Luxusné recepty na rezy s medom tak, ako ich nepoznáte. Pripravte svojim hosťom ten najlepší múčnik, aký kedy mali!

Kto by odolal našim receptom na medové rezy?

Sú jednoduché, efektné a neuveriteľne chutné.

Vyskúšajte variant s karamelovou omáčkou, lesným ovocím či kokosom.

Vo všetkých prípadoch si pochutnáte!

Banánovo-medové rezy s karamelovou omáčkou a šľahačkou

Užite si dokonalú kombináciu banánu, medu, karamelu, šľahačky a čokolády v tomto jednoduchom múčniku. Už nikdy nebudete chcieť iný!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 200 g trstinového cukru
  • 4 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 60 g medu
  • 250 g masla
  • 4 veľké vajcia
  • 3 banány
  • 180 g kyslej smotany
  • 2 lyžičky vanilkovej pasty

Na karamelovú omáčku:

  • 125 g medu
  • 100 g trstinového cukru
  • 125 g masla
  • 250 ml smotany na šľahanie

Na čokoládové hobliny:

  • 150 g tmavej čokolády

Na šľahačku:

  • 375 ml smotany na šľahanie
  • 125 g mascarpone
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na dekoráciu:

  • 1 banán nakrájaný na plátky
  • čokoládové hobliny viď vyššie
  • 60 g karamelovej omáčky viď vyššie

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C.
  • Plech s rozmermi 20 cm x 30 cm 5 cm nastriekajte olejom v spreji a vyložte dno a boky papierom na pečenie.
  • Do chladničky dajte na 20 minút ďalší plech.
  • Do pridajte múku, trstinový cukor, prášok do pečiva a soľ a premiešajte.
  • Do samostatnej veľkej misy pridajte maslo a med.
  • Pomocou elektrického ručného mixéra maslo a med rozmixujte do bledej a nadýchanej hmoty, čo potrvá asi 3 minúty.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom a zakaždým dobre premiešajte.
  • Zoškrabnite misku a pridajte banány, kyslú smotanu a vanilkovú pastu.
  • Dôkladne premiešajte, pridajte suché ingrediencie a opäť premiešajte.
  • Cesto nalejte na plech a pečte 45-55 minút.
  • Po upečení nechajte úplne vychladnúť.
  • Teraz si pripravte omáčku.
  • Do pridajte med, maslo a trstinový cukor a miešajte, kým sa všetky ingrediencie nerozpustia a zmes nebude bublať.
  • Pokračujte v miešaní 3 minúty alebo pokiaľ nedosiahnete zlatú farbu.
  • Stiahnite plameň a pridajte smotanu.
  • Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Nechajte úplne vychladnúť.
  • Ak chcete vytvoriť čokoládové hoblinky, nalejte rozpustenú čokoládu na plech, ktorý bol 20 minút v chladničke.
  • Poklepte plechom o pracovnú dosku, aby ste uvoľnili vzduchové bubliny.
  • Nechajte zahriať na izbovú teplotu.
  • Pomocou lyžičky krátko zoškrabujte čokoládu tak, aby ste tvorili malé hoblinky.
  • Do veľkej mixovacej nádoby pridajte smotanu, mascarpone a vanilkový extrakt.
  • Šľahajte, kým sa nezačnú tvoriť mäkké vrcholky.
  • Pomocou konca varešky vytvorte otvory po celej buchte, ale snažte sa neprepichovať až na dno.
  • Otvory naplňte karamelovou omáčkou.
  • Navrch buchty pridajte šľahačku a rovnomerne rozotrite.
  • Zalejte karamelovou omáčkou a vmiešajte ju do šľahačky.
  • Ozdobte plátkami banánu a čokoládovými hoblinami.
  • Nakrájajte a podávajte.
Buchta z medu a banánov s karamelovou polevou, šľahačkou a plátkami banánu na plechu vyloženom papierom na pečenie, ktorý drží ruky.
www.thescranline.com

Medové rezy plnené pudingom a džemom s čokoládovou polevou

Tenké vrstvy cesta s medovou príchuťou plnené pudingom a džemom a nakoniec potreté čokoládovou polevou jednoducho musíte milovať! Pripravte si ich už dnes a nebudete ľutovať.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 150 g krupicového cukru
  • 80 g masla
  • 4 lyžice mlieka
  • 2 lyžice medu
  • 1 stredné vajcia
  • ½ lyžičky jedlej sódy

Na náplň:

  • poháre džemu podľa vášho výberu
  • 500 ml vanilkového pudingu izbovej teploty
  • 180 g práškového cukru
  • 250 g masla

Na čokoládovú polevu:

  • 100 g čokolády
  • 180 ml smotany na šľahanie

Postup

  • Do veľkého hrnca dajte cukor, maslo, mlieko, med a vajcia.
  • Na miernom ohni neustále miešajte, pokiaľ sa zmes nerozpustí.
  • Teraz pridajte jedlú sódu a stále miešajte do spenenia (nevarte).
  • Zložte zo sporáka.
  • Vmiešajte ½ múky.
  • Na pracovnú dosku si preložte zvyšok múky a zalejte zmesou.
  • Vytvarujte cesto.
  • To rozdeľte na 2 rovnaké polovice a vytvarujte z nich obdĺžniky.
  • Každú polovicu váľajte, kým vám nevznikne veľmi tenký plát cesta.
  • Skontrolujte veľkosť najväčšieho plechu na pečenie, ktorý máte, a cesto vyvaľkajte tak, aby sa vám na plech zmestilo.
  • Vyvaľkané cesto preložte na plech dobre vymastený olejom alebo vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte pri 180 stupňoch Celzia 10 minút.
  • To isté urobte aj s druhým plátom cesta (ak máte dva veľké plechy, pečte oba pláty naraz).
  • Akonáhle sú pláty upečené, vyberte ich a pred plnením nechajte úplne vychladnúť.
  • Pomocou mixéra utrite práškový cukor s mäkkým maslom.
  • Postupne pridávajte puding (izbové teploty), kým všetko nespotrebujete a nezískate pekne hustú zmes.
  • Umiestnite prvý upečený plát na tácku alebo doštičku a zakryte ho pudingovou náplňou.
  • Prikryte druhým upečeným plátom a priečne rozpoľte.
  • Jednu polovicu potrite džemom.
  • Pokiaľ vám zostala ešte nejaká pudingová náplň, namažte ju na džem.
  • Prikryte druhou polovicou.
  • Na múčnik položte list papiera na pečenie a zaťažte ho doskou (alebo čímkoľvek, čo na múčnik trochu tlačí).
  • Uchovávajte cez noc v chladničke.
  • Smotanu na šľahanie priveďte do varu.
  • Nalejte na jemne nasekanú čokoládu a pred miešaním nechajte 2 minúty stuhnúť, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
  • Múčnik potrite čokoládou a vráťte do chladničky, aby čokoláda stuhla.
  • Po stuhnutí odrežte okraje a nakrájajte na jednotlivé porcie.
  • Dobrú chuť!
Rezy s medovou príchuťou plnené pudingom a džemom a nakoniec potreté čokoládovou polevou na tanieriku s vidličkou.
www.happyfoodstube.com

Máme pre vás aj ďalšie lahodné recepty s medom v 5 rôznych variantoch. Ochutnajte luxusné kačacie prsia, talianske guličky aj obľúbené perníčky.

Karamelové rezy s medom a vlašskými orechmi

Tento múčnik je úžasnou kombináciou textúr. Drobivý krehký základ doplnený chrumkavými orechmi v lepkavom medovom karameli s nádychom pomarančov vás dostane! Tak si ho poďme spoločne pripraviť.

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 150 g masla

Na polevu:

  • 100 g masla
  • 90 g trstinového cukru
  • 170 g medu
  • 180 g vlašských orechov, nahrubo nasekaných
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička vanilky
  • kôra z jedného pomaranča

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180 °C a 20 cm štvorcovú formu na pečenie s odnímateľným dnom vyložte papierom na pečenie.
  • Pripravte si cesto.
  • V mise ušľahajte maslo s cukrom do svetlej a nadýchanej hmoty, potom pridajte múku a miešajte, kým nevznikne drobivé cesto.
  • Túto zmes rovnomerne rozprestrite do formy na pečenie.
  • Celé cesto prepichajte vidličkou a pečte 15 minút do svetlo zlatistej farby.
  • Teraz si pripravte polevu.
  • Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo, cukor a med na strednom plameni a miešajte, kým sa zmes nerozpustí a nespojí.
  • Trochu znížte plameň a za občasného miešania varte 5 minút.
  • Zmes bude trochu peniť.
  • Buďte opatrní, pretože karamel je veľmi horúci.
  • Po 5 minútach stiahnite z ohňa a pridajte nasekané vlašské orechy, dvojitú smotanu, vanilku a pomarančovú kôru a premiešajte.
  • Zmes nalejte na vrch upečeného krehkého cesta, rovnomerne rozotrite a potom pečte 20 minút.
  • Po vybratí z rúry bude poleva tekutá; chladnutím zhustne.
  • Akonáhle rezy vychladnú a začnú tuhnúť, vyberte ich z formy na pečenie a veľkým nožom natretým maslom krájajte na štvorce.
  • Užite si to!
Rezy s medom orechy v lepkavom medovom karameli s nádychom pomarančov položené na sebe.
www.girleatsworld.co.uk

A čo také recepty na guličky s medom 5x inak? Oslaďte si s nami život!

Medovo-kokosové rezy

Lahodné a jednoduché rezy z ovsených vločiek, kukuričných lupienkov, kokosu a medu sú báječnou desiatou, ktorú si zamiluje celá vaša rodina!

Čo budete potrebovať

  • 45 g kukuričných lupienkov
  • 120 g ovsených vločiek
  • 120 g sušeného kokosu
  • 165 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 2 lyžice medu

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C.
  • Plech na pečenie s rozmermi 28 x 18 cm bohato vymažte maslom.
  • Dajte bokom.
  • Vo veľkej miske jemne rozdrvte kukuričné lupienky zadnou stranou lyžice – buďte opatrní, aby ste ich nerozdrvili príliš, pretože stále chcete, aby dodali rezom trochu textúry a chrumkavosti.
  • Do kukuričných lupienkov pridajte ovsené vločky, sušený kokos a práškový cukor.
  • Suché ingrediencie miešajte, kým sa nespoja.
  • V malej panvici rozpustite na miernom ohni maslo a med.
  • Nalejte zmes masla a medu do suchých prísad a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Zmes preložte na vopred vymastený plech.
  • Zadnou stranou lyžice zatlačte zmes do rohov a rovnomerne ju vyrovnajte do formy.
  • Pečte v predhriatej rúre 15–20 minút, kým rezy nezískajú teplú zlatú farbu.
  • Pred vyklopením na doštičku a nakrájaním na plátky alebo štvorce nechajte úplne vychladnúť.
Rezy z ovsených vločiek, kukuričných lupienkov, kokosu a medu.
www.bakingwithgranny.co.uk

Rezy s medom a lesným ovocím

Kombinácia medu a lesného ovocia je úplne luxusná ao tom vás presvedčí aj tento recept na medové rezy s malinami a čučoriedkami. Potrite ho medovou polevou a podávajte ako ten najlahodnejší dezert ku káve. Možno oceníte naše recenzie najlepších švajčiarskych kávovarov Jura , ktoré vám pripravia dokonalú jedinečnú kávu.

Čo budete potrebovať

  • 1 šálka cukru
  • 1 šálka repkového oleja
  • 1 šálka medu
  • 3 veľké vajcia
  • 1/2 šálky pomarančovej šťavy
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 a 1/2 šálok hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 šálka čerstvých alebo mrazených malín
  • 1 šálka čerstvých alebo mrazených čučoriedok

Na polevu:

  • 1 šálka práškového cukru
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice mlieka

Postup

  • Predhrejte rúru na 175°C.
  • Vymažte tukom 33 x 23 cm plech na pečenie.
  • Vo veľkej mise prešľahajte cukor, olej, med, vajcia, pomarančovú šťavu a vanilku.
  • V inej mise prešľahajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ a postupne zašľahajte do medovej zmesi.
  • Preneste na pripravený plech.
  • Pečte 15 minút.
  • Vrch buchty posypte malinami a čučoriedkami.
  • Pečte, kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté, ďalších cca 30–35 minút.
  • Nechajte úplne vychladnúť na plechu na mriežke.
  • Zmiešajte ingrediencie na polevu a polevú buchtu potrite.
  • V prípade potreby podávajte s ďalším lesným ovocím.
  • Nechajte si chutiť!
Rez z medu s malinami a čučoriedkami na tanieri.
www.tasteofhome.com

Medovo-vanilkové rezy s polevou a zdobením

Tento recept si nezabudnite uložiť! Vláčnu buchtu s medom a vanilkou potretou krémovou polevou z kakaa, medu a masla si totiž budete chcieť pripravovať znova a znova.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 4 veľké vajcia, izbové teploty
  • 180 g medu
  • ½ šálky práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • ¾ šálky rastlinného oleja
  • 1 šálka cmaru

Na polevu:

  • 270 g medu
  • 1 lyžica kakaa
  • 170 g studeného masla, nakrájaného
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžice pestrého zdobenia

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Plech vymažte a vyložte papierom na pečenie.
  • V mise prešľahajte múku, prášok do pečiva a jedlú sódu a dajte bokom.
  • V inej miske zmiešajte vajcia a cukor a šľahajte, kým sa nespoja.
  • Pridajte vanilkový extrakt a rastlinný olej a znova prešľahajte.
  • Postupne vmiešajte striedavo s cmarom k suchým ingredienciám.
  • Cesto nalejte na vyložený plech a vrch zarovnajte lyžicou.
  • Pečte 30-35 minút, kým špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  • Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Na prípravu polevy dajte studené maslo, kakao, vanilkový extrakt a med do misy stolného mixéra.
  • Miešajte, kým sa všetko nespojí a textúra nie je ľahká a nadýchaná, asi 8-10 minút.
  • Polevu natrite na upečené cesto a posypte zdobením.
  • Nechajte v chlade, kým nebudete pripravení na podávanie.
  • Vyberte z chladničky 15 minút pred podávaním.
Buchta s medom a vanilkou potretá krémovou polevou z kakaa, medu a masla a posypaná zdobením.
www.capilanohoney.com

Nezabudnite vyskúšať aj naše recepty na medové pečivo ! Máme pre vás napríklad medové trubičky, kornútky, ale pokojne aj medovo-rumové guličky.

Tipy na pečenie s medom

Med je skvelou ingredienciou na pečenie. Pozrite sa na naše tipy a triky, ako s medom piecť ako profesionál.

  • Pri pečení s medom odmeriavajte ingrediencie v gramoch . Je to najpresnejší spôsob a poskytne vám konzistentné výsledky.
  • Tesne pred pridaním medu do odmerky ju postriekajte trochou oleja v spreji , aby med ľahko vytekal.
  • Keď pečiete buchtu s medom, vždy pomocou špajle otestujte, či je buchta hotová . Zvlášť pokiaľ v recepte úplne nahrádzate cukor.
  • Formu tesne pred pečením zakryte alobalom , aby nedochádzalo k nadmernému zhnednutiu. Med je bohatý na prírodné cukry a môže spôsobiť, že váš múčnik získa tmavo hnedú farbu.

A ako sa vám naše dnešné recepty na medové rezy páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.