Výborné recepty na hubové cestoviny, ktoré nikdy nesklamú. Presvedčte sa sami!

Znovu sa chystáte variť cestoviny, ale chceli by ste ich tentorkát niečím spestriť?

Potom vyskúšajte naše recepty na cestoviny s hubami 6x inak!

Sú jednoduché na prípravu, božsky chutia aj vyzerajú a potešia celú vašu rodinu.

Ochutnajte variant s brokolicou a shiitake, hríbikmi či šampiňónmi s mletým mäsom.

Pochutnáte si!

Zapečené cestoviny so špenátom, hubami a syrom

Cestoviny s luxusnou smotanovou omáčkou s baby špenátom, hubami restovanými na masle a parmezánom zapečené do dokonalosti sú plné chuti a navyše ľahké na prípravu, takže ich zvládnete uvariť takmer kedykoľvek!

Čo budete potrebovať

  • 340 g cestovín, nevarených
  • 2 lyžice masla
  • 1 malá cibuľa nakrájaná na kocky
  • 500 g húb podľa vašej voľby, nakrájaných na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 šálky baby špenátu
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1/2 šálky zeleninového vývaru alebo vody
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 1/4 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 1 šálka mozzarelly
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale; dobre sceďte.
  • Dajte bokom.
  • Vo veľkej panvici na strednom plameni rozpustite maslo.
  • Cibuľu a huby restujte na masle 2-3 minúty alebo pokiaľ nie sú huby mäkké.
  • Pridajte cesnak, baby špenát, talianske korenie, soľ a korenie a varte ďalšiu minútu.
  • Pridajte múku a miešajte, kým ľahko nezhnedne, asi 1 minútu.
  • Postupne zašľahajte zeleninový vývar a potom smotanu a za stáleho šľahania varte asi 1-2 minúty.
  • Tesne pred vypnutím sporáka vmiešajte parmezán.
  • Uvarené cestoviny nalejte do veľkej zapekacej misy 33×23 cm.
  • Zalejte špenátovo-hubovou omáčkou.
  • Posypte mozzarellou.
  • Pečte 18–20 minút alebo pokiaľ pokrm nebude hotový.
  • Nechajte si chutiť!
Cestoviny zapečené s luxusnou smotanovou omáčkou s baby špenátom, hubami restovanými na masle a parmezánom v zapekacej mise.
www.gimmedelicious.com

Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty na zapekané cestoviny . Vyskúšajte rôzne kombinácie chutí a ingrediencií!

Cestoviny so šampiňónmi a mletým mäsom v paradajkovo-syrovej omáčke

Zakončite svoj deň vynikajúcou miskou plnou cestovín s orestovanými šampiňónmi a mletým bravčovým mäsom v bohatej paradajkovo-syrovej omáčke. Lahôdka!

Čo budete potrebovať

  • 11 g kuracieho bujónu
  • 50g smotanového syra, zmäkčeného
  • 200 g cestovín tortiglioni
  • 80 g šampiňónov
  • 32 g paradajkového pretlaku
  • 5 g bazalky
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 40 g syra čedaru
  • olivový olej
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Dajte variť vodu v kanvici.
  • Rozpáľte veľkú širokú panvicu (najlepšie nepriľnavú) na vysokom plameni s kvapkou olivového oleja.
  • Na rozpálený olej pridajte nakrájané šampiňóny a štipku soli.
  • Restujte 3-4 minúty za občasného miešania, kým šampiňóny nezezlátnu.
  • Zatiaľ čo sa šampiňóny varí, pridajte tortiglioni do hrnca s prevarenou vodou s veľkou štipkou soli a priveďte do varu na vysokom plameni.
  • Tortiglioni varte 10-12 minút.
  • Uvarené cestoviny sceďte a ponechajte si veľkú šálku vody z varenia cestovín.
  • Dajte variť ďalšiu vodu v kanvici.
  • Akonáhle šampiňóny zozlatnú, znížte plameň na stredne vysoký a pridajte mleté ​​bravčové mäso.
  • Restujte 3–4 minúty, alebo kým nezhnedne, počas toho ho vareškou lámte na menšie kúsky.
  • Medzitým si olúpte a nakrájajte najemno cesnak.
  • Kurací bujón a paradajkový pretlak rozpustite v 300 ml prevarenej vody.
  • Akonáhle je bravčové mäso opečené, pridajte nasekaný cesnak a restujte 30 sekúnd.
  • Pridajte paradajkový vývar a varte 4–5 minút alebo kým omáčka nezhustne na konzistenciu ragú
  • Zatiaľ čo ragú hustne, nastrúhajte čedar.
  • Bazalku nakrájajte najemno vrátane stoniek
  • Akonáhle ragú zhustne, pridajte smotanový syr.
  • Scedené tortiglioni pridajte do panvice so štipkou škrobovej vody a dochuťte soľou a korením.
  • Premiešajte.
  • Pokiaľ sa vám omáčka zdá trochu suchá, pridajte ešte trochu škrobovej vody.
  • Cestoviny so šampiňónmi a mäsom podávajte posypané strúhaným syrom a nasekanou bazalkou.
  • Okoreňte mletým čiernym korením a servírujte.
Cestoviny s orestovanými šampiňónmi a mletým bravčovým mäsom v bohatej paradajkovo-syrovej omáčke na tanieri s vidličkou.
www.gousto.co.uk

A čo také recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou ? Neváhajte, sú delikátne!

Tagliatelle s hríbikmi a parmezánom

Kombinácia cestovín a hríbikov je úplne neodolateľná! Vyskúšajte tento recept na taliansku klasiku, ktorá sa navyše neuveriteľne ľahko pripravuje. Potrebujete naň iba hríbiky, víno, cesnak, bylinky a cestoviny.

Čo budete potrebovať

  • 400 g tagliatelle, čerstvých alebo sušených
  • 500 g čerstvých hríbikov
  • ½ pohára bieleho vína
  • 3-4 čerstvého tymiánu alebo petržlenovej vňate
  • 2-3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • strúhaný parmezán (voliteľne)

Postup

  • Dajte variť vodu na cestoviny.
  • Akonáhle sa voda začne variť, pridajte soľ.
  • Hríbikom odrežte nožičky.
  • Huby neoplachujte vodou, pretože ju huba absorbuje.
  • Prípadné nečistoty môžete odstrániť malou kefkou alebo vlhkou handričkou.
  • Hríbiky nakrájajte na kúsky
  • Na olivovom oleji orestujte olúpané strúčiky cesnaku.
  • Až cesnak zozlatne, vyberte ho a pridajte hríbiky.
  • Restujte ich asi 3-4 minúty, kým nezačnú hnednúť.
  • Pridajte víno a čerstvé bylinky, zvýšte plameň a varte, kým sa alkohol neodparí.
  • Znížte plameň a pridajte soľ a korenie.
  • Pokračujte vo varení asi ďalších 10-15 minút.
  • Akonáhle sú huby uvarené, znížte teplotu a pridajte maslo.
  • Keď sa maslo rozpustí, zložte panvicu z platne.
  • Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode, odoberte pohár vody z varenia cestovín, ktorý použijete neskôr, potom zlejte a pridajte cestoviny do panvice s hubami a maslom.
  • Všetko zmiešajte na miernom ohni.
  • Cestoviny veľmi rýchlo vsakujú tekutinu, takže pokiaľ sa vám zdajú príliš suché, pridajte po troškách trochu vody z varenia cestovín, kým nedosiahnete správnu krémovosť.
  • Ihneď podávajte so strúhaným parmezánom.
Cestoviny s hríbikmi na tanieriku s vidličkou.
www.the-pasta-project.com

Fettucine s brokolicou, shiitake hubami a miso pastou

Vynikajúci vegetariánsky recept na cestoviny s krémovou omáčkou z bielej miso pasty, s shiitake hubami a restovanou brokolicou. Všetko zvládnete pripraviť iba za 30 minút a vďaka tomu sú perfektnou večerou o všedných dňoch.

Čo budete potrebovať

  • 500 g fettuccine (alebo cestovín podľa výberu)
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 4 šálky nakrájaných ružičiek brokolice
  • 170 g húb shiitake, zbavených stopiek a nakrájaných na plátky
  • 1/8 lyžičky soli
  • 3 lyžice masla
  • 4 nasekané strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 šálky mlieka podľa výberu (plnotučné mlieko, nesladené mandľové mlieko…)
  • 3 lyžice biele miso pasty
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia

Postup

  • Cestoviny varte vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou za občasného miešania, kým nie sú al dente.
  • Nechajte si 1 šálku vody z varenia cestovín a zvyšok sceďte.
  • Uvarené cestoviny dajte späť do hrnca.
  • Medzitým rozohrejte olej vo veľkej panvici na strednom plameni.
  • Pridajte brokolicu a huby a restujte 7 až 8 minút, kým nebudú chrumkavé.
  • Osoľte a preložte do misy.
  • Na panvicu pridajte maslo a cesnak.
  • Akonáhle sa maslo rozpustí, zašľahajte múku.
  • Zmes restujte 1 až 2 minúty, aby ste odstránili chuť surovej múky.
  • Pridajte mlieko a miso pastu a šľahajte do hladka.
  • Zvýšte teplotu, aby sa zmes priviedla do varu.
  • Varte 2 až 3 minúty, kým omáčka nezhustne a miso pasta sa nerozpustí.
  • Odoberte z ohňa a vmiešajte citrónovú šťavu a čierne korenie.
  • Uvarené cestoviny prelejte omáčkou a dobre premiešajte.
  • Prilievajte odloženú vodu z varenia cestovín po ½ šálke a priebežne miešajte, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
  • Vmiešajte šampiňóny s brokolicou a podávajte.
Cestoviny s krémovou omáčkou z bielej miso pasty, s shiitake hubami a restovanou brokolicou na tanieri s vidličkou.
www.dishingouthealth.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie nerezových panvíc . Ako si vybrať tú svoju naj?

Cestoviny so šampiňónovou omáčkou a kuracím mäsom

Pripravte si tieto ľahké cestoviny s kúskami kuracieho mäsa a šampiňónmi. Zaručene sa stane hitom vašej kuchyne a to nielen vďaka svojej jednoduchosti, ale aj vďaka úžasnej chuti.

Čo budete potrebovať

  • 500 g cestovín (rotini alebo farfalle)
  • 700 g kuracích pŕs alebo stehien, nakrájaných na 4 cm kúsky
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice rastlinného oleja, v prípade potreby viac
  • 1 šálka nakrájanej cibule
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 450 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 šálka smotany
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1 šálka nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 šálka strúhaného parmezánu

Postup

  • Cestoviny varte podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú al dente.
  • Sceďte a dajte bokom.
  • Kuracie kúsky okoreňte paprikou, soľou a čiernym korením.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte mäso a opekajte ho zo všetkých strán dozlatista, asi 3-4 minúty z každej strany.
  • Vyberte mäso z panvice.
  • Pokiaľ v panvici nezostal žiadny olej, trochu pridajte.
  • Potom pridajte cibuľu a 2 lyžice kuracieho vývaru a za stáleho miešania varte a zoškrabujte kúsky z dna panvice.
  • Akonáhle je cibuľa mäkká, pridajte šampiňóny a za častého miešania restujte, kým nepustia šťavu a nie sú mäkké.
  • Vmiešajte nasekaný cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd.
  • Pridajte mäso späť do panvice, zalejte zvyšným kuracím vývarom a smotanou a priveďte zmes do varu.
  • Nechajte variť 7-10 minút alebo kým omáčka mierne nezhustne.
  • Do panvice pridajte uvarené cestoviny a jemne premiešajte.
  • Varte na strednom plameni 3-5 minút.
  • Do cestovín vmiešajte citrónovú kôru, citrónovú šťavu a nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte soľou a korením.
  • Nalejte cestoviny do misiek a podávajte ich so strúhaným parmezánom a ďalšou petržlenovou vňaťou.
  • Dobrú chuť!
Cestoviny s kúskami kuracieho mäsa a šampiňónmi na tanieri s vidličkou, ozdobené čerstvými bylinkami.
www.theendlessmeal.com

Špagety s pancettou, hubami a parmezánom

Tieto cestoviny s hubami a pancettou sú ideálnym receptom, ktorý môžete použiť buď ako jednoduchú večeru počas pracovného týždňa, ale aj ako pokrm na slávnostnú príležitosť, pretože vyzerá aj chutí úplne skvele.

Čo budete potrebovať

  • 6 strúčikov lisovaného cesnaku
  • ¼ šálky kvalitného olivového oleja
  • ¼ lyžičky vločiek červeného chilli
  • 170 g nakrájanej pancetty
  • 200 g húb vašej voľby, nakrájaných a očistených
  • 1 balenie špaget
  • 1 lyžica soli a korenia podľa chuti
  • 1 šálka čerstvo nastrúhaného parmezánu

Postup

  • Naplňte veľký hrniec vodou a dajte na sporák variť.
  • Do veľkej panvice na strednom plameni pridajte olivový olej a vločky červeného chilli a zahrievajte asi 3 minúty, aby sa chilli uvoľnilo do oleja.
  • Teraz pridajte pancettu a restujte, kým pancetta nezačne chrumkať, asi 5 minút.
  • Pridajte huby a restujte, kým nie sú mierne mäkké (asi 5 minút).
  • Znížte teplotu na minimum a pridajte cesnak.
  • Akonáhle sa voda na cestoviny začne variť, pridajte do vody poriadnu hrsť soli a potom špagety.
  • Varte podľa návodu do al dente.
  • Akonáhle sú cestoviny vo vode a niekoľko minút sa varí, vezmite hrnček na a naberte ho vodou z varenia cestovín.
  • Dajte bokom.
  • Z hrnca naberte aj naberačku plnú vody a pridajte ju do panvice k hubám a pancette a dobre premiešajte.
  • Rezervovaná voda v hrnčeku je len pre prípad, že by cestoviny boli neskôr suché, keď ich pridáte k pancette a hubám.
  • Akonáhle sú cestoviny uvarené, sceďte ich a pridajte do panvice s hubami.
  • Dobre premiešajte.
  • Pridajte soľ a korenie.
  • Cestoviny v panvici prehadzujte niekoľko minút na miernom ohni a potom panvicu zložte z ohňa.
  • Pokiaľ sú cestoviny suché, pridajte do k nim ½ hrnčeka rezervovanej vody z varenia cestovín a premiešajte.
  • Takto pokračujte, pokiaľ nebudete mať vlhké cestoviny.
  • Pridajte ½ šálky parmezánu, trochu čerstvého mletého korenia a posypte soľou.
  • Podávajte s extra parmezánom.
  • Užite si to!
Špagety s hubami a pancettou na panvici.
www.keepingitsimpleblog.com

Pripravili sme si pre vás aj 7 luxusných receptov na cestoviny carbonara s krémovou vaječnou omáčkou a parmezánom. To jednoducho musíte ochutnať!

A ako sa vám naše dnešné recepty na cestoviny s hubami páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.