Najchutnejšie recepty na nátierky na hrianky, ktoré je radosť si namazať. Skúste ich všetky!

Poznáte to, doma sa váľa chlieb od včera a vy premýšľate čo s ním.

Do hlavnej role sa náhle dostávajú hrianky. Ale čo k nim?

Nebojte sa s nami vyskúšať tieto známe a možno aj nepoznáme recepty na hriankové nátierky.

Ich chute vás milo prekvapia.

Lososová nátierka

Údený losos a chrumkavá hrianka idú krásne dohromady. Na to, aby ste si túto kombináciu mohli vychutnať, stačí pár jednoduchých krokov a nátierka na hrianku je pripravená.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g smotanového syra
  2. 1 balenie údeného lososa (nakrájaný na malé kúsky)
  3. 1 lyžica kapary
  4. Nakrájanú pažítku
  5. 2 lyžičky kôpru (mletého)
  6. 1 lyžica citrónovej šťavy
  7. 3 strúčiky cesnaku
  8. Štipka mletého korenia

Postup

  1. Smotanový syr rozmiešame dohladka v miske
  2. K syru prelisujeme cesnak a pridáme všetky zvyšné ingrediencie
  3. Nátierku dôkladne premiešame a necháme 30 minút odpočinúť.

Podávajte na hrianke upečené nasucho v teplovzdušnej rúre alebo hriankovači, výsledok nebude tak mastný.

Krémová nátierka na noži av hrnčeku s kaparmi.
Zdroj: thespruceeats.com

Pikantná syrová nátierka na hrianky

Ak ste milovníci štipľavej kuchyne a hrianku si bez cesnaku jednoducho nedokážete predstaviť? Nezúfajte! Tento recept je pre vás to pravé orechové.

Čo budeme potrebovať

  1. 230 g strúhaného čedaru
  2. 70 g smotanového syra
  3. 3 lyžice majonézy
  4. 2 lyžice kyslej smotany
  5. 4 strúčiky cesnaku
  6. 1 lyžička chilli (nepovinné)
  7. ¼ lyžičky údené papriky
  8. ¼ lyžička kajenského korenia

Postup

  1. V mise zmiešame smotanový syr, čedar, majonézu, kyslú smotanu, papriku, korenie a pretlačený cesnak
  2. Ingrediencie miešajte dohladka vidličkou alebo v kuchynskom robote
  3. Nechajte v chladničke odpočinúť aspoň 1 hodinu

Nátierka bude najlepšia, ak jej pripravíte s troch denným predstihom a bude mať čas sa uležať.

Syrová nátierka s bagetou a krekrami.
Zdroj: tastecooking.com

Broskyňová nátierka

Mohlo by sa zdať, že broskyňa nemá na hrianke čo robiť. Opak je, ale pravdou. Skvele dochutená nátierka nadchne vaše chuťové poháriky a vy sa budete pýtať, prečo ste ju nevyskúšali už skôr.

Čo budeme potrebovať

  1. 230 g smotanového syra
  2. 100 gramov marhuľového džemu
  3. ¼ lyžičky soli
  4. ¼ lyžičky korenia
  5. 1 lyžičku mletej pažítky
  6. 1 lyžičku mletej cibule v prášku

Postup

  1. Smotanový syr a džem pridáme do misky a premiešame
  2. Pridáme pažítku, cibuľu, soľ, korenie a poriadne spolu premiešame
  3. Keď je nátierka hotová, uložíme ju na 30 minút odležať do chladničky

Nátierku možno podávať aj na opečenom toaste a slaných krekroch ako pohostenie, keď príde návšteva .

Krémová nátierka v miske s hriankou.
Zdroj: aninas-recipes.com

Toastová nátierka z karfiolu

Táto skvelá zdravá alternatíva, poteší nielen vás, ale aj vašich priateľov vegetariánov.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g karfiolových ružičiek
  2. 2 lyžice olivového oleja
  3. ½ lyžičky soli
  4. 120 g kozieho syra (môžete nahradiť klasickým smotanovým syrom)
  5. ½ lyžičky korenia
  6. 1 lyžica pažítky a petržlenu

Pokyny

  1. Predhrejeme si rúru na 200 stupňov
  2. Vo veľkej mise zmiešame karfiolové ružičky s olivovým olejom a soľou
  3. Karfiol rozprestrieme na plech a dáme piecť do rúry
  4. Pečieme približne 20 minút, kým karfiol nie je zlatistý a mäkký
  5. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
  6. Do vychladnutého karfiolu pridáme kozí syr a korenie
  7. Nátierku dohladka spracujeme v kuchynskom robote alebo tyčovým mixérom
  8. Nakoniec vmiešame pažítku a petržlen
  9. Hotovú nátierku necháme odpočinúť a dozdobíme olivovým olejom a kúskami korenia

Nie je nič lepšie ako domáce pečivo. Skúste tento osvedčený recept na domáce bagely a vaša nátierka nebude chutiť nikdy lepšie!

Nátierka z karfiolu a opečeným chlebom.
Zdroj: closetcooking.com

Cuketová nátierka na hrianky

Táto nátierka sa stala hitom dnešných dní. Je super rýchla, super jednoduchá a super zdravá. U tejto nátierky z cukety nemôžeme nájsť jediné negatívum, a preto ju jednoducho musíte skúsiť!

Čo budeme potrebovať

  1. 800 g cukety (neolúpané a nastrúhané)
  2. 60 g nasekanej petržlenovej vňate
  3. 30 ml červeného vínneho octu
  4. 15 ml olivového oleja
  5. 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  6. Soľ
  7. korenie
  8. 30 g jemne nasekaných pekanových orechov (môžu byť aj kešu alebo vlašské)

Postup

  1. Cuketu postrúhame, nasolíme a necháme 30 minút oddýchnuť
  2. Z cukety potom vytlačíme všetku prebytočnú vodu
  3. Cuketu, petržlen, ocot, olej, cesnak, soľ a korenie dáme do jednej misy a zmiešame dohromady
  4. Na miešanie použijeme kuchynského robota alebo mixér
  5. Do vzniknutej nátierky nakoniec vmiešame orechy
  6. Nátierku uložíme do chladničky a necháme odpočinúť.

Toto je skvelá nátierka ak je niekto z vašich priateľov vegan.

Cuketová nátierka natretá na hrianke.
Zdroj: autostraddle.com

Mäsová nátierka

Samozrejme sme nezabudli ani na našich mäsožravcov a milovníkov mäsa. Hrianková nátierka z mäsa je skvelým variantom, keď neviete čo so zvyšným mäsom od obeda a chlebom od včera. Jednoducho opečte chlieb a k nej si urobte túto výbornú nátierku.

Čo budeme potrebovať

  1. 450 g pečeného hovädzieho mäsa
  2. 60 g cibule (nahrubo nakrájané)
  3. 40 g stopkového zeleru (nahrubo nakrájaný)
  4. 5 kyslých uhoriek
  5. 150 g majonézy
  6. 1 lyžica kyslého uhorkového nálevu
  7. ½ mletej cibule v prášku
  8. 1 lyžička korenia
  9. ½ lyžičky soli

Postup

  1. Hovädzie mäso, cibuľu, stopkový zeler a uhorky spoločne rozomelieme v kuchynskom robote, kým nebudú dohladka zmiešané
  2. Do vzniknutej zmesi pridáme majonézu, cibuľové korenie, korenie, soľ, trochu kyslého láku a znova premiešajte
  3. Nátierku necháme v chladničke odpočinúť aspoň 1 hodinu

Opečte dva toasty, potrite ich maslom alebo majonézou, pridajte hlávkový šalát, namažte nátierku a navrch nakrájajte červenú cibuľu. Hrianky spojte dohromady a prerežte na pol. A máte skvelú desiatu.

Hovädzia nátierka na opečenom toaste.
Zdroj: freepick.com

Pivná nátierka na hrianky

My ako národ pivárov nesmieme zabudnúť na nátierku z piva. Tá sa môže pýšiť svojou špecifickou chuťou, ktorú jej dodáva pivo. Niekto ju bude milovať hneď, niekto jej bude musieť prísť na chuť, ale nakoniec si ju zamiluje každý.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g výrazného čedaru (nakrájaný na kocky)
  2. 1 lyžica worcesterskej omáčky
  3. 1 lyžička horčica
  4. 2 strúčiky cesnaku
  5. Soľ
  6. Korenie
  7. 200 ml čierneho piva (môžete použiť aj nealkoholické)

Postup

  1. Syr v kuchynskom robote nasekáme nadrobno
  2. Pridáme worcesterskú omáčku, horčicu, prelisovaný cesnak, soľ a korenie
  3. Zmes premiešame
  4. Začneme pomaly pridávať pivo a stále nátierku premiešavame
  5. Nátierka musí byť hladká a roztierateľná
  6. Necháme odpočinúť v chladničke aspoň 30 minút, kým budeme podávať

Ku skvelému výsledku je potrebné mať skvelý hriankovač. Pozrite sa na recenzie najlepších piatich hriankovačov a vyberte si ten pravý.

Nadýchaná pivná nátierka s chlebom a krekrami.
Zdroj: browneyedbaker.com

Aby nezostalo len pri nátierkach na hrianky, tak celú večeru môžete dovŕšiť výborným šalátom. Vyskúšajte tieto výborné recepty na rukolové šaláty a vaša večera nebude mať chybu.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.