Vychutnajte si krémovosť, ktorú vám ponúkajú tieto recepty na cestovinový šalát s hermelínom.
Všetky ingrediencie spolu dokonale ladia!
Preto budú chutiť celej rodine.
Aký šalát si pripravíte ako prvý?
Cestovinový šalát s hermelínom
Cestoviny, surový cesnak alebo cibuľa, paradajky, bazalka, olivový olej, čerstvá mozzarella sú dokonalou chuťovou kombináciou, ktorá vám nedovolí prestať!
Čo budeme potrebovať
- 450 g cestovín farfalle alebo penne
- 4 paradajky (červené a žlté)
- 4 plátky prosciutta
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 šálka nasekanej čerstvej bazalky
- 2 lyžice olivového oleja
- štipka soli
- 140 g hermelínu
Postup
- Cestoviny varte podľa návodu na obale do al dente, asi 8 až 10 minút.
- Medzitým si nadrobno nakrájame paradajky.
- Prosciutto nakrájajte na tenké prúžky.
- Dajte do veľkej misy s cesnakom a bazalkou. Pridajte olej a soľ, premiešajte.
- Hermelín nakrájajte na malé kúsky.
- Keď sú cestoviny uvarené, nalejte a odložte si asi 50 ml cestovinovej vody.
- Sceďte cestoviny a potom ich vráťte do hrnca.
- Pridajte paradajky a hermelín. Premiešajte.
- V prípade potreby vmiešajte po troškách vodu z cestovín, pokiaľ nebude krémová.

Šalát z cestovín, hermelínu a so špargľou
Teplý cestovinový šalát s hermelínom a špargľou je naplnený sladkou chuťou čerstvej bazalky, a krémovosťou mäkkého syra.
Čo budeme potrebovať
- 250 g cestovín
- 500 g špargle (nakrájaný)
- 3 lyžice olivového oleja
- koliesko hermelínu (nakrájaný na klinky)
- 2 nakrájané paradajky
- 60 g nakrájanej sladkej cibule
- 30 g čerstvej bazalky (nakrájané)
- soľ
- korenie
- strúhaný parmezán podľa chuti
Postup
- Zmiešajte olej a hermelín, jemne vmiešajte paradajky, cibuľu a bazalku.
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
- poslednej minúte pridajte špargľu.
- Cestoviny sceďte, ale nepreplachujte.
- Pridajte do olejovej zmesi a jemne premiešajte. Dochuťte soľou a korením.
- Posypeme parmezánom a podávame.
Špargľa je skvelou surovinou snáď do každého jedla! Pripravte si jeden z týchto rozmanitých receptov so špargľou .

Objavte podobné tipy
Vyprážaný hermelín v cestovinovom šaláte
Tento lahodný šalát má všetko a je vysoko návykový! Vychutnajte si grilovanú zelenú špargľu, maliny a chrumkavé vyprážané syrové krutóny!
Čo budeme potrebovať
- 100 g malej zelenej špargle
- 20 g píniových orieškov
- 1 hermelín
- 1 vajce
- 20 g strúhanky
- rastlinný olej
- 125 g miešaného šalátu
- hrsť lístkov bazalky
- 50 g malín
Na dresing
- 50 g malín
- 2 lyžice balzamikového octu
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica vody
- soľ
- korenie
Postup
- Vložte špargľu do misky a pokvapkajte trochou olivového oleja.
- Rozpáľte panvicu a špargľu grilujte 5 minút (alebo dlhšie, podľa hrúbky), pravidelne ho otáčajte, aby sa zo všetkých strán ľahko opekol. Dochuťte soľou a korením a dajte bokom.
- Píniové oriešky opražíme na suchej panvici a dáme bokom.
- Všetky ingrediencie na dresing dajte do malého kuchynského robota a vyšľahajte.
- Hermelín nakrájajte na 8 klínkov.
- Vajcia rozklepneme do hlbokého taniera a rozšľaháme vidličkou. Strúhanku dajte na druhý tanier a dochuťte soľou a korením.
- Každý klin obaľte v trojobale.
- Do panvice dajte rastlinný olej.
- Panvicu rozpáľte a opekajte hermelín asi 1 minútu z každej strany, kým nezozlátnu.
- Šalát pridajte do misy, pridajte bazalku a dresing a premiešajte.
- Šalát rozdeľte a navrch dajte grilovanú špargľu a osmažené mesiačiky hermelínu, potom posypte píniovými orieškami a malinami.
Prikusujte k týmto cestovinovým šalátom opečené pečivo! Skvele to doladí celý pokrm. Opečte si toastový chlieb v jednom z týchto výkonných hriankovačov, ktoré prešli našou recenziou .

Šalát s hermelínom, cestovinami a kukuricou
Krémová kukurica, bazalka a cestoviny s hermelínom. Pokrm je citrónový, bylinkový a samozrejme chutný. Pretože kto by nemiloval krémové, ľahké letné cestoviny uprostred týždňa?!
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 300 g kukurice
- 2 lyžice lístkov čerstvého tymiánu
- soľ
- korenie
- 1/2 lyžičky červenej papriky
- 420 g syra ricotta
- 115 g hermelínu
- 60 g čerstvej bazalky
- kôra a šťava z 1 citróna
- 500 g cestovín
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a maslo.
- Keď maslo prská, pridajte kukuricu, tymian, červenú papriku, soľ a čierne korenie.
- Varte, kým kukurica nezezlátne.
- Medzitým si uvarte cestoviny a 120 ml vody z cestovín si dajte bokom.
- Na panvicu pridajte asi 60 ml vody z cestovín, ricottu.
- Miešajte, kým sa syr nerozpustí a nezamieša.
- Pridajte cestoviny a pokračujte vo varení, podľa potreby podlievajte vodou.
- Pridajte bazalku a citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Dochuťte soľou a korením.
- Podávajte preliate ďalšou bazalkou a citrónovou kôrou.
- Pred podávaním šalát ozdobte nakrájaným hermelínom.

Čomu sa vyhnúť pri príprave cestovinového šalátu
Než si pripravíte plnú misu cestovinového šalátu, uistite sa, že nerobíte žiadnu z týchto chýb.
- Zlá veľkosť a tvar cestovín
Pokiaľ ide o výber cestovín do šalátu, existuje veľa možností. A verte alebo nie, na veľkosti a tvare cestovín pri výrobe tejto letnej prílohy záleží. Najlepšie je držať sa ďalej od čerstvých cestovín. Hoci linguine a špagety sú chutné, cestovinový šalát nie je pokrm, do ktorého je možné ich použiť.
- Prevarenie alebo nedovarenie cestovín
Cestoviny sú stredobodom tohto jedla, takže je dôležité zabezpečiť, aby boli správne uvarené. U cestovín je dôležité pamätať na to, že chladnutím stvrdnú. Pretože sa nepodávajú horúce alebo s omáčkou, cestovinám prospeje minúta varenia navyše, ale neprevarte ich.
- Nedostatočne ochutené cestoviny
Na rozdiel od teplých jedál môžu byť chute v studených pokrmoch viac tlmené a vyžadujú trochu viac korenia. Posledná vec, ktorú chcete, je nevýrazný cestovinový šalát.
- Pridajte dresing, kým je šalát ešte teplý
Nie je dôvod čakať, až cestoviny úplne vychladnú, aby ste pridali dresing. V skutočnosti, pokiaľ tak urobíte, prichádzate o chuť šalátu.
- Nepripravujte cestovinový šalát príliš dopredu
Keď toto jedlo urobíte príliš dopredu, skončíte s miskou rozmočených cestovín.