Luxusné recepty na muffiny s čokoládou 6x inak. Máme pre vás tie najchutnejšie varianty!

Muffiny patria medzi obľúbené múčniky, ktoré sú navyše jednoduché na prípravu.

My sme si pre vás tentoraz pripravili lahodné recepty na čokoládové muffiny, ktoré si zamiluje celá vaša rodina.

Vyskúšajte verzie s čerstvými malinami, sušenými višňami či tekvicovým pyré.

Dobrú chuť!

Čokoládové muffiny so sušenými višňami

Kto hovorí, že čokoláda nemôže byť zdravým začiatkom dňa? Zmes kakaa a tmavej čokolády dodáva muffinom luxusnú chuť bez prílišného tuku. Rozhodne vám spríjemní každé ráno!

Čo budete potrebovať

  • 1/4 šálky slnečnicového oleja
  • 1/4 šálky čokopecičky z horkej čokolády
  • 1 a 1/4 šálky plus 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 a 1/8 šálky trstinového cukru
  • 2/3 šálky sušených višní
  • 1 veľké vajcia
  • 2/3 šálky nízkotučného mlieka
  • 1/2 šálky plus 1 lyžica nízkotučného gréckeho jogurtu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 ° C a rošt dajte do stredu rúry.
  • 16 formičiek na muffiny vyložte papierovými košíčkami a dajte bokom.
  • Zmiešajte olej a čokopecičky v žiaruvzdornej miske a zahrievajte vo vodnom kúpeli za občasného miešania, kým sa čokoláda nerozpustí.
  • Odoberte z platne a premiešajte.
  • Misu dajte bokom vychladnúť na cca 15 minút.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku, jedlú sódu, kakaový prášok, soľ, trstinový cukor a sušené čerešne.
  • V samostatnej mise prešľahajte celé vajcia, mlieko, jogurt a vanilkový extrakt.
  • Do misy s múkou nalejte vychladnutú čokoládovú zmes a jogurtovú zmes.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady.
  • Cesto príliš nemiešajte.
  • Pečte 20–25 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu jedného z muffinov nevyjde čisté.
  • Vyberte muffiny z rúry a pred podávaním nechajte mierne vychladnúť.
  • Zvyšky je možné skladovať pevne zabalené pri izbovej teplote až dva dni.
Muffiny s čokoládou a višňami na rošte.
www.recipes.sparkpeople.com

Pripravte si k muffinom skvelú kávu. Možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších kávovarov Tchibo . Kto vyhral v našom porovnaní?

Muffiny z čokolády s vanilkovým pudingom

Vyskúšajte tieto vynikajúce čokoládové muffiny podávané vo vanilkovom pudingu. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 4 vajcia
  • 3 lyžice masla, rozpusteného
  • 5 lyžíc cukru
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • štipka soli
  • 3 lyžice čokopecičiek
  • instantný vanilkový puding (vyberte si taký puding, na prípravu ktorého potrebujete 500 ml mlieka)

Postup

  • Vložte deväť papierových košíčkov do formy na muffiny.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  • V stredne veľkej mise šľahajte bielky a cukor, kým sa nevytvoria špičky.
  • Pomaly pridávajte zvyšok ingrediencií (žĺtky, maslo, múku, prášok do pečiva, štipku soli a kakao).
  • Nalejte zmes do papierových košíčkov a naplňte 2/3 každého košíčka.
  • Posypte čokopecičkami a pečte 19 minút.
  • Nechajte bokom úplne vychladnúť.
  • Pripravte si nádobu s rozmermi 18 x 18 cm.
  • Pripravte si instantný vanilkový puding podľa návodu na obale.
  • Do nádoby nalejte puding a vychladnuté muffiny vtlačte do pudingu.
  • Dajte do chladničky na jednu hodinu alebo dlhšie.
  • Ozdobte ďalšími kúskami čokolády podľa chuti a podávajte.
  • Dobrú chuť!
Muffiny s čokoládou vo vanilkovom pudingu.
www.2pots2cook.com

Tekvicové muffiny s čokoládou

Tieto krásne a lahodné mramorové muffiny z čokolády a tekvicového pyré potešia nielen vaše oči, ale aj chuťové bunky. Sú dokonale vláčne a iné muffiny už ani nebudete chcieť piecť!

Čo budete potrebovať

Na tekvicové cesto:

  • 1 šálka hladkej múky
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 a ½ lyžičky tekvicového korenia
  • ¼ šálky rastlinného oleja
  • ¼ šálky kryštálového cukru
  • ¼ šálky trstinového cukru
  • 1 veľké vajcia izbovej teploty
  • ¾ lyžičky vanilkového extraktu
  • ¾ šálky tekvicového pyré

Na čokoládové cesto:

  • ¾ šálky hladkej múky
  • 3 lyžice čierneho kakaa
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • ⅛ lyžičky soli
  • ½ šálky mliečnych čokopecičiek plus ¼ šálky navyše na ozdobu (voliteľne)
  • ⅛ šálky rastlinného oleja
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1 veľké vajcia izbovej teploty
  • ¼ šálky kyslej smotany izbovej teploty
  • 3 lyžice plnotučného mlieka izbovej teploty

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C a vyložte formu na muffiny papierovými košíčkami.
  • Pripravte si tekvicové cesto.
  • V malej miske prešľahajte múku, jedlú sódu, soľ a tekvicové korenie.
  • V mise zmiešajte olej a cukry.
  • Pridajte vajcia, vanilkový extrakt a tekvicové pyré a po každom pridaní dobre premiešajte.
  • Múčnu zmes vmiešajte do mokrých surovín.
  • Dajte bokom a vypracujte čokoládové cesto.
  • V malej miske zmiešajte múku, kakao, jedlú sódu, soľ a čokopecičky.
  • V mise zmiešajte olej a cukry.
  • Pridajte vajcia, kyslú smotanu a mlieko a po každom pridaní dobre premiešajte.
  • Múčnu zmes vmiešajte do mokrých surovín.
  • Formičky na muffiny striedavo plňte po lyžiciach oboma cestami, kým nebudú plné zo ¾.
  • Vršok posypte čokopecičkami (voliteľne) a pečte, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté (asi 18–23 minút).
  • Nechajte muffiny vo forme, kým nevychladnú natoľko, že ich možno vybrať.
  • Nechajte ich dochladiť na mriežke.
  • Užite si to!
Mramorové muffiny z čokolády a tekvicového pyré.
www.brokenovenbaking.com

Máme pre vás aj skvelé recepty na jemné muffiny s mrkvou ! Skúste naše sladké aj slané varianty!

Čokoládové muffiny bez vajec

Na tieto výborné muffiny nepotrebujete žiadne vajcia, olej ani maslo. Navyše sú neuveriteľne jednoduché na prípravu a výsledkom je naozaj veľmi čokoládová a vláčna pochúťka.

Čo budete potrebovať

  • 1 a ½ šálky hladkej múky
  • 2/3 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 3/4 šálky trstinového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 šálky nesladeného jablčného pyré
  • 3/4 šálky plnotučného mlieka
  • 3/4 šálky vody
  • 3/4 šálky nasekanej tmavej čokolády

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Formu na 12 muffinov vyložte papierovými košíčkami.
  • Do veľkej misy pridajte múku, kakaový prášok, cukor a prášok do pečiva.
  • Šľahajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  • Pridajte jablčné pyré, mlieko a vodu.
  • Šľahajte, kým nie je cesto hladké.
  • Vmiešajte 1/2 šálky čokolády.
  • Cesto rovnomerne rozdeľte do 12 formičiek na muffiny.
  • Vršky posypte zvyšnou čokoládou.
  • Pečte asi 20-22 minút.
  • Vršky muffinov by mali byť mierne popraskané a špáradlo vložené do stredu muffinu by malo vyjsť čisté.
  • Nechajte si chutiť!
Muffiny s čokoládou bez vajec na tanieri.
www.kirbiecravings.com

Čokoládovo-banánové muffiny

Tieto lahodné muffiny z čokolády a banánov sú sladké, bohaté a vláčne, a každé sústo je plné úžasných čokopecičiek! Navyše sa pripravujú z výživnejších ingrediencií, než aké sa bežne do muffinov pridávajú. To jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 125 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
  • 4 lyžice holandského kakaa
  • 55 gg horkých mini čokopiecik
  • 95 g horkých čokopiecik
  • 1 veľké vajcia
  • 120 g vanilkového alebo bieleho gréckeho jogurtu
  • 50 g rozpusteného kokosového oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 120 g trstinového cukru
  • 230 g prezretých banánov (2-3 banány)

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Formu na muffiny štandardnej veľkosti postriekajte olejom v spreji sprejom a potom vysypte kakaovým práškom.
  • Tieto muffiny sa lepia na papierové košíčky, takže ich neodporúčame používať.
  • Rozpustite kokosový olej a nechajte vychladnúť.
  • Odoberte 1 polievkovú lyžicu múky a dajte bokom.
  • V malej miske zmiešajte zvyšnú múku, kukuričný škrob, jedlú sódu, soľ, kakaový prášok a oba druhy čokoládových lupienkov.
  • Banány roztlačte vidličkou do konzistencie hustého pyré.
  • Mali by ste mať 1 zarovnanú šálku banánového pyré.
  • V inej mise rýchlo prešľahajte vajcia a grécky jogurt.
  • Vmiešajte rozpustený kokosový olej (olej by nemal byť horúci; pred pridaním ho nechajte vychladnúť na izbovú teplotu), vanilkový extrakt, trstinový cukor a roztlačené banány.
  • Premiešajte do hladkej zmesi.
  • Spojte mokré a suché prísady a miešajte, kým sa nespoja.
  • Prílišné miešanie má za následok hutnejšie muffiny.
  • Cesto rovnomerne rozdeľte do pripravenej formy na 12 muffinov.
  • Pečte 18–23 minút, alebo pokiaľ nevyjde špáradlo vložené do stredu muffinu čisté alebo s niekoľkými vlhkými omrvinkami.
  • Nechajte 10-15 minút vychladnúť, príborovým nožom orežte okraje muffinov a opatrne ich vyberte z formy.
  • Ak sa pri vyberaní rozpadajú, nechajte ich ešte chvíľu odstáť.
  • Muffiny položte na rošt, aby mohli dovychladnúť.
  • Podávajte!
Muffiny z čokolády a banánov na rošte.
www.chelseasmessyapron.com

Muffiny s čokoládou a čerstvými malinami

Nadýchané a super vláčne muffiny s mliečnou čokoládou a sladkými čerstvými malinami sa stanú u vás doma hitom! Navyše sú neuveriteľne jednoduché na prípravu as naším návodom ich zvládne aj úplný začiatočník.

Čo budete potrebovať

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka bieleho cukru
  • ¾ šálky mliečnych čokopčekov
  • ½ šálky nesladeného kakaa
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička vanilky
  • 1 vajce
  • 1 šálka kyslej smotany alebo obyčajného gréckeho jogurtu
  • ½ šálky plnotučného mlieka
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • ¼ šálky mliečnej čokolády
  • 1 šálka čerstvých malín

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a formičky na muffiny vyložte papierovými košíčkami alebo dobre vymažte olejom.
  • Zmiešajte múku, cukor, 3/4 šálky čokopecičiek, kakaový prášok a jedlú sódu vo veľkej mise.
  • V inej miske rozšľahajte vajcia, jogurt, mlieko a rastlinný olej do hladka.
  • Do mokrých ingrediencií pridajte suché ingrediencie a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Nalejte do formičiek na muffiny.
  • Do formičiek rozdeľte maliny a 1/4 šálky strúhanej mliečnej čokoláey (stačí posypať čokoládou vrch cesta a maliny do vrchu jemne vtlačiť)
  • Pečte 18–20 minút, alebo kým nevyjde špáradlo zapichnuté do stredu muffinu čisté.
  • Pred vybratím muffinov z formičiek nechajte asi 10 minút vychladnúť.
  • Ihneď podávajte alebo skladujte vo vzduchotesnej nádobe až 4 dni pri izbovej teplote alebo 1 týždeň v chladničke.
Muffiny s mliečnou čokoládou a sladkými čerstvými malinami vo forme na muffiny.
www.lecremedelacrumb.com

Vyskúšajte aj našich ďalších 10 najlepších receptov na muffiny ! Vychutnajte si ich v najrôznejších obmenách.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.