Skúste tieto recepty na lávovú tortu! Dezert, ktorý sa vám roztečie na tanieri

Vychutnajte si recept na fondán 9x inak a zamilujte sa 9x rovnako!

Skúste jeho klasickú podobu s tmavou čokoládou alebo sa odvážte a upečte si jeho red velvet podobu alebo si ho vychutnajte s náplňou zo slaného karamelu!

Možností je nepreberné množstvo a my sme pre vás pripravili tie najlepšie, ktorým nikto neodolá!

Ako sa hovorí, v jednoduchosti je sila!

Čokoládový fondán

Čokoládové lávové tortičky s lahodným roztaveným čokoládovým stredom sa skladajú zo 6 základných ingrediencií. Tento prekvapivo ľahký dezert, pripravený iba za 25 minút, je stávkou na istotu za každých okolností. Pokiaľ nemáte zapekacie formičky na lava cakes, postupujte podľa našich pokynov a použite formu na muffiny.

Čo budeme potrebovať

  1. 170 g kvalitnej polosladkej čokolády
  2. 115 g nesoleného masla
  3. 30 g hladkej múky
  4. 60 g práškového cukru
  5. Štipka soli
  6. 2 vajcia
  7. 2 žĺtky

Na ozdobu

  1. Zmrzlina
  2. Maliny
  3. Čokoládový sirup

Postup

  1. Formičky na fondány si vystriekame olejom v spreji alebo vymažeme maslom a poprášime kakaom (možno využiť aj formičky na muffiny)
  2. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov
  3. Čokoládu si nasekáme nahrubo
  4. Do žiaruvzdornej misy dáme maslo a navrch pridáme nasekanú čokoládu
  5. Zapneme mikrovlnnú rúru na vysoký výkon, v 10 sekundových intervaloch ju zahrievame
  6. Po každom vypnutí rúry čokoládu premiešame, kým nebude úplne hladká
  7. Dáme jej bokom.
  8. V malej miske prešľaháme múku, práškový cukor a soľ
  9. Vajcia a žĺtky vyšľaháme dohromady, kým sa nespoja v krémovú konzistenciu
  10. Do misy s čokoládou nalejeme cukrovú zmes a vajcia
  11. Všetko spolu pomaly premiešame gumovou stierkou alebo vareškou
  12. Cesto bude mierne husté
  13. Do každej pripravenej formičky na fondány alebo muffiny rovnomerne nalejeme čokoládové cesto
  14. Formičky položíme na plech a pečieme 12–14 minút, kým nebudú strany pevné a upečené ALE vršok a stredy budú stále mäkké
  15. Pokiaľ pečieme vo forme na muffiny, čokoládové fondány zaberú len asi 8–10 minút pečenia
  16. Necháme ich 1 minútu vychladnúť, potom každú formičku prikryjeme obráteným tanierom a obrátime
  17. Používame chňapku, pretože sú formičky horúce!
  18. Čokoládové lava cakes by sa mali ľahko uvoľniť
  19. Ak sme použili formu na muffiny, koláčiky z formy uvoľníme lyžicou a položíme ich na tanier
  20. Pridáme polevu alebo zdobenie a ihneď podávame

Všetkým milovníkom čokolády vrelo odporúčame pozrieť sa na tieto recepty ktoré sú len a jedine z čokolády! Vyskúšajte pravý viedenský Sacher tortu alebo znovu využite muffinových foriem a pustite sa do receptu na čokoládové minidezerty .

Najlepšia lávová torta s cukrom a mliekom.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Fondán s burákovým maslom

Domáce čokoládové lávové tortičky s arašidovým maslom sú vrcholom lahodnosti. Každá jedna nadýchaná a teplá lávová torta je plnená rozpusteným arašidovým maslom a preliata vanilkovou zmrzlinou. Už sa vám zbiehajú sliny?

Čo budeme potrebovať

  1. 170 g vysoko kvalitnej polosladkej čokolády
  2. 115 g masla
  3. 30 g hladkej múky
  4. 60 g práškového cukru
  5. Štipka soli
  6. 2 vajcia
  7. 2 žĺtky
  8. 45 g arašidového masla

Na ozdobu

  1. Zmrzlina
  2. Rozpustené arašidové maslo
  3. Čokoládový sirup

Postup

  1. Každú formičku na zapekanie si vymastíme maslom alebo vystriekame olejom v spreji a vysypeme kakaom
  2. Rúru si zapneme na 220 stupňov
  3. Čokoládu nahrubo nasekáme
  4. Do sklenenej misy pridáme maslo a navrch prisypeme nasekanú čokoládu
  5. Misu vložíme do mikrovlnnej rúry a pri občasnom premiešaní zahrievame, kým nebude úplne hladká a rozpustená
  6. Dáme jej bokom
  7. V malej miske prešľahajte múku, cukor a soľ
  8. Vajcia so žĺtkami vyšľaháme dohromady, kým sa nespoja
  9. Do misy s čokoládou nalejeme zmes vajec a práškového cukru
  10. Všetko pomaly premiešame na hladké cesto bez hrudiek
  11. Cesto bude mierne husté
  12. Do každej pripravenej misky rovnomerne nalejeme čokoládovú zmes
  13. Navrch každého cesta pridáme arašidové maslo a lyžicou ho zľahka zatlačíme do cesta
  14. Zapekacie misky s cestom na fondán položíme na plech a pečieme 12–13 minút, kým nebudú strany pevné a vrch stále vyzerá nedopečený
  15. Necháme 1 minútu vychladnúť
  16. Potom každú formičku opatrne vyklopíme na tanier
  17. Lávové tortičky by sa z formičky mali ľahko uvoľniť
  18. Ihneď podávame
Úžasná lávová torta plnená kvalitným orechovým maslom z arašidov.
Zdroj: sallysbakingaddiction.com

Citrónový lava cake

Najlepšie citrónové fondány s krémovou citrónovou náplňou a nadýchanou snehovou polevou. Jednoduchý recept na lávovú tortu, ktorá vás úplne uchváti svojou ľahkou chuťou.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 vajcia
  2. Hrnček cukru
  3. Hrnček hustej smotany
  4. 1 ½ hrnčeka hladkej múky
  5. 4 lyžičky prášku do pečiva

Na citrónovú náplň

  1. Šťavu z 3 citrónov
  2. 75 g masla
  3. ½ hrnček cukru
  4. Vajcia
  5. 3 žĺtky

Na polevu

  1. 3 bielky
  2. ½ hrnček cukru

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 160 stupňov
  2. Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami
  3. Ak budeme používať zapekacie formičky, tie dôkladne vymažeme maslom a vysypom kakaom
  4. Zmiešame smotanu s cukrom
  5. Smotanu šľaháme, kým sa cukor nerozpustí a zmes nie je hustá a hladká
  6. Vmiešame preosiatu múku a prášok do pečiva
  7. Zmes rovnomerne rozdelíme do formičiek a pečieme 25-30 minút
  8. Formičky vyberieme z rúry a necháme ich vychladnúť.
  9. Na citrónovú náplň zmiešame na panvici citrónovú šťavu a maslo a zahrievame, kým zmes nezačne bublať
  10. Pridáme cukor a vajcia
  11. Rýchlo šľaháme, aby sa vajcia nezačalo variť a tvoriť hrudky
  12. Pokračujeme v šľahaní, kým zmes mierne nezhustne
  13. Zmes odstránime z tepla, keď je textúra lesklá a konzistencia mierne hustá
  14. Uprostred každého fondánu vyrežeme otvor a vydlabeme časť tortového korpusu
  15. Odrezanú časť si ponecháme na uzavretí
  16. Do vydlabanej diery nalejeme citrónovú zmes a uzavrieme odrezanou časťou
  17. Na polevu si ušľaháme bielky s cukrom, kým sa nevytvorí tuhý sneh
  18. Pomocou cukrárskeho zdobiaceho vrecúška alebo polievkovej lyžice, každý citrónový fondán vyšľahanou snehovou hmotou ozdobíme
  19. Na záver sneh ešte môžeme, pomocou kuchynského horáka, dozlatista ogrilovať
Lávová torta s citrónovou náplňou a ovocím.
Zdroj: cookingclassy.com

Fondán z bielej čokolády

Lávové tortičky z bielej čokolády? Áno, aj takto si tento perfektný a ľahký dezert môžete pripraviť! Celý recept na lava cakes je vyrobený z bielej čokolády a posypaný drveným kokosom s mandľovým extraktom. K dokonalosti všetko môžete doviesť horúcimi malinami alebo obľúbenou vanilkovou zmrzlinou!

Čo budeme potrebovať

  1. 65 g bielej čokolády
  2. 60 g masla
  3. 125 g práškového cukru
  4. 75 g hladkej múky
  5. Vajcia
  6. 2 vaječné žĺtky
  7. ½ lyžičky mandľového extraktu
  8. ½ lyžičky rumu (voliteľné)

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Zapekacie misky alebo formičky na muffiny si vymastíme maslom alebo vystriekame olejom v spreji a vysypeme drveným kokosom
  3. Do misky pridáme čokoládu a maslo
  4. A potom spolu v mikrovlnnej rúre rozpustíme
  5. V priebehu rozpustenia premiešavame
  6. Do čokoládovej zmesi zašľaháme múku a práškový cukor, dbáme na to, aby sa všetko spojilo v krémovú konzistenciu
  7. Vmiešame žĺtky a vajcia, kým nie je všetko dôkladne premiešané a hladké
  8. Pridáme mandľový extrakt a rum
  9. Znovu dôkladne premiešame
  10. Zmes rozdelíme rovnomerne do vysypaných formičiek
  11. Vložíme do rúry a pečieme asi 15-18 minút
  12. Potom ich vyberieme, necháme minútu odpočinúť, prejdeme nožom po okrajoch formičiek, aby sa lávové tortičky uvoľnili, a vyklopíme ich na dezertné taniere
Lávová torta plnená kvalitnou bielou čokoládou posypaná práškovým cukrom.
Zdroj: thenovicechefblog.com

Lávový red velvet tortu

Red Velvet fondány sú jedným z najlahodnejších tort, ktoré môžete svojim blízkym upiecť. Ľahko sa pripravujú a sú vždy dobrou voľbou pre chvíle, kedy chcete siahnuť po rýchlom recepte na jednoduchý dezert. Túto dobrotu možno jednoducho podávať poprášené práškovým cukrom alebo preliate polevou zo smotanového syra a čerstvým ovocím.

Čo budeme potrebovať

Na fondán

  1. 3 vajcia
  2. 60 g cukru kryštál
  3. 120 g bielej čokolády
  4. 110 g masla
  5. 50 g hladkej múky
  6. 2 lyžice kakaa
  7. Štipka soli
  8. Lyžica červeného potravinárskeho farbiva

Na polevu

  1. 100 g smotanového syra
  2. 2 lyžice práškového cukru
  3. ½ lyžičky vanilkového extraktu
  4. 120 ml smotany na šľahanie

Na ozdobu

  1. Čerstvé jahody
  2. Múčkový cukor

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Zapekacie misky na fondán si vymastíme maslom a vysypeme cukrom
  3. Čokoládu a maslo si rozpustíme na kúpeli
  4. Medzitým si vyšľaháme vajcia s cukrom a soľou, tak aby zmes mala krémovú tekutú konzistenciu
  5. Pridáme rozpustenú čokoládu a dobre premiešame
  6. Pridáme červené potravinárske farbivo a premiešame, aby sa všetko spojilo a rovnomerne zafarbilo
  7. V mise zmiešame múku s kakaom a soľou
  8. Všetko postupne pridávame do čokoládovej zmesi
  9. Cesto nalejeme do pripravených formičiek
  10. Pečieme 14-16 minút, kým nebudú okraje pevné a stredy ešte mäkké
  11. Zatiaľ čo sa fondané pečú, pripravíme si tvarohovú polevu
  12. Do misy pridáme smotanový syr a niekoľko sekúnd ho do hladka mixujeme
  13. Pridáme práškový cukor a vanilkový extrakt a znovu premiešame, kým sa všetko nespojí
  14. Pridáme vychladenú smotanu na šľahanie a miešame, kým sa nevytvorí hustý krém
  15. Lávové tortičky vyberieme z rúry a necháme 3–4 minúty mierne vychladnúť
  16. Ostrým nožom prejdeme okolo vonkajšieho okraja torty a opatrne vyklopíme na tanier
  17. Fondány ozdobíme podľa chuti a navrch ich posypeme práškovým cukrom a prelejeme polevou zo smotanového syra

Ste zamilovaní? Najlepší spôsob ako to vyjadriť je, potešiť vašou drahou polovičkou niečím priamo od srdca. Inšpirujte sa a upečte si s nami tie najlepšie sladkosti s red velvet korpusom a urobte svojmu miláčikovi radosť tortou priamo od srdca.

Dokonalá red velvet lávová torta s krémovým vnútrom a šľahačkou.
Zdroj: myrecipes.com

Čokoládový fondán s kokosovou šľahačkou

Táto hriešne dobrá lávová torta z horkej čokolády vám aj za chmúrneho zimného počasia zdvihne náladu, tak že sa vám bude chcieť tancovať! Tento recept je tiež bez lepku, bez obilnín, bez mlieka a je paleo.

Čo budeme potrebovať

  1. 100 g kokosového oleja
  2. 200 g horkej čokolády (nasekané)
  3. 2 vajcia
  4. 2 žĺtky
  5. 3 lyžice medu
  6. Lyžička vanilkového extraktu
  7. 2,5 lyžice kokosovej múky
  8. Lyžica drveného kokosu
  9. Štipka soli

Na polevu

  1. 380 g plnotučného kokosového mlieka (cez noc chladeného)
  2. Lyžička vanilkového extraktu
  3. Lyžička medu
  4. 40 g nasekaných pistácií

Postup

  1. Uistíme sa, že plechovka kokosového mlieka bola cez noc v chlade
  2. Otvoríme hornú časť plechovky a opatrne lyžicou vylejeme stuhnutý kokosový krém do malej misky
  3. Kokosovú vodu si ponecháme vedľa (viď TIP)
  4. Ručným mixérom šľaháme 1-2 minúty kokosový krém s vanilkou a medom
  5. Všetko dáme do chladničky
  6. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov
  7. Vymažeme a vysypeme si štyri zapekacie misky kokosovým olejom a vysypeme ich drveným kokosom
  8. 100 g kokosového oleja si na strednú teplotu rozpustíme
  9. Potom teplotu vypneme a pridáme čokoládu
  10. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a ingrediencie nespoja
  11. Potom si mixérom na vysoké otáčky ušľaháme vajcia, žĺtky, med, vanilkový extrakt a soľ
  12. Zmes by mala mierne zhustnúť a zožltnúť
  13. Znížime otáčky a pomaly pridávame čokoládu a kokosovú múku, kým sa prísady úplne nespoja do konzistencie cesta
  14. Cesto nalejeme do formičiek a pečieme 8–9 minút, kým boky nie sú upečené, ale stredy sú stále mäkké a mierne sa chvejú
  15. Torty necháme vychladnúť v zapekacích miskách po dobu jednej minúty
  16. Potom ich jednotlivo vyklopíme na tanier
  17. Navrch pridáme kokosový krém a nasekané pistácie
  18. Ihneď podávame

Pokiaľ sa vaša plechovka úplne nerozdelila na kokosový krém a kokosovú vodu, budete to musieť skúsiť znova s novou plechovkou.
Milujete sladké, ale obmedzuje vás bezlepková diéta? Nechajte sa inšpirovať ďalšími receptami na bezlepkové buchty a sladké , na ktorom si pochutnáte rovnako ako na tejto lávovej torte.

Najlepšia lávová torta so šľahačkou z kokosového krému a pistáciami.
Zdroj: downshiftology.com

Fondán so slaným karamelom

Dokonale mazľavá lávová torta povýšená na ďalšiu úroveň s lahodnou slanou karamelovou náplňou. S obľúbenou zmrzlinou a opaženými lieskovými orechmi si tento dezert musí zamilovať naozaj každý!

Čo budeme potrebovať

  1. 85 g horkej čokolády
  2. 75 g masla
  3. 30 g hladkej múky
  4. 90 g práškového cukru
  5. 2 veľké vajcia
  6. 1 žĺtok
  7. 1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
  8. 8 karamelových cukríkov
  9. Soľ

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Do sklenenej misy pridáme čokoládu a maslo
  3. Tú vložíme do mikrovlnnej rúry a zahrievame av priebežne miešame
  4. Keď je čokoláda rozpustená a premiešaná, zašľaháme do nej múku a práškový cukor
  5. Miešame, kým nevznikne hladké cesto
  6. Nakoniec zašľaháme dve vajcia, žĺtok a vanilkový extrakt
  7. Zapekacie misky si vystriekame olejom, a potom ich začneme do ½ plniť cestom
  8. Ďalej pridajte dva karamelové cukríky do každého cesta na lávovú tortu a navrch ich posypeme soľou
  9. Každú tortu zalejeme zvyšným cestom
  10. Fondány pečieme 12–14 minút a potom ich vyberieme z rúry
  11. Necháme ich 2 minúty vychladnúť
  12. Potom ich pomocou noža orežeme okolo vonkajšieho okraja, aby sme ich z formičky uvoľnili
  13. Lávové torty opatrne vyklopíme na tanierik a poprášime ich soľou alebo práškovým cukrom
  14. Ešte teplé ich podávame
Lahodný dezert plný slaného karamelu, posypaný kakaom.
Zdroj: olivemagazine.com

Fondánová poleva

Skvelý krém, ktorým môžete ozdobiť vlastne úplne všetko cez torty až po muffiny či venčeky.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g cukru kryštál
  2. 130 ml vody
  3. Lyžička octu (20%)

Postup

  1. V hrnci na platni si zmiešame ocot s vodou a cukrom
  2. Teplotu pod hrncom nastavíme na maximum a zmes privedieme do varu
  3. Potom teplotu znížime a po dobu 10 minút zmes varíme
  4. Zmes by mala dosiahnuť sirupovú konzistenciu
  5. Hrniec zložíme zo sporáka a necháme ho vychladnúť
  6. Sirup by mal pomaly tuhnúť, hustnúť a farbiť si do biela
  7. Podľa potreby ho môžeme aj zafarbiť potravinárskym farbivom, než ho začneme používať

Fondánová poleva je skvelá na venčeky alebo veterníky, ale aj s ňou ozdobíme celú tortu s priemerom 24 centimetrov.

Fondánová poleva na venčeky alebo veterníky.
Zdroj: pluska.sk

Pre ďalšie možnosti na zdobenie vašich zákuskov sa pozrite na tie to nápady na lahodné krémy a polevy .

Pre lepšiu predstavu sa pozrite na nasledujúce video, akú konzistenciu by malo mať cesto a ako by pri správnom pečení mal fondán vyzerať. Základom je ho neprepiecť!

Chocolate Lava Cake Recipe | How to Make Molten Chocolate Lava Cake
Zdroj: The Cooking Foodie

História fondánu alebo lávovej torty

Tekutá z pravidla čokoládová torta je kombináciou klasickej celopečenej torty a suflé.

Jeho názov bol odvodený od podoby, v ktorej sa servíruje, a to opečený po okrajoch, ale jeho stredy sú mäkké a tekuté. Vďaka nízkemu obsahu múky a vysokému obsahu čokolády sa vám doslova rozpustia na jazyku.

Fondány sa skladajú zo základných surovín ako je maslo, vajcia, cukor, čokoláda a múka. Základom je hutnejšie čokoládové cesto, ktoré sa na zvýraznenie čokoládovej chuti dopĺňa lyžicou silnej kávy, vanilkovým extraktom, soľou av niektorých prípadoch aj škoricou.

Torty sa podľa originálneho receptu pečú v oddelených formičkách. Nápadom sa, ale medze nekladú as istými obmenami je možné fondán upiecť aj v mikrovlnnej rúre v hrnčeku na čaj.

Najčastejšou prílohou pri servírovaní je zmrzlina, čerstvé ovocie, čokoládová omáčka a posyp z práškového cukru.

Pre lepšiu predstavu sa pozrite na nasledujúce video, akú konzistenciu by pri správnom pečení mal fondán mať. Základom je ho neprepiecť!

Dvaja kuchári tvrdia, že tortu vynašli s odstupom šiestich rokov a oboje tvrdenie je trochu správne.

Prvý, legendárny francúzsky šéfkuchár Michel Bras, debutoval so svojím čokoládovým dezertom v roku 1981 vo svojej rovnomennej reštaurácii v Laguiole vo Francúzsku.

O šesť rokov neskôr do kuchyne v Lafayette v hoteli Drake v New Yorku, mladý Jean-Georges Vongerichten, vytvoril svoju verziu úplne náhodou.

Bras hovorí, že tento nápad dostal po lyžiarskom výlete s jeho deťmi. Vraj chcel previesť svoje emócie do dezertu, ktoré prežíval po celom dni na zjazdovke. Dezert, o ktorom hovorí ako o „technickom počine“, ktorý bol pripravovaný dva roky, zahŕňa pečenie jednotlivých misiek plnených čokoládovým cestom s vnútrom zo zamrznutej gule ganache, vloženej doprostred dezertu. Ako sa torta pečie, ganache sa rozpustí, čo má za následok dezert s tekutým stredom.

Akonáhle zaviedol tekutý dezert do svojho menu, bol to, neprekvapivo, okamžitý hit. Dezert sa rýchlo rozšíril po špičkových kuchyniach celej Európy a stal sa základom modernej kuchyne.

V roku 1987 sa Vongerichten začal pracovať v reštaurácii Lafayette a vtedy tridsaťročný Vongerichten pripravoval na súkromnú oslavu 500 čokoládových cupcakov podľa receptu svojej matky. Amatérsky zabudol, že toľko tort v rúre zníži teplotu.


Potom, čo ich naservírovali, pribehol vrchný čašník a kričal, že torta nie je uvarená, spomína Vongerichten.

Vongerichten to chcel overiť a cupcake rozrezal a dezert uprostred vytekal. Na konci večera bol však za búrlivé ovácie prizvaný do oslavy. Čokoládová torta Valrhona, pomenovaná po čokoláde, ktorú Vongerichten používal, sa stala nasledujúci deň súčasťou stáleho dezertného menu.

Vongerichtenov recept s iba štyrmi ingredienciami je jednoduchý. Zatiaľ čo Brasov dezert zahŕňa kombinovanie troch rôznych teplôt pečenia.

Vongerichtenov vyžaduje iba rozpustenie masla a čokolády dohromady, zmiešanie tejto zmesi so žĺtkami rozšľahanými s cukrom a zapekanie v rúre, kým nie je vonkajšok prepečený, ale stred je stále trochu drsný.

Oba torty sú neuveriteľne dobré, ale ten Vongerichtenov je jednoduchší. A v kombinácii so zmrzlinou, sa z neho stal dezert, ktorý odštartoval americkú posadnutosť.

Popularita čokoládovej lávovej torty sa neobmedzovala iba na luxusné kuchyne vo Francúzsku alebo New Yorku. Zatiaľ čo sa dezert množil v NYC, našiel domov aj v srdciach (a žalúdkoch) losangeleských stravníkov.

V rovnakom čase si torta a jeho tekutý stred začali upevňovať svoje miesto ako obľúbený romantický dezert.

Roztavené tortičky dorazili do najobľúbenejšieho zábavného parku na svete v roku 1997, ale spočiatku sa nepredávali vedľa zmrzlinových barov a churros Mickey Mouse.

Boli podávané iba pri návšteve drahších reštaurácií parku, ako je Flying Fish, reštaurácia dosiahnuteľná len po rezervácii a známostiach. Až v roku 2002 sa začala čokoládová lávová torta podávať na papierových tanieroch namiesto luxusného porcelánu.

Zatiaľ čo ostatné dezerty prichádzajú a odchádzajú, čokoládová lávová torta je navždy – nalepte to na samolepku.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.