvarenej červenej repy, olúpanej a nahrubo nastrúhanej
  • jemne nastrúhaná kôra z 1 veľké pomaranče
  • 100 g zázvoru, jemne nasekaného
  • 2 veľké vajcia
  • 60 g kyslej smotany
  • 125 ml slnečnicového oleja
  • 1 veľká tableta vitamínu C

Na polevu:

  • 150 g krémového syra izbovej teploty
  • 60 g práškového cukru, preosiateho
  • 70 ml smotany De Luxe
  • 20 ml čerstvej zázvorovej šťavy

Na ozdobu:

  • jemne nastrúhaná kôra z 1 pomaranča alebo pár hrstí lyofilizovaných malín

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Vymažte a vyložte papierom na pečenie 20 cm guľatou tortovou formou.
  3. Nasekané vlašské orechy vložte do ťažkej panvice na sporák a na miernom ohni niekoľko minút opražte.
  4. Odložte bokom.
  5. Múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ dajte do veľkej misy a metličkou miešajte, aby sa všetko spojilo.
  6. Pridajte červenú repu, pomarančovú kôru, vlašské orechy a zázvor, ale ešte nemiešajte.
  7. Do samostatnej malej misky dajte vajcia a kyslú smotanu a prešľahajte.
  8. Pridajte olej, drvené vitamíny a znova prešľahajte.
  9. Tekutinu zalejte zmesou červenej repy a múky a pomocou veľkej špachtle dôkladne premiešajte.
  10. Zmes cesta nalejte do tortovej formy – mala by sa viac-menej sama vyrovnať – a pečte uprostred rúry 50 – 55 minút.
  11. Vyskúšajte, či je torta hotová tým, že do nej vložíte špajľu, ktorá má vyjsť čistá.
  12. Pred vybratím z formy tortu vyberte z rúry a položte na mriežku na 30 minút.
  13. Zatiaľ čo torta chladne, môžete na ňu položiť papier na pečenie, ktorý udrží tortu vlhkú.
  14. Pripravte si polevu.
  15. Vložte krémový syr do misy elektrického mixéra s lopatkovým nástavcom a šľahajte zhruba 10 sekúnd, aby bol hladký.
  16. Pridajte preosiaty práškový cukor a šľahajte, kým nebude dobre zapracovaný.
  17. Pridajte smotanu a šľahajte asi 1 minútu – šľahanie v smotane zaistí, že poleva zhustne a bude hladká.
  18. Pridajte zázvorovú šťavu (alebo zázvorový sirup) a šľahajte len niekoľko sekúnd, kým sa všetko nespojí.
  19. Špachtľou rozotrite polevu na vrch torty.
  20. Vršok môžete ozdobiť trochou pomarančovej kôry alebo lyofilizovanými malinami a podávajte.
Koláč z červenej repy so zázvorom a kyslou smotanou servírovaný na tanieriku s vidličkou.
www.thekiwicook.com

Chlebíček z červenej repy s polevou

Tento chlebíček je krásne vláčny a chutný a perfektne sa dopĺňa s polevou z bielej čokolády a jogurtu. Úplná lahôdka!

Ingrediencie

Na chlebíček:

  • 115 g šťouchanej červenej repy, už uvarenej
  • 120 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 65 g rozpusteného masla
  • 125 g kryštálového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 5 g prášku do pečiva

Na polevu:

  • 150 g bielej čokolády
  • 60 g jogurtu

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, cukor a mlieko.
  3. Pridajte roztlačenú varenú červenú repu.
  4. Pridajte rozpustené maslo a znova prešľahajte.
  5. Uistite sa, že maslo nie je príliš horúce.
  6. V inej mise zmiešajte suché prísady: múku a prášok do pečiva.
  7. Suché ingrediencie dajte do misy so zvyškom ingrediencií a všetko prešľahajte.
  8. Dajte cesto do chlebíčkovej formy, ktorú ste si predtým vyložili papierom na pečenie.
  9. Pečte 45 minút.
  10. Vložte do buchty špáradlo alebo nôž, aby ste overili, že boli správne upečené.
  11. Medzitým si pripravte polevu.
  12. Rozpustite bielu čokoládu.
  13. Nechajte 5 minút odpočinúť pri izbovej teplote.
  14. V mise zmiešajte bielu čokoládu s jogurtom.
  15. Nechajte 30 minút vychladnúť.
  16. Keď vyberiete polevu z chladničky, mala by mať správnu konzistenciu: krémovú a hladkú, nie príliš tekutú.
  17. Natrite polevu na chlebíček.
  18. Chlebíček by mal mať izbovú teplotu.
  19. Dobrú chuť!
Repový chlebíček s polevou z jogurtu a bielej čokolády ozdobený malinami, servírovaný na drevenom lopári.
www.thehomemaderevolution.com

Inšpirujte sa našimi 12 receptami na červenú repu , po ktorých sa budete olizovať! Máme slané aj sladké varianty.

Olejová bábovka s červenou repou

Sladká pečená repa a extra panenský olivový olej dodávajú tejto delikátnej bábovke perfektnú zemitosť a chuť. Vďaka svojim ľahko sladkým tónom je tento múčnik skvelý ako raňajky, ale aj desiata alebo dezert.

Ingrediencie

  • 570 g surovej repy, orezané, olúpané a nakrájané na kúsky
  • 360 ml extra panenského olivového oleja plus 2 polievkové lyžice a viac na vymazanie
  • 1 a ½ čajovej lyžičky soli
  • 450 g hladkej múky a viac
  • 240 ml plnotučného mlieka
  • 1 polievková lyžica citrónovej kôry plus 120 ml čerstvej citrónovej šťavy (z 3 alebo 4 citrónov)
  • 5 vajec, rozšľahaných
  • 300 g kryštálového cukru
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • práškový cukor na poprášenie

Postup

  1. Rozohrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Plech vyložte papierom na pečenie. ¨
  3. Premiešajte repu s 2 lyžicami oleja a 1/2 lyžičky soli a dajte na plech.
  4. Pečte do zmäknutia, cca 30 až 40 minút, av polovici premiešajte.
  5. Repu nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  6. Po vychladnutí preložte repu do kuchynského robota a pulzujte, kým z nej nebude pyré.
  7. Dajte pyré do strednej misky.
  8. Znížte teplotu rúry na 160 stupňov.
  9. Vnútro 25 cm formy na bábovku vymažte olejom, vysypte múkou, potom formu otočte nad drezom a jemným poklepaním odstráňte prebytočnú múku.
  10. Dajte bokom.
  11. V inej strednej mise zmiešajte mlieko, citrónovú kôru a šťavu a nechajte 1 až 2 minúty odležať, kým sa nezrazí.
  12. Pridajte vajcia a zašľahajte, potom zašľahajte zvyšné 1 a 1/2 šálky oleja a dajte bokom.
  13. 3 a 1/2 šálky múky preosejte s kryštálovým cukrom, práškom do pečiva, sódou a zvyšnou 1 lyžičkou soli do veľkej misy a prešľahajte.
  14. Uprostred vytvorte jamku a nalejte do nej mokré prísady, pokračujte v šľahaní, počnúc stredom a pohybom smerom von, kým sa všetko nespojí.
  15. Preložte 2 šálky cesta do misy s vychladnutým repovým pyré a jemne ho vmiešajte, kým sa nespoja.
  16. Nalejte asi polovicu obyčajného cesta do pripravenej formy.
  17. Ďalej nalejte polovicu repového cesta a potom polovicu zostávajúceho cesta. Navrch dajte ďalšiu vrstvu zvyšného cesta s repou, potom finálnu vrstvu zvyšného cesta bez repy.
  18. Pečte, kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté, 50 až 60 minút.
  19. Vyberte bábovku z rúry, uvoľnite ju z okrajov formy pomocou noža na maslo a nechajte 5 minút vychladnúť.
  20. Opatrne bábovku otočte na servírovaciu tácku, aby úplne vychladla.
  21. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Bábovka z olivového oleja s červenou repou servírovaná na tanieri a posypaná práškovým cukrom.
cooking.nytimes.com

Čokoládovo-repová buchta s mascarpone

Sladká pečená repa a extra panenský olivový olej dodávajú tejto delikátnej bábovke perfektnú zemitosť a chuť. Vďaka svojim ľahko sladkým tónom je tento múčnik skvelý ako raňajky, ale aj desiata alebo dezert.

Ingrediencie

  • 345 g varené červené repy
  • 85 g horkej čokolády (najmenej 70%)
  • 150 g hladkej múky zmiešanej s 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva a 1,5 g soli
  • 30 g kakaového prášku
  • štipka soli
  • 150 g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • 150 ml olivového oleja
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička prášku z červenej repy

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.
  2. Hlboký pekáč vyložte papierom na pečenie.
  3. V mixéri rozmixujte červenú repu a dajte bokom.
  4. Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli a premiešajte ju s červenou repou.
  5. V samostatnej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom a soľou, kakao, soľ a cukor.
  6. Do múčnej zmesi pridajte červenú repu a čokoládu a dobre premiešajte.
  7. Po jednom pridávajte vajcia a potom postupne vmiešajte olej, kým sa úplne nezapracuje.
  8. Nalejte do pekáča a pečte asi 30 minút.
  9. Nechajte vychladnúť a vytvorte polevu.
  10. V mise vyšľahajte mascarpone, práškový cukor a prášok z červenej repy do hladka.
  11. Rozotrite po celej buchte a posypte ešte trochou prášku z červenej repy.
  12. Nakrájajte na štvorčeky a podávajte.
Rezy z červenej repy ozdobené mascarpone polevou a práškom z červenej repy.
www.figsandpigs.com

Vedeli ste, že vitamín C pomáha pri varení červenej repy zachovať jej krásnu farbu? Tablety jednoducho rozdrvte zadnou stranou lyžice alebo paličkou a pridajte k repe.

A ako buchty z červenej repy chutili vám? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.