Originálne recepty na šalát z cestovín a hermelínu. Užite si krémovú chuť zrejúceho syra

Vychutnajte si krémovosť, ktorú vám ponúkajú tieto recepty na cestovinový šalát s hermelínom.

Všetky ingrediencie spolu dokonale ladia!

Preto budú chutiť celej rodine.

Aký šalát si pripravíte ako prvý?

Cestovinový šalát s hermelínom

Cestoviny, surový cesnak alebo cibuľa, paradajky, bazalka, olivový olej, čerstvá mozzarella sú dokonalou chuťovou kombináciou, ktorá vám nedovolí prestať!

Čo budeme potrebovať

  • 450 g cestovín farfalle alebo penne
  • 4 paradajky (červené a žlté)
  • 4 plátky prosciutta
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 šálka nasekanej čerstvej bazalky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • štipka soli
  • 140 g hermelínu

Postup

  • Cestoviny varte podľa návodu na obale do al dente, asi 8 až 10 minút.
  • Medzitým si nadrobno nakrájame paradajky.
  • Prosciutto nakrájajte na tenké prúžky.
  • Dajte do veľkej misy s cesnakom a bazalkou. Pridajte olej a soľ, premiešajte.
  • Hermelín nakrájajte na malé kúsky.
  • Keď sú cestoviny uvarené, nalejte a odložte si asi 50 ml cestovinovej vody.
  • Sceďte cestoviny a potom ich vráťte do hrnca.
  • Pridajte paradajky a hermelín. Premiešajte.
  • V prípade potreby vmiešajte po troškách vodu z cestovín, pokiaľ nebude krémová.
Lahodné krémové cestoviny obalené v jemnom dresingu s hermelínom.
Zdroj: sweetsaltytart.com

Šalát z cestovín, hermelínu a so špargľou

Teplý cestovinový šalát s hermelínom a špargľou je naplnený sladkou chuťou čerstvej bazalky, a krémovosťou mäkkého syra.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g cestovín
  • 500 g špargle (nakrájaný)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • koliesko hermelínu (nakrájaný na klinky)
  • 2 nakrájané paradajky
  • 60 g nakrájanej sladkej cibule
  • 30 g čerstvej bazalky (nakrájané)
  • soľ
  • korenie
  • strúhaný parmezán podľa chuti

Postup

  • Zmiešajte olej a hermelín, jemne vmiešajte paradajky, cibuľu a bazalku.
  • Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
  • poslednej minúte pridajte špargľu.
  • Cestoviny sceďte, ale nepreplachujte.
  • Pridajte do olejovej zmesi a jemne premiešajte. Dochuťte soľou a korením.
  • Posypeme parmezánom a podávame.

Špargľa je skvelou surovinou snáď do každého jedla! Pripravte si jeden z týchto rozmanitých receptov so špargľou .

Lahodné uvarené cestoviny v tanieriku s ďalšou zeleninou a hrestom.
Zdroj: thelastfoodblog.com

Vyprážaný hermelín v cestovinovom šaláte

Tento lahodný šalát má všetko a je vysoko návykový! Vychutnajte si grilovanú zelenú špargľu, maliny a chrumkavé vyprážané syrové krutóny!

Čo budeme potrebovať

  • 100 g malej zelenej špargle
  • 20 g píniových orieškov
  • 1 hermelín
  • 1 vajce
  • 20 g strúhanky
  • rastlinný olej
  • 125 g miešaného šalátu
  • hrsť lístkov bazalky
  • 50 g malín

Na dresing

  • 50 g malín
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica vody
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Vložte špargľu do misky a pokvapkajte trochou olivového oleja.
  • Rozpáľte panvicu a špargľu grilujte 5 minút (alebo dlhšie, podľa hrúbky), pravidelne ho otáčajte, aby sa zo všetkých strán ľahko opekol. Dochuťte soľou a korením a dajte bokom.
  • Píniové oriešky opražíme na suchej panvici a dáme bokom.
  • Všetky ingrediencie na dresing dajte do malého kuchynského robota a vyšľahajte.
  • Hermelín nakrájajte na 8 klínkov.
  • Vajcia rozklepneme do hlbokého taniera a rozšľaháme vidličkou. Strúhanku dajte na druhý tanier a dochuťte soľou a korením.
  • Každý klin obaľte v trojobale.
  • Do panvice dajte rastlinný olej.
  • Panvicu rozpáľte a opekajte hermelín asi 1 minútu z každej strany, kým nezozlátnu.
  • Šalát pridajte do misy, pridajte bazalku a dresing a premiešajte.
  • Šalát rozdeľte a navrch dajte grilovanú špargľu a osmažené mesiačiky hermelínu, potom posypte píniovými orieškami a malinami.

Prikusujte k týmto cestovinovým šalátom opečené pečivo! Skvele to doladí celý pokrm. Opečte si toastový chlieb v jednom z týchto výkonných hriankovačov, ktoré prešli našou recenziou .

Hermelín obalený v chrumkavom trojobale na mixe šalátov.
Zdroj: thehappyfoodie.co

Šalát s hermelínom, cestovinami a kukuricou

Krémová kukurica, bazalka a cestoviny s hermelínom. Pokrm je citrónový, bylinkový a samozrejme chutný. Pretože kto by nemiloval krémové, ľahké letné cestoviny uprostred týždňa?!

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 300 g kukurice
  • 2 lyžice lístkov čerstvého tymiánu
  • soľ
  • korenie
  • 1/2 lyžičky červenej papriky
  • 420 g syra ricotta
  • 115 g hermelínu
  • 60 g čerstvej bazalky
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 500 g cestovín

Postup

  • Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a maslo.
  • Keď maslo prská, pridajte kukuricu, tymian, červenú papriku, soľ a čierne korenie.
  • Varte, kým kukurica nezezlátne.
  • Medzitým si uvarte cestoviny a 120 ml vody z cestovín si dajte bokom.
  • Na panvicu pridajte asi 60 ml vody z cestovín, ricottu.
  • Miešajte, kým sa syr nerozpustí a nezamieša.
  • Pridajte cestoviny a pokračujte vo varení, podľa potreby podlievajte vodou.
  • Pridajte bazalku a citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Dochuťte soľou a korením.
  • Podávajte preliate ďalšou bazalkou a citrónovou kôrou.
  • Pred podávaním šalát ozdobte nakrájaným hermelínom.
Krémový dresing z Ricotty s cestovinami a kukuricou.
Zdroj: theflavoursofkitchen.com

Čomu sa vyhnúť pri príprave cestovinového šalátu

Než si pripravíte plnú misu cestovinového šalátu, uistite sa, že nerobíte žiadnu z týchto chýb.

  1. Zlá veľkosť a tvar cestovín
    Pokiaľ ide o výber cestovín do šalátu, existuje veľa možností. A verte alebo nie, na veľkosti a tvare cestovín pri výrobe tejto letnej prílohy záleží. Najlepšie je držať sa ďalej od čerstvých cestovín. Hoci linguine a špagety sú chutné, cestovinový šalát nie je pokrm, do ktorého je možné ich použiť.
  1. Prevarenie alebo nedovarenie cestovín
    Cestoviny sú stredobodom tohto jedla, takže je dôležité zabezpečiť, aby boli správne uvarené. U cestovín je dôležité pamätať na to, že chladnutím stvrdnú. Pretože sa nepodávajú horúce alebo s omáčkou, cestovinám prospeje minúta varenia navyše, ale neprevarte ich.
  1. Nedostatočne ochutené cestoviny
    Na rozdiel od teplých jedál môžu byť chute v studených pokrmoch viac tlmené a vyžadujú trochu viac korenia. Posledná vec, ktorú chcete, je nevýrazný cestovinový šalát.
  1. Pridajte dresing, kým je šalát ešte teplý
    Nie je dôvod čakať, až cestoviny úplne vychladnú, aby ste pridali dresing. V skutočnosti, pokiaľ tak urobíte, prichádzate o chuť šalátu.
  1. Nepripravujte cestovinový šalát príliš dopredu
    Keď toto jedlo urobíte príliš dopredu, skončíte s miskou rozmočených cestovín.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.