Výborné recepty na rezy s čokoládou na jednom mieste. Aký variant vyskúšate ako prvý?

Rodina na vás nalieha, nech im upečiete niečo dobré?

Dochádzajú vám nápady?

Potom ste tu správne!

Pripravili sme si pre vás totiž 6 luxusných receptov na čokoládové recepty, ktoré potešia väčšinu stravníkov.

Tak poďme na to!

Čokoládové rezy s cuketou a vlašskými orechmi

Tento recept jednoducho musíte vyskúšať! Cuketa udržuje rezy dokonale vláčne, zatiaľ čo čokopecičky a nasekané vlašské orechy im dodávajú textúru. Perfektný múčnik k popoludňajšej káve či ako pohostenie pre hostí.

Čo budete potrebovať

  • 2 a ¼ šálok preosiatej hladkej múky
  • ½ šálky nesladeného kakaa
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1 a ¾ šálky cukru
  • ½ šálky masla, izbovej teploty
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ½ šálky cmaru
  • 2 šálky nastrúhanej nelúpanej cukety (asi 2 a ½ strednej cukety)
  • 1 šálka čokopecičiek
  • ¾ šálky nasekaných vlašských orechov

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C.
  • Vymažte plech s rozmermi 23 x 33 x 5 cm maslom a vysypte múkou.
  • Do strednej misy preosejte múku, kakao, jedlú sódu a soľ.
  • Vo veľkej mise šľahajte cukor, maslo a olej, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Pridajte po jednom vajcia a po každom pridaní dobre prešľahajte.
  • Vmiešajte vanilkový extrakt.
  • Primiešavajte suché ingrediencie striedavo s cmarom po 3 prídavkoch.
  • Nakoniec vmiešajte nastrúhanú cuketu.
  • Nalejte cesto na pripravený plech.
  • Posypte čokopecičkami a orechmi.
  • Pečte, kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté, asi 50 minút.
  • Buchtu nechajte úplne vychladnúť na plechu.
  • Užite si to!
Rezy z čokolády a cukety nakrájané vo forme a posypané orechy.
www.epicurious.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na múčniky z cukety alebo maškrtte sladko, ale zdravo!

Čokoládovo-jablčné rezy

Tento úžasný múčnik z jabĺk a čokolády sa stane vašim novým obľúbeným dezertom a zamiluje si ho celá vaša rodina!

Čo budete potrebovať

  • 2 jablká
  • 125 ml jablčnej šťavy alebo vody
  • 120 ml rastlinného oleja
  • 225 g cukru
  • 1 veľké vajcia
  • 175 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 75 g čokolády
  • 25 g zmäknutého masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Štvorcovú formu s priemerom 20 cm vymažte tukom a vysypte múkou.
  • Jablká olúpte, zbavte jadrovníka a nakrájajte na malé kúsky.
  • Jablčnú šťavu a jablká dajte do hrnca a varte domäkka, kým sa jablká ľahko nerozpadnú.
  • Jablká rozmixujte, odmerajte 225 ga nechajte vychladnúť.
  • Vo veľkej mise šľahajte olej, cukor a vajcia, kým vám nevznikne svetlá a nadýchaná zmes, a dajte bokom.
  • Do inej misy preosejte múku s kakaom, škoricou a sódou.
  • Do vaječnej zmesi primiešavajte striedavo lyžicu múčnej zmesi a lyžicu jablčného pyré.
  • Zmes nalejte do pripravenej formy, vložte do rúry a pečte 35 minút, alebo kým nevyjde špajľa zapichnutá do stredu buchty čistá.
  • Vyklopte buchtu na mriežku a nechajte vychladnúť.
  • Čokoládu na polevu rozpustite v hrnci nad horúcou vodou na miernom ohni.
  • Zložte z platne a vmiešajte maslo tak, aby vám nezostali žiadne hrudky.
  • Rozotrite cez vrch buchty, nechajte stuhnúť a servírujte.
Rezy z jabĺk a čokolády servírované na tácke.
www.mygoldenpear.com

Nezabudnite si k tomuto úžasnému múčniku pripraviť aj skvelú kávu. Možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších automatických kávovarov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Čokoládové rezy z kyslej smotany

Tieto lahodné rezy z čokolády a kyslej smotany sú krásne vláčne a neuveriteľne jednoduché na prípravu. Každý si ich zamiluje a stanú sa hviezdou akéhokoľvek večierka. Podávajte ich samotné alebo so zmrzlinou.

Čo budete potrebovať

  • 3/4 šálky masla
  • 2/3 šálky kakaa
  • 3/4 šálky vody
  • 1 a 3/4 šálky cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 veľké vajcia
  • 1 a 3/4 šálky hladkej múky
  • 1 a 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 3/4 šálky kyslej smotany

Na polevu:

  • 12 lyžíc masla
  • 1/2 šálky kakaa
  • 3 šálky práškového cukru
  • 4 – 6 lyžíc mlieka

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Hlboký plech s rozmermi 23 x 33 cm ľahko vymažte tukom a vysypte múkou.
  • Pridajte maslo, kakao a vodu do stredného hrnca.
  • Jemne zmes šľahajte, kým sa kakao a maslo nerozpustí.
  • Odoberte z platne.
  • Nalejte zmes do veľkej misy a nechajte mierne vychladnúť.
  • Vmiešajte cukor, následne vajcia a vanilkový extrakt.
  • Pomocou mixéra zašľahajte múku, jedlú sódu a soľ.
  • Potom vmiešajte kyslú smotanu.
  • Nalejte na pripravený plech a pečte asi 35 minút, kým špáradlo zapichnuté do stredu buchty nevyjde čisté.
  • Medzitým si pripravte polevu.
  • V malom hrnci na strednom plameni rozpustite maslo a kakao.
  • Odstráňte z ohňa a nalejte zmes do mixovacej nádoby a nechajte chvíľu vychladnúť.
  • Prišľahajte práškový cukor (asi ½ šálky naraz) a potom striedavo prišľahávajte mlieko a cukor, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu a sladkosti.
  • Vychladnutú buchtu potrite polevou a prípadne ozdobte posypkami.
Rezy z čokolády a kyslej smotany ozdobené posypkami.
www.lilluna.com

Rezy z arašidového masla s čokoládovou polevou

Luxusný múčnik nabitý krémovým arašidovým maslom a preliaty polevou z kakaa a smotanového syra si budete pripraviť stále dookola, pretože si ho úplne zamilujete! Neveríte? Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • ¾ šálky masla
  • ¼ šálky repkového oleja (alebo iného oleja s neutrálnou príchuťou)
  • ⅔ šálky krémového arašidového masla
  • ¾ šálky trstinového cukru
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ¾ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 3 veľké vajcia (izbové teploty)
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka cmaru

Na polevu:

  • 230 g smotanového syra izbovej teploty
  • ¼ šálky masla izbovej teploty
  • ½ šálky nesladeného kakaa
  • 3 šálky práškového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Plech s rozmermi 23 × 33 cm vyložte papierom na pečenie tak, aby okraje viseli cez dlhšie strany, a potom vymažte maslom.
  • V malom hrnci na strednom plameni miešajte maslo, kým sa nerozpustí.
  • Zložte hrniec z ohňa a zašľahajte arašidové maslo a olej.
  • Preneste zmes do sklenenej misky alebo tekutej odmerky, aby vychladla.
  • V mise stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom zmiešajte cukry, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a vajcia.
  • Miešajte pri nízkej rýchlosti, kým zmes nezvlhne a potom zvýšte rýchlosť na vysokú.
  • Šľahajte do hustej, nadýchanej a svetlej hmoty (asi 7 minút).
  • Znížte rýchlosť mixéra na nízku a pomaly vlievajte zmes arašidového masla.
  • Miešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  • Pridajte múku a premiešajte.
  • V zmesi zostanú prúžky múky.
  • Pomaly zašľahajte cmar, ale nepremiešajte.
  • Cesto preložte na pripravený plech a rovnomerne ho rozotrite (cesto bude husté a ťažké).
  • Pečte, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, asi 30 – 35 minút.
  • Nechajte na plechu vychladnúť.
  • Medzitým si pripravte polevu.
  • V mise stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom šľahajte smotanový syr a maslo pri strednej rýchlosti do hladka (asi 2 minúty).
  • Podľa potreby misku oškrabte.
  • V samostatnej miske prešľahajte kakao a práškový cukor.
  • Pomocou mixéra nastaveného na nízku rýchlosť pomaly pridávajte zmes kakaa a práškového cukru a miešajte, kým sa všetko dobre nepremieša.
  • Zvýšte rýchlosť na vysokú a šľahajte, kým nebude poleva nadýchaná a krémová.
  • Polevu naneste na buchtu a podľa potreby posypte posypkami.
  • Dobrú chuť!
Rezy s arašidovým maslom, preliate polevou z kakaa a smotanového syra.
www.bucketsofyum.com

Čokoládové rezy s kokosom

Tento jednoduchý čokoládový múčnik s kokosom je príjemne sladký, jemný, lahodný a zároveň rýchly na prípravu. Čo viac si priať? Skvele sa hodí na rodinné oslavy, rauty aj pikniky.

Čo budete potrebovať

  • 3 vajcia izbovej teploty
  • 140 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 140 g rozpusteného masla
  • 150 ml mlieka izbovej teploty
  • 300 g hladkej múky
  • 4 lyžice kakaa
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli

Na polevu:

  • 160 ml smotany
  • 110 g horkej alebo mliečnej čokolády
  • 30 g masla
  • strúhaný kokos

Postup

  • Maslo rozpustite a dajte bokom, aby vychladlo.
  • Vajcia ušľahajte s cukrom a vanilkovým extraktom, aby sa ingrediencie premiešali a trochu zväčšili svoj objem, nemusíte ich šľahať dlho.
  • Pridajte studené rozpustené maslo a mlieko a premiešajte elektrickým mixérom.
  • Teraz preosejte hladkú múku, štipku soli, kakao a prášok do pečiva a pridajte k vaječnej zmesi.
  • Krátko premiešajte lyžicou alebo metličkou, aby sa všetky ingrediencie premiešali tak, aby vzniklo hladké cesto bez viditeľných stôp múky.
  • Obdĺžnikový plech (20 x 30 cm) vyložte papierom na pečenie.
  • Nalejte na plech zmes a jemne ju urovnajte.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C 15 – 20 minút.
  • Aby ste si boli istí, že je buchta hotová, vykonajte test špáradlom.
  • Akonáhle je buchta hotová, vyberte ju z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Až vychladne, prepichajte povrch vidličkou alebo špáradlom a pripravte si polevu.
  • V malom kastróliku zohrejte 160 ml smotany s 30 g masla.
  • Vypnite oheň a pridajte 110 g nasekanej horkej alebo mliečnej čokolády.
  • Počkajte 2 minúty a potom dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila hladká a lesklá glazúra.
  • Túto poliev nalejte na pripravenú buchtu a zarovnajte.
  • Teraz pridajte kokos podľa svojej chuti.
  • Užite si to!
Rezy z čokolády, posypané kokosom a servírované na plechu.
www.foodohfood.it

Kokos sa používa pri pečení aj zdobení mnohých rôznych dezertov. Dodá im nielen skvelú chuť, ale svojou bielou farbou aj eleganciu. Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na rezy s kokosom ! Vyskúšajte kombináciu s čokoládou, vanilkou či šľahačkou. Ktorá varianta sa stane vašou najobľúbenejšou?

Čokoládové piškótové rezy so šľahačkou

Vyskúšajte aj naše rezy bez cukru! Majú úžasnú konzistenciu a chutia úplne bezkonkurenčne.

Čo budete potrebovať

  • 4 stredné vajcia
  • 2 lyžice sladidla podľa výberu (voliteľne)
  • 50 g masla
  • 150 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva (voliteľne)
  • 100 ml vody

Na polevu:

  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 lyžička medu
  • nesladené kakao na posypanie

Postup

  • Oddeľte bielky od žĺtkov.
  • V mise odmerajte múku a potom vmiešajte kakao a prípadne prášok do pečiva.
  • Lyžicu zvoleného sladidla dajte do misy s bielkami.
  • Bielky šľahajte na vysokú rýchlosť, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
  • Nakrájajte maslo a vložte ho do misy, kde sú žĺtky.
  • Teraz môžete do misky pridať jednu lyžicu sladidla podľa výberu.
  • Šľahajte žĺtok a maslo, kým nebude mať zmes svetlo žltú farbu.
  • Potom pridávajte po troškách striedavo suché ingrediencie a vodu.
  • Bielky vmiešajte do múčnej žĺtkovej zmesi.
  • Pomocou varešky alebo špachtle prerežte zmes zvisle.
  • Pohybujte sa špachtľou okolo dna misky a vytiahnite ju späť hore.
  • Časť zmesi prenášajte od dna nahor na povrch, pokiaľ sa ingrediencie rovnomerne nespoja.
  • Plech s rozmermi 25 x 21 cm vyložte papierom na pečenie alebo ho vymažte trochou masla a vysypte múkou.
  • Cesto rovnomerne rozotrite na pripravený plech a dajte do rúry predhriatej na 180 °C asi na 30 minút.
  • Buchtu skontrolujte asi za 25 minút, ale neotvárajte rúru skôr!
  • Mohlo by to spôsobiť, že buchta spadne.
  • Keď vyjde špáradlo vložené do stredu buchty čisté, je hotové.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Pripravte si polevu.
  • Vyšľahajte smotanu na šľahanie spolu s vanilkovým extraktom a ľubovoľným sladidlom.
  • Po úplnom vychladnutí piškóty (asi za pol hodiny) naň rovnomerne natrite šľahačkovú polevu.
  • Nakoniec vrch posypte pomocou sita kakaom.
  • Pred podávaním dajte na hodinu do chladničky.
Rezy z čokolády so šľahačkou.
www.suncakemom.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na buchty z piškóty , po ktorých sa len zapráši!

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.