Lahodné recepty na šampiňóny plnené syrom 5x inak. Lepšie už byť nemôžu!

Hľadáte inšpiráciu na chutný snack alebo občerstvenie pre hostí?

Potom vyskúšajte naše vynikajúce recepty na plnené šampiňóny so syrom!

Máme pre vás pečené aj vyprážané varianty, ktoré potešia všetky vaše chuťové bunky.

Tak poďme na to!

Pečené šampiňóny s fetou a špenátom

Jednoduchý recept, ktorý zvládnete pripraviť za cca 30 minút! Skvele sa hodí ako predjedlo, ktoré uspokojí všetkých vašich hostí.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 2 šálky čerstvého špenátu
  • 100 g syra feta
  • 1 strúčik cesnaku
  • 12 šampiňónov

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Na panvici rozohrejte olej.
  • Pridajte špenát a pred pridaním prelisovaného cesnaku asi minútu restujte.
  • Za stáleho miešania restujte spolu s cesnakom ďalšiu minútu alebo kým špenát úplne nezvädne.
  • Odoberte z platne.
  • Šampiňóny buď očistite vlhkou handričkou alebo olúpte šupku.
  • V malej miske zmiešajte restovaný špenát a rozdrobenú fetu.
  • Každý šampiňón naplňte asi lyžičkou náplne.
  • Umiestnite plnené šampiňóny na plech a pečte po dobu cca 20 minút.
  • Podávajte teplé alebo studené.
Šampiňóny naplnené syrom a špenátom.
www.appetizeraddiction.com

Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty na plnené šampiňóny ! Chuťovka nielen na párty.

Šampiňóny plnené slaninou a parmezánom

Šampiňóny plnené chrumkavou slaninou a slaným parmezánom a pečené k dokonalosti si úplne zamilujete! Navyše sú jednoduché na prípravu a nielen vďaka tomu si ich nepripravíte iba raz.

Čo budete potrebovať

  • 1/2 šálky parmezánu
  • 6 plátkov slaniny, osmažené a nakrájané
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
  • 1/4 lyžičky soli alebo podľa chuti
  • 1/4 lyžičky korenia alebo podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 g veľkých šampiňónov, očistených a bez nožičiek

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Do stredne veľkej misy pridajte parmezán, slaninu, petržlenovú vňať a soľ a korenie podľa chuti.
  • Všetko zmiešajte dohromady a dajte bokom.
  • Do veľkej panvice vhodnej do rúry pridajte olivový olej a zohrejte na strednom plameni.
  • Pridajte šampiňóny a opekajte asi 2 až 3 minúty z každej strany, kým nezačnú trochu hnednúť.
  • Do každého šampiňónu pridajte asi 1 polievkovú lyžicu zmesi syrovo-slaninovej zmesi.
  • Vložte plnené šampiňóny do rúry a pečte 5 minút alebo pokiaľ sa syr nerozpustí.
  • Dobrú chuť!
Šampiňóny plnené chrumkavou slaninou a slaným parmezánom.
www.jocooks.com

Vyprážané plnené šampiňóny

Perfektný snack, ktorý si zamilujete! Dokonale chrumkavé šampiňóny plnené smotanovým syrom s kajenským korením a tabascom uspokoja všetky vaše chuťové bunky a túžbu po niečom vyprážanom.

Čo budete potrebovať

Na náplň:

  • 230 g smotanového syra s pažítkou
  • 1/4 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1 lyžička tabasca (voliteľné)
  • 20 veľkých šampiňónov

Na obalenie:

  • 230 g panko strúhanky
  • 3 rozšľahané vajcia
  • 1 šálka hladkej múky
  • olej na vyprážanie

Postup

  • Najprv si očistite šampiňóny.
  • Oddeľte stonku od klobúka jemným pohybom stonky tam a späť.
  • Urobte to so všetkými šampiňónmi a potom ich dajte bokom.
  • Zmiešajte smotanový syr, cesnakový prášok, kajenské korenie, tabasco, soľ a korenie.
  • Vezmite vrchovatú lyžičku syrovej zmesi a naplňte klobúčik šampiňónu.
  • Takto naplňte všetky šampiňóny.
  • Pripravte si 3 misky.
  • Prvú misku naplňte múkou, druhú rozšľahaným vajcom a tretiu panko strúhankou.
  • Klobúčik obaľte v múke a straste prebytok.
  • Potom klobúčik ponorte do rozšľahaného vajca a uistite sa, že je celý obalený.
  • Nakoniec obaľte strúhankou.
  • Takto si pripravte všetky šampiňóny a nechajte 10 minút odležať.
  • Po 10 minútach dajte šampiňóny na 30 minút do mrazničky.
  • Zahrejte olej v panvici na strednom plameni.
  • Vymažte do zlatohneda.
  • Podávajte horúce s klinmi citróna.
Vyprážané šampiňóny plnené smotanovým syrom s kajenským korením a tabascom na tanieri s klinmi citróna.
www.lepetitbrioche.blogspot.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Šampiňóny plnené modrým syrom

Tak toto je úplne luxusné predjedlo či desiata! Klobúčiky šampiňónov plnené zmesou smotanového a modrého syra, cibule, cesnaku, bieleho vína a citrónovej šťavy sú nezabudnuteľnou delikatesou, ktorú jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 24 veľkých hnedých šampiňónov, očistených
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ½ cibuľa, nakrájaná
  • 4 strúčiky cesnaku, lisované
  • 2 lyžice bieleho vína
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • ¼ šálky strúhanky
  • 110 g smotanového syra
  • ½ šálky modrého syra
  • ¼ lyžičky soli alebo podľa chuti
  • ¼ lyžičky korenia alebo podľa chuti
  • 1 lyžica petržlenu (na ozdobu)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Očistite šampiňóny kefkou na huby a potom jemne odstráňte nožičky bez toho, aby ste šampiňóny polámali.
  • Šampiňóny položte na pekáč a pečte ich 10 až 15 minút, kým z nich nevytečie voda.
  • Prípadnú ďalšiu vlhkosť nasajte papierovými obrúskami.
  • Nakrájajte nožičky šampiňónov.
  • Do panvice pridajte maslo a olivový olej a zahrievajte, kým sa maslo na strednej teplote nerozpustí.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezosklovatí.
  • Pridajte nakrájané nožičky a restujte ďalšie 3 minúty.
  • Ďalej pridajte víno, citrónovú šťavu a strúhanku a premiešajte.
  • Pridajte aj smotanový syr a dobre miešajte, kým sa smotanový syr nerozpustí a nezapracuje do zmesi.
  • Nakoniec pridajte modrý syr, premiešajte a varte ďalších pár minút.
  • Naplňte šampiňóny náplňou.
  • Pečte 10 až 15 minút.
  • Ozdobte petržlenovou vňaťou.
Klobúčiky šampiňónov plnené zmesou smotanového a modrého syra, cibule, cesnaku, bieleho vína a citrónovej šťavy.
www.jocooks.com

A čo také recepty na nivovú nátierku v 6 variantoch? Syrová pochúťka pre všetky príležitosti!

Pečené šampiňóny s čedarom a šunkou

Ak hľadáte ľahký a pôsobivý predjedlo o 5 ingredienciách, ste na správnom mieste! Tieto šampiňóny plnené šunkou a syrom vám zaberú asi 5 minút, ale sú na úrovni luxusnej reštaurácie. Navyše sú nízkosacharidové, keto, bezlepkové, bez obilnín a bez cukru!

Čo budete potrebovať

  • 8 veľkých bielych šampiňónov
  • 85 g zmäkčeného smotanového syra
  • 1 a ½ šálky strúhaného čedaru
  • 1 a ½ šálky nakrájanej šunky
  • 1 lyžička cesnakovej soli
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Odstráňte stonky zo šampiňónov a vyhoďte alebo uschovajte ich na iné použitie.
  • Zmiešajte všetky ostatné ingrediencie.
  • Naplňte zmesou klobúčiky húb.
  • Pečte 30 minút alebo kým šampiňóny nezmäknú a náplň nezezlátne.
  • Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Rozpolený šampiňón plnený šunkou a syrom na tanieri.
www.joyfilledeats.com

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.