Luxusné recepty na sladké rezy s ananásom na 5 rôznych spôsobov. Ktorý vyskúšate ako prvý?

Ananás asi nie je prvou voľbou, ktorú zvolíte, keď sa chystáte upiecť nejaký múčnik.

A je to škoda!

My sme si pre vás tentoraz pripravili 5 lahodných receptov na ananásové rezy, ktoré si zamilujete.

Vyskúšajte variant s mrkvou, cuketou či kokosom.

Pochutnáte si!

Ananásové rezy s vanilkovou polevou

Na tieto jednoduché rezy s ananásom potrebujete iba pár ingrediencií. Dokonalá poleva zo syra Philadelphia a vanilky im dodáva ten správny šmrnc. Servírujte ich na raňajky či ako výborný dezert.

Čo budete potrebovať

  • 2 vajcia izbovej teploty
  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 560 g konzervovaných ananásových kúskov vrátane šťavy

Na polevu:

  • 230 g syra Philadelphia izbovej teploty
  • 2 šálky práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Nerezový pekáč s rozmermi 23×33 cm vyložte listom papiera na pečenie tak, aby zakrýval aj okraje pekáča a nastriekajte olejom v spreji.
  • Zmiešajte cukor a vajcia vo veľkom stolnom mixéri a mixujte 1 minútu.
  • Pridajte múku a jedlú sódu a pokračujte v miešaní.
  • Potom pridajte ananásové kúsky vrátane šťavy.
  • Mixujte, kým sa všetko nespojí a potom vyberte misku z mixéra.
  • Cesto preložte do pekáča a pečte 35 minút, kým nie je vršok zlatisto hnedý a do stredu sa dá zapichnúť špáradlo a vybrať bez toho, aby sa cesto prilepilo.
  • Po upečení buchtu vyberte a nechajte vychladnúť.
  • Zatiaľ čo buchta chladne, zmiešajte syr, práškový cukor a vanilku vo veľkom stolnom mixéri.
  • Mixujte veľmi pomaly a nechajte zapracovať syr a práškový cukor, pričom nezabudnite občas zoškriabať boky, kým nezískate hustú polevu.
  • Polevou potrite buchtu a podávajte.
Ananásová buchta z plechu s polevou.
www.whatsgabycooking.com

K nielen tomuto múčniku určite oceníte skvelú kávu. Ak ešte doma nemáte kvalitný kávovar, možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších kávovarov Tchibo . Kto vyhral v našom porovnaní?

Rezy z ananásu s kokosovou polevou a pekanovými orechmi

Užite si tropickú chuť ananásu a kokosu s týmito luxusnými dekadentnými rezy! Sú neuveriteľne ľahké na prípravu a pritom tak božsky chutia. Rozpáľte rúru a ideme piecť!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 2 šálky cukru
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 560 g konzervovaných kúskov ananásu so šťavou
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lyžičky soli

Na polevu:

  • 1 šálka cukru
  • 1/2 šálky masla nakrájaného na kocky
  • 2/3 šálky zahusteného nesladeného mlieka
  • štipka soli
  • 3/4 šálky strúhaného kokosu
  • 1/2 šálky nasekaných opečených pekanových orechov

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Nastriekajte pekáč alebo plech s rozmermi 40 x 25 x 2,5 cm olejom v spreji.
  • V stredne veľkej mise miešajte všetky ingrediencie na cesto, kým nebudete mať hladkú zmes.
  • Nalejte na pripravený plech.
  • Pečte v predhriatej rúre 20–24 minút, alebo pokiaľ vršok nezezlátne a špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  • Zatiaľ čo sa buchta pečie, pripravte si polevu.
  • V hrnci zmiešajte cukor, maslo, soľ a zahustené mlieko.
  • Zmes priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte 10 minút za častého miešania.
  • Vmiešajte kokos.
  • Nalejte polevu na horúcu buchtu.
  • Vrch posypte pekanovými orechmi.
  • Pred krájaním nechajte polevu stuhnúť a vychladnúť.
  • Nechajte si chutiť!
Ananásový rez s orechmi na tanieriku.
www.gonnawantseconds.com

Vyskúšajte aj naše recepty na smoothie s ananásom 5x inak. Ktoré kombinácie sa k ananásu hodia? A prečo si toľko rozumie s kokosovým mliekom? U nás sa všetko dozviete!

Cuketové rezy s ananásom

Pripravte si tiež niečo iné ako svoj obvyklý čokoládový či vanilkový múčnik. Vaša rodina aj hostia budú nadšení! Na tieto ľahké rezy potrebujete jednoducho dostupné ingrediencie a ich príprava vám nezaberie príliš veľa času. Výsledok však bude stáť za to!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 560 g konzervovaných kúskov ananásu
  • 1/3 šálky ananásovej šťavy (z konzervovaných kúskov)
  • 3 vajcia
  • 3/4 šálky oleja
  • 2 lyžičky vanilky
  • 2 šálky nastrúhanej cukety (vytlačte z cukety prebytočnú tekutinu)
  • 1 šálka sušených čerešní (voliteľne)

Na polevu:

  • 1/2 šálky masla
  • 230 g syra Philadelphia
  • 4 lyžice ananásovej šťavy (z konzervovaných kúskov)
  • 4 šálky práškového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Nastriekajte pekáč s rozmermi 23 x 33 cm olejom v spreji a vysypte múkou.
  • Zmiešajte suché ingrediencie vo veľkej mise.
  • Dajte bokom.
  • Ananásovú šťavu sceďte z konzervy do misky.
  • Vajcia, olej a vanilku zmiešajte dohromady.
  • Pridajte scedené kúsky ananásu a 1/3 šálky ananásovej šťavy.
  • Mokré ingrediencie pridajte k suchým a vmiešajte cuketu a sušené čerešne.
  • Preložte zmes do pripraveného pekáča a pečte 25–30 minút, alebo kým nevyjde špáradlo čisté.
  • Nechajte úplne vychladnúť.
  • Maslo a syr utrite dohromady a postupne pridávajte ananásovú šťavu a práškový cukor.
  • Šľahajte, kým nebudete mať hladkú a krémovú polevu.
  • Buchtu potrite polevou, nakrájajte a podávajte.
Rez z cukety a ananásu s polevou a koktailovou čerešničkou na tanieriku s vidličkou.
www.pintsizedbaker.com

Ananásové rezy s bielou čokoládou a kokosom

Tieto lahodné rezy z ananásu, bielej čokolády a strúhaného kokosu jednoducho musíte vyskúšať! Stanú sa vašim obľúbeným múčnikom, ktorý ocenia aj všetci vaši hostia. Tak poďme na to!

Čo budete potrebovať

  • 90 g masla, nakrájaného nahrubo
  • 250 g bielej čokolády nasekané nahrubo
  • 440 g konzervovaných kúskov ananásu vo vlastnej šťave
  • 350 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 65 g strúhaného kokosu

Postup

  • Predhrejte rúru na 160°C.
  • Pripravte si plech s rozmermi 24 cm x 32 cm a vyložte jeho základňu a dlhé strany papierom na pečenie.
  • Papier pretiahnite o 5 cm cez strany.
  • Miešajte maslo a čokoládu v strednom hrnci na miernom ohni, kým nebudete mať hladkú zmes.
  • Nechajte 10 minút chladiť.
  • Medzitým dobre sceďte ananás a ponechajte si asi 2 lyžice šťavy.
  • Do čokoládovej zmesi vmiešajte 110 g práškového cukru, vajcia, preosiatu múku, prášok do pečiva, 40 g sušeného kokosu a odkvapkaný ananás.
  • Zmes rozprestrite na plech.
  • Pečte asi 35 minút.
  • Upečenú buchtu nechajte vychladiť na plechu.
  • Medzitým preosejte zvyšok práškového cukru do strednej žiaruvzdornej misy a vmiešajte ananásovú šťavu, ktorú ste si predtým odložili.
  • Dajte misku na hrniec s vriacou vodou a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
  • Buchtu potrite polevou a posypte zvyšným strúhaným kokosom.
  • Pred podávaním nechajte stáť pri izbovej teplote, kým poleva nestuhne.
  • Užite si to!
Rezy z ananásu, bielej čokolády a strúhaného kokosu na tácke.
www.womensweeklyfood.com.au

Mrkvové rezy s ananásom a vlašskými orechmi

Pokiaľ máte v láske mrkvové buchty, potom nezabudnite vyskúšať aj tieto lahodné rezy, ktoré ako bonus obsahujú aj ananás. Je to lahôdka!

Čo budete potrebovať

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 a ¼ lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky mletého klinčeka
  • ¼ lyžičky mletého zázvoru
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 1 šálka trstinového cukru
  • ¾ šálky kryštálového cukru
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 3 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky jemne nastrúhanej mrkvy
  • 1 šálka konzervovaných kúskov ananásu
  • 1 šálka nasekaných vlašských orechov

Na polevu:

  • 230 g syra Philadelphia izbovej teploty
  • ¼ šálky masla izbovej teploty
  • 3 šálky práškového cukru
  • ¼ lyžičky soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C a vymažte zapekaciu misku s rozmermi 23 x 33 cm.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku, škoricu, klinčeky, zázvor, muškátový oriešok, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
  • V strednej miske zmiešajte cukry, olej, vajcia a vanilku.
  • Suché ingrediencie vsypte do mokrých a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Vmiešajte mrkvu, ananás a orechy.
  • Cesto rovnomerne rozotrite do pripravenej zapekacej misy.
  • Pečte 45–55 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  • Pokiaľ vršok hnedne príliš rýchlo, voľne ho zakryte alobalom.
  • Buchtu vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
  • Na polevu šľahajte syr a maslo, kým nebudete mať hladkú a krémovú zmes.
  • Pridajte práškový cukor a soľ a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  • Polevu rozotrite na vychladnutú buchtu.
  • Uchovávajte v chladničke po dobu až 5 dní.
Cuketová buchta s polevou na tanieriku.
www.ninakneadstobake.com

Máme pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty na buchty s ananásom tak, ako ich nepoznáte.
Vyskúšajte bábovku, chlebíček alebo obrátený koláč.

A ako sa vám naše dnešné recepty na ananásové rezy páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.