Recepty na krehké kuracie mäso s nadýchanými gnocchi. Pripravte si túto lahôdku ako praví Taliani

Recepty na mäkké gnocchi s lahodným kuracím mäsom, sú tak lahodné!

Skúste ich v najrôznejších kombináciách a vyberte si svoju najobľúbenejšiu?

Akými začnete?

Smotanové gnocchi s kuracím mäsom a špenátom

Tento recept na špenátové kuracie halušky, bude chutiť celej rodine. Podávajte ich ako hlavné jedlo po najlepšej špenátovej polievke , ktorú si vďaka nám môžete pripraviť.

Čo budeme potrebovať

  • 450 g zemiakových nokov
  • 650 g vykostených kuracích stehien bez kože
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 5 lyžíc masla
  • 1 stredná cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 240 ml kuracieho vývaru
  • 125 ml hustej smotany na šľahanie
  • 150 g nastrúhanej mozzarelly
  • 300 g baby špenátu
  • 1 polievková lyžica čerstvo nastrúhaného parmezánu (na podávanie)
  • 1 lyžička vločiek červené čili papričky (voliteľne)

Postup

  • Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte gnocchi podľa návodu na obale. Dobre sceďte a dajte bokom.
  • Medzitým ochutíme kuracie mäso soľou, korením, paprikou a vo veľkej panvici na strednú teplotu rozpustíme 2 lyžice masla.
  • Pridajte kuracie stehná do panvice a varte dozlatista, asi 4-5 minút z každej strany.
  • Vyberte kuracie stehná z panvice a dajte bokom.
  • V rovnakej panvici rozpustite zvyšné 3 lyžice masla.
  • Pridajte cibuľu a varte za častého miešania do mäkka, asi 2-3 minúty. Vmiešajte cesnak a talianske korenie, kým nebude voňavé, asi 1 minútu.
  • Postupne pridajte kurací vývar a za stáleho šľahania varíme asi 2 minúty.
  • Vmiešajte smotanu a nastrúhanú mozzarellu, kým sa nespoja a nezhustne, asi 1-2 minúty. Všetko dochutíme soľou a korením, podľa chuti.
  • Vmiešajte halušky a špenát, kým špenát nezvädne, asi 1-2 minúty.
  • Uvarené kuracie stehná vráťte na panvicu s gnocchi a špenátom.
  • Špenátové kuracie gnocchi ihneď podávajte s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, vločkami červenej čili papričky a posypané parmezánom.
Krémové halušky v smotanovej omáčke so špenátom.
Zdroj: lifeasastrawberry.com

Kuracie gnocchi s paradajkami

Tento krémový kurací pokrm sa pripravuje tak rýchlo, že ho budete môcť servírovať na stôl iba za 10 minút! Ak hľadáte ďalšiu inšpiráciu na rýchle recepty vyskúšajte naše zapečené talianske panini .

Čo budeme potrebovať

  • 100 g crème fraîche (čerstvý syr pr. Philadelphia)
  • 5 g kuracieho bujónu
  • 30 g pretlaku
  • 250 g kuracieho stehna nakrájaného na kocky
  • 350 g nokov
  • 80 g baby listového špenátu
  • 125 g cherry paradajok
  • olivový olej
  • korenie
  • soľ
  • rastlinný olej

Postup

  • Rozohrejte veľkú panvicu s kvapkou rastlinného oleja na stredne vysokú teplotu.
  • Rozohrejte na druhú samostatnú veľkú panvicu stredne vysokú teplotu a výdatne kvapnite olivovým olejom .
  • Cherry paradajky nakrájajte na polovicu.
  • Keď je panvica s rastlinným olejom rozpálená, pridajte na kocky nakrájané kuracie stehno s pretlakom a varte 2-3 minúty dozlatista.
  • Akonáhle je druhá panvica rozpálená, pridajte halušky a dochuťte štipkou soli.
  • Gnocchi varte 4–5 minút alebo kým nezozlátnu a nezačnú chrumkať.
  • Gnocchi raz za čas premiešajte na panvici, aby ste mali istotu, že sú celé chrumkavé!
  • Špenát, bujón a rozpolené cherry paradajky pridajte ku kurčaťu so štipkou soli a čierneho korenia.
  • Varte 2-3 minúty, kým špenát nezvädne a kura nie je prepečené.
  • Akonáhle je kurča hotové, pridajte čerstvý syr a všetko dobre premiešajte.
  • Akonáhle budú chrumkavé, pridajte gnocchi do smotanovej paradajkovej a kuracej omáčky a všetko premiešajte.
Panvica plná zmesi paradajkového pretlaku, nokov a čerstvého syra.
Zdroj: wanderlustandwellness.org

Gnocchi s kuracím mäsom a karí

Za 20 minút s niekoľkými ingredienciami vznikne tento jednoduchý recept na gnocchi so zeleninou a mäsom preliate bohatou smotanovo paradajkovou omáčkou inšpirovanou Indiou. Zahryznite k nemu aj mäkký naan , ktorý si môžete pripraviť podľa nášho postupu, alebo si pripravte inú indickú dobrotu, ako je maslové kura s ryžou .

Čo budeme potrebovať

  • 400 gramov čerstvých gnocchi
  • 90 g nahrubo nasekaného čerstvého baby špenátu (alebo kelu)
  • 2 kuracie prsia (nakrájané na kocky)

Na omáčku

  • 3 lyžice masla
  • 1 stredná cibuľa (nakrájaná)
  • 1 lyžica mletého cesnaku
  • 420 ml paradajkovej omáčky
  • 120 ml smotany na varenie

Korenie na omáčku

  • 1/2 lyžičky kajenského korenia
  • 1 lyžička Garam Masala
  • 1 lyžica Tandoori Masala (alebo karí)
  • 1 lyžička kari

Postup

  • Gnocchi uvarte podľa návodu na obale. Sceďte a dajte bokom.
  • Rozpáľte panvicu na stredne vysokú teplotu. Pridajte maslo a nechajte rozohriať.
  • Pridajte na kúsky nakrájané kuracie mäso a opekajte, kým nie je prepečené. Dajte bokom.
  • Zatiaľ čo sa halušky varia vo vriacej vode, rozpustite vo veľkej panvici na strednú teplotu maslo. Pridajte cibuľu a cesnak a varte 4-5 minút, kým cibuľa nezmäkne.
  • Vmiešajte korenie na omáčku. Pridajte paradajkovú omáčku a smotanu a varte na strednom stupni 5 minút, aby sa rozvinuli chute.
  • Vmiešajte špenát, kým nezvädne a potom pridajte kuracie mäso.
  • Vmiešajte uvarené gnocchi, kým sa neprehrejú asi 2 minúty.
  • Ochutnajte a upravte korenie, v prípade potreby pridajte soľ alebo viac korenia.
  • Ozdobte petržlenovou vňaťou alebo koriandrom a podávajte podľa potreby s teplým naanom.

Namiesto naanu si môžete pripraviť aj lahodný domáci chlieb. Tensi pripravíte jedine vo kvalitnej domácej pekárni . Pozrite sa na našu recenziu a vyberte si tú správnu.

Krémová zmes kuracieho mäsa, smotany a indického karí.
Zdroj: tablefortwoblog.com

Kuracie gnocchi na masle

Tento jednoduchý recept na gnocchi s kuracím mäsom bez smotany, je ľahší, zdravší a rýchlejší na prípravu. Alebo si pripravte zdravšiu verziu talianskych lasagní z cukety !

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 kuracie prsia
  • 1/4 lyžičky soli
  • štipka čierneho korenia
  • 450 g zemiakových nokov
  • 60 g masla
  • 400 g listov baby špenátu (alebo nakrájaných listov kelu)
  • 400 g sladkej kukurice (okapaná)
  • 3 lyžice strúhaného parmezánu

Postup

  • V panvici rozohrejte olej na strednú teplotu.
  • Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Prsia opekajte v panvici na oleji 6 až 8 minút z každej strany, kým nebude zlatisto hnedé.
  • Preneste na doštičku a nechajte 5 minút odpočinúť. Prsník nakrájajte na plátky.
  • Gnocchi pripravte vo vriacej vode podľa návodu na obale.
  • Rozpustite maslo v rovnakej panvici na strednú teplotu, pokračujte vo varení 2 až 3 minúty alebo kým maslo nezíska zlatohnedú farbu.
  • Pridajte halušky, špenát a kukuricu na panvicu, varte 3 až 5 minút, kým halušky nie sú zlatisto hnedé a špenát ľahko nezvädne.
  • Pridajte kura a ohrejte.
  • Tesne pred podávaním posypte parmezánom.
Gnocchi opečené na lahodnom masle a bylinkách s kuracím mäsom.
Zdroj: eatwell101.com

Zapečené syrové gnocchi z kuracieho mäsa

Krémový pokrm pripravený z mäkkých nokov, z marinovaného rozmarínovo-cesnakového kurčaťa a bohatej smotanovej omáčky s jemným baby špenátom, vďaka ktorému budete olizovať tanier!

Čo budeme potrebovať

  • 3–5 stredných kuracích pŕs
  • 1 lyžica mletého rozmarínu
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • šťava z jedného citróna
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 lyžice masla
  • 3–4 šálky baby špenátu (nahrubo nakrájaného)
  • 450 g nokov

Na omáčku

  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice múky
  • 375 ml plnotučného mlieka
  • Štipka kajenského korenia
  • Štipka strúhaného muškátového orieška
  • 1 lyžica mletého rozmarínu
  • 350 g strúhaného syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • Nakrájaná čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)

Postup

  • V strednej miske zmiešajte kuracie prsia s rozmarínom, cesnakom, olivovým olejom a citrónom. Zakryte a nechajte 30 minút marinovať.
  • Akonáhle je kura marinované, rozpustite maslo vo veľkej panvici na strednú teplotu.
  • Kurča posypte soľou a korením a opečte z oboch strán do zlatista, asi 2-3 minúty z každej strany.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Presuňte kuracie prsia na jednu stranu panvice.
  • Pridáme nakrájaný špenát na druhú stranu panvice a za občasného miešania varíme, kým nezačne vädnúť, asi 1-2 minúty. Panvicu dajte bokom.
  • Maslo rozpustite v samostatnej panvici na strednú teplotu.
  • Pridajte nasekaný cesnak a varte, kým nebude voňavý, asi 1-2 minúty.
  • Vmiešajte múku a varte 1-2 minúty.
  • Postupne zašľaháme mlieko. Varte za stáleho šľahania asi 2-3 minúty.
  • Vmiešajte kajenské korenie, muškátový oriešok, rozmarín a strúhaný syr, kým mierne nezhustne. Dochuťte soľou a korením, podľa chuti.
  • Noky uvarte podľa návodu na obale. Sceďte v sitku a dajte bokom.
  • Na panvicu s kuracím mäsom a špenátom pridajte uvarené halušky a smotanovou omáčkou. Jemne premiešajte.
  • Pečte v rúre 25–30 minút, alebo pokiaľ nebude kura prepečené a syr nebude bublať.
  • Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.

Máte chuť na niečo zapečené, ale halušky to nie sú? Pripravte si jednoduché, rýchle a lahodné recepty na zapečené palacinky ! Sú dokonalé.

Perfektná kombinácia syra s haluškami a kuracím mäsom.
Zdroj: saltandlavender.com

Ako si pripraviť domáce zemiakové gnocchi?

  • 1 kg zemiakov
  • 350 g polohrubej múky

Postup

  • Zemiaky umyte (nelúpte!) a vložte ich do hrnca. Zalejeme studenou vodou a privedieme do varu.
  • Varte asi 20 minút.
  • Múkou posypte na pracovnú plochu.
  • Ešte horúce zemiaky roztlačíme a pridáme k múke.
  • Zemiaky zapracujeme s múkou, kým nezískate mäkké, vláčne cesto.
  • Cesto rozvaľkajte na kláty s hrúbkou asi 2 cm a nakrájajte ich na kúsky.
  • Na varenie nokov priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou a pridajte halušky.
  • Akonáhle halušky začnú plávať, sú hotové (obvykle to trvá 2 až 3 minúty).

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.