Výborné recepty na pečené šampiňóny s mletým mäsom 5x inak. Dokonalé predjedlo či luxusná desiata!

Chystáte večierok a neviete, čím svojich hostí očariť?

Alebo len chcete potešiť svoju rodinu niečím novým, na čom si všetci pochutnajú?

Potom ste tu správne!

Máme pre vás 5 receptov na plnené šampiňóny mletým mäsom, ktoré sú ľahké, rýchle a pritom chutia ako z luxusnej reštaurácie.

Vyskúšajte ich všetky!

Pečené portobello na grécky spôsob

Užite si chuť Stredomoria s luxusnými plnenými portobello šampiňónmi! Dokonalá náplň z mletého hovädzieho mäsa, gréckeho korenia, špenátu, fety, paradajok a olív povýši šampiňóny na úplne novú úroveň. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 4 veľké klobúky šampiňónov portobello (nožičky odstránené a nakrájané)
  • 1/2 šálky nakrájanej cibule
  • 2 lyžice gréckeho korenia
  • 1 a 1/2 lyžičky lisovaného cesnaku
  • 1/8 lyžičky korenia
  • 280 g mrazeného nasekaného špenátu, rozmrazeného a vyžmýkaného do sucha
  • 3/4 šálky rozdrobené fety
  • 1 šálka nakrájaných paradajok
  • 1/4 šálky najemno nakrájaných vykôstkovaných olív kalamata

Na topping:

  • tzatziki omáčka, balzamiková glazúra, grécky šalátový dresing, hummus, pečená paprika nakrájaná na rezančeky, nakrájané uhorky…

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Nastriekajte každý klobúčik olejom v spreji a položte na pekáč vyložený alobalom.
  • Pečte 15 až 17 minút, alebo kým huby nezmäknú.
  • Medzitým zahrejte veľkú nepriľnavú panvicu na strednom ohni, kým nebude horúca.
  • Pridajte mleté ​​hovädzie mäso a restujte 5 až 7 minút, počas ktorých mäso nalámajte na cca centimetrové kúsočky a občas premiešajte.
  • Pridajte nožičky zo šampiňónov, cibuľu, grécke korenie, cesnak a korenie a varte 3 až 5 minút alebo kým nie je hovädzie mäso dôkladne prepečené a cibuľa priesvitná.
  • Vmiešajte špenát a 1/2 šálky fety.
  • Udržujte v teple.
  • Hovädziu zmes rovnomerne rozdeľte na klobúčiky húb (asi 1 šálka na každú), podľa potreby navŕšte.
  • Navrch dajte paradajky, zostávajúce 1/4 šálky fety a olivy.
  • Doplňte tzatziki, balzamikovou polevou, šalátovým dresingom, červenú papriku alebo uhorkami podľa chuti a chuti.
  • Servírujte!
Portobello šampiňón plnený náplňou z mletého hovädzieho mäsa, gréckeho korenia, špenátu, fety, paradajok a olív na tanieriku.
www.beefitswhatsfordinner.com

Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty na plnené šampiňóny . S mäsom, nivou či šunkou!

Šampiňóny plnené hovädzím mäsom a modrým syrom

Naozajstný kulinársky poklad veľkosti sústa! Šampiňóny plnené bohatou zmesou z mletého hovädzieho mäsa, modrého syra a pažítky a pečené dozlatista uspokoja všetky vaše chuťové bunky.

Čo budete potrebovať

  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 36 až 40 malých šampiňónov (s priemerom 3 až 5 cm)
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/3 šálky rozdrobeného modrého syra
  • 1/4 šálky celozrnnej strúhanky
  • 3 lyžice nasekanej pažítky
  • 1/2 lyžičky steakového korenia
  • nasekaná čerstvá pažítka (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Odstráňte a dajte bokom nožičky zo šampiňónov.
  • Klobúčiky zo šampiňónov osoľte a dajte bokom.
  • Nasekajte nožičky a nechajte si cca 1/2 šálky, zvyšok vyhoďte.
  • Zmiešajte mleté ​​hovädzie mäso, nasekané nožičky, modrý syr, strúhanku, 3 lyžice pažítky a steakové korenie.
  • Hovädziu zmes rovnomerne naneste do klobúčikov.
  • Dajte plnené šampiňóny na grilovací pekáč do rúry a pečte 15 – 20 minút.
  • V prípade potreby posypte ďalšou pažítkou.
  • Dobrú chuť!
Šampiňóny plnené bohatou zmesou z mletého hovädzieho mäsa, modrého syra a pažítky a pečené dozlatista na tanieri.
www.beefitswhatsfordinner.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr , v ktorých vám ukážeme, ako si správne vybrať. Kto vyhral v našom porovnaní?

Portobello plnené mäsom, kukuricou a fazuľami

Ak ste milovníci tacos, tento recept si užijete! Obsahuje totiž všetky jeho príchute a ani nepotrebujete tortillu. Mäsité šampiňóny portobello plnené mletým mäsom, tacos korením, fazuľami, kukuricou, cibuľou a paprikou a zapečené s čedarom si navyše môžete pripraviť takmer kedykoľvek, pretože ich príprava je rýchla a jednoduchá.

Čo budete potrebovať

  • 6 šampiňónov portobello, bez nožičiek
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa nakrájaná na kocky
  • 1 červená paprika nakrájaná na kocky
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 lyžice taco korenia
  • 425 ml paradajkovej omáčky
  • 1 šálka mrazenej kukurice
  • 1 šálka uvarených čiernych fazule
  • 230 g strúhaného čedaru
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Odstráňte zo šampiňónov nožičky a lyžicou vyškrabnite žiabre.
  • Klobúčiky rozložte na plech, potrite olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
  • Dajte bokom.
  • V panvici na strednom plameni osmažte mleté ​​hovädzie mäso.
  • Keď je hovädzie mäso uvarené, vyberte ho z panvice a zlejte tuk.
  • Pridajte 1 lyžicu olivového oleja.
  • Keď je olej horúci, pridajte cibuľu a papriku a dochuťte soľou a korením.
  • Restujte, kým zelenina nepustí vodu a voda sa neodparí, potom zmäkne a začne zlátnuť, 5-7 minút.
  • Pridajte cesnak a taco korenie a restujte 30 sekúnd.
  • Ďalej pridajte do panvice kukuricu, čierne fazule, paradajkovú omáčku a orestované mleté ​​mäso a premiešajte.
  • Varte 2–3 minúty alebo pokiaľ sa hovädzie mäso neprehreje.
  • Ochutnajte av prípade potreby dochuťte ešte soľou a čiernym korením.
  • Klobúčiky naplňte mäsovou zmesou a vršky posypte strúhaným čedarom.
  • Pečte 15 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a šampiňóny nezmäknú.
  • V prípade potreby dokončite pod grilom na 1-2 minúty, aby sa syr zhnedol.
  • Nakoniec ozdobte čerstvými bylinkami, ako je tymian a oregano, a servírujte.
Mäsité šampiňóny portobello plnené mletým mäsom, tacos korením, fazuľami, kukuricou, cibuľou a paprikou a zapečené s čedarom, servírované na tanieri s vedľa položeným príborom.
www.foxandbriar.com

Inšpirujte sa aj tými najlepšími a pritom jednoduchými receptami na tacos , či už s mäsom alebo vegetariánskym variantom. Navyše vám poradíme, ako si vytvoriť svoju vlastnú domácu tacos placku!

Šampiňóny pečené s hovädzím mäsom, slaninou a 3 druhy syrov

Tieto plnené šampiňóny sú úplne luxusné! Mleté hovädzie mäso, slanina a 3 rôzne druhy syrov robia z tohto pokrmu dokonalé predjedlo či perfektnú desiatu, ktorú si zamilujú úplne všetci.

Čo budete potrebovať

  • 200 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • ½ cibule nakrájané nadrobno
  • ¼ lyžičky cesnakového prášku
  • 4 lyžice smotanového syra
  • 2 lyžičky kečupu
  • ½ lyžičky horčice
  • 3 plátky slaniny
  • trochu worcestrovej omáčky
  • 15 stredných až veľkých šampiňónov
  • ¼ šálky strúhaného čedaru
  • ¼ šálky strúhanej mozzarelly

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Slaninu opečte do chrumkava, nechajte odkvapkať na papierových utierkach, rozdrobte a dajte bokom.
  • Na panvici restujte mleté ​​hovädzie mäso spolu s cibuľou a cesnakovým práškom, kým nebude mäso prepečené.
  • Zvyšnú šťavu zlejte.
  • K mäsu pridajte smotanový syr a miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Pridajte kečup, horčicu, mozzarellu, worcesterskú omáčku, rozdrobenú slaninu a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Plech vyložte papierom na pečenie a naplňte každý klobúčik šampiňónov mäsovou zmesou.
  • Posypte strúhaným čedarom a pečte 20 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a šampiňóny nie sú hotové.
  • Dobrú chuť!
Plnené šampiňóny mäsom, slaninou a syrmi na papieri na pečenie.
www.spendwithpennies.com

Portobello plnené hovädzím mäsom, koriandrom a fetou

Tieto šampiňóny portobello plnené mletým hovädzím mäsom, čerstvým koriandrom, balzamikom a syrom feta sú šťavnaté, chutné a skvele poslúžia napríklad ako skvelý ľahký obed, ktorý si ideálne vychutnajte vonku na slnku.

Čo budete potrebovať

  • 8 šampiňónov portobello
  • 3 lyžice olivového oleja
  • štipka soli a korenia
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • ½ veľké červené cibule
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 500 g chudého hovädzieho mletého mäsa
  • hrsť čerstvého koriandra
  • 25 g syra feta

Postup

  • Položte šampiňóny lícom dole na plech na pečenie.
  • Potrite trochou oleja a dochuťte soľou a korením.
  • Šampiňóny otočte a odstráňte nožičky.
  • Potrite olejom, pokvapkajte balzamikovým octom a dochuťte soľou a korením.
  • Šampiňóny pečte 6 minút pri 200 stupňoch Celzia.
  • Vylejte prebytočnú tekutinu.
  • Vložte huby späť do rúry, aby zostali teplé, kým budete pripravovať náplň.
  • Na panvici na strednom plameni rozohrejte lyžičku oleja.
  • Pridajte nasekaný cesnak a na kocky nakrájanú červenú cibuľu.
  • Restujte do mäkka.
  • Pridajte mleté ​​mäso a restujte, kým nezhnedne.
  • Zbavte sa prebytočnej tekutiny.
  • Vmiešajte natrhaný koriander.
  • Do teplých šampiňónov naneste mäsovú zmes.
  • Posypte rozdrobenou fetou, okoreňte a podávajte.
Šampiňóny portobello plnené mletým hovädzím mäsom, čerstvým koriandrom, balzamikom a syrom feta na drevenom lopári s batátmi a cherry paradajkami.
www.amummytoo.co.uk

Ako si pripraviť šampiňóny na naplnenie?

  • Použiť môžete akékoľvek šampiňóny , výsledky budú vždy vynikajúce.
  • Na plnenie sú skvelé aj portobello šampiňóny , ktoré majú veľké klobúky.
  • Huby sú veľmi savé, preto ich neponárajte do vody . Namiesto toho utrite klobúčiky navlhčenými papierovými utierkami, aby ste odstránili všetky kúsky kompostu, ktoré na nich priľnú. Pokiaľ je to naozaj nutné, čo najrýchlejšie ich opláchnite pod kohútikom a okamžite ich osušte a utrite papierovými uteráky.
  • Pokiaľ chcete šampiňóny plniť, odstráňte nožičku jej miernym ohnutím.
  • Potom škrabkou na paradajky vydlabajte časť dužiny .
  • Zo šampiňónov portobello je dobré oškrabať čierne žiabre .

Šampiňón, najpestovanejší druh huby na svete. Viete, čím je pre vás prospešný? Ako spoznať nejedlý šampiňón? Či ako ho správne spracovať? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom podrobnom článku o šampiňónoch !

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.