Vianočné pečivo s kokosom: guľôčky, krémy a ďalšie!

Máte radi kokos? Jeho jemnú vôňu a vláčnu chuť?

Nie je veľa ľudí, čo by túto zdravú pochúťku rado nemalo. A preto sme pre vás pripravili kokosové cukroví.

Pozrite sa na nasledujúce recepty, ktoré stihnete aj na poslednú chvíľu a väčšinu ingrediencií máte pravdepodobne v špajze.

Inšpirujte sa našimi receptami na kokosové vianočné pečivo!

Nepečené vianočné kokosové guľky

Obľúbené guľôčky, kde sa skvele kombinuje sladká chuť kokosu s delikátnou horkosťou kakaa.

INGREDIENCIE

  • 1 salko
  • 150 g strúhaného kokosu
  • 50 g kakaa
  • sparené a olúpané mandle

POSTUP

  1. Salko premiešame s kokosom a kakaom.
  2. Pomer si môžeme upraviť podľa chuti.
  3. Vypracujeme tuhšie cesto.
  4. Vytvoríme menšie guličky a do stredu každej z nich vložíme mandľu.
  5. Vychladíme a podávame.
Kokosové koláčiky s kakaom - recept na skvelé nepečené guličky

Kokosové linecké koláčiky

Ozvláštnite tradičné linecké prídavkom kokosu. Nebudete ľutovať.

INGREDIENCIE

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 180 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • domáce marmeláda na potretie
  • kokos na plnenie (nemusí byť)
  • práškový cukor na posypanie

POSTUP

  1. Najprv si vypracujeme cesto a necháme do druhého dňa v chladničke.
  2. Druhý deň cesto vyvaľkáme a vykrajujeme naše obľúbené tvary.
  3. Rúru si predhrejeme na 180 ° C.
  4. Pečieme približne 5 až 8 minút, kým linecké nezačne zlatnúť.
  5. Necháme vychladnúť.
  6. Cukroví potrieme marmeládou.
  7. Marmeládu môžeme posypať kokosom.
  8. Zlepíme a posypeme práškovým cukrom.
Hotový recept na najlepšiu linecké koláčiky s kokosom

Kokosový krém do vianočného pečiva

Vyskúšajte tento rok ako náplň do pečiva kokosový krém. Je mimoriadne lahodný.

INGREDIENCIE

  • 0,5 l mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 150 g kokosu
  • cukor
  • maslo

POSTUP

  1. Z mlieka si uvaríme hustý puding.
  2. Vmiešame kokos.
  3. Necháme trochu vychladnúť.
  4. Podľa chuti pridáme cukor a maslo.
  5. V prípade potreby zahustíme kokosom.
Hotový recept na skvelý kokosový krém do pečiva

kokosové pusinky

ingrediencie

  1. 200 g strúhaného kokosu
  2. 3 bielky
  3. 1 limetka v bio kvalite
  4. 225 g práškového cukru
  5. 60 g hladkej múky
  6. 50 lineckých koliesok zhruba o priemere 3 centimetre ( Recepty na linecké koláčiky )

postup

  • Strúhaný kokos ľahko opražte bez tuku na panvici. Iba tak, aby chytil zlatistú farbu. Potom nechajte schladiť.
  • Predhrejte rúru na 180 ° C.
  • Na jemno nastrúhajte kôru z limetky a potom vytlačte šťavu.
  • Do misky dajte bielky a 1 lyžicu limetkovej šťavy a vyšľahajte v tuhý sneh.
  • Pridajte opražený kokos, limetkovú kôru a zostávajúce limetkovú šťavu.
  • Potom opatrne pridávajte preosiaty práškový cukor a hladkú múku a jemne premiešajte.
  • Na papierom na pečenie vyložený plech narovnajte linecké kolieska.
  • Pomocou dvoch lyžičiek dávajte na kolieska vzniknutú kokosovou hmotu (zhruba 1 lyžicu na koliesko).
  • Pečte zhruba 10 minút.

Aby linecká kolečka při pokládání kokosové směsi po plechu neklouzala, můžete pod každé z nich dát malinký kousek másla.

Kokosovým pusinkám môžete dať mnoho podôb – môžete ich máčať v rozpustenej čokoláde, dať do nich lúpanej mandle a alebo napríklad potrieť linecké koliesko marmeládou. Záleží na Vašej chuti.

Vianočné kokosové pusinky
Foto www.brigitte.de

kokosové rožteky

ingrediencie

  1. 200 g hladkej múky
  2. 100 g strúhaného kokosu
  3. 35 g zmäknutého masla
  4. 50 g práškového cukru
  5. 2 vajcia
  6. 1 vrecúško vanilkového cukru
  7. 1 vanilkový struk (možno vynechať)
  8. 1 lyžica Malibu

postup

  • Maslo a cukor vyšľahajte v penovú zmes. Potom postupne pridávajte vajcia.
  • Primiešajte strúhaný kokos, malibu a na záver postupne pridajte múku.
  • Prepracujte v hladké cesto.
  • Hotové cesto dajte do chladničky aspoň na hodinu odpočinúť.
  • Naplňte cukrárske vrecko a pretlačte.
  • Na plech vyložený papierom na pečenie tvarujte rožteky.
  • Pečte v predhriatej rúre na 160 ° C počas 12 minút.

Na tvarování rohlíčků můžete použít i strojek na těsto.

Hotové rožteky môžete máčať v čokoláde alebo je urobiť tenšie a zlepovať marmeládou či krémom.

Vynikajúci kokosové rožteky

Foto www.lecker.de

Kokosové strojkové cukroví

ingrediencie

  1. 100 ml kokosového oleja
  2. 70 g trstinového cukru
  3. 2 balíčky vanilkového cukru
  4. 1 lyžička soli
  5. 100 ml kokosového mlieka
  6. 160 g strúhaného kokosu
  7. 200 g hladkej múky
  8. 150 g práškového cukru
  9. 1 lyžica kôry z bio limetky
  10. 4 lyžice limetkovej šťavy

postup

  • Zahrejte kokosový olej, aby získal tekutú konzistenciu.
  • Utrite rozohriaty kokosový olej, trstinový cukor, vanilkový cukor, soľ a kokosové mlieko.
  • Zmiešajte 100 g strúhaného kokosu, múku a limetkovú kôru a túto zmes primiešajte ku kokosové zmesi.
  • Postupne pretlačte strojčekom a tvorte ľubovoľné tvary, pekne budú vyzerať venčeky alebo srdiečka.
  • Hotové tvary pokladajte na papierom na pečenie vyložený plech a v predhriatej rúre pečte na 200 ° C počas zhruba 20 minút.
  • Z práškového cukru a limetkovej šťavy vytvorte hustú polevu a potierajte jej hotové vary a dávajte do tanierika sa zvyšným kokosom. Tým svoje cukroví krásne ozdobíte.

Aby vzniklo jemnější těsto, kokos, který dáváte do těsta, nejprve umelte na jemný prášek.

Hotové cukroví môžete zlepovať alebo polievať čokoládou a zdobiť cukrárskym zdobením.

Strojkové kokosové cukroví

Foto www.simply-yummy.de

kokosový saláma

ingrediencie

  1. 80 g sušienok (obyčajných bez náplne)
  2. 50 g kokosu
  3. 80 g vlašských orechov
  4. 1 vajce
  5. 80 g práškového cukru
  6. 25 g kakaa
  7. 150 g masla približne 2 lyžice zmäknutého masla
  8. strúhaný kokos na obalenie

postup

  • Sušienky rozdrvte na menšie kúsky. Jednoducho to urobíte tak, že sišenky dáte do uzatvárateľného vrecka, vytlačte vzduch a uzavrite, zakryte utierkou a ľahko pobouchejte paličkou na mäso.
  • Oriešky nakrájajte alebo rozkrájajte na kúsky. Tie nemusia byť úplne malé, pretože budú tvoriť štruktúru salámy.
  • Vajcia, cukor a kakao vyšľahajte do peny.
  • V hrnci rozpustite maslo, pridajte vaječná-kakaovú zmes a zľahka povaríme.
  • Postupne pridávajte kokos, sušienky a oriešky a premiešajte. Na záver prepracujte rukami.
  • Rozložte alobal, potrite ho zmäknutým maslom a ešte teplú hmotu na neho rozložte.
  • Postláčajte a snažte sa vytvoriť tvar šišky salámy s priemerom približne 5 centimetrov.
  • Rozloženú potravinársku fóliu husto posypte strúhaným kokosom a hotový valček na neho položte a obaľte v kokose.
  • Na záver valček zabaľte do fólie a dajte chladiť aspoň na hodinu do chladničky.
  • Pred servírovaním nakrájajte na ľubovoľne hrubé plátky.

Na nepečený kokosový salám jistě vymyslíte mnoho variant. Pro pěkný kontrast a strukturu je dobré používat suroviny kontrastní barvy. Například můžete použít stejný kokosový základ bez kakaa, nahrubo nasekané mandle a čokoládové pecky na pečení. Takovýto salám můžete obalit v drcených mandlích.

Do kokosového salámy môžete zakomponovať aj nakrájané sušené ovocie. Hodili by sa napríklad marhule. Nájdete svoju obľúbenú variantu?

Tradičné kokosový saláma

Foto www.weltinmir.de Predstavili sme vám tri osvedčené recepty, ako možno pri príprave vianočného pečiva zapojiť kokos.

Okrem pridávanie do ciest a krému možno kokos využiť aj na zdobenie . Biela farba dobre ladí s tmavším sladkosťami a ako posyp na tmavé polevy.

Ak máte viac kokosu a tiež času, určite vyskúšajte kokosové rezy , po ktorých sa celá rodina utlčieme.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.