Ananás asi nie je prvou voľbou, ktorú zvolíte, keď sa chystáte upiecť nejaký múčnik.
A je to škoda!
My sme si pre vás tentoraz pripravili 5 lahodných receptov na ananásové rezy, ktoré si zamilujete.
Vyskúšajte variant s mrkvou, cuketou či kokosom.
Pochutnáte si!
Ananásové rezy s vanilkovou polevou
Na tieto jednoduché rezy s ananásom potrebujete iba pár ingrediencií. Dokonalá poleva zo syra Philadelphia a vanilky im dodáva ten správny šmrnc. Servírujte ich na raňajky či ako výborný dezert.
Čo budete potrebovať
- 2 vajcia izbovej teploty
- 2 šálky hladkej múky
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 560 g konzervovaných ananásových kúskov vrátane šťavy
Na polevu:
- 230 g syra Philadelphia izbovej teploty
- 2 šálky práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Nerezový pekáč s rozmermi 23×33 cm vyložte listom papiera na pečenie tak, aby zakrýval aj okraje pekáča a nastriekajte olejom v spreji.
- Zmiešajte cukor a vajcia vo veľkom stolnom mixéri a mixujte 1 minútu.
- Pridajte múku a jedlú sódu a pokračujte v miešaní.
- Potom pridajte ananásové kúsky vrátane šťavy.
- Mixujte, kým sa všetko nespojí a potom vyberte misku z mixéra.
- Cesto preložte do pekáča a pečte 35 minút, kým nie je vršok zlatisto hnedý a do stredu sa dá zapichnúť špáradlo a vybrať bez toho, aby sa cesto prilepilo.
- Po upečení buchtu vyberte a nechajte vychladnúť.
- Zatiaľ čo buchta chladne, zmiešajte syr, práškový cukor a vanilku vo veľkom stolnom mixéri.
- Mixujte veľmi pomaly a nechajte zapracovať syr a práškový cukor, pričom nezabudnite občas zoškriabať boky, kým nezískate hustú polevu.
- Polevou potrite buchtu a podávajte.

K nielen tomuto múčniku určite oceníte skvelú kávu. Ak ešte doma nemáte kvalitný kávovar, možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších kávovarov Tchibo . Kto vyhral v našom porovnaní?
Rezy z ananásu s kokosovou polevou a pekanovými orechmi
Užite si tropickú chuť ananásu a kokosu s týmito luxusnými dekadentnými rezy! Sú neuveriteľne ľahké na prípravu a pritom tak božsky chutia. Rozpáľte rúru a ideme piecť!
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 2 šálky cukru
- 2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky rastlinného oleja
- 2 veľké vajcia
- 560 g konzervovaných kúskov ananásu so šťavou
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/4 lyžičky soli
Na polevu:
- 1 šálka cukru
- 1/2 šálky masla nakrájaného na kocky
- 2/3 šálky zahusteného nesladeného mlieka
- štipka soli
- 3/4 šálky strúhaného kokosu
- 1/2 šálky nasekaných opečených pekanových orechov
Postup
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
- Nastriekajte pekáč alebo plech s rozmermi 40 x 25 x 2,5 cm olejom v spreji.
- V stredne veľkej mise miešajte všetky ingrediencie na cesto, kým nebudete mať hladkú zmes.
- Nalejte na pripravený plech.
- Pečte v predhriatej rúre 20–24 minút, alebo pokiaľ vršok nezezlátne a špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
- Zatiaľ čo sa buchta pečie, pripravte si polevu.
- V hrnci zmiešajte cukor, maslo, soľ a zahustené mlieko.
- Zmes priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte 10 minút za častého miešania.
- Vmiešajte kokos.
- Nalejte polevu na horúcu buchtu.
- Vrch posypte pekanovými orechmi.
- Pred krájaním nechajte polevu stuhnúť a vychladnúť.
- Nechajte si chutiť!

Vyskúšajte aj naše recepty na smoothie s ananásom 5x inak. Ktoré kombinácie sa k ananásu hodia? A prečo si toľko rozumie s kokosovým mliekom? U nás sa všetko dozviete!
Objavte podobné tipy
Cuketové rezy s ananásom
Pripravte si tiež niečo iné ako svoj obvyklý čokoládový či vanilkový múčnik. Vaša rodina aj hostia budú nadšení! Na tieto ľahké rezy potrebujete jednoducho dostupné ingrediencie a ich príprava vám nezaberie príliš veľa času. Výsledok však bude stáť za to!
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 3 šálky hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička soli
- 560 g konzervovaných kúskov ananásu
- 1/3 šálky ananásovej šťavy (z konzervovaných kúskov)
- 3 vajcia
- 3/4 šálky oleja
- 2 lyžičky vanilky
- 2 šálky nastrúhanej cukety (vytlačte z cukety prebytočnú tekutinu)
- 1 šálka sušených čerešní (voliteľne)
Na polevu:
- 1/2 šálky masla
- 230 g syra Philadelphia
- 4 lyžice ananásovej šťavy (z konzervovaných kúskov)
- 4 šálky práškového cukru
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Nastriekajte pekáč s rozmermi 23 x 33 cm olejom v spreji a vysypte múkou.
- Zmiešajte suché ingrediencie vo veľkej mise.
- Dajte bokom.
- Ananásovú šťavu sceďte z konzervy do misky.
- Vajcia, olej a vanilku zmiešajte dohromady.
- Pridajte scedené kúsky ananásu a 1/3 šálky ananásovej šťavy.
- Mokré ingrediencie pridajte k suchým a vmiešajte cuketu a sušené čerešne.
- Preložte zmes do pripraveného pekáča a pečte 25–30 minút, alebo kým nevyjde špáradlo čisté.
- Nechajte úplne vychladnúť.
- Maslo a syr utrite dohromady a postupne pridávajte ananásovú šťavu a práškový cukor.
- Šľahajte, kým nebudete mať hladkú a krémovú polevu.
- Buchtu potrite polevou, nakrájajte a podávajte.

Ananásové rezy s bielou čokoládou a kokosom
Tieto lahodné rezy z ananásu, bielej čokolády a strúhaného kokosu jednoducho musíte vyskúšať! Stanú sa vašim obľúbeným múčnikom, ktorý ocenia aj všetci vaši hostia. Tak poďme na to!
Čo budete potrebovať
- 90 g masla, nakrájaného nahrubo
- 250 g bielej čokolády nasekané nahrubo
- 440 g konzervovaných kúskov ananásu vo vlastnej šťave
- 350 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 300 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 65 g strúhaného kokosu
Postup
- Predhrejte rúru na 160°C.
- Pripravte si plech s rozmermi 24 cm x 32 cm a vyložte jeho základňu a dlhé strany papierom na pečenie.
- Papier pretiahnite o 5 cm cez strany.
- Miešajte maslo a čokoládu v strednom hrnci na miernom ohni, kým nebudete mať hladkú zmes.
- Nechajte 10 minút chladiť.
- Medzitým dobre sceďte ananás a ponechajte si asi 2 lyžice šťavy.
- Do čokoládovej zmesi vmiešajte 110 g práškového cukru, vajcia, preosiatu múku, prášok do pečiva, 40 g sušeného kokosu a odkvapkaný ananás.
- Zmes rozprestrite na plech.
- Pečte asi 35 minút.
- Upečenú buchtu nechajte vychladiť na plechu.
- Medzitým preosejte zvyšok práškového cukru do strednej žiaruvzdornej misy a vmiešajte ananásovú šťavu, ktorú ste si predtým odložili.
- Dajte misku na hrniec s vriacou vodou a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
- Buchtu potrite polevou a posypte zvyšným strúhaným kokosom.
- Pred podávaním nechajte stáť pri izbovej teplote, kým poleva nestuhne.
- Užite si to!

Mrkvové rezy s ananásom a vlašskými orechmi
Pokiaľ máte v láske mrkvové buchty, potom nezabudnite vyskúšať aj tieto lahodné rezy, ktoré ako bonus obsahujú aj ananás. Je to lahôdka!
Čo budete potrebovať
- 2 šálky hladkej múky
- 1 a ¼ lyžičky mletej škorice
- ¼ lyžičky mletého klinčeka
- ¼ lyžičky mletého zázvoru
- 1 lyžička jedlej sódy
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- 1 šálka trstinového cukru
- ¾ šálky kryštálového cukru
- ½ šálky rastlinného oleja
- 3 veľké vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 šálky jemne nastrúhanej mrkvy
- 1 šálka konzervovaných kúskov ananásu
- 1 šálka nasekaných vlašských orechov
Na polevu:
- 230 g syra Philadelphia izbovej teploty
- ¼ šálky masla izbovej teploty
- 3 šálky práškového cukru
- ¼ lyžičky soli
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C a vymažte zapekaciu misku s rozmermi 23 x 33 cm.
- Vo veľkej mise prešľahajte múku, škoricu, klinčeky, zázvor, muškátový oriešok, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
- V strednej miske zmiešajte cukry, olej, vajcia a vanilku.
- Suché ingrediencie vsypte do mokrých a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Vmiešajte mrkvu, ananás a orechy.
- Cesto rovnomerne rozotrite do pripravenej zapekacej misy.
- Pečte 45–55 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
- Pokiaľ vršok hnedne príliš rýchlo, voľne ho zakryte alobalom.
- Buchtu vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
- Na polevu šľahajte syr a maslo, kým nebudete mať hladkú a krémovú zmes.
- Pridajte práškový cukor a soľ a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Polevu rozotrite na vychladnutú buchtu.
- Uchovávajte v chladničke po dobu až 5 dní.

Máme pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty na buchty s ananásom tak, ako ich nepoznáte.
Vyskúšajte bábovku, chlebíček alebo obrátený koláč.
A ako sa vám naše dnešné recepty na ananásové rezy páčili? Napíšte nám do komentárov!