Naše recepty na rezančeky z kuracieho mäsa s cesnakom sú dokonalá kombinácia, ktorá poteší každého stravníka

Hľadáte inšpiráciu na nedeľný obed?

Vyskúšajte naše prvotriedne recepty na kuracie rezančeky na cesnaku.

Chuť je vyvážená, výrazná a napriek tomu lahodná.

Kuracie rezančeky na cesnaku

Vychutnajte si naše kura s cesnakom v ázijskom štýle. Jedlo je tak dokonalé, že ho budete variť stále. Rovnako tak sa zamilujete do našich receptov na kuracie mäso zapečené s cestovinami .

Čo budeme potrebovať

  • 4 kuracie prsia
  • 500 g rezancov ázijského typu
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa (ošúpaná a nakrájaná na tenké plátky)
  • 200 g čerstvých húb shiitake
  • 30 g nakrájanej zelenej cibuľky
  • 2 lyžice mletého cesnaku
  • 125 ml ryžového vína
  • 20 ml ryžového octu
  • 3 lyžice sójovej omáčky

Postup

  • Opláchnite kura a osušte. Polovky pŕs nakrájajte priečne na rezančeky.
  • Uvarte si rezance, kým nezmäknú, asi 3 minúty.
  • Medzitým nalejte olej do panvice na stredne vysokú teplotu.
  • Keď je olej horúci, pridajte cibuľu, huby, zelenú cibuľku a cesnak.
  • Často miešajte, kým cibuľa a huby nezačnú hnednúť, asi 8 minút.
  • Pridajte kura a často miešajte, asi 3 minúty.
  • Pridajte ryžové víno, ocot a sójovú omáčku, varte aby sa chute prepojili, o 1 až 2 minúty dlhšie.
  • Zmiešajte kuraciu zmes a rezance a miešajte pri stredne vysokej teplote, kým zmes nebude horúca, 2 až 3 minúty.
Miska naplnená lahodnými mazľavými rezančekmi so sezamom.
Zdroj: damndelicious.net

Cesnakové kuracie rezančeky s čili

Tieto lahodné pikantné chilli kúsky kurčaťa s cesnakom používajú iba 3 základné ingrediencie – papriku, cesnak a rezance, a čo je najdôležitejšie, potrebujú 10 minút na varenie! Vyzeráte si v pikantných pokrmoch? Potom si určite vychutnáte tieto pikantné kuracie kúsky .

Čo budeme potrebovať

  • 250 g rezancov
  • 250 g kuracích pŕs (nakrájané na rezančeky)
  • 75 g nakrájaných šampiňónov
  • 40 g chilli papričiek (nakrájané na tenké plátky)
  • 1 celý cesnak
  • 2 jarné cibuľky (nakrájané najemno)
  • 30 ml sezamového oleja
  • 240 g nakrájanej papriky

Na omáčku

  • 1 lyžica medu
  • 2 1/2 lyžice kečupu alebo paradajkového pretlaku
  • 2 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky
  • 1 lyžica octu
  • 2 lyžice omáčky Hoisin
  • 60 ml vody z rezancov

Postup

  • Na prípravu tohto receptu použite veľký wok alebo veľkú panvicu.
  • Zahrejte wok/panvicu na vysokú teplotu.
  • Do rozohriateho woku pridajte olej, nakrájané chilli papričky, cesnak a cibuľu. Neustále miešajte.
  • Akonáhle cesnak zozlatne, pridajte kuracie mäso a huby.
  • Opekajte, kým kura nezíska ľahko zlatistú farbu.
  • Pridajte nakrájanú papriku a omáčku. Vymažte 2 minúty, aby kura absorbovalo chuť.
  • Vhoďte predvarené rezance a miešajte, aby sa premiešali.
  • V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie uvedené na omáčku.
  • Omáčku potom vmiešajte do zmesi rezancov a kurích rezancov na cesnaku.
Kuracie rezančeky obalené v pikantnom cestíčku s ázijskými rezancami.
Zdroj: dreasdaintykitchen.com

Medovo-cesnakové kuracie rezančeky s medom

Tento recept na medové, cesnakové kura a rezance sa stane vašou obľúbenou týždennou večerou. Kurča, červenú papriku a cibuľu pomaly varte v ochutenej medovo cesnakovej omáčke. Kuracie mäso chutí vždy dokonale, preto skúste aj našu kombináciu kurčaťa a gnocchi !

Čo budeme potrebovať

  • 40 g nakrájanej cibule
  • 1 kg vykostených kuracích pŕs
  • 1 červená paprika (nakrájaná na plátky)
  • 70 g medu
  • 100 ml sójovej omáčky
  • 30 g kečupu
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžičky kukuričného škrobu
  • 3 lyžice studenej vody
  • 500 g rezancov

Postup

  • Do pomalého hrnca dajte nakrájané kura, nakrájanú cibuľu a nakrájanú červenú papriku.
  • V strednej miske prešľahajte med, sójovú omáčku, kečup, sezamový olej a mletý cesnak, kým sa nespoja.
  • Omáčku nalejte na kura a zeleninu a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  • Prikryte a varte pri nízkej teplote 6 hodín, pri vysokej teplote 4 hodiny.
  • Tesne pred podávaním zmiešajte v malej miske kukuričný škrob s 3 polievkovými lyžicami studenej vody a premiešajte.
  • Vmiešajte zmes kukuričného škrobu do pomalého hrnca, aby omáčka zhustla.
  • Pred podávaním vhoďte uvarené a odkvapkané rezance.
  • Premiešajte a podávajte.

Aby ste si mohli pripraviť mäso, ktoré sa vám rozpadne v ústach, potrebujete mať kvalitný pomalý hrniec! Aký je tennajlepší elektrický hrniec , sme pre vás zistili a popísali v našej recenzii.

Mazľavá omáčka z medu a cesnaku obaľujúceho rezance s kuracím mäsom.
Zdroj: tiffycooks.com

Rezančeky z kuracieho mäsa s cesnakom a parmezánom

Tieto krémové cesnakové kuracie kúsky z jedného hrnca sú rovnako jednoduché ako chutné! Žiadna smotana ani veľké množstvo masla, vďaka čomu je toto jedlo ľahké a ľahko stráviteľné. K tomuto receptu si môžete pripraviť aj marinované kuracie kúsky , skúste tie naše!

Čo budeme potrebovať

  • 4 lyžice masla
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 800 ml kuracieho vývaru
  • 400 ml mlieka
  • 500 g linguini
  • soľ
  • čierny
  • 1 lyžička bazalky
  • 50 g parmezánu
  • 150 g brokolice
  • 2 kuracie prsia ugrilované a nakrájané na rezančeky

Postup

  • Vo veľkej panvici rozohrejte 2 polievkové lyžice masla.
  • Pridajte cesnak a varte asi minútu.
  • Pridajte kuracie vývar, mlieko, zvyšné 2 polievkové lyžice masla, cestoviny, soľ a korenie a bazalku.
  • Za občasného miešania privedieme do varu.
  • Akonáhle sa varí, znížte teplotu na mierny var za občasného miešania po dobu 16-20 minút, alebo kým nie sú rezance uvarené.
  • Pokiaľ chcete pridať brokolicu, pridajte ju asi po 10 minútach varenia.
  • Keď sú rezance hotové, vmiešajte parmezán, kuracie rezančeky av prípade potreby pridajte trochu mlieka, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
Hrniec plný krémovej omáčky z parmezánu as kuracím mäsom.
Zdroj: kidseatbyshanai.com

Na čo si dať pozor pri príprave kuracieho mäsa?

  1. Správne uloženie: Kuracie mäso by malo byť skladované v chladničke pri teplote pod 5 °C, aby sa minimalizovalo riziko rastu baktérií.
  2. Krájanie: Pri krájaní kuracieho mäsa je dôležité používať čisté a ostré nože a dosky, aby sa minimalizovalo riziko kontaminácie a šírenia baktérií.
  3. Varenie: Kuracie mäso by malo byť úplne uvarené alebo prepečené, aby sa zabránilo šíreniu baktérií, ako je salmonela. Vnútorná teplota mäsa by mala dosiahnuť minimálne 75 °C.
  4. Hygiena: Je dôležité dodržiavať základné hygienické zásady pri manipulácii s kuracím mäsom, ako je pravidelné umývanie rúk a čistota kuchynského náčinia.
  5. Skladovanie: Ak zostane po príprave kuracieho mäsa nejaká časť zvyškov, mali by byť skladované v chladničke a spotrebované do 2 dní.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.