Vynikajúce recepty na bábiku zabalenú v slanine 7x inak. Aký variant si vyberiete?

Bábika je najchutnejší kus bravčového mäsa.

A vy ju môžete ešte o level povýšiť!

Vyskúšajte naše luxusné recepty na bravčovú bábiku v slanine, ktoré si zamilujete.

Či už si ju pripravíte pečenú alebo údenú, plnenú alebo glazovanú, vždy to bude delikatesa, na ktorú len tak nezabudnete.

Tak dosť rečí a poďme na to!

Bravčová bábika v slanine s marhuľovo-horčičným glazé

Šťavnatá bábika ochutená cajunským korením, obalená v chrumkavej slanine a glazovaná zmesou marhuľového džemu a hrubozrnnej horčice. Už sa vám zbiehajú sliny? Tak si s nami poďte túto sladko-slanú dokonalosť pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 700 g bravčovej bábiky
  • 1 lyžica cajunského korenia
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 6 prúžkov slaniny
  • 3 lyžice marhuľového džemu
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice

Postup

  • Bravčovú bábiku utrite so zmesou cajunského korenia a trstinového cukru a obaľte v slanine.
  • Na strednom plameni rozohrejte panvicu vhodnú do rúry, pridajte bravčovú bábiku zabalenú v slanine a opekajte, kým zo všetkých strán nezezlátne, asi 10–15 minút.
  • Preneste panvicu do rúry predhriatej na 200 °C a pečte, kým bravčové mäso nedosiahne 60 °C, asi 10–15 minút.
  • Na konci potrite mäso zmesou marhuľového džemu a horčice a potom nechajte zakryté 5 minút odpočinúť.
  • Nechajte si chutiť!
Bábika ochutená cajunským korením, obalená v chrumkavej slanine a glazovaná zmesou marhuľového džemu a hrubozrnnej horčice v panvici.
www.closetcooking.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie lahodné recepty na bravčovú bábiku . Máme pre vás veľa nevšedných variantov.

Bábika obalená v slanine s brusnicovou omáčkou

Delikátny sviatočný pokrm, ktorý si užijú všetci vaši hostia! Bravčová bábika v slanine servírovaná s domácou brusnicovou omáčkou sa stane skvelým doplnkom každého sviatočného stola.

Čo budete potrebovať

  • 700 g bravčovej bábiky
  • 8–9 plátkov slaniny
  • 1 a 1/2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Na brusnicovú omáčku:

  • 4 šálky brusníc
  • 1/2 šálky konzervovaných kúskov ananásu
  • 2 lyžice ananásovej šťavy z konzervy
  • 1 malé jablko, olúpané a nakrájané na malé kúsky
  • 2 lyžice čerstvej pomarančovej šťavy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 a 1/4 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého klinčeka
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/2 šálky vody
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • pre dodatočnú sladkosť 6 datlí namočených v horúcej vode (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Bábiku pokvapkajte olivovým olejom a rovnomerne ochuťte soľou a korením.
  • Každý plátok slaniny omotajte okolo bravčovej bábiky, pokiaľ nebude chrbát úplne zakrytý.
  • 8-9 plátkov by na to malo bez problémov stačiť.
  • Bravčové mäso dajte do ľahko vymasteného pekáča a vložte do predhriatej rúry.
  • Pečte 20 minút alebo pokiaľ vnútorná teplota bábiky nedosiahne 68°C.
  • Počas pečenia nezabudnite bábiku raz až dvakrát potrieť výpekom z pekáča.
  • Na posledné asi 2 minúty pečenia zmeňte nastavenie rúry na funkciu gril, aby bola slanina chrumkavá.
  • Vyberte bábiku z rúry, prikryte alobalom a nechajte 5 minút odpočívať.
  • Nakrájajte a polejte domácou brusnicovou omáčkou.
  • Brusnicovú omáčku si pripravíte tak, že datle namočíte na 10 minút do horúcej vody.
  • Olúpte vrchnú vrstvu datlí a vnútro roztlačte v miske do hladka.
  • Akonáhle to urobíte so všetkými datlami, malo by ste mať konzistenciu podobnú paste. (Tento krok je voliteľný. Pokiaľ nepridáte datle, omáčka bude kyslá s trochou sladkosti z ananásovej šťavy).
  • Dajte hrniec na stredný plameň a vložte dovnútra brusnice, vodu, citrónovú kôru, nakrájané jablká, ananás, pomarančovú a ananásovú šťavu, škoricu, klinčeky, muškátový oriešok a soľ.
  • Priveďte do varu na strednom až vysokom ohni.
  • Zmes nechajte variť 7 minút, alebo pokiaľ brusnice nezačnú pukať a praskať.
  • Ako sa zmes zahrieva, všetky ingrediencie sa zvaria a zhustnú do lahodnej omáčky.
  • Prilejte čerstvú citrónovú šťavu.
  • Dobrú chuť!
Bábika v slanine servírovaná s domácou brusnicovou omáčkou na tanieri s vedľa položeným nožom.
www.healthylittlepeach.com

Máme pre vás aj skvelé recepty na zaváranie brusníc ! Poradíme vám, ako si ich zavariť v umývačke alebo rúre, alebo ako pripraviť ten najlepší džem.

Bravčová bábika plnená šampiňónmi a špenátom v smotanovej omáčke z kozieho syra

Šťavnatá bravčová bábika obalená v chrumkavej slanine, plnená chutnou zmesou šampiňónov a špenátu, podávaná s krémovou omáčkou z kozieho syra a dijonskej horčice je úplnou lahôdkou, ktorú jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

Na náplň:

  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica oleja
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 340 g šampiňónov, nahrubo nakrájaných
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 1 lyžička tymiánu, nasekaného
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 280 g špenátu, nahrubo nakrájaného

Na bábiku:

  • 500 g bravčovej bábiky, zbavené tuku
  • 12 prúžkov slaniny

Na omáčku:

  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky mlieka
  • 170 g kozieho syra, rozdrobeného
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  • Najprv si pripravte náplň.
  • Rozpustite maslo a rozohrejte olej na panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte cibuľu a šampiňóny a restujte, kým šampiňóny nepustia tekutinu a tekutina sa neodparí, asi 10-15 minút.
  • Potom pridajte cesnak a tymián, restujte do rozvoňania, asi minútu a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Pridajte špenát, nechajte zvädnúť a vodu uvoľnenú zo špenátu použite na odglazovanie panvice.
  • Varte, kým sa voda zo špenátu neodparí, asi 3–5 minút.
  • Dajte panvicu stranou.
  • Bábiku pozdĺžne rozrežte takmer celú, ponechajte asi 1 cm.
  • Otvorte ju ako knihu a roztlčte kuchynskou paličkou, kým nebude rovnomerne tenká, asi 1 cm.
  • Rozložte náplň na bábiku a ponechajte cca centrimeter voľný okolo okrajov.
  • Bábiku pozdĺžne zrolujte.
  • Slaninu rozložte na papier na pečenie tak, aby sa okraje trochu prekrývali, položte na ňu zrolovanú bábiku a pomocou papiera na pečenie slaninu ľahko zrolujte okolo bábiky.
  • Umiestnite bábiku na mriežku na plech švom dole a pečte v predhriatej rúre na 200 ° C, kým nedosiahne 63-71 ° C v závislosti na tom, ako veľmi ju chcete mať prepečenú, asi 40 minút.
  • Pokiaľ slanina nie je dokonale chrumkavá, pečte ešte niekoľko minút, kým nebude.
  • Vyberte z rúry, zakryte alobalom a nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Medzitým rozpustite maslo v hrnci na strednom plameni, kým nezpení, vmiešajte múku a opekajte do svetlo zlatohnedej farby.
  • Potom pridajte mlieko a varte, kým zmes nezhustne.
  • Pridajte kozí syr a varte, kým sa nerozpustí.
  • Vmiešajte citrónovú šťavu, horčicu a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Nakrájanú bábiku servírujte s omáčkou.
Bravčová bábika obalená v chrumkavej slanine, plnená chutnou zmesou šampiňónov a špenátu, podávaná s krémovou omáčkou z kozieho syra a dijonskej horčice na tanieri.
www.closetcooking.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Údená bábika plnená nivou a jablčným pyré

Skúste bravčovú bábiku naplniť nivou a jablčným pyré, zabaliť do slaniny a vyúdiť na grile do úplnej dokonalosti. Hit tohtoročných grilovačiek!

Čo budete potrebovať

  • 550 g bravčovej bábiky
  • 140 g slaniny
  • 5 lyžíc jablčného pyré
  • 60 g nivy
  • 3 lyžice BBQ korenia

Postup

  • Z bábiky odrežte všetky striebristé blany.
  • Položte bábiku naplocho na doštičku a držte ju jednou rukou.
  • Druhou rukou nožom vytvorte vrecko po celej dĺžke bábiky, ale zastavte sa 1 cm od každého konca.
  • Vrecko naplňte nivou a jablčným pyré.
  • BBQ korenie naneste rovnomerne na všetky strany mäsa.
  • Dajte pozor, aby ste náplň nevyliali.
  • Okolo mäsa omotajte slaninu a zviažte kuchynským povrázkom.
  • Rozpáľte svoj gril, pripravte ho na nepriamy ohrev a nechajte ho bežať na 130 °C.
  • Pridajte niekoľko kúskov dreva na údenie.
  • Bábiku jemne položte na gril na nepriamy ohrev a uistite sa, že otvor vrecka smeruje nahor.
  • Uďte asi 1 hodinu, kým vnútorná teplota bábiky nedosiahne 62-65 ° C.
  • Potom ju presuňte na priamy ohrev a grilujte 1 minútu z každej strane.
  • Preneste na doštičku a nechajte 5 minút odpočinúť.
  • Nakrájajte a podávajte.
Plnená údená bábika servírovaná na tanieri s plnkou, uhorkou a čerstvou pažítkou.
www.hankstruebbq.com

Bravčová bábika pečená v slanine s korenistou omáčkou

Bábika s čerstvou šalviou zabalená v chrumkavej slanine a servírovaná s korenistou omáčkou je istota, ktorej nikto neodolá. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 320 g bravčovej bábiky
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • rastlinný olej
  • 6 lístkov šalvie
  • 4 plátky slaniny
  • 1 guličiek zeleného korenia (z pohára)
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 250 g brokolice
  • 150 g tagliatelle
  • 10 g masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C.
  • Bravčové mäso umyte, osušte, odrežte tuk a šľachy, osoľte, okoreňte a opečte zo všetkých strán na rozpálenej panvici s olejom.
  • Vyberte, zakryte lístky šalvie a zabaľte slaninou.
  • Vložte do predhriatej rúry a pečte asi 30 minút, kým nebude bábika hotová.
  • Do hrnca vložte guličky zeleného korenia a zalejte smotanou.
  • Varte asi 10 minút na strednom plameni.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Ružičky brokolice prepláchnite, nakrájajte a blanšírujte asi 7 minút vo vriacej osolenej vode.
  • Sceďte, prepláchnite v studenej vode a nechajte úplne odkvapkať.
  • Cestoviny uvarte vo vriacej osolenej vode do al dente.
  • Bábiku vyberte z rúry, nechajte krátko odpočinúť a nakrájajte na plátky.
  • V inej panvici rozpustite maslo a krátko na ňom opečte brokolicu.
  • Scedené cestoviny a bábiku dajte na taniere, ozdobte brokolicou a podávajte preliate omáčkou.
Bábika s čerstvou šalviou zabalená v chrumkavej slanine a servírovaná s korenistou omáčkou, brokolicou a cestovinami na tanieri.
www.eatsmarter.com

A čo napríklad recepty na hovädzie mäso na koreni , ktoré ocenia aj tí najväčší gurmáni? Vyskúšajte variant s trhaným mäsom, ázijskú restovanú zmes aj kvalitné steaky.

Bábika v slanine s medovými zelenými fazuľkami

Tak toto je úplná delikatesa! Pečená bravčová bábika obalená v slanine a podávaná so zelenými fazuľkami s medom a opečenými mandľami. Môže byť niečo lepšie?

Čo budete potrebovať

  • ¼ šálky čerešňového džemu
  • 1 lyžička červeného vínneho octu
  • 500 g bravčovej bábiky
  • 10 plátkov slaniny
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 230 g zelených fazuliek, podľa potreby orezaných
  • ¼ šálky kuracieho vývaru
  • 2 lyžice medu
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ šálky nakrájaných mandlí, opečených

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Vyložte plech na pečenie alobalom.
  • Na alobal položte mriežku a dajte bokom.
  • V malej miske zmiešajte čerešňový džem a ocot; dajte bokom.
  • Odrežte tuk z bábiky.
  • Položte plátky slaniny vedľa seba na pracovnú plochu tak, aby sa mierne prekrývali.
  • Bábiku položte krížom na slaninu a zrolujte, slaninu omotajte okolo bábiky.
  • Umiestnite bábiku na mriežku na plechu tak, aby švy slaniny boli položené smerom dole.
  • Pečie 20 minút.
  • Vrch bábiky potrite zmesou čerešňového džemu a octu.
  • Pečte ďalších 5 až 10 minút alebo pokiaľ nebude slanina chrumkavá a teplomer s okamžitým odpočtom vložený do stredu bábiky neukáže 63 stupňov Celzia.
  • Vyberte z rúry a nechajte 3 minúty odstáť.
  • Medzitým vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte zelené fazuľky.
  • Opekajte a miešajte 3 až 5 minút alebo len do chrumkava.
  • Pridajte vývar, med a soľ.
  • Varte a miešajte ešte asi 3 minúty alebo pokiaľ sa tekutina takmer neodparí.
  • Vmiešajte mandle.
  • Bábiku nakrájajte a podávajte so zelenými fazuľkami.

Bravčová bábika obalená v slanine a podávaná so zelenými fazuľkami s medom a opečenými mandľami na tanieri s vidličkou.
www.eatingwell.com

Bravčová bábika plnená pestom, špenátom a syrom

Naplňte svoju bábiku luxusnou zmesou bazalkového pesta, parmezánu a baby špenátu, zabaľte ju do slaniny, orestujte a upečte v rúre. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 10 prúžkov slaniny
  • 500 g bravčovej bábiky
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1/3 šálky bazalkového pesta
  • 1 šálka strúhaného parmezánu
  • 1 šálka čerstvého baby špenátu

Postup

  • Predhrejte rúru na 220°C.
  • Prúžky slaniny pozdĺžne rozložte na alobal s rozmermi 38 x 25 x 2,5 cm tak, aby sa mierne prekrývali.
  • Bábiku pozdĺžne narežte stredom a ponechajte si asi centimeter od spodu.
  • Bábiku otvorte ako knihu a naklepte ju paličkou na hrúbku cca centimeter.
  • Na stred slaniny položte kolmo bábiku.
  • Bábiku posypte čiernym korením.
  • Potrite pestom a na pesto nasypte syr a položte baby špenát.
  • Bábiku zatvorte a obaľte ju slaninou.
  • Zviažte kuchynským povrázkom v cca 7 cm intervaloch.
  • Konce zaistite špáradlami.
  • Opečte bábiku na panvici zo všetkých strán, asi 8 minút.
  • Dajte ju do pekáča a pečte, kým teplomer vložený do stredu mäsa neukáže 63 ° C, 17-20 minút.
  • Odstráňte povrázok a špáradlá a pred krájaním nechajte 5 minút odstáť.
  • Užite si to!
Nakrájaná plnená bábika s hrachovými strukami na doske s nožom.
www.tasteofhome.com

Máte radi zaujímavé chuťové kombinácie? Milujete šťavnatú chuť mäsa? Vyskúšajte naše osvedčené aj nevšedné recepty na mäsové rolády !

A ako vám naše dnešné recepty na bravčovú bábiku v slanine chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.