Vyskúšajte naše skvelé recepty na šampiňóny zapečené v rúre. Týmto receptom nikto neodolá!

Preferujete zeleninu pred mäsom?

Potom si pripravte najlepšie recepty na zapečené šampiňóny!

Ich chuť vás úplne očarí.

Zapečené plnené šampiňóny

Jednoduchý recept na plnené huby! Hubové klobúčiky naplnené pestom, strúhankou a syrom, všetko zapečené v rúre. Úžasné predjedlo, ktoré poteší úplne všetkých, ideálne pre večierky a pikniky. Ak by na vás predsa len prišla chuť, pripravte si lahodné šampiňóny plnené mletým mäsom .

Čo budeme potrebovať

  • 25 šampiňónov
  • 5 až 6 lyžíc pesta (½ lyžičky na každú špongiu)
  • 5 až 6 lyžíc strúhanky s talianskym korením
  • 60 g mix strúhaných syrov
  • 2 lyžičky bazalky
  • 1 lyžička červených čili
  • ½ lyžičky oleja na mazanie

Postup

  • Opatrne odstráňte nohy húb a huby očistite.
  • Stonky vyhoďte alebo ich použite pri príprave zeleninového vývaru.
  • Klobúčiky húb naplňte ½ až ¾ lyžičkou pesta.
  • Ďalej pridajte ½ až ¾ lyžičky strúhanky do každého klobúka na pesto.
  • Teraz pridajte ½ až 1 lyžičku strúhaného syra do každého klobúčika. Syr je voliteľný a môžete to urobiť aj bez syra.
  • Teraz predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Plech na pečenie vyložte hliníkovou fóliou a potrite ½ lyžičky oleja.
  • Všetky plnené šampiňóny vložte na plech.
  • Pečte 18 až 20 minút v predhriatej rúre.
Dokonale upečené huby s trochou pesta.
Zdroj: momontimeout.com

Zapečené šampiňóny s krémovým syrom

Pečené šampiňóny plnené syrom sú dokonalým, ľahko pripraveným predjedlom, ktoré sa hodí pre každú príležitosť. Sú hlboko lahodné, naplnené s jemne nasekanými nohami húb, slaninou, cibuľou a červenou paprikou, vyprážané a mierne skaramelizované. Potom sa spoja smotanovým syrom a strúhaným parmezánom. Pre ďalšie luxusné syrové recepty sa pozrite na naše šampiňóny plnené syrom .

Čo budeme potrebovať

  • 12 stredne veľkých šampiňónov
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • ½ papriky (jemne nakrájaná)
  • 60 g slaniny (nakrájané nadrobno)
  • 1 lyžica petržlenu
  • 20 g parmezánu
  • 60 g smotanového syra
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Plech vyložte papierom na pečenie.
  • Huby opatrne zbavte stopiek.
  • Nohy nasekajte nadrobno a dajte bokom do malej misky.
  • Do misy pridajte slaninu, cibuľu a kapiu a premiešajte, aby sa spojili.
  • Prázdne klobúčiky húb položte stopkou nahor na pripravený plech.
  • Na strednú teplotu pridajte olivový olej do stredne veľkej panvice.
  • Pridajte huby, cibuľu, nadrobno nakrájanú papriku a slaninu.
  • Občas premiešajte, kým sa vlhkosť z húb neodparí. Potom často miešajte, kým ingrediencie nezačnú karamelizovať.
  • Uvarené ingrediencie chlaďte asi 10 minút.
  • Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný parmezán a smotanový syr. Dobre premiešajte.
  • Okoreňte podľa chuti, majme na pamäti, že slanina a parmezán sú slané.
  • Prázdne klobúčiky húb zľahka postriekajte olivovým olejom.
  • Pomocou lyžičky naplňte klobúčiky šampiňónov.
  • Pečte v predhriatej rúre asi 20 minút.
Šampiňónový klobúk naplnený krémovou zmesou syra a byliniek.
Zdroj: jocooks.com

Plnené huby zapečené v rúre

Šampiňóny majú intenzívnu, robustnú chuť a mäsitú textúru, vďaka čomu sú ideálne na plnenie zmesí zo syra a sušených paradajok.

Čo budeme potrebovať

  • 4-6 veľkých poľných húb, stopky odstránené
  • olivový olej
  • 600 g ricotty
  • 60 g sušených paradajok (nakrájaných nadrobno)
  • 1 lyžica nasekaných vykôstkovaných olív
  • 20 g strúhaného parmezánu
  • 2 lyžičky nakrájaného oregana
  • 2 lyžice nasekanej plochej petržlenovej vňate a navyše na ozdobu
  • Soľ
  • Korenie
  • 1 vajce (ľahko rozšľahané)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Huby potrite z oboch strán olivovým olejom.
  • Huby položte na plech vyložený nepriľnavým papierom na pečenie.
  • Vo veľkej miske zmiešajte ricottu, sušené paradajky, olivy, parmezán, oregano, petržlen, soľ a korenie a vajcia.
  • Rozdeľte zmes ricotty medzi šampiňónmi.
  • Šampiňóny pečte v rúre asi 15–20 minút, alebo pokiaľ nie je náplň zlatistá a huby mäkké.
  • Položte na servírovací tanier a posypte navyše nasekanou petržlenovou vňaťou.

Naplnené, ale neupečené šampiňóny môžete jednoducho uchovať nabudúce, a to vďaka skvelému pomocníkovi, ako je vákuovačka. Jednoducho ich uskladníte a môžete ich vytiahnuť z chladničky alebo mrazničky, keď na ne príde chuť. Pozrite sa aká vákuovačka na potraviny je najlepšia podľa našej recenzie.

Plnené huby s bohatou plnkou zapečené v rúre.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Gnocchi plnené šampiňónovou zmesou

Plnené halušky sú, tak trochu moderná vec a je tu veľa priestoru pre experimenty. A hoci sa halušky ripieni začali objavovať v obchodoch s potravinami, dajú sa ľahko vyrobiť doma. Pripravte si s nami aj tento recept na šampiňónovú polievku , je dokonalá.

Čo budeme potrebovať

Na halušky

  • 750 g zemiakov
  • 175 g polohrubej múky
  • 1 veľké vajcia
  • 1 lyžička soli

Na náplň

  • 2 lyžice masla
  • 500 g šampiňónov
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička čerstvého tymiánu
  • 90 g tuhé ricotty z plnotučného mlieka
  • 50 g Parmigiano-Reggiano
  • 1 polievková lyžica mascarpone
  • 1 štipka soli a korenia

Na omáčku

  • 70 g masla
  • trochu vody z nokov
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • štipka syra Parmigiano-Reggiano

Postup

  • Zemiaky nelúpte a uvarte.
  • Zemiaky olúpte a roztlačte, nechajte ich úplne vychladnúť.
  • Rozpáľte veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu. Pridajte maslo a po rozpustení pridajte nakrájané huby a veľkú štipku soli.
  • Za občasného miešania restujte 10 až 12 minút, kým nepustia šťavu a nezačnú hnednúť.
  • Odoberte z platne a vmiešajte nasekaný cesnak a lístky tymiánu.
  • Dochuťte soľou a korením a nechajte úplne vychladnúť.
  • Akonáhle huby vychladnú, pridajte k nim syry a spoločne všetko rozmixujte, kým dobre prepojené.
  • Preneste náplň do misky a chlaďte, kým nebude pripravená na použitie, alebo aspoň 30 minút, aby stuhla.
  • Zmiešajte múku a soľ vo veľkej mise a urobte uprostred jamku.
  • Do stredu priehlbiny pridajte zemiaky a polovicu rozšľahaného vajcia.
  • Múku zvonku misy zo všetkých strán jemne vmiešame do zemiakovej zmesi, až sa všetko spojí do hutnej hmoty.
  • Cesto preložte na rovnú plochu a veľmi krátko hneťte, kým sa všetko rovnomerne nespojí, nie dlhšie ako minútu. Cesto pevne zabaľte do fólie a dajte ho na 10-15 minút do mrazničky odpočinúť.
  • Plech vyložíme papierom na pečenie a povrch poprášime múkou.
  • Z cesta vyvaľkajte povraz s priemerom asi 3 cm.
  • Rozrežte ho na polovicu a potom každú polovicu nakrájajte na 5 alebo 6 kusov.
  • Jemne na každý kúsok zatlačte prsty, aby vytvoril malý plochý kruh.
  • Do stredu kruhu pridajte asi ½ lyžičky náplne. Cesto opatrne prehnite okolo náplne a pritlačte, aby sa uzavrelo.
  • Hotové halušky dajte asi na 15 minút do chladničky, aby pred varením stuhli.
  • Priveďte do varu veľký hrniec s vodou a dobre osoľte.
  • Opatrne pridajte halušky do vriacej vody a varte, kým nevyplávajú.
  • Pripravte si omáčku. Pridajte maslo a niekoľko vetvička tymiánu do veľkého hrnca na strednú teplotu.
  • Akonáhle sa maslo takmer rozpustí, pridajte k maslu niekoľko lyžíc vody z nokov a intenzívne miešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Rýchlo by mala vzniknúť lesklá omáčka! Ochutnajte av prípade potreby dosoľte.
  • Halušky preložte do maslovej omáčky a jemne zamiešajte, aby sa obalili.
Tanier plný domácich nokov so šampiňónmi a bylinkám.
Zdroj: themodernproper.com

Ako spárovať šampiňóny a víno?

Šampiňóny sú veľmi všestrannou ingredienciou, ktorá sa hodí k mnohým rôznym druhom vín. Avšak, existujú niektoré vína, ktoré sa k šampiňónom hodia lepšie.

K šampiňónom sa obvykle odporúča biele víno, ako je Chardonnay alebo Sauvignon Blanc. Tieto druhy vína sa hodia k jemnej chuti šampiňónov a podčiarknu ich chuť. Ak hľadáte niečo výraznejšie, môžete skúsiť odrody ako Pinot Grigio alebo Riesling.

Pokiaľ máte chuť na červené víno, odporúča sa k šampiňónom Cabernet Sauvignon, Merlot alebo Pinot Noir. Tieto druhy vína budú mať dostatočne silnú chuť, aby sa vyrovnali chuti šampiňónov, ale zároveň ich nebudú prehlušovať.

Môžete tiež skúsiť kombináciu, ako je napríklad Pinot Noir so šampiňónmi a omáčkou z červeného vína. Tento druh vína dokáže podporiť a doplniť chuť šampiňónov a vytvoriť tak harmonickú kombináciu.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.