Vychutnajte si recepty na kuracie so syrovou omáčkou 5x inak. Aký variant bude vašim favoritom?

Syrové pokrmy patria medzi tie najobľúbenejšie.

A čo vyskúšať recepty na syrovú omáčku s kuracím mäsom?

Sú jednoduché, rýchle a kombinácia krehkého mäsa s krémovou omáčkou je jednoducho neodolateľná!

Poďte si to užiť!

Kuracie prsia v syrovej omáčke s brokolicou

Tento ľahký a chutný recept na kuracie prsia v smotanovej omáčke s brokolicou využijete na prípravu večere počas náročného pracovného dňa. Servírujte s ryžou!

Čo budete potrebovať

  • 4 veľké kuracie prsia bez kosti a kože
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia

Na omáčku:

  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 2 lyžice citrónovej šťavy (alebo podľa chuti)
  • 3 šálky ružičiek brokolice (väčšie ružičky rozpoľte)
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  • Na kuracie prsia položte list papiera na pečenie a potom ich paličkou na mäso alebo valčekom jemne vyrovnajte na hrúbku 1 cm.
  • Pokvapkajte olivovým olejom az oboch strán ochuťte soľou a korením.
  • Mäso opekajte vo veľkej panvici dozlatista z oboch strán a prevarte.
  • Vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Pridajte cibuľu a cesnak do panvice a restujte 1-2 minúty, kým sa nerozvonia, potom pridajte korenie.
  • Varte ďalšiu minútu.
  • Zalejte vývarom, smotanou a citrónovou šťavou a priveďte do varu.
  • Pridajte brokolicu, prikryte a nechajte variť 3-5 minút, alebo pokiaľ nebude brokolica mäkká.
  • Skontrolujte prepichnutím ostrým nožom.
  • Znížte plameň, pridajte syr a za stáleho miešania nechajte rozpustiť.
  • Mäso pridajte späť do panvice, premiešajte ho s omáčkou, okoreňte podľa chuti a podávajte.
Kuracie prsia v smotanovej omáčke s brokolicou v hrnci.
www.simply-delicious-food.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na omáčky z rôznych druhov syra nielen na cestoviny. Inšpirujte sa!

Kuracie mäso so slaninou a šampiňónmi v smotanovej omáčke

Krémový a bohatý pokrm z kuracích pŕs, slaniny, póru a šampiňóny v lahodnej omáčke zo smotany, vína a parmezánu. Už sa vám zbiehajú sliny? Tak si ho poďme spoločne pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 550 g kuracích pŕs bez kože a bez kosti
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia
  • 85 g slaniny, nakrájané
  • 1 veľký pór nakrájaný na tenké polmesiačiky (biele a svetlo zelené časti)
  • 230 g bielych šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • ½ šálky suchého bieleho vína (napr. chardonnay, pinot grigio)
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • ¼ šálky parmezánu

Postup

  • Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte na strednom plameni olivový olej.
  • Pridajte mäso a opekajte ho 8 minút z jednej strany, potom mäso otočte a opekajte ďalších 8 minút alebo pokiaľ nebude prepečené (vnútorná teplota by mala mať 73 °C).
  • Vyberte na tanier.
  • Do panvice pridajte slaninu a opečte dochrumkava.
  • Vyberte slaninu na tanier vyložený papierovou utierkou, pričom na panvici ponechajte tuk.
  • Do tuku zo slaniny pridajte pór a resujte, kým nezačne mäknúť.
  • Pridajte šampiňóny a restujte, kým nezhnednú a neuvarí sa.
  • Prilejte biele víno a zvýšte teplotu na stredne vysokú.
  • Varte, kým sa tekutina nezredukuje asi na polovicu.
  • Znížte teplotu na strednú a pridajte smotanu a parmezán.
  • Varte do zhustnutia, potom do panvice pridajte kuracie mäso a slaninu.
  • Ihneď podávajte.
Pokrm z kuracích pŕs, slaniny, póru a šampiňóny v lahodnej omáčke zo smotany, vína a parmezánu na panvici s vareškou.
www.rachelcooks.com

A čo také recepty na závitky z kuracieho mäsa ? Skúste tradičnú pochúťku trochu netradične!

Pečené kuracie prsia v syrovej omáčke

Luxusné pečené kuracie mäso s omáčkou z nivy a smotanového syra Philadelphia. Podávajte so zemiakmi alebo dusenou brokolicou.

Čo budete potrebovať

  • 2 kuracie prsia bez kosti a kože
  • 1 šálka rozdrobenej nivy
  • 230 g syra Philadelphia
  • 1/4 šálky plnotučného mlieka
  • 1/2 lyžičky worcesterskej omáčky
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • soľ, podľa chuti

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • V kuchynskom robote premiešajte nivu, syr Philadephia, mlieko, worcestrovú omáčku a čierne korenie do hladkej zmesi.
  • Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou.
  • Kuracie prsia vložte do 20 cm štvorcovej (alebo o niečo menšie) zapekacej misky.
  • Na prsia nalejte syrovú omáčku a rovnomerne ju rozotrite cez kura a okolo neho.
  • Pečte 35 minút odkryté, potom znížte teplotu rúry na 160 stupňov Celzia a pečte ďalších 10 minút.
  • Omáčka by mala bublať a po okrajoch zhnednúť.
  • Vyberte z rúry.
  • Pred podávaním nechajte 5 až 10 minút odležať.
  • Pre čo najkrajšiu prezentáciu nakrájajte kuracie prsia, polejte ich omáčkou a ozdobte čerstvou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.
  • Môžete ešte posypať extra rozdrobenou nivou.
  • Dobrú chuť!
Pečené kuracie mäso s omáčkou z nivy a smotanového syra na tanieri, posypané čerstvou pažítkou.
www.thespruceeats.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie stolových rúr . Tieto minirúry využijete nielen na cestách, ale hodia sa aj na chatu alebo do garsónky. Ktorú by sme najviac odporučili, a ktorú naopak nie?

Mäsové guličky s omáčkou z čedaru

Guličky z mletého mäsa sú lahodné samy o sebe. Ako ich ale ešte vylepšiť? Jednoducho! Povarte ich v dokonalej syrovej omáčke a budete sa oblizovať.

Čo budete potrebovať

Na mäsové gule:

  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 šálka panko strúhanky alebo obyčajné strúhanky
  • 1 malé vajcia
  • 1/3 šálky strúhaného parmezánu
  • soľ a korenie
  • 2 lyžice olivového oleja

Na syrovú omáčku:

  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 šálka mlieka
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 šálka čerstvo nastrúhaného čedaru
  • 1 lyžička mletej horčice (voliteľné)
  • soľ a korenie
  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať

Postup

  • Všetky ingrediencie na mäsové guličky okrem oleja dajte do misy a dobre premiešajte rukami.
  • Pomocou lyžice zo zmesi tvorte guličky.
  • Zahrejte 1 lyžicu oleja na nepriľnavej panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte polovicu mäsových guličiek a opekajte 5 minút.
  • Preložte hotové mäsové guličky do misy a opakujte so zvyšnou dávkou.
  • Znížte plameň na strednej a pridajte maslo.
  • Akonáhle sa rozpustí, pridajte múku a premiešajte.
  • Pomaly prilievajte mlieko a šľahajte, kým sa nezbavíte všetkých hrudiek.
  • Potom zašľahajte kurací vývar.
  • Neustále šľahajte,
  • Akonáhle omáčka zhustne, pridajte syr a miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Potom pridajte mletú horčicu, soľ a korenie podľa chuti.
  • Mäsové guličky vráťte do omáčky a premiešajte.
  • Podávajte s cestovinami podľa výberu!
Guľôčky z mletého mäsa so syrovou omáčkou na panvici, naberané naberačkou.
www.realhousemoms.com

Kuracie prsia v syrovej omáčke so špenátom

Dokonalý recept z jednej panvice, ktorý uchváti celú rodinu! Kuracie mäso varené v smotanovej omáčke s parmezánom, cesnakom a špenátom navyše zvládnete pripraviť iba za 25 minút!

Čo budete potrebovať

  • 2 kuracie prsia
  • 3 lyžice masla
  • 1/2 lyžičky soli a korenia alebo podľa chuti
  • 1 lyžička oregana
  • 1 stredná cibuľa, nasekaná
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 malý pohár sušených paradajok, odkvapkaných od oleja a nakrájaných
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 1/3 šálky strúhaného parmezánu
  • 1 šálka špenátu (alebo viac, ak chcete)

Postup

  • Kuracie prsia dôkladne ochuťte soľou, korením a 1/2 lyžičkou oregana z oboch strán.
  • Vo veľkej panvici rozpustite na stredne vysokom ohni 2 lyžice masla s trochou oleja zo sušených paradajok.
  • Pridajte kuracie prsia a opekajte asi 4 minúty z každej strany, kým nezhnednú.
  • Akonáhle sú hotové, preložte ich na tanier a dajte bokom.
  • Do rovnakej panvice pridajte zvyšnú lyžicu masla.
  • Orestujte cibuľu, cesnak, 1/2 lyžičky oregana a sušené paradajky.
  • Pomaly pridajte kurací vývar, smotanu a parmezán a premiešajte, kým nebude omáčka hladká.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Do omáčky aj pridajte špenát a pokračujte vo varení, kým nezvädne.
  • Pridajte kuracie prsia späť do panvice a prehrievajte 2-3 minúty.
  • Pokrm ihneď podávajte, ozdobený čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
  • Nechajte si chutiť!
Kuracie mäso v smotanovej omáčke s parmezánom, cesnakom a špenátom na panvici s lyžicou.
www.eatwell101.com

Inšpirujte sa aj našimi receptami so špenátom ! Túto listovú zeleninu môžete využiť ako do slaných pokrmov, tak dokonca do sladkých.

A ako sa vám naše recepty na syrovú omáčku s kuracím mäsom páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.