Luxusné recepty na marinované kuracie mäso 5x inak. Inšpirujte sa!

Naložené kuracie chutí úplne výborne a každý to vie!

Hydina sama o sebe nemá príliš výraznú chuť, a preto krásne natiahne chuť ostatných surovín.

Preto sme si pre vás pripravili 5 lahodných receptov na kuracie v marináde, ktoré vás rozhodne zaujmú.

Či už ide o mäso naložené v jogurte, balzamikovom octe alebo v mede a sójovej omáčke, vždy sa jedná o úplnú lahôdku.

Tak poďme na to!

Marinované kuracie krídla s medom

Med dodá mäsu nielen mnoho zdravých látok, ale aj typickú šťavnatú chuť. Nemusíme sa však báť, že bude mäso sladké, ostatné ingrediencie chuť vyváža.

Ingrediencie

  • 8 kuracích krídielok
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 4 lyžičky sušeného cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • soľ, korenie
  • 3 bobkové listy
  • 1 lyžička kari

Postup

  1. Med rozmiešajte s citrónom, cesnak utrite so soľou, všetko zmiešajte dohromady a vlejte do uzatvárateľnej misky.
  2. Do misky vložte umyté a osolené kuracie krídla.
  3. Nechajte v chladničke do druhého dňa.
  4. Na rozpálenom grile opečte namarinované kuracie krídla z oboch strán dozlatista.
  5. Marinádu, ktorá zostala v miske, zlejte do panvičky a nechajte na grile prevariť.
  6. Krídla servírujte so zemiakmi a pórom preliate prevarenou marinádou.
Kuracie krídla v mede a sójovej omáčke servírované na tanieri.
www.delish.com

Vyskúšajte aj našich 6 najlepších receptov na krehké kuracie krídelká . Je to perfektné hlavné jedlo, ale aj chuťovka na párty!

Kuracie mäso v horčičnej marináde

Kombinácia kuracieho mäsa s horčicou, karí a sójovou omáčkou je neodolateľná! Pripravte si ju spoločne so zemiakmi alebo zemiakovou kašou a hravo si tak vykúzlite lahodný obed či večeru.

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsia
  • 5 lyžíc kremžskej horčice
  • 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
  • 5 lyžíc oleja
  • 1 lyžica sušeného cesnaku
  • 1 lyžička kari
  • soľ, korenie

Postup

  1. Všetko premiešajte do hladkej marinády a nalejte do uzatvárateľnej nádoby.
  2. Mäso osoľte a vložte do misy s marinádou.
  3. Nechajte odležať v chladničke do druhého dňa.
  4. Pečte v predhriatej rúre pri 175 ºC dozlatista, zhruba 3x podlejte marinádou.
  5. Servírujte so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Plátky kurčaťa s omáčkou z horčice, karí a sójovej omáčky v pekáčiku, podlievané lyžicou.
www.meatloafandmelodrama.com

Kuracie prsia v horčičnej marináde môžeme podávať aj s dusenou ryžou .

Nakladané kuracie na gril

Vychutnajte si túto úplne luxusnú marinádu zo sójovej omáčky, citrónu a koriandra. Výsledné kura navyše bude dokonale krehké a šťavnaté, čo viac si na tanieri priať!

Ingrediencie

  • 4 kuracie štvrtky
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička grilovacieho korenia
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 1 lyžička koriandra
  • 1 lyžička chilli
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • soľ, korenie

Postup

  1. Sójovú omáčku, citrónovú šťavu a olej zmiešajte v miske.
  2. Pridajte grilovacie korenie, rozotrený cesnak so soľou, chilli. koriander a podľa chuti aj korenie.
  3. Marinádu natrite na mäso a nechajte odležať do druhého dňa.
  4. V priebehu grilovania alebo pečenia potieranie opakujte.
  5. Užite si to!
Namarinované kuracie štvrťky servírované na tanieri, posypané koriandrom a s klinmi citrusov.
www.damndelicious.net

Kurča marinované v jogurte

Nie je nič lepšie ako kuracie mäso marinované v okorenenom gréckom jogurte s príjemnou chuťou citrónu a byliniek. Vyskúšajte to sami!

Ingrediencie

  • cca 1100 g vykostených kuracích stehien bez kože (asi 7 stehien) alebo kuracích pŕs (asi 5)

Na jogurtovú marinádu:

  • 2/3 šálky plnotučného gréckeho jogurtu
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy + 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 PL lisovaného cesnaku
  • 1 PL olúpaného a nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 lyžička papriky
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1/4 lyžičky škorice
  • 1 lyžička soli a čerstvo mletého čierneho korenia (možno upraviť podľa chuti)
  • 1/4 šálky nasekaného koriandra a ďalšie na servírovanie

Postup

  1. V mise prešľahajte jogurt, olivový olej, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, cesnak, zázvor, rascu, koriander, papriku, kajenské korenie, škoricu, soľ, korenie a koriander.
  2. Vložte kura do uzatvárateľného mraziaceho vrecka.
  3. Kuracie mäso prelejte jogurtovou marinádou.
  4. Utesnite vrecko a zároveň vytlačte prebytočný vzduch.
  5. Kuracie mäso rovnomerne potrite marinádou.
  6. Nechajte v chladničke odpočinúť aspoň 2 hodiny (alebo až 8 hodín pri prsiach, 24 hodín u stehien).
  7. Predhrejte plynový gril na 220 stupňov.
  8. Grilovacie rošty očistite a ľahko potrite olejom (pomocou naolejovanej papierovej utierky a dlhých klieští).
  9. Grilujte kura, kým nebude prepečené, asi 5 až 7 minút z každej strany.
  10. Dobrú chuť!
Marinované kuracie mäso v okorenenom gréckom jogurte s bylinkami, servírované na bielom oválnom tanieri s klinmi citróna a posypané koriandrom.
www.cookingclassy.com

Hľadáte viac inšpirácie? Mrknite na naše ďalšie recepty na grilované kuracie mäso .

Kuracie paličky s marinádou z balzamika

Luxusné marinované kuracie paličky s balzamikom sú ľahkým jedlom, ktoré je ideálne pre každý deň v týždni. Doprajte si ho kedykoľvek aj vy!

Ingrediencie

  • cca 1200 g kuracích paličiek
  • 2/3 šálky balzamikového octu
  • 3 lyžice avokádového oleja (alebo iného neutrálneho oleja, ako je olivový olej)
  • 5 strúčikov cesnaku, lisovaného
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/2 lyžičky korenia

Postup

  1. Zmiešajte balzamikový ocot, olej, cesnak, soľ, korenie a oregano do vrecka na zips alebo do misy a dobre premiešajte.
  2. Do marinády vložte tepelne neupravené kuracie paličky.
  3. Uzavrite vrecko na zips a opatrne s ním pretrepte, kým marináda nepokryje paličky rovnomerne.
  4. Pokiaľ používate misku, môžete kura vmiešať do marinády pomocou klieští.
  5. Marinované kuracie paličky vložte do chladničky, aby sa uležali.
  6. Každých pár hodín premiešajte kura v marináde.
  7. Pokiaľ je to možné, nechajte paličky v marináde 24 hodín.
  8. Predhrejte rúru na 220 °C.
  9. Plech vyložte papierom na pečenie a dajte rošt do hornej časti rúry.
  10. Vyberte každú marinovanú kuraciu paličku z vrecka a položte ich v jednej vrstve na rošt a uistite sa, že sa paličky navzájom nedotýkajú.
  11. Vložte kurča do rúry na 40-45 minút alebo pokiaľ vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 74 °C.
  12. Podávajte horúce a skladujte vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni v chladničke.
Pečené namarinované kuracie paličky v balzamiku servírované na tanieri.
www.simplyjillicious.com

Príprava kurčaťa pred nakladaním

  • Kurča môžeme marinovať aj celé , potom použijete skôr marinovaciu zmes a kurča potrieme zvonku aj zvnútra.
  • Porciované kura sa lepšie marinuje vykostené , ale nie je to vždy nutné, kuracie prsia môžeme marinovať v plátkoch.
  • Kuracie krájané na kocky či rezančeky do marinády tiež vkladáme.
  • Aby mäso získalo chuť marinády, treba marinovať aspoň 3 hodiny . Ešte lepšie je dodržať lehotu 24 hodín.
  • Naložené alebo potreté mäso nechávame marinovať v chlade .

Ktorá marináda u vás najviac boduje? Dajte nám vedieť v sekcii komentárov pod článkom!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.