Skvelé recepty na pečivo z pistácií pre každú príležitosť, po ktorom sa len zapráši. Inšpirujte sa!

Tiež milujete chuť a vôňu orieškov? Ak znie vaša odpoveď áno, potom rozhodne vyskúšajte recepty na pistáciové pečivo.

Inšpirujte sa v našom článku, kde nájdete výber tých najzaujímavejších a najlahodnejších pochúťok, po ktorých sa budete olizovať až za ušami.

Urobte radosť nielen svojim chuťovým pohárikom, ale aj svojej rodine či priateľom.

Tieto lahôdky sa hodia na akúkoľvek príležitosť, či už je to oslava narodenín, popoludňajší čajový večierok alebo napríklad vianočné sviatky.

Luxusné pistáciové pečivo s čokoládou

Chrumkavé a dokonale voňavé, presne také budú po dopečení tieto luxusné sušienky, ktoré prevoňajú celú vašu domácnosť. Oriešky v kombinácii s čokoládou dodajú ten správny šmrnc. Ak chcete skúsiť aj niečo zdravšie, prejdite si recepty na sušienky z ovsených vločiek .

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 1/2 hrnčeka cukru múčka
  • 2 vaječné žĺtky z vajca veľkosti L
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 120 g solených pistácií
  • 1 vaječný bielok
  • Štipka hrubej morskej soli
  • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • 175 g čokolády na varenie
  • 1 lyžica stuženého tuku na pečenie
  • 100 – 125 g nasekaných pistácií

Postup:

  • Začneme tým, že si rozpustíme a necháme vychladnúť mliečnu čokoládu, zatiaľ čo čokoládu na varenie nasekáme nadrobno.
  • Solené pistácie nasypeme do nádoby mixéra a dôkladne rozmixujeme na pastu.
  • V malom hrnci privedieme do varu 1/4 hrnčeka cukru a 1/4 hrnčeka vody. Na strednom ohni varíme za stáleho miešania, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom odložíme nabok.
  • Pripravíme si hrniec s horúcou vodou na vodný kúpeľ a žĺtky dáme do misky. Položíme na hrniec a pomocou mixéra na strednú rýchlosť šľaháme asi 2 minúty.
  • Prilejeme cukrový sirup a odstavíme z vodného kúpeľa. Zapneme mixér na najvyššiu rýchlosť a šľaháme tak dlho, až je zmes pekne napenená a chladná. Trvá to asi 3 – 4 minúty.
  • Zmes prelejeme k rozpustenej čokoláde a premiešame. Dáme na 45 minút vychladiť do chladničky.
  • Do nádoby kuchynského robota dáme pistáciovú pastu a zvyšný cukor. Na strednú rýchlosť miešame tak dlho, aby bola hladká. Vmiešame vaječný bielok, vanilku a štipku soli.
  • Predhrejeme rúru na 170 stupňov a nachystáme si plech vyložený papierom na pečenie.
  • Hotové cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s jednoduchým okrúhlym hrotom a na plech nastriekame kolieska s priemerom cca 5 cm, pričom medzi jednotlivými kúskami necháme aspoň 2 cm medzeru.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 10 minút, aby malo pečivo zlatisté okraje. Prenesieme na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a necháme úplne vychladnúť.
  • Potom sušienky otočíme spodnou stranou nahor a na polovicu z nich dáme 1 a 1/2 lyžičky čokoládovej náplne, ktorú sme si predtým odložili do chladničky. Zakryjeme druhým kolieskom a dáme na 1 hodinu vychladiť.
  • Medzitým si rozpustíme čokoládu na varenie vo vodnom kúpeli. Potom odstavíme, pridáme stužený tuk a miešame, kým sa čokoláda s tukom nespojí. Miešame tak dlho, až bude zmes chladná.
  • Vyberieme sušienky z chladničky a jednu po druhej namočíme do čokoládovej polevy pomocou vidličky, na ktorú vždy sušienku položíme, ponoríme a necháme nad miskou odkvapkať. Potom položíme na kuchynskú mriežku, pod ktorou dáme plech. Potom už len stačí všetky sušienky posypať nasekanými pistáciami.
Krehké pistáciové sušienky s čokoládovou náplňou a horkosladkou polevou.
Zdroj: https://www.marthastewart.com/

Vanilkové sušienky z pistácií

Pistáciové pečivo v tejto podobe je dokonale mäkké a lahodné. Vďaka orieškom a vanilke má úplne úžasnú arómu i chuť. Ako ochutnáte, nebudete môcť prestať jesť.

Ingrediencie:

Na sušienky:

  • 100 g krupicového cukru
  • 115 g margarínu na pečenie
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g hladkej múky
  • 75 g mletých pistácií

Na ozdobu:

  • 100 g práškového cukru
  • 3 lyžičky vody
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 – 3 polievkové lyžice pistácií

Postup:

  • Predhrejeme rúru na 180 stupňov a nachystáme si dva plechy, ktoré vyložíme papierom na pečenie.
  • Do nádoby kuchynského robota dáme margarín s krupicovým cukrom a šľaháme do svetlej peny. Pridáme vajcia, vanilkový extrakt a znova premiešame.
  • Preosejeme múku a prisypeme do nádoby k vlhkým surovinám spolu s mletými pistáciami. Miešame tak dlho, až vznikne hladké cesto.
  • Lyžicou tvoríme na plech kopčeky a necháme medzi nimi aspoň 3 cm miesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 10 minút dozlatista.
  • Hotové pečivo vyberieme z rúry a necháme 5 minút odpočívať na plechu. Potom ho preložíme na kuchynskú mriežku a počkáme, až úplne vychladnú.
  • Medzitým čo budú sušienky chladnúť, pripravíme si polevu.
  • Do misky dáme práškový cukor, vodu, vanilkový extrakt a pomocou vidličky miešame dovtedy, kým zmiznú všetky hrudky.
  • Sušienky môžeme ozdobiť polevou pomocou zdobiaceho vrecka, obyčajného vrecka, ktorému odstrihneme roh alebo len lyžicou, čo dodá tak trochu rustikálny vzhľad.
  • Nakoniec všetky sušienky posypeme nasekanými pistáciami.
Luxusné pistáciové sušienky s vôňou pravej vanilky.
Zdroj: https://www.curlyscooking.co.uk/

Chrumkavé kopčeky z ovsených vločiek

Ovsené sušienky sú rýchlo hotové a ich príprava je maximálne jednoduché, navyše sú trochu zdravším variantom klasických cukroviniek.

Čo poteší je ich chrumkavá štruktúra a mäkkosť. Sú bezlepkové, neobsahujú mliečne výrobky a nenájdete v nich ani rafinovaný cukor.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček vylúpaných pistácií
  • 1/2 hrnčeka mletých mandlí
  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 4 lyžice kokosového oleja
  • 4 lyžice medu
  • 1 vajce

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
  • Pistácie nasypeme do nádoby mixéra a rozmixujeme na jemné drobčeky.
  • Presypeme do misky, pridáme mleté mandle, jemne rozdrvené ovsené vločky, rozohriaty kokosový olej a pomocou ručného mixéra premiešame.
  • Nakoniec prihodíme ešte vajcia a naposledy dôkladne zamiešame.
  • Potom pomocou lyžice odoberáme kúsky cesta a tvarujeme do guličiek, ktoré len nepatrne pritlačíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 15 minút dozlatista.
  • Potom už len stačí vybrať z rúry a nechať vychladnúť.
Pistáciové sušienky s ovsenými vločkami.
Zdroj: https://www.carolinescooking.com/

Orieškové sušienky ku káve

Toto pečivo bude skvelé nielen na Vianoce. Naopak je určené pre každého, kto sa nerád zdržiava zdĺhavou prípravou cesta a rád používa hotové zmesi. Je krásne chrumkavé, jemné a veľmi lahodné. Výhodou je aj to, že s ním nie je veľa práce.

Ingrediencie:

  • 400 g FunCakes Mix na sušienky
  • 100 g mandľovej múky FunCakes
  • 150 g nesoleného čerstvého masla
  • 100 g pistáciových orechov
  • 1 vajce

Postup:

  • Zmes na sušienky dáme do misy, pridáme čerstvé zmäknuté maslo a 1 vajce.
  • Potom pridáme mandľovú múku. Pistácie pomelieme a tiež prihodíme do misy.
  • Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 1 hodinu odležať do chladničky.
  • Akonáhle si cesto oddýchne, predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
  • Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na placku s hrúbkou 0,5 cm.
  • Pomocou vykrajovača vykrojíme okrúhle sušienky (môžeme samozrejme aj iný tvar, ak to chceme pestrejšie) a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 12 minút dozlatista.
  • Potom vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Potom už len stačí ozdobiť podľa fantázie.
Cukrovie z pistácií a mandľovej múky.
Zdroj: https://funcakes.com/

Cukroví s kardamómom

Pistácie sú obľúbenou a veľmi chutnou ingredienciou. V spojení s kardamómom vytvoríte úplne dokonalé sušienky, po ktorých sa bude olizovať celá rodina aj vaši priatelia.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 75 g pistácií
  • 300 g hladkej múky
  • 250 g zmäknutého nesoleného masla
  • 125 g práškového cukru
  • 2 lyžičky mletého kardamómu
  • 1 vaječný žĺtok
  • Štipku soli

Na dohotovenie:

  • 4 lyžice mletých pistácií
  • 2 lyžičky raw cukru

Postup:

  • Pistácie s múkou vložíme do kuchynského robota a mixujeme, kým nebudú pistácie dostatočne rozomleté, ale zase nie toľko, aby z nich vznikla pasta.
  • Vzniknutú zmes presypeme do misky a nádobu robota utrieme.
  • Vrátime ju späť na základňu a dáme do nej maslo s práškovým cukrom. Šľaháme tak dlho, až bude maslo napenené a vyblednuté.
  • Prisypeme kardamóm, prihodíme vaječný žĺtok a zamiešame.
  • Nakoniec pridáme zmes múky s pistáciami, štipku soli a rozšľaháme do hladkého cesta.
  • Vytvarujeme do guličky a zabalíme do potravinovej fólie. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.
  • Potom predhrejeme rúru na 160 stupňov a pripravíme si dva plechy, na ktoré dáme papier na pečenie.
  • Cesto vložíme medzi dva listy papiera na pečenie a vyvaľkáme na placku s hrúbkou 0,7 cm.
  • Vezmeme vykrajovač s priemerom 5 cm a vykrájame 24 koliesok. Podľa potreby ešte zozbierame zvyšky cesta a znovu rovnakým spôsobom vyvaľkáme.
  • Pistáciové pečivo naukladáme na plech. Zmiešame mleté pistácie s raw cukrom a rozprášime na sušienky.
  • Vložíme do rúry a pečieme 20 minút dozlatista. Pred podávaním necháme vychladnúť.
Kardamómové sušienky s pistáciami.
Zdroj: https://www.delicious.com.au/

Pudingové vianočné pečivo s pistáciami

Tento recept zaistí, že budú sušienky krásne voňavé, krehké a mäkké. Príprava cesta je veľmi jednoduchá a rýchla, navyše použité ingrediencie zaistia dokonalú arómu a chuť, ktorá sa bude rozplývať na jazyku.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
  • 1 vajce veľkosti L
  • 1/2 hrnčeka kyslej smotany
  • 1/4 hrnčeka mlieka
  • 1 instantný puding s príchuťou pistácií (100 g balenia)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 2 hrnčeky bielych čokoládových lupienkov
  • 1/2 hrnčeka nasekaných pistácií

Postup:

  • Smotanu našľaháme s cukrom a maslom. Pridáme vajcia, kyslú smotanu, mlieko a instantný puding.
  • Do inej misy preosejeme múku a zmiešame s jedlou sódou a soľou.
  • Múčnu zmes prisypeme do pudingovej a dôkladne premiešame.
  • Pridáme biele čokoládové lupienky a nasekané pistácie. Miešame, až sa všetko spojí.
  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie.
  • Lyžicou potom tvoríme na plech rovnako veľké kopčeky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme po dobu 10 minút.
  • Hotové sušienky vyberieme z rúry a necháme 5 minút odpočinúť na plechu.
  • Potom preložíme pečivo na kuchynskú mriežku, nech môže vychladnúť.
Mäkké sušienky na slávnostnú príležitosť.
Zdroj: https://butterwithasideofbread.com/

Slané medové sušienky

Toto pistáciové pečivo je dokonale mäkké, extra chutné, jemne medové a tak akurát sladké. Uvidíte, že si ich zamilujete a nebudete sa ich môcť nabažiť.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček masla
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/4 hrnčeka krupicového cukru
  • 1/2 hrnčeka medu
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
  • 1 lyžička hrubej morskej soli
  • 2 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 hrnček nasekaných pistácií
  • 1 hrnček bielych čokoládových lupienkov
  • Hrubá morská soľ na ozdobu

Postup:

  • Pripravíme si stredne veľký hrniec, rozpustíme v ňom maslo a privedieme do varu.
  • Akonáhle sa maslo varí a začína cca behom 5 minút hnednúť, premiešame ho a počkáme, až zmení svoju farbu na tmavo jantárovú.
  • Potom odstránime maslo z platne a necháme ho 20 až 30 minút vychladnúť.
  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie.
  • Keď maslo vychladne, preložíme ho do nádoby kuchynského robota, prisypeme k nemu hnedý aj krupicový cukor a miešame na strednú rýchlosť po dobu 1 minúty.
  • Pridáme med, vajcia, vanilkový extrakt, morskú soľ a jedlú sódu. Necháme miešať ďalšiu minútu, aby sa všetko premiešalo.
  • Znížime rýchlosť a prisypeme múku. Zamiešame a prihodíme pistácie aj biele čokoládové lupienky. Naposledy dôkladne premiešame.
  • Pomocou lyžice tvoríme kopčeky na plech zhruba 3 cm od seba. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 8 minút, kým nie sú okraje zlatisté.
  • Hotové vyberieme z rúry a odložíme asi na 5 minút. Až potom ich preložíme na kuchynskú mriežku, kde ich necháme vychladnúť.
  • Kto chce, môže ešte pred servírovaním posypať hrubou morskou soľou, ale nie je to nutnosť.

Tip: Ak chcete toto pistáciové pečivo trochu spestriť, polejte ho čokoládovou polevou a posypte morskou soľou. Je to tiež vynikajúce, aj keď skvele chutí aj len tak obyčajne.

Mäkké a extra chutné pistáciové sušienky s morskou soľou a medom.
Zdroj: https://cookiesandcups.com/

Lahodné pečivo s bielou čokoládou

Luxusné pečivo, ktoré podľa tohto skvelého receptu vykúzlite, bude chutiť nielen vám, ale aj vašej rodine. Je to vynikajúca pochúťka pre všetkých milovníkov týchto orieškov.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček rozpusteného masla
  • 3/4 hrnčeka trstinového cukru
  • 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 vajcia veľkosti L
  • 3 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1 hrnček drvených pistácií
  • 1/2 hrnčeka bielych čokoládových lupienkov

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 175 stupňov. Pripravíme si plechy s papierom na pečenie.
  • Maslo, trstinový aj krupicový cukor dáme do misy a pomocou ručného mixéra našľaháme do peny.
  • Pridáme jedno vajce po druhom a vždy dôkladne zašľaháme.
  • V inej miske zmiešame preosiatu múku, jedlú sódu a soľ.
  • Zmes múky začneme po častiach primiešavať k maslovej hmote, pokiaľ nie je cesto pekne hladké.
  • Nakoniec prisypeme pistácie a lupienky bielej čokolády.
  • Naposledy zamiešame a pomocou lyžice tvoríme na plech kopčeky rovnakej veľkosti.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 10 – 12 minút, aby boli okraje pekne chrumkavé.
  • Sušienky potom vyberieme z rúry a necháme na plechu odpočinúť 5 minút.
  • Potom ich preložíme na kuchynskú mriežku, nech úplne vychladnúť.

Tip: Tieto sušienky získajú úplne inú chuť, keď namiesto lupienkov bielej čokolády použijete z mliečnej alebo horkej. Pokiaľ milujete túto pochutinu, určite si prejdite recepty na čokoládovú buchtu .

Pistáciové sušienky s bielou čokoládou a vanilkovým extraktom.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Jednoduché talianske vianočné pečivo s pistáciami

O tom, že talianske sladkosti majú niečo do seba, určite niet pochýb, čo platí aj u týchto luxusných sušienok. Sú veľmi chutné, krásne mäkké a nádherne vonia.

Ingrediencie:

  • 160 g hladkej múky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g jemne nasekaných pistácií
  • Štipka soli
  • 125 g čerstvého nesoleného masla
  • 1 vajce veľkosti L

Na ozdobu:

  • 2 lyžice nasekaných pistácií

Postup:

  • Preosejeme múku a nasypeme do nádoby kuchynského robota.
  • Prisypeme cukor, kypriaci prášok do pečiva a premiešame.
  • Prihodíme pistácie, soľ, zmäknuté maslo aj vajcia a miešame do hladkého cesta.
  • Hotové cesto preložíme na pracovnú plochu, ktorú si ešte predtým poprášime múkou.
  • Rukou ešte znova spracujeme a vytvarujeme do guličky. Tú zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky. Necháme 1 hodinu vychladiť.
  • Po uplynutí tejto doby vyberieme cesto z chladničky a predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
  • Cesto vyvaľkáme do valčeka, z ktorého nakrájame 21 rovnakých kústkov cesta.
  • Vytvarujeme do gule veľkosti golfovej loptičky a položíme na plech vyložený papierom na pečenie s rozostupmi cca 3 cm od seba.
  • Jemne pritlačíme, ale len o kúsok a všetky sušienky posypeme nasekanými pistáciami.
  • Sušienky necháme asi 15 minút odpočívať na plechu a potom vložíme do predhriatej rúry, kde pečieme 10 – 12 minút.
  • Akonáhle sú na okrajoch zlatisté a dno je svetlo hnedé, sú hotové.
  • Po vybratí z rúry ich aj s plechom odložíme bokom na 15 minút, až potom ich naukladáme na kuchynskú mriežku, kde budú môcť vychladnúť.
  • Kto chce, môže ich ešte počkať rozpustenou čokoládou, ale nie je to nutné.
Sušienky po taliansky plné lahodných pistácií.
Zdroj: https://anitalianinmykitchen.com/

Hľuzovky z pistácií

Táto tradičná pochúťka z Blízkeho východu dostala nový kabátik a rozdráždi vaše chuťové poháriky na maximum. Sú dokonale chutné, jemné a vyzerajú skvostne. Jedna vám určite stačiť nebude.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 114 g nesolených pistácií
  • 150 g kryštálového cukru
  • 57 g čerstvého neslaného masla
  • 80 g krupice
  • 1 hrnček vody
  • 1 polievková lyžica vody z pomarančového kvetu
  • 1 lyžička ružovej vody

Na krém:

  • 237 ml smotany na šľahanie
  • 118 ml plnotučného mlieka
  • 15 g polohrubej múky
  • 14 g kukuričného škrobu
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkovej arómy

Na ozdobu:

  • Mleté pistácie podľa potreby
  • Jedlé sušené okvetné lístky ruží

Postup:

  • Pripravíme si na pracovnú plochu stredne veľký hrniec, do ktorého dáme šľahačku, mlieko, múku, kukuričný škrob aj cukor a šľaháme, až sa všetko premieša a rozpustí, bez viditeľných hrudiek.
  • Dáme na platňu, nastavíme stredne vysokú teplotu a za stáleho šľahania varíme tak dlho, pokiaľ sa nezačnú tvoriť na povrchu veľké bubliny a zmes sa nebude variť.
  • Varíme ešte asi 30 sekúnd, aby zmes poriadne zhustla, a pridáme vanilkový extrakt. Zamiešame, prelejeme do sklenenej misky, zakryjeme potravinovou fóliou alebo plastovým viečkom a uložíme do chladničky minimálne na 2 – 3 hodiny až 3 dni.
  • Vychladnutý krém preložíme do cukrárskeho vrecka s okrúhlym nástavcom s priemerom cca 1 cm a na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme rovnako veľké kopčeky, jeden vedľa druhého.
  • Prst si namočíme do vody a špičkou zľahka stlačíme vrchol každého kopčeka krému, aby bol guľatejší. Zakryjeme plastovým obalom a dáme na 2 hodiny do chladničky. Medzitým si nachystáme cesto.
  • Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie alebo naň dáme silikónovú pečúcu podložku.
  • Do kuchynského robota dáme pistácie s 2 lyžicami cukru a dôkladne mixujeme, ale zase nie tak veľa, aby nebola z pistácií pasta.
  • V hrnci rozohrejeme maslo, a keď sa rozpustí, zasypeme ho krupicou a za stáleho miešania restujeme tak dlho, až začne krupica s takmer krásne voňať, celkovo asi 3 minúty.
  • Prilejeme vodu, prisypeme zvyšný cukor a premiešame, aby sa rozpustil.
  • Pokračujeme vo varení a za stáleho miešania varíme dovtedy, kým krupica vstrebe všetku vlhkosť. To trvá zhruba 3 – 4 minúty. Konzistenciou by mala zmes pripomínať šťouchané zemiaky.
  • Nakoniec vmiešame zmes pistácií, ružovú vodu aj tú z pomarančového kvetu a miešame až je zmes hladká.
  • Odstavíme, necháme trochu vychladnúť a potom lyžicou na kopčekovú zmrzlinu tvoríme rovnako veľké kopčeky na plech s papierom na pečenie.
  • Do každého urobíme palcom jamku, do ktorej vtlačíme jeden kus náplne z chladničky a zabalíme ako guličku. Obalíme v mletých pistáciách a dáme do papierového košíčka. Ozdobíme jedlým okvetným lístkom.
Vynikajúce blízkovýchodné pečivo.
Zdroj: https://cleobuttera.com/

Zaujímavosti na záver

Ružovú vodu pozná snáď úplne každý. Je to obľúbená surovina do mnohých sladkých pokrmov, prísada do čaju, ale nestratí sa ani v kozmetike. Viete vôbec, ako sa vyrába tá najlepšia ružová voda? Mrknite na video.

How the World’s Best Rose Water Is Made

Pistácie milujeme všetci, ale než sa dostanú do obchodu ak nám na stôl, predchádza tomu veľa práce a čakania. Výsledok však rozhodne stojí za to a ich chuť aj aróma je nezameniteľná. Na videu uvidíte, ako sa tieto oriešky zberajú a spracovávajú.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.