Vynikajúce recepty na cheesecake s čučoriedkami! Vychutnajte si túto letnú dobrotu

Sladký recept na čučoriedkový cheesecake. Tiež sa vám pri týchto slovách zbiehajú sliny?

Pripravte si túto delikatesu aj v pohodlí vášho domova.

A ako zabrániť tomu, aby tvarohový koláč popraskal? To sa dozviete na konci článku.

Čučoriedkový cheesecake s tvarohom

Máte vo svojom živote nejakého milovníka čučoriedok alebo ním ste vy sami? Urobte dojem týmto výborným receptom na tvarohový koláč s čučoriedkami, ktorý ich obsahuje vo vnútri, ale aj na povrchu v podobe omáčky. Máte radšej starú dobrú klasiku? Tak potom tu pre vás máme recepty na klasický cheesecake .

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 18 grahamových sušienok
  • 3 lyžice cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • 140 g masla (rozpusteného)

Na náplň

  • 680 g plnotučného tvarohu
  • 210 g cukru
  • 85 g kyslej smotany
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • Kôra z 1 citróna
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 125 ml hustej smotany
  • 3 veľké vajcia
  • 310 g čerstvých čučoriedok

Na omáčku

  • 460 g čerstvých čučoriedok
  • 100 g cukru
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • Kôra z 1 citróna
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 60 ml vody

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C.
  • Umiestnite rošt do stredu rúry.
  • Pridajte grahamové sušienky, cukor a soľ do misy kuchynského robota a mixujte, kým sa nerozomelú na prášok.
  • Pridajte maslo a spracujte, kým sa nespojí.
  • Zmes vtlačte na dno formy, aby krusta bola aj po stranách.
  • Krustu pečte do svetlo zlatohnedej farby, 20 až 25 minút.
  • Nechajte vychladnúť asi 15 minút.
  • Keď forma vychladne pevne zabaľte dno a boky do alobalu.
  • Vložte zabalenú formu do veľkého plechu.
  • Uvarte si vodu na prípravu horúceho vodného kúpeľa na pečenie čučoriedkového cheesecaku.
  • Na náplň si vyšľahajte tvaroh, cukor, kyslú smotanu, vanilku, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a soľ.
  • Pomaly pridávajte hustú smotanu, kým sa nezapracuje. Pridajte vajcia, jedno po druhom, kým sa nespoja.
  • Pridajte čučoriedky. Pomocou gumovej stierky jemne vmiešajte čučoriedky do náplne, dávajte pozor, aby ste ich nerozdrvili.
  • Nalejte zmes na cheescake do pripraveného korpusu.
  • Opatrne nalejte do pekáča toľko vriacej vody, aby siahala do polovice stien formy na cheesecake.
  • Pečte tvarohový koláč, kým nebude po okrajoch mierne nafúknutý, asi 1 1/2 hodiny.
  • Vypnite rúru a otvorte dvierka rúry asi na 3 cm. Nechajte cheesecake dôjsť v rúre, asi 1 hodinu.
  • Premiestnite na mriežku a nechajte 30 minút vychladnúť.
  • V strednom hrnci zmiešajte čučoriedky, cukor, kukuričný škrob, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a soľ.
  • Pridajte vodu a priveďte omáčku do varu na stredne vysokú teplotu.
  • Znížte teplotu na minimum a varte, odkryté, za občasného miešania, kým sa omáčka nesfarbí do žiarivo fialovej a nezhustne, asi 10 minút.
  • Omáčku preložte do stredne žiaruvzdornej nádoby a nechajte ju asi 30 minút na linke trochu vychladnúť.
  • Až budete pripravení na podávanie, nalejeme čučoriedkovú omáčku na nakrájané kúsky čučoriedkového cheesecaku.
Jemná krusta upečená spoločne s tvarohovou náplňou plnou čučoriedok.
Zdroj: domesticgothess.com

Nepečený tvarohový koláč s čučoriedkami a bielou čokoládou

Najlepší recept na čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou a úplne bez pečenia. Vyskúšajte tento skvelý dezert plný letných chutí, ktorý je skvelý pre každé letné posedenie. Alebo si pripravte čisto jahodový cheesecake , taktiež podľa nášho receptu.

Čo budeme potrebovať

  • 300 g bielej čokolády
  • 600 g mäkkého syra
  • 285 ml dvojitej smotany
  • 50 g práškového cukru
  • 170 g čučoriedok
  • 7 lyžíc čučoriedkového džemu
  • 85 g sušienok
  • 200 g malých jahôd

Postup

  • Čokoládu rozpustite nad vodným kúpeľom.
  • Ľahko olejom vymastenú formu vyložte potravinárskou fóliou.
  • Syr, smotanu a cukor vyšľahajte, a potom vmiešajte do takmer vychladnutú rozpustenú bielu čokoládu, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Zmiešajte 170 g čučoriedok s 5 lyžicami džemu.
  • Nalejte polovicu syrovej zmesi do formy, a potom doprostred lyžicou vmiešajte čučoriedky s džemom.
  • Pridajte zvyškom syrovej zmesi, zarovnajte vršok a potom vtlačte navrch sušienky, aby vytvorili korpus cheesecaku.
  • Prikryte a chlaďte 6 hodín alebo cez noc.
  • Asi 6 jahôd si dajte bokom. Zvyšok rozpoľte a potom prehrejte na panvici so zvyšnou marmeládou do mäkka.
  • Rozšľahajte tyčovým mixérom, potom pretrite cez sito, aby ste odstránili semienka, a vytvorte omáčku.
  • Ak chcete podávať, zvyšné jahody rozpoľte, a potom ich položte na tvarohový koláč. Prelejte omáčkou.
Ukrojený kúsok cheesecaku s polevou z čučoriedok.
Zdroj: domesticgothess.com

Cheesecake z čučoriedok a mascarpone

Vychutnajte si krémovú náplň tohto jedinečného čučoriedkového cheesecaku. V čom je kúzlo tohto receptu? Je to ten lahodný taliansky syr, ktorý máme všetci radi.

Čo budeme potrebovať

  • 50 g masla (rozpusteného)
  • 200 g sušienok (drvených)
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • 400 g syra mascarpone
  • 350 g smotanového syra
  • 125 g práškového cukru
  • 2 lyžice kukuričnej múky (kukuričný škrob)
  • 3 veľké vajcia
  • kôra z jedného malého pomaranča
  • 300 g čerstvých čučoriedok

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 .
  • Formu vymažte maslom.
  • Rozpustené maslo zmiešajte so sušienkovou posýpkou a dobre premiešajte. Vtlačte na dno pripravenej formy.
  • Počas prípravy náplne dajte do chladničky vychladiť.
  • Vo veľkej mise vyšľahajte vanilku, oba syry, cukor, kukuričnú múku, vajcia a pomarančovú kôru.
  • Pridajte 3/4 množstvo čučoriedok.
  • Zmes preložte do vychladenej krusty.
  • Navrch rozsypte zvyšné čučoriedky a trochu ich zatlačte dole do náplne.
  • Pečte 45 minút až hodinu, kým nezozlátne a takmer nestuhne. Uprostred by sa mal ešte trochu chvieť.
  • Vypnite rúru a otvorte dvierka rúry. Pred vybratím z formy nechajte v rúre úplne vychladnúť.
  • Zakryte a nechajte niekoľko hodín alebo cez noc v chladničke.

Čo môže byť lepšie ako osviežujúci čučoriedkový cheesecake s kávou podľa vlastného výberu? Tento luxus si môžete dopriať s najlepšími kapsulovými kávovarmi . Aký si vybrať? To sa dočítate v našej recenzii.

Lahodný tvarohový koláč s čučoriedkami.
Zdroj: oliveandmango.com

Koláč z tvarohu s čučoriedkami a Lotus sušienkami

Lotus sú malé korenené, karamelizované sušienky, také, aké si občas dávate ku káve, pochádzajúce z Holandska a Belgicka. Sú skvelým alternatívnym základom pre tvarohový koláč a obzvlášť dobre chutia s čučoriedkami. alebo si pripravte ďalšie torty z najrôznejších typov sušienok , pochutnáte si!

Čo budeme potrebovať

  • 250 g balenia sušienok Lotus
  • 100 g masla (rozpusteného)
  • 300 g čučoriedok
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 limetka (ošúpaná a odšťavená)
  • 250 g mascarpone
  • 450 g nízkotučného mäkkého syra alebo tvarohu
  • 90 g práškového cukru
  • 2 lyžice kukuričnej múky
  • 3 vajcia (2 celé a 1 žĺtok)
  • 150 ml kyslej smotany

Postup

  • Rúru rozohrejte na 180 stupňov.
  • Sušienky rozdrvte a zmiešajte s maslom.
  • Zmes vtlačte do formy na pružinu a vytvarujeme aj do strán formy.
  • Pečte 10 minút.
  • Čučoriedky vložíme do hrnca a posypeme hnedým cukrom a limetkovou šťavou, varte asi 15 minút, alebo kým nezačnú mäknúť a praskať. Šťavu zlejte do misy.
  • Mascarpone vyšľahajte so syrom, práškovým cukrom, kukuričnou múkou, limetkovou kôrou a vajcami.
  • Do formy dajte lyžicou polovicu syrovej zmesi, pridajte väčšinu čučoriedok (niektoré si nechajte navrch) a prelejte zvyšnou zmesou.
  • Pečte 40 minút alebo pokiaľ zmes nestuhne, ale aby sa stále ľahko chvela uprostred.
  • Pridajte povrch kyslou smotanou a pečte ďalších 10 minút. Nechajte úplne vychladnúť.
  • Na čučoriedkový cheesecake nasypte zvyšné ovocie a odloženú šťavu.
Krehká vypečená krusta z Lotus sušienok plná krémovej náplne.
Zdroj: reddit.com

Ako zabrániť popraskaniu cheesecaku?

Existuje niekoľko dôvodov, prečo tvarohový koláč praská. Tu je niekoľko tipov, ako tomu predísť:

Pri výrobe náplne je dôležité, aby ste vajcia neprešľahali . Do náplne prílišným šľahaním pridáte príliš veľa vzduchu, čo spôsobí, že pri pečení koláč rýchlo nakysne a potom sa prepadne a uprostred praskne. Akonáhle sú vajcia zapracované a náplň je hladká, vypnite mixér a hotovo. Odolajte nutkaniu pokračovať v miešaní!

Ďalším vinníkom je prepečenie . Váš cheesecake je prepečený, keď sú okraje mierne nafúknuté a stred je stále chvejúci ako želé. V tejto chvíli rúru vypnite a nechajte dvierka rúry mierne pootvorené. Cheesecake sa nechá v rúre dôjsť, stuhne a pomaly vychladne. To pomáha, pretože drastické zmeny teploty (tj horúca rúra na studená chladnička) spôsobí popraskanie.

Ako sa váš cheesecake ochladí, stiahne sa, a pokiaľ sa okraje prilepia k stene formy, vytvoria sa praskliny. Preto je dôležité pred uvoľnením pružinovej formy prejsť nožom po jej okraji.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.