Hľadáte inšpiráciu na nedeľný obed?
Vyskúšajte naše prvotriedne recepty na kuracie rezančeky na cesnaku.
Chuť je vyvážená, výrazná a napriek tomu lahodná.
Kuracie rezančeky na cesnaku
Vychutnajte si naše kura s cesnakom v ázijskom štýle. Jedlo je tak dokonalé, že ho budete variť stále. Rovnako tak sa zamilujete do našich receptov na kuracie mäso zapečené s cestovinami .
Čo budeme potrebovať
- 4 kuracie prsia
- 500 g rezancov ázijského typu
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa (ošúpaná a nakrájaná na tenké plátky)
- 200 g čerstvých húb shiitake
- 30 g nakrájanej zelenej cibuľky
- 2 lyžice mletého cesnaku
- 125 ml ryžového vína
- 20 ml ryžového octu
- 3 lyžice sójovej omáčky
Postup
- Opláchnite kura a osušte. Polovky pŕs nakrájajte priečne na rezančeky.
- Uvarte si rezance, kým nezmäknú, asi 3 minúty.
- Medzitým nalejte olej do panvice na stredne vysokú teplotu.
- Keď je olej horúci, pridajte cibuľu, huby, zelenú cibuľku a cesnak.
- Často miešajte, kým cibuľa a huby nezačnú hnednúť, asi 8 minút.
- Pridajte kura a často miešajte, asi 3 minúty.
- Pridajte ryžové víno, ocot a sójovú omáčku, varte aby sa chute prepojili, o 1 až 2 minúty dlhšie.
- Zmiešajte kuraciu zmes a rezance a miešajte pri stredne vysokej teplote, kým zmes nebude horúca, 2 až 3 minúty.

Cesnakové kuracie rezančeky s čili
Tieto lahodné pikantné chilli kúsky kurčaťa s cesnakom používajú iba 3 základné ingrediencie – papriku, cesnak a rezance, a čo je najdôležitejšie, potrebujú 10 minút na varenie! Vyzeráte si v pikantných pokrmoch? Potom si určite vychutnáte tieto pikantné kuracie kúsky .
Čo budeme potrebovať
- 250 g rezancov
- 250 g kuracích pŕs (nakrájané na rezančeky)
- 75 g nakrájaných šampiňónov
- 40 g chilli papričiek (nakrájané na tenké plátky)
- 1 celý cesnak
- 2 jarné cibuľky (nakrájané najemno)
- 30 ml sezamového oleja
- 240 g nakrájanej papriky
Na omáčku
- 1 lyžica medu
- 2 1/2 lyžice kečupu alebo paradajkového pretlaku
- 2 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky
- 1 lyžica octu
- 2 lyžice omáčky Hoisin
- 60 ml vody z rezancov
Postup
- Na prípravu tohto receptu použite veľký wok alebo veľkú panvicu.
- Zahrejte wok/panvicu na vysokú teplotu.
- Do rozohriateho woku pridajte olej, nakrájané chilli papričky, cesnak a cibuľu. Neustále miešajte.
- Akonáhle cesnak zozlatne, pridajte kuracie mäso a huby.
- Opekajte, kým kura nezíska ľahko zlatistú farbu.
- Pridajte nakrájanú papriku a omáčku. Vymažte 2 minúty, aby kura absorbovalo chuť.
- Vhoďte predvarené rezance a miešajte, aby sa premiešali.
- V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie uvedené na omáčku.
- Omáčku potom vmiešajte do zmesi rezancov a kurích rezancov na cesnaku.

Objavte podobné tipy
Medovo-cesnakové kuracie rezančeky s medom
Tento recept na medové, cesnakové kura a rezance sa stane vašou obľúbenou týždennou večerou. Kurča, červenú papriku a cibuľu pomaly varte v ochutenej medovo cesnakovej omáčke. Kuracie mäso chutí vždy dokonale, preto skúste aj našu kombináciu kurčaťa a gnocchi !
Čo budeme potrebovať
- 40 g nakrájanej cibule
- 1 kg vykostených kuracích pŕs
- 1 červená paprika (nakrájaná na plátky)
- 70 g medu
- 100 ml sójovej omáčky
- 30 g kečupu
- 2 lyžičky sezamového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžičky kukuričného škrobu
- 3 lyžice studenej vody
- 500 g rezancov
Postup
- Do pomalého hrnca dajte nakrájané kura, nakrájanú cibuľu a nakrájanú červenú papriku.
- V strednej miske prešľahajte med, sójovú omáčku, kečup, sezamový olej a mletý cesnak, kým sa nespoja.
- Omáčku nalejte na kura a zeleninu a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Prikryte a varte pri nízkej teplote 6 hodín, pri vysokej teplote 4 hodiny.
- Tesne pred podávaním zmiešajte v malej miske kukuričný škrob s 3 polievkovými lyžicami studenej vody a premiešajte.
- Vmiešajte zmes kukuričného škrobu do pomalého hrnca, aby omáčka zhustla.
- Pred podávaním vhoďte uvarené a odkvapkané rezance.
- Premiešajte a podávajte.
Aby ste si mohli pripraviť mäso, ktoré sa vám rozpadne v ústach, potrebujete mať kvalitný pomalý hrniec! Aký je tennajlepší elektrický hrniec , sme pre vás zistili a popísali v našej recenzii.

Rezančeky z kuracieho mäsa s cesnakom a parmezánom
Tieto krémové cesnakové kuracie kúsky z jedného hrnca sú rovnako jednoduché ako chutné! Žiadna smotana ani veľké množstvo masla, vďaka čomu je toto jedlo ľahké a ľahko stráviteľné. K tomuto receptu si môžete pripraviť aj marinované kuracie kúsky , skúste tie naše!
Čo budeme potrebovať
- 4 lyžice masla
- 4-5 strúčikov cesnaku
- 800 ml kuracieho vývaru
- 400 ml mlieka
- 500 g linguini
- soľ
- čierny
- 1 lyžička bazalky
- 50 g parmezánu
- 150 g brokolice
- 2 kuracie prsia ugrilované a nakrájané na rezančeky
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte 2 polievkové lyžice masla.
- Pridajte cesnak a varte asi minútu.
- Pridajte kuracie vývar, mlieko, zvyšné 2 polievkové lyžice masla, cestoviny, soľ a korenie a bazalku.
- Za občasného miešania privedieme do varu.
- Akonáhle sa varí, znížte teplotu na mierny var za občasného miešania po dobu 16-20 minút, alebo kým nie sú rezance uvarené.
- Pokiaľ chcete pridať brokolicu, pridajte ju asi po 10 minútach varenia.
- Keď sú rezance hotové, vmiešajte parmezán, kuracie rezančeky av prípade potreby pridajte trochu mlieka, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.

Na čo si dať pozor pri príprave kuracieho mäsa?
- Správne uloženie: Kuracie mäso by malo byť skladované v chladničke pri teplote pod 5 °C, aby sa minimalizovalo riziko rastu baktérií.
- Krájanie: Pri krájaní kuracieho mäsa je dôležité používať čisté a ostré nože a dosky, aby sa minimalizovalo riziko kontaminácie a šírenia baktérií.
- Varenie: Kuracie mäso by malo byť úplne uvarené alebo prepečené, aby sa zabránilo šíreniu baktérií, ako je salmonela. Vnútorná teplota mäsa by mala dosiahnuť minimálne 75 °C.
- Hygiena: Je dôležité dodržiavať základné hygienické zásady pri manipulácii s kuracím mäsom, ako je pravidelné umývanie rúk a čistota kuchynského náčinia.
- Skladovanie: Ak zostane po príprave kuracieho mäsa nejaká časť zvyškov, mali by byť skladované v chladničke a spotrebované do 2 dní.