Výborná nátierka z hermelínu 7x inak. Chuťovka k pečivu pre každého

Blíži sa oslava narodenín, párty alebo posedenie s priateľmi? Tak vám na stole nesmú chýbať chlebíčky!

Jednou z nátierok, ktorú môžete na chlebíčky použiť, je práve syrová.

Nátierku si môžete pripraviť ale aj len tak na večeru, alebo na desiatu.

Prinášame vám tie najlepšie recepty na hermelínovú nátierku, ktorú zvládnete pripraviť rýchlo a určite si pochutnáte!

Jednoduchá nátierka s hermelínom

Klasická hermelínová nátierka bez šunky sa skvele hodí na každú príležitosť. Potešíte tým nielen svojich stravníkov ale aj vegetariánov, ktorí nedajú dopustiť na nemasové nátierky.

Ingrediencie

  • 200g hermelínu
  • 50g jogurtu (bieleho)
  • 150g majonézy
  • 20g cibule, nesekané najemno
  • 1 vajíčko na tvrdo
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • Korenie a soľ

Postup

  • Najprv si nastrúhajte hermelín na hrubej vzorke a dajte do čistej misy.
  • Uvarené vajcia natvrdo olúpte, tiež nastrúhajte nahrubo a pridajte do misy k hermelínu.
  • Potom pridajte najemno nasekanú cibuľu a nakoniec zvyšné ingrediencie ako horčicu, majonézu, jogurt, soľ a korenie.
  • Premiešajte a dajte odležať do chladničky aspoň na pol hodiny.
  • Natierajte na chlebíčky alebo si ju dajte len tak s čerstvým pečivom.
Náterka na chlebíčky z hermelínu a jogurtu.
Zdroj: ricardocuisine.com

Najlepšia nátierka z hermelínu so šunkou

Obľúbená česká hermelínová nátierka so šunkou ako skvelá chuťovka na silvestra, oslavy alebo len tak na desiatu. Inšpirujte sa!

Ingrediencie

  • 200g hermelínu
  • 150g šunky
  • 1ks cibuľa
  • 50-100ml majonézy či tatárky (podľa chuti)
  • 2ks taveného syra
  • Soľ a korenie

Postup

  • Najprv nakrájajte najemno cibuľu.
  • Hermelín nastrúhajte na hrubej vzorke a šunku nakrájajte na drobné kúsky.
  • Všetko v mise zmiešajte s tatarkou, taveným syrom, osoľte, okoreňte a podávajte.
  • Podľa chuti môžete pridať napríklad pažítku alebo iné bylinky.
Syrová nátierka s kúskami šunky.
Zdroj: brendakookt.nl

Na slávnostnom stole nesmie chýbať cesnaková nátierka! Inšpirujte sa našimi receptami s cesnakom , kde nájdete aj recept na cesnakové maslo.

Domáca nátierka z hermelínu bez vajec

Chcete nátierku bez vajec? Skúste tu našu. Domáca nátierka je vždy lepšia ako kupovaná a navyše jej máte aj väčšie množstvo za menej peňazí.

Ingrediencie

  • 2ks hermelínu
  • 1ks cibuľa
  • 150g šunky
  • 150g lučiny alebo nátierkového masla
  • 4 lyžice majonézy
  • Soľ a korenie

Postup

  • Nastrúhajte hermelín nahrubo. Šunku nakrájajte na malé kúsky alebo tiež nastrúhajte nahrubo.
  • Cibuľu nakrájajte najemno.
  • Všetko zmiešajte v mise.
  • Pridajte lučinu alebo nátierkové maslo, majonézu a zmiešajte.
  • Pridajte soľ a korenie podľa chuti a dajte odležať do chladničky aspoň na pol hodiny.
  • Podávajte na chlebíčkoch alebo čerstvom pečive posypané pažítkou.
Jednohubky so syrovou nátierkou posypané pažítkou.
Zdroj: gutekueche.at

Máme pre vás recepty aj na veľkonočné nátierky . Oslávte tieto sviatky poriadne as výborným jedlom.

Syrová nátierka s kapiou

Táto luxusná hermelínová nátierka s paprikou bude chutiť úplne každému. Vyskúšajte ju!

Ingrediencie

  • 1ks hermelínu
  • 100g lučiny
  • 50g masla
  • 50g šunkovej salámy
  • 1-2 vajcia natvrdo
  • 50g papriky
  • 1ks jarnej cibuľky
  • Soľ, korenie
  • Pažítka na ozdobu

Postup

  • Najprv nakrájajte alebo nahrubo nastrúhajte hermelín.
  • Šunku a papriku nakrájajte na malé kúsky.
  • Uvarené vajíčka natvrdo postrúhajte nahrubo.
  • Všetko zmiešajte v mise s lučinou a maslom.
  • Osoľte, okoreňte, pridajte nakrájanú jarnú cibuľku.
  • Dajte odležať do chladničky a potom podávajte na pečive a posypané pažítkou.
Syrová nátierka s hermelínom a paprikou.
Zdroj: cookingbride.com

Zdravá nátierka z hermelínu

Táto zdravá hermelínová nátierka je pre tých, ktorí si strážia líniu. Doprajte si ľahšiu alternatívu tejto syrovej pochúťky bez výčitiek.

Ingrediencie

  • 1ks hermelínu
  • 50g eidamu
  • 1 odtučnený tvaroh
  • 50g nivy
  • 100g lučiny
  • 1 lyžička horčica
  • Soľ a korenie

Postup

  • Najprv nastrúhajte hermelín nahrubo.
  • Eidam s nivou nastrúhajte najemno.
  • Dajte do misy a pridajte tvaroh, lučinu, horčicu a dochuťte soľou a korením.
  • Všetko premiešajte a dajte odležať do chladničky.
  • Odležanú nátierku podávajte tak, ako ju máte radi.
Nátierka zo syra, posypaná sladkou paprikou a cibuľkou.
Zdroj: whereismyspoon.co

Pre pestrejší stôl pripravte aj niektorú z našich mäsových nátierok . Nech majú hostia z čoho vyberať.

Poctivá nátierka s hermelínom, cesnakom a cibuľkou

Po tejto domácej hermelínovej nátierke na chlebíčky sa budete ešte po oslave dlho olizovať. Vyskúšajte.

Ingrediencie

  • 2ks hermelínu
  • 3 lyžice majonézy
  • 150g žervé syra
  • 1ks menšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička horčica
  • Soľ a korenie

Postup

  • Hermelín nastrúhajte nahrubo alebo nakrájajte na malé kúsky.
  • Strúhaný hermelín zmiešajte so žervé, majonézou a najemno nakrájanou cibuľkou.
  • Pridajte pretlačený cesnak, mletú papriku, horčicu.
  • Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  • Všetko premiešajte a dajte na chvíľu odležať do chladničky. Potom podávajte.
Cesnakovo-syrová nátierka s čerstvou cibuľkou.
Zdroj: gofeminin.de

Vyskúšajte tiež niektorý z našich receptov na pórové nátierky !

Pikantná camembertová nátierka

Máme recept aj pre milovníkov pálivého. Inšpirujte sa touto pikantnou hermelínovou nátierkou, ktorá sa skvele hodí na hrianky.

Ingrediencie

  • 2ks hermelínu
  • 1ks cibuľa
  • 1 lyžica pikantná horčica
  • 1 lyžica kečupu
  • 1 lyžica masla alebo lučiny
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • Lyžica smotany alebo piva
  • 1/2 lyžičky chilli
  • Soľ, korenie a pažítka

Postup

  • Nastrúhajte hermelíny na hrubej vzorke.
  • Cibuľu nakrájajte najemno.
  • Dajte do misy a pridajte horčicu, kečup a maslo. Premiešajte.
  • Potom pridajte mletú papriku, chilli a zjemnite smotanou alebo pivom.
  • Nakoniec dochuťte soľou, čiernym korením a podávajte na pečive, alebo hrianke posypané čerstvou pažítkou.
Pálivá syrová nátierka z hermelínu, posypaná pažítkou.
Zdroj: springlane.de

Ako najlepšie ozdobiť chlebíčky?

Každý chce pripraviť tie najlepšie vyzerajúce chlebíčky, ktoré vyzerajú ako kupované. My vám teraz poradíme, ako na to.

Na tanieri striedajte rôzne druhy chlebíčkov . Pestrosť je v tomto ohľade dôležitá a už samotná farebnosť na tanieri vyvolá chuť jesť.

Chlebíčky nemusia byť namazané len klasickým zemiakovým šalátom alebo hermelínovou nátierkou. Nebojte sa a pripravte aj iné nátierky ako napríklad cesnakovú, z nivy, tvarohovú, budapeštiansku a ďalšie. Na výber máte mnoho možností. Hlavné je, aby pečivo nezostalo suché.

Zvoľte správne kombinácie . Na chlebíčky sa hodí akákoľvek nátierka. Tieto nátierky znesú akékoľvek zdobenia. Premyslite, čo na chlebíčky alebo jednohubky umiestnite. K syrovej nátierke sa napríklad skvele hodí plátok syra a napríklad kúsok orecha. K cesnakovej sa zase hodí sladký komponent ako napríklad hroznové víno alebo mandarínka.

Chlebíčky zdobte do výšky . Nestačí iba na nátierku položiť plátok syra alebo uhorky. Vždy naaranžujte suroviny tak, aby sa úplne neprekrývali.

Veľmi pekne pôsobí, ak salámu alebo syr zahnete do kornútkov . Plátky salámy a syra prekryte cez seba, potom prehnite pozdĺžne napoly a nakoniec zmotajte.

Ak chcete zažiariť, zvoľte netradičné zdobenie . Skúste napríklad olivy, plátok citróna alebo cherry paradajky. Hlavne nezabudnite, že na chlebíčku nesmie chýbať niečo zelené. Vhodné sú kúsky šalátu, petržlenová vňať, pažítka alebo napríklad jarná cibuľka.

Dôležité je, chrániť chlebíčky cez oschnutím . Nechajte chlebíčky zvlhnúť pár hodín v chlade. Chute sa potom prepoja a budú lepšie kĺzať do krku.

A okrem chlebíčkov môžete pre svojich hostí pripraviť aj niektorý z našich receptov na slané pečivo .

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.