Recepty na nátierky z ovocia? Vidíte správne, skúste ich s pečivom alebo mäsom

Keď sa povie nátierka, tak sa iste ako prvá vybaví nátierka so salámou, zeleninou a majonézou a podobnými ingredienciami.

Nemusí to tak byť vždy, do nátierok sa hodí aj pomerne dosť druhov ovocia.

Skúste naše recepty na ovocné nátierky, je to ten najlepší spôsob, ako zaujať tých najmenších stravníkov!

Jahodová nátierka s mätou

Vyskúšajte menej tradičnú a sviežu nátierku z jahôd, voňavej mäty a smotanového syra.

Čo budeme potrebovať

  • 100 g jahôd
  • vetvička mäty
  • 300 g syra (pr. Lučina)
  • 2 lyžice medu
  • pečivo na podávanie – sladké aj slané podľa chuti
  • plátky jahôd a lístky mäty na ozdobu

Postup

  1. Jahody očistíme, zbavíme stopiek a nakrájame na drobné kúsky.
  2. Mätové lístky otrháme a nasekáme najemno.
  3. Lučinu premiešame s jahodami.
  4. Vmiešame nasekanú mätu a osladíme podľa chuti.

K domácej ovocnej nátierke sa najlepšie hodí domáce pečivo, a to si upečiete v tej najlepšej domácej pekárni . Tú si vyberiete vďaka našej skvelej recenzii!

Pohárik plný sladkých jahôd a mäty v nátierke.
Zdroj: thegraciouswife.com

Ovocná nátierka z banánu a kokosu

Karamelizovaný banán s mangom a kokosom je nátierka v thajskom štýle.

Čo budeme potrebovať

  • 5 lyžíc hnedého cukru
  • 2 banány
  • 4 plátky manga
  • štipka soli
  • 400 g tvarohu/ jogurtu
  • 150 g kokosových hoblín

Postup

  • Rozpáľte panvicu a na nej nasypte 1 lyžičku cukru.
  • Keď je cukor rozpustený, pridajte plátky banánu a nechajte skaramelizovať z oboch strán.
  • Vyberte z panvice a odložte bokom.
  • Do rovnakej panvice pridajte ešte 1 lyžičku cukru.
  • Plátky manga skaramelizujte z oboch strán. Vyberte z panvice a odložte bokom.
  • Tvaroh zmiešajte s kokosom, soľou a cukrom.
  • Skaramelizované ovocie zmiešajte s tvarohom a rozmixujte dohladka.
  • Servírujte s kúskami ovocia alebo cez vanilkovú zmrzlinu.
Mistička s banánovou nátierkou.
Zdroj: yesiamvegan.com

Slivková nátierka s čokoládou

Veľmi chutná ovocná nátierka zo sliviek sa hodí ako náplň do buchiet, knedlí, ale aj ako poleva na koláč alebo k mäsu.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg sliviek, vykôstkovaných
  • 100 g čokoláda na varenie (44%)
  • 500 g cukru krupica
  • 100 g holandského kakaa
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 100 ml rumu

Postup

  1. Umyté a vykôstkované slivky pokrájame, vložíme do hrnca, zastrekneme pár kvapkami vody a povaríme do mäkka.
  2. Potom ponorným mixérom rozmixujeme do hladka.
  3. Vedľa v mise si zmiešame cukor, kakao, vanilkový cukor, pridáme do slivkovej zmesi a necháme rozpustiť za stáleho miešania.
  4. Čokoládu na varenie nalámeme na kocky a pridáme do zmesi, kde necháme rozpustiť a prevaríme za stáleho miešania 5 minút.
  5. Nakoniec pridáme rum, premiešame a plníme do umytých pohárov.
  6. Poháre uzavrieme a sterilizujeme pri 80 ° C 15 minút.
  7. Ak uchováte v chladničke, nemusí sa sterilizovať.

S touto ovocnou nátierkou si pripraviť tento recept na hovädzí steak !

Slivková nátierka s čokoládou.
Zdroj: gourmandeinthekitchen.com

Nátierky z ovocia podávame najčastejšie s pečivom. Z bieleho pečiva to sú predovšetkým žemle, rožky a rôzne hrčky alebo biely toastový chlieb.

Okrem bieleho pečiva sa nátierky môžu podávať aj s chlebom a chlebovými výrobkami. Hodí sa aj rôzne druhy celozrnného pečiva.

Malým deťom môžeme pripraviť špeciálne nátierky podľa našich ďalších receptov .

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5  hviezdičiek. :)